Şimdi Ara

ASUS F3SV FAN PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkdaşlar notebook da hiçbir program açık olmamasına rağmen fan sürekli çalışıyor. Özellikle geceleri bu ses inanılmaz derecede rahatsız ediyor. Ne yapabilirim? Notebook yeni alalı 1.5 ay oldu. Sizce servise götürmeli miyim?



  • arkadaşım güç seçeneklerinden işlemcinin ayarını düşür biraz eğer çok ağır programlar kullanmıyorsan,ses nerdeyse hiç duyulmuyo o zaman
    ayrıca bu sadece senin yada asus kullananların değil,tüm yeni nesil işlemci kullanan dizüstü sahiplerinin sorunu,tek çare işlemcinin gücünü düşürmek..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: traks

    arkadaşım güç seçeneklerinden işlemcinin ayarını düşür biraz eğer çok ağır programlar kullanmıyorsan,ses nerdeyse hiç duyulmuyo o zaman
    ayrıca bu sadece senin yada asus kullananların değil,tüm yeni nesil işlemci kullanan dizüstü sahiplerinin sorunu,tek çare işlemcinin gücünü düşürmek..


    yalnız şöyle bi durum var. bilgisayarı ilk aldığımda hiçbir fan sesi yoktu. hatta crysis oynarken fan çalışmaya başlıyor. Oyunu kapattıktan 2-3 dakika sonra fan sesi kesiliyordu. Bir süre sonra bu fan sürekli çalışmaya başladı. Bilgisayara format atıp recovery partion dan tekrar kurdum. Windowsu safe modda açtım. Login ekranındayken bile fan sürekli dönüyor. Ses çok yüksek değil fakat sürekli olduğu için sessiz bir ortamda oldukça rahatsız ediyor. Dediğim gibi bilgisayarı aldığımda böyle değildi. Bir fikri olan?




  • ya arkadaşlar neden yardımcı olmuyorsunuz?? sizdede fan sürekli çalışıyormu çalışmıyormu öğrenmek istediğim bu. Lütfen birbirimize yardımcı olalım
  • fn + f11 denedinmi?
  • Bende de F3 SV var.makina ısınıyor genelde.fan sesi var ama az.bence bunun fanın sesi göreceli.eğer kafaya "benim dizsütüm hiçbir şekilde fan sesi çıkarmmalı" gibi saplantılı bir düşünceyş takarsan, o zaman sinek vızıltısı çıksa dert edersin.bence sen pek duymamaya bak onu.ısınma ve fan problemi çok az olan veya hiç olmayan bir dizüztü isteyen biri zaten 2500-3000ytlyi gözden çıkarır, Dell XPS veya Sony vaio alır.
  • cevaplar ınız için teşekkürler arkadaşlar. Yabancı forumlarda okudum bu fan sesi olayı bayağı yaygınmış. Fan sürekli olarak dönüyor hiç durmuyor rahatsız eden bu :( neyse artık buna alışmak lazım umarım asus bir güncellemeyle çözer bu sorunu. :(
  • Bende bir ASUS F3SV kullanıcısıyım ve ses benimde problemim..
    gece sessiz ortamda dahada rahatsız edici olan bu sesden bilgisayrını (açma tuşunun yanındaki 4. tuştan) "Quite office" moduna alarak kurtulabilirsin..
  • Bende de bazen hiç bir şey yapmadığım halde fan çalışıyor. Sonra duruyor. Bir de hdd den tıkırtılar geliyor, sanırım tüm F3SV lerde var bu sorunlar. Ama pek kafaya takmıyorum, taksa insan psikopat olur
  • asus m51 kullanıcısıyım. benimde pc'de ilk zamanlar öyle değildi sonra sürekli çalışmaya başladı. formattan sonra düzeliyor bir süre sonra yine aynı oluyor.
    işlemciyi %5 e kadar düşürdüm fan yine hiç durmuyor. işlemci hdd sıcaklığı 23-28 arası fan hala en yüksek hızında dönüyor. ses de çok rahatsız edici.
    yine format atmak ve 3-5 saatimi vista güncellemelerine ayırmam gerekecek.
  • bende de asus f3sv var, ilk zamanlar bende de fan sesi neredeyse hiç yoktu. ama aradan 1 sene geçti ve ses artık dayanılmaz hale gelmişti. fan hiç durmuyor, sürekli çalışıyor ve bi zaman sonra dayanılmaz hale geliyordu.

    ben ne yaptım, dün artık canıma tak etti. aldım elime ince tornavida setini, alttaki kapağı çıkardım. kapak üzerinde hiçbir yerde garanti mührü olmadığı için, kapağı açmak garanti kapsamı dışına çıkarmaz diye düşündüm. kapağı açtım ve gerçekten de fanın arka tarafında yer alan hava alan açıklıkların neredeyse tıkanmış olduğunu gördüm. önce elektrikli süpürgeyle fanın üzerinden tozları çekmeye çalıştım, ama tam istediğim gibi olmuyordu. ben de fanın üzerindeki vidaları söktüm ve fanı olduğu yerden çıkardım. içini bir güzel temizledim ve hava kanalını da temizlemeye çalıştım. ama yine de tam istediğim gibi olmadı. ben de fanı tutan, hava kanalının önünde yer alan ve işlemcinin de üzerini kaplayan metal soğutucu plakayı söktüm. güzelce tüm kanalı, metal plakanın fan tutan kısımlarını ve tozlu gördüğüm her yeri temizledim. vidaları çıkartırken, bir kağıt üzerine çıkardığım sırada ve düzende yerleştirmiştim. temizledikten sonra hepsini tek tek aynı şekilde taktım. hiçbir problem olmadı ve bilgisayar tertemiz oldu.

    sonuç mu, neredeyse sıfır ses!!! bu kadar etkili olacağını tahmin bile edemezdim. inanın ilk aldığım günkinden daha sessiz. eğlence modunda bile (işlemci %100 çalışırken) sadece hafif bir tıslama sesi geliyor. fan neredeyse hiç çalışmıyor. sessiz ofis modunda ise hiç ses yok.

    fan sesinden çıldırmak üzere olanlara duyrulur :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.