Şimdi Ara

ASUS FX503VD-E4045 | İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
6
Favori
7.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ASUS FX503VD-E4045 | İnceleme

    Merhaba arkadaşlar. Fiyatı ve özellikleri ile ilgimi çekti ve uzun zamandır notebook arıyordum. Araştırdığım kadarı ile doğru düzgün bir inceleme yok bu makine için. Dolayısıyla hazır elime geçmişken bir inceleme yapayım dedim.

    Teknik özellikler:

    -> İ7-7700HQ İşlemci
    -> GTX 1050 4GB Ekran kartı
    -> 8GB RAM
    -> 256GB SSD + 1TB HDD


    AYRINTILAR:

    - HDD 5400rpm
    - SSD Sandisk marka
    - Ram 2133mhz
    - IPS Panel, 60Hz, Mat ekran
    - Çift fan
    - Yükseltilebilir ve kolayca ulaşılabilir HDD / SSD / RAM (32gb'a kadar yükseltilebilir) slotları
    - Type A 3 adet 3.0 USB girişi
    - 2.5kg ağırlık


    KASA KALİTESİ

    Açıkçası beni tatmin etti. Verdiğiniz paraya karşılık alabileceğiniz maksimum kasa kalitesi budur. Metal kasa değil ama metali andıran güzel bir alüminyum malzeme kullanmışlar. Hoş ve zarif bir tasarımı var. Kırmızı ışıklı klavyesi var, klavye ışığı kontrol edilebiliyor. Şu an bu klavyede yazıyorum ve hiçbir yabancılık çekmedim. Klavye kullanımı başarılı, rahat. Enter, sağ shift, sağ ctrl tuşları büyük. Bu bana göre hoş bir detay. Yazılımcılar için özellikle. Alışması çok kolay, hızlı kullanım sağlıyor. Oyunlarda da bir sorun yaşamadığımı belirteyim.

    SSD/RAM/HDD bölümüne ulaşıp ekleme/çıkarmanın nasıl yapılacağını öğrenmek için:
    https://youtu.be/JK2eQIsMlsE

    Kasanın eksi yönleri:

    -> Optik sürücü isteyenler olursa bu modelde mevcut değil. Benim için önemsizdi ama yine de eksi olarak geçiyorum bunu.
    -> Num lock açık mı değil mi anlaşılmıyor. CAPSLOCK üzerinde küçük bir ışık koymuşlar nispeten anlaşılıyor ama sağ köşeye falan bir ışık koysalarmış daha başarılı olabilirmiş. Yön tuşlarının biraz tuhaf bir konumu var ama çok göze batmıyor, alışılır diye düşünüyorum.
    -> Touchpad, eh işte. Yani kötü de değil, iyi de değil. İş görecek, ideal bir touchpad diyebiliriz.

    SES KALİTESİ
    Başarısız diyemeyiz. Daha önce Asus marka notebookta SonicMaster hoparlör kullandım, bu makine üzerindeki sistem asla o kaliteye ulaşamaz. Çok kötü değil, ancak daha iyisi bekliyor insan 4 bin liraya yakın paraya verdiği laptoptan. Ses yüksek çıkıyor problem yok ama kalitesi çok başarılı değil. Yine de kullanılabilir seviyede mi? Evet. Film, dizi rahatlıkla izleyebilirsiniz. Müzik de dinleyebilirsiniz ancak benim beklentimin altında kaldı. Daha başarılı olabilirdi.

    EKRAN KALİTESİ
    IPS panel mevcut. Benim beklentilerimi karşıladı. Ancak yine de fark ettiğim bir şey var, sanki böyle parlaklığı kısmışım gibi bir görüntü alıyorum. Renkler canlı ama sanki kontrast arttırılmış gibi. Belki bir ayarı vardır bilemiyorum ama yine de benim hoşuma gitti. Oyunlarda olsun, film olsun, günlük kullanım olsun gayet başarılı buldum. Yine de, ekranını kendi gözünüzle görebilirseniz görün derim.

    PERFORMANS

    EKRAN KARTI | GTX 1050 4GB

    Performans konusunda başarılı bir makine. Yani evet, çok iyi bir ekran kartı yok bilgisayarda. Ama bu fiyat aralığında alabileceğiniz en iyi GPU bu. Eğer 1050TI almayı isterseniz SSD ve işlemciden fedakarlıklar yapmanız gerekiyor. Benim için oyun performansı çok önemli, günde 10 saat deli gibi oyun oynarım, FPS değerlerim çok iyi olsun diyorsanız bu ekran kartına sahip notebook almamanız en doğrusu olur. Ben daha çok işlemci gücünü ve SSD hızını istediğimden dolayı bu ekran kartına sahip bir notebook aldım. Beklentilerinize göre seçimler yapmalısınız.

    Bazı oyunlardaki genel değerlere gelelim:
    Not: Tüm değerler Ultra/High ayarlardan alınmış değerlerdir.

    NFS Payback -> Sabit 75 derece sıcaklık, 60-55-50 arası FPS. Bazı noktalarda 40-35'e kadar gerilediğini gördüm özellikle şehir içinde. (Tam grafik ayarlamaları yapmadım bunun etkisi olabilir.)

    Overwatch -> Sabit 70-75 derece sıcaklık, 70-60 arası FPS. Kargaşa çıktığında çok nadir 59-57-58 gördüm.

    Battlefield 1 -> 85-80 derece sıcaklık, 55-60 arası FPS. Bu oyundaki performansı beni şaşırttı. Daha kötü sonuçlar bekliyordum.

    Total Warhammer 2 -> 70-75 derece sıcaklık, 40-30 arası FPS. (Bilerek bol bol asker koydum haritaya, zorladım epey)

    Rainbow Siege Six -> 75 Sabit sıcaklık, 70-60 arası FPS.

    Grid 2 -> 70-75 sıcaklık, 110-120 FPS.

    GTA V -> Bunun için 2 dakikalık bir video çektim tüm çekirdek ısıları, FPS, ekran kartı ısısı dahil ayrıntılı görebilirsiniz:https://youtu.be/ueBw7SeU_z4
    (Grafik ayarlarının nasıl yapıldığına, video altındaki açıklama kısmından ulaşabilirsiniz.)

    Fortnite -> Video hazırladım değerleri sol üst köşede görebilirsiniz:https://www.youtube.com/watch?v=AZhqZO718ZY

    Bu kadar oyun iyi kötü fikir vermiştir sanırım.

    İŞLEMCİ | İ7-7700HQ

    Bu işlemcide beklemediğim bir şey oldu. Sıcaklık değeri 95-96'ya kadar fırladı. Bu değeri NFS Payback'de gördüm. Genel olarak tüm oyunlarda normalin üstünde bir ısı değeri vardı zaten. Boşken 61-60 sıcaklıkları görüyordum. Yani tamam notebook bu, bu ısılar normal. Ama ne zaman 95-96 gördüm, biraz korktum açıkçası. O oyunu saatlerce oynayacağını düşünürsen ve saatlerce 95-90 derecelerede bir işlemciyi kullanırsan, ömrünü ciddi derecede kısaltırsın. Rainbow Siege Six'de 15 dakikada 90 dereceyi gördüm. Bu değer, o kadar kısa süre için ciddi bir ısı.

    Her neyse ilk gün böyle gitti. Daha sonra araştırmalarım sonucunda, undervolting yönetimini buldum. Intel XTU programı ile işlemcinin voltajını düşürerek stabilizasyon sağlayabiliyorsunuz sıcaklıkta. Performans kaybı, belirli bir noktaya kadar olmuyor, bir noktadan sonra performanstan küçük küçük ödünler veriyorsunuz ama bana sorarsanız, zaten yüksek sıcaklıklarda yaşayacaksınız performans kaybını. Bu şekilde kontrollü yapmak ve sıcaklığı kontrol altına almak daha mantıklı. Rainbow'da aldığım 90 derecelik ısıyı, stabil olarak 80-75 civarına kadar düşürebildim. En yüksek sıcaklık 82 derece oldu ki bu "gaming notebook" adı altında üretilen bir makine için gayet başarılı bir değer. Farkı anlayabilmeniz için birkaç görsel ekliyorum.


    Default olarak yani 0,000 Voltaj ile manuel olarak ayarlanmış -0,130 Voltaj arasındaki fark:
    Not: Intel XTU'nun Stress Test'inin sonuçlarıdır.
    ASUS FX503VD-E4045 | İnceleme


    Bu voltaj düşürmenin batarya ömrünü uzattığını da araştırmalarım sonucunda öğrendim. Her sistemde farklılıklar gösteriyor voltaj ayarları. Bazı MSI sahiplerinin -0,110 ile hem performans artışı hem 5 derecelik bir düşüş yakaladığını okudum. En ideal voltaj ayarını anlamak için 0,005 düşüre düşüre test etmeniz lazım. Eğer test sonucunda mavi ekran veya reset atarsa bilgisayarınız demek ki sınırınız o ayar, daha fazla düşmemelisiniz. Bir zararı olduğunu okumadım ama bu bir sorunun yaşanmayacağı anlamına gelmez, sorumluluk kabul etmiyorum, tamamen size ait sorumluluk. Zaten resetten sonra normal ayarlara döndürüyor kendini bilgisayar. Hani atıyorum -0,140 değerinde reset veya mavi ekran yediyseniz -0,135 veya -0,130 voltaj ayarını kullanmalısınız. Tabii şunu da unutmayın, voltajı her düşürdüğünüzde frekans seviyesi de düşüyor. İşlemci gücünün düşmediği veya çok az düştüğü, sıcaklık değerinin ve stabilizasyonun ise en uygun olduğu voltaj ayarını bulmalısınız. Bu ayardan sonra işlemcim gerçekten nefes aldı diyebilirim. Ek olarak bir soğutucu alınırsa tüm oyunlarda yaklaşık 10-15 derece civarında bir düşüş sağlanabilir ki bu 75-70 stabil sıcaklık değeri demektir. Zaten gaming notebook alıyorsanız, oyun oynayacaksanız bu sıcaklıklıkları göze almanız lazım ve ona göre bir soğutucu almanız lazım.

    Sıcaklık konusunda böyle bir problem var ortada. Bu işlemcide bu değerler görülüyormuş zaten. Yani bu sıcaklık sorununu bilmenizde fayda var. Yine de, kontrol altına alınabiliyor olması olumlu. Performansı konusunda diyebileceğim bir şey yok, gayet başarılı ve oyunlarda olsun derleyicilerde olsun, renderda olsun sizi çokça tatmin edecektir. Her yerde tonlarca test var zaten. Ben kullanıcı görüşümü, tecrübelerimi paylaşıyorum.

    UNDERVOLTING NASIL YAPILIR?

    Şu linkten XTU programını indiriniz:http://www.mediafire.com/file/bujjjjz5wlkw84z/XTU-Setup.rar/file (Intel'in kendi sitesinde bulunan setup dosyasında nedense bazı arkadaşlarda Core kısmı çıkmıyor dolayısıyla kendi bilgisayarıma indirdiğim setup dosyasını upload ettim.)

    Kurduktan sonra programı açın sizi şöyle bir ekran karşılayacak, burada sol kısımda kare içerisinde aldığım Core sekmesine tıklayın. Sizi olası bir problemde sorumluluk kabul etmeyeceklerine dair bir anlaşma sunacaklar, I Agree deyip devam edin.
    ASUS FX503VD-E4045 | İnceleme


    Daha sonra kare içerisine alınan Core Voltage Offset kısmında sizde 0,000 olarak ayarlı olan değere tıklayıp, negatif değere sahip -0,125 gibi değerler göreceksiniz. Burada işte tavsiyem -0,110 ile başlayın ve 10 dakika ya da 5 dakika boyunca yük altında deneyin. Eğer bir sorun yaşamazsanız -0,115 şeklinde iyice küçülterek devam edin. Tavsiyem -0,140 veya -0,150'dir. Daha da azaltmayın. Ben -0,150 kullanıyorum çok memnunum. Sıcaklık değerlerini hemen altta görebilirsiniz zaten. Package Temperature çekirdeklerinizin genel ısısıdır. Bu işlem modelden modele, işlemciden işlemciye farklı tepkiler gösterebilir, bunu da belirteyim.
    ASUS FX503VD-E4045 | İnceleme


    İngilizce bilenler için ekstra bilgiler ve videolu anlatım:https://www.youtube.com/watch?v=R7OdTmylZNQ


    DEPOLAMA | SSD & HDD

    SSD okuma/yazma:
    ASUS FX503VD-E4045 | İnceleme


    HDD 5400rpm düşük. Ancak sistemi SSD kurarsanız ve online/ağır oyunları SSD kurarsanız bence çok da sorun değil. Yine de insan 7200rpm bekliyor bu sisteme.

    20.207.2018 Güncelleme: Arkadaşlar reset atarken bilgisayara dikkat edin. Sanırım benim şansızlığımdan mıdır nedir, bilgisayarda işlem yapamaz hale geldim ve yeniden başlat dedim ancak "x uygulaması açık yine de yeniden başlatmak istiyor musunuz?" diye sorduğunda iptale bastım sonra yeniden başlat ekranında öylece kaldı bende manuel olarak kapattım açtım ve bilgisayar 3 saniyede açılırken bildiğimiz 3 dakika bekledim öyle açıldı. Sonra bir baktım D sürücüsü yok! Tamamen yok. Bildiğimiz buharlaştı gitti. Sistem SSD üzerine kurulu olduğu için işletim sistemi zarar görmedi. Ancak D sürücüsü yok oldu. Ben de kapağını açıp HDD'yi çıkardım ve bilgisayar açılma süresi eski haline döndü yine 3 saniyede açılır oldu ancak 1 tb'lık Seagate HDD patladı elimde. Şu an masamın üzerinde size selamı var. Yani 7200 rpm'lik 500 gb bir HDD alıp devam edeceğim yoluma ancak başıma gelen bu olayı size de aktarmak istedim. Benim mallığım da olabilir, şansızlığım da olabilir, HDD'nin mallığı da olabilir bilemem orasını. Bu bilgiyi paylaşmak istedim bir kullanıcı olarak. Şu an 300 lira bilgisayardaki HDD, alacağım HDD'de 300 lira olmak üzere 600 liralık bir zarara uğradım. Tabii şu an sıkıntısız çalışıyor bilgisayar SSD ile ancak 256GB tahmin edersiniz ki yetmiyor.

    Evet her neyse. Böyle bir şey başıma geldi bu bilgisayarın kullanıcısı olarak. Bilginiz dahilinde olsun. Sonuçta inceleme konusu, her ayrıntıyı yazmak isterim.

    FAN VE SES
    Yük altında yüksek bir sesi var. Beni rahatsız etmiyor ama eminim ki bazılarını rahatsız edecek seviyede. Ha bu arada sistem boştayken ve ortam sessizken tuhaf sesler geliyor diyenler vardı bu notebook için ama ben hiç bir sorun yaşamadım yalnızca bazen yüksek boyutta dosyalar aktarırken başta klik kluk sesler geliyor ama tek bir seferlik oluyor bu da. Muhtemelen ssd veya hdd den geliyor bu ses. Boştayken sistem, çok az bir fan sesi var, rahatsız edecek seviyede değil. Ama yük altındayken, biraz bağırıyor diyebiliriz herhalde. Bunu da normal karşılamak lazım sonuçta gaming notebook diyoruz değil mi?

    BATARYA
    Pil tasarrufu açık, %50 ekran parlaklığı, sürekli kullanım (film, dizi izleme, internet surfing) ile 3,5-4 saate yakın bir kullanım sunuyor.

    GENEL İZLENİM

    Önceliklerinizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Önceliğiniz compile/render mı yoksa tamamen oyun mu. Bu sistem ortasında bir yerde. İki tarafa da hitap edebiliyor. Ancak ekran kartının oyuncuları çok fazla tatmin edeceğini düşünmüyorum. 2 sene sonra bu ekran kartıyla öyle 70 FPS'ler görmek çok zor olur.

    Eğer çok fazla oyun oynayan bir insan değilim PUBG, Cs, Lol falan atarım diyorsanız bu ekran kartı işinizi fazlasıyla görecektir. Yazılımcıysanız, bilgisayar müh. öğrencisiyseniz bu işlemci ve SSD sizi mutlu edecektir. Aynı zamanda boş zamanlarınızda kafayı dağıtabilecek oyunları oynayabileceksiniz.

    İşlemcinin ısı değerleri belki bazıları için normal gelebilir ama benim için Rainbow'da ve Payback'de gördüğüm 95-96 derece sıcaklıklar normal değildi. Bunun da bir çözümünü buldum. Yine de bu ısı değerleri benim gözümde, bu makine için eksi olarak nitelendirebileceğimiz bir madde. FIFA 2018'de dahi 80'leri görüyordum. Altı üstü Fifa 18. Daha stabil çalışmasını bekliyor insan.

    Genel olarak kronik bir sorunu yok. Yani verdiğim paraya beni pişman edecek bir şeyle henüz karşılaşmadım. Eminim farkına varmışsınızdır, bu fiyatlarda alacağınız her laptopta bir kronik sorun mevcut. Bu bilgisayarda öyle can sıkıcı bir sorun yok. Henüz karşılaşmadım. Oynadığım tüm oyunları akıcı bir şekilde oynatabildi bana. Ha dediğim gibi işlemcide bir sorun yaşadık ama kronik bir sorun değil bu. Bir undervolting işlemi ve soğutucu ile çözebileceğiniz bir sorun. Piyasada sorunları olan birçok laptop arasında tamamen sorunsuz olmasada en alınası notebook budur bana göre.

    NOT: EK OLARAK EKLEMEMİ İSTEDİĞİNİZ TEST/BENCHMARK VS. VARSA ÖZEL MESAJ VEYA KONU ALTINA YAZABİLİRSİNİZ. ZATEN HER YERDE BU BILGILERE ULAŞABİLECEĞİNİZ İÇİN EKLEME GEREĞİ DUYMADIM.



    DİĞER AYRINTILAR & EKLEMELER:

    - Bu ekran kartında bazı teknolojilerinden yararlanamıyorsunuz. Mesela Nvidia Geforce Experience uygulamasında bulunan Whisper Mode'u kullanamıyorsunuz. Pile takılı iken ekran kartının daha sessiz çalışmasını sağlıyor bu. Aynı şekilde sanal gerçekliği desteklemiyor. 1060 modelinde bu iki özelliği kullanabiliyorsunuz sadece.

    - Çok fazla oyun oynayacaksanız eğer bir soğutucu kesinlikle alın. İyi bir şey alın. Bahsettiğim voltaj ayarı ile de masaüstü bilgisayarlara yakın sıcaklık değerleri alabilirsiniz CPU'da.

    - Ekran kartının sıcaklığı çok stabil. En yüksek 80'i gördü. 70-75 arasında seyrediyor genellikle yük altında. Saatlerce oynasanız bile stabil kalıyor.

    - Payback'de aldığım 96 derece maximum sıcaklıktan sonra, undervolting ile 80-81-82-83 dereceye kadar stabil hale getirebildim işlemciyi. Konuda -0,0130 voltaj olarak belirtiyordum ama test ede ede -0,0150'ye kadar çektim ve çok ciddi farklar oluştu. Performansından da bir şey eksilmedi.

    - Asus'un sitesinde bulunan Real Bench adlı programda 65.500 küsür bir skor aldı makine. ASUS'un en iyi makineleri ortalama 95-85 bin arası bir skor alıyor. Ona göre değerlendirebilirsiniz.

    - GTA 5 ve Fortnite için video hazırladım yukarıda bulabilirsiniz linkleri.

    - Klavye ışıklarını ve diğer FN fonksiyonlarını kullanmak için şu linkte bulunan ATK adlı driverı indirmelisiniz:https://www.asus.com/us/Laptops/FX503/HelpDesk_Download/
    FN + YUKARI OK tuşu ile klavye ışığı arttılırken FN + AŞAĞI OK tuşu ile kısabilir veya kapatabilirsiniz klavyenin ışığını.

    - Undervolting işleminin nasıl yapıldığını, İŞLEMCİ başlığı altında anlattım resimli şekilde. Tavsiyem bunu yapmanızdır.

    - SSD/RAM/HDD slotlarına nasıl ulaşılacağını anlatan bir video ekledim.

    20.207.2018 Güncelleme: Arkadaşlar reset atarken bilgisayara dikkat edin. Sanırım benim şansızlığımdan mıdır nedir, bilgisayarda işlem yapamaz hale geldim ve yeniden başlat dedim ancak "x uygulaması açık yine de yeniden başlatmak istiyor musunuz?" diye sorduğunda iptale bastım sonra yeniden başlat ekranında öylece kaldı bende manuel olarak kapattım açtım ve bilgisayar 3 saniyede açılırken bildiğimiz 3 dakika bekledim öyle açıldı. Sonra bir baktım D sürücüsü yok! Tamamen yok. Bildiğimiz buharlaştı gitti. Sistem SSD üzerine kurulu olduğu için işletim sistemi zarar görmedi. Ancak D sürücüsü yok oldu. Ben de kapağını açıp HDD'yi çıkardım ve bilgisayar açılma süresi eski haline döndü yine 3 saniyede açılır oldu ancak 1 tb'lık Seagate HDD patladı elimde. Şu an masamın üzerinde size selamı var. Yani 7200 rpm'lik 500 gb bir HDD alıp devam edeceğim yoluma ancak başıma gelen bu olayı size de aktarmak istedim. Benim mallığım da olabilir, şansızlığım da olabilir, HDD'nin mallığı da olabilir bilemem orasını. Bu bilgiyi paylaşmak istedim bir kullanıcı olarak. Şu an 300 lira bilgisayardaki HDD, alacağım HDD'de 300 lira olmak üzere 600 liralık bir zarara uğradım. Tabii şu an sıkıntısız çalışıyor bilgisayar SSD ile ancak 256GB tahmin edersiniz ki yetmiyor.

    Evet her neyse. Böyle bir şey başıma geldi bu bilgisayarın kullanıcısı olarak. Bilginiz dahilinde olsun. Sonuçta inceleme konusu, her ayrıntıyı yazmak isterim.

    - Bilgisayarı 3 aydan fazladır kullanıyorum. Genel olarak ekleyebileceğim daha fazla bir şey kalmadı. Klavye ilk günkü gibi bir yıpranma vs. yok. Kasa da yine aynı şekilde gayet memnunum. Performans yine genel olarak iyi denebilecek seviyede. Konu içerisinde belirttiğim sorunlar harici ek bir sorun ile karşılaşmadım. Ha tek belki şunu söyleyebilirim. Bir şey fark ettim, bilgisayar düz bir zeminde iken ısı biraz daha yüksek iken bilgisayarı bir platform üzerine özellikle altının fan kısmına yakın kısımlarını açık şekilde bıraktığımda ısı değerleri daha normal hale geldi. Yani soğutucu alırsanız, muhtemelen en kötü ihtimalle 3-4 derece fark ettirecektir.

    Bu son güncellemem olacak konuyu. Sorusu olanlar yine yazabilir. Son olarak şu XTU uygulamasının linkini yeniledim. Intel'in kendi sitesinden indirdiğiniz XTU'da Core kısmını göremezseniz o linkteki uygulamayı indirebilirsiniz.


    Gözüme takılan başka bir şey olursa buraya eklemeye devam edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cplusgazoz -- 18 Eylül 2018; 21:11:7 >







  • Oyunlari cd girisi olmadığı için Steam dan mi yüklediniz?



    1050ti li modeli var mıydı?



    Lenovo Y520 hakkında malumatınız var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle çok teşekkür ederim bu güzel inceleme konusu için. Benim gibi bu laptop hakkında internette araştırma yapıp pek bir şey elde edemeyenler için çok yararlı olmuş.



    Benim bir kaç sorum olacak:

    1- Ebrar Bilgisayarda cihazın ekranı 60Hz ve TN panel olarak görünüyor fakat siz 120Hz ve IPS panel demişsiniz kafam karıştı. Sadece GTX1060'lı modelde 120Hz diyor.

    2- Yine Ebrar Bilgisayar'ın sitesinde RAM 2133mhz olarak görünürken siz 2400mhz yazmışsınız.



    Bu iki farklılık kafamı kurcaladı. Acaba siz mi bir değişiklik yaptınız yoksa sitede hatalı bilgiler mi mevcut?



    İyi geceler dilerim, bilgisayarınızı güzel günlerde kullanmak dileğiyle...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akustik34 kullanıcısına yanıt
    Steam ve diğer dijital platformlardan indirdim.

    1050TI modeli yok. 1060 olanı var. FX503VD modellerinde sunulan grafik kartları GTX 1050 2/4GB ve GTX1060 3/6GB şeklinde.

    Bahsettiğiniz laptopta klavye sorunu var. Hepsinde yok ama ne çıkacağı belli değil ve bu fiyat bandını aşıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cplusgazoz -- 6 Haziran 2018; 17:33:41 >
  • Empennage kullanıcısına yanıt
    Ram 2133mhz doğru ben yanlış yazmışım. TN panel değil de IPS panel olduğundan eminim ASUS'un kendi sitesinde de o şekilde yazıyor aynı şekilde hepsiburada'da IPS panel olarak belirtilmiş. Ancak 120Hz değil de 60Hz imiş ben yanlış yazmışım onu yine.

    Teşekkür ederim.
  • cplusgazoz C kullanıcısına yanıt
    Ne demek hocam, ben teşekkür ederim. Ekranın IPS olması çok iyi bir artı olmuş o halde.
  • Empennage kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle. Ekrandan memnunum fazlasıyla. Ama konu mesajında belirttiğim gibi vatana, mediamarkta vs. gidip IPS panelli notebooklara göz atın ya da bu model varsa ona da göz atın. Bana güzel gelen size gelmez belki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu bilgisayarı satın almak istiyorum ama inceleme videosu ya da bununla ilgili doğru düzgün kullanım yorumu bulamadım. Bunun için konuyu açman çok iyi olmuş.

    Üründe ciddi anlamda ısınma sorunu var mı ?

    Kullandığın sürece rahatsız ettiği bir kısım var mı ?

    Ürün çok mu kaba, benim bulunduğum yerde ürünü inceleme fırsatım yok, monster, msı gibi oyun bilgisayarları gibi ağır mı ? Batarya durumu nasıl acaba ?

    Bugün almayı düşünüyorum tavsiye eder misin acaba ? ben daha çok ofis işleri ile film izlemek için istiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wins_

    Bu bilgisayarı satın almak istiyorum ama inceleme videosu ya da bununla ilgili doğru düzgün kullanım yorumu bulamadım. Bunun için konuyu açman çok iyi olmuş.

    Üründe ciddi anlamda ısınma sorunu var mı ?

    Kullandığın sürece rahatsız ettiği bir kısım var mı ?

    Ürün çok mu kaba, benim bulunduğum yerde ürünü inceleme fırsatım yok, monster, msı gibi oyun bilgisayarları gibi ağır mı ? Batarya durumu nasıl acaba ?

    Bugün almayı düşünüyorum tavsiye eder misin acaba ? ben daha çok ofis işleri ile film izlemek için istiyorum.
    Ciddi bir ısınma yok. Zaten eğer ofis işleri ve film için kullanacağım diyorsanız ısınma ile ilgili hiç bir sorun yaşamazsınız. Ürünün kasası monster gibi ağır değil ancak çok ince olduğu da söylenemez. Ağırlığına gelirsek, eğer her gün sürekli taşınacaksa bir yerden bir yere, ağır bir laptop. Ama şunu çok rahat söyleyebilirim, eğer oyun oynayayım aynı zamanda ofiste/işte kullanayım derseniz tam aradığınız ürün bu olabilir. Gaming notebook adı altında satılan diğer laptoplara göre kasası oldukça zarif. Bataryayı denemedim, şu an siz söyleyince çıkardım kabloyu deneyeceğim ne kadar gidecek diye. Hemen güncellerim konuyu size haber ederim. Kullandığım sürece hiç bir sıkıntı ile rahatsızlık ile karşılaşmadım. İki tane sorun var diyebiliriz belki konuda da belirttiğim üzere, biraz gürültülü fan ve num lock'un açık olup olmadığı belli olmuyor. Fan gürültüsü yük altındayken oluyor ki bu da normal tabii. Günlük kullanımda herhangi bir gürültü söz konusu olamaz, oldukça sessiz çalışıyor, kaldı ki bu notebook iki fanlı ona rağmen günlük kullanımda bir gürültü söz konusu değil.

    Eğer oyunlar ile aranız yoksa sürekli taşıyacaksınız , günlük ve iş için kullanacaksanız SSD'li, daha ince ve daha hafif kasaya sahip modellere yönelmenizi tavsiye ederim. Dilerseniz akşama doğru kasayı daha ayrıntılı görmeniz için birkaç fotoğraf çekebilir ve konuya atabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cplusgazoz -- 10 Haziran 2018; 11:12:49 >




  • Birkaç yere baktım ama bulamadım. Ekran TN mat mı yani farklı açılardan baktığında renklerde kararma felan oluyomu ve 120HZ mi ?
  • ASUS FX503VD-E4045 | İnceleme
  • Veenux V kullanıcısına yanıt
    Hayır renklerde kararma olmuyor, 180 dereceden baktığında dahi kararma olmuyor. Ekran mat. IPS panel. 60Hz.


    Farklı farklı modelleri var. Mesela bu model E4045 olarak geçiyor 4GB 1050 ekran kartı, 60Hz IPS Panel, 256 GB SSD + 1TB HDD olarak farklılıları söz konusu. Şu linkte mesela Displaye bakın farklı farklı ekranlar mevcut:https://www.asus.com/us/Laptops/FX503/specifications/ Bildiğim kadarıyla 1060 Ekran kartlı olan modelde 120Hz IPS panel mevcut.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cplusgazoz -- 10 Haziran 2018; 13:14:30 >
  • Merhabalar ben monster abra a5 v12.1.2 almak istiyordum(i5 1tb hdd 240 gb ssd ve 7200 rpm 3.800 tl) ancak asusu görünce kafamda soru işareti oluştu :) bu cihaz i7 ve geri kalan öz3llikler aynı gibi sadece 5200 rpm söz konusu. Leptobu oyun için alacağım kıyas yapmanızı istesem hangisini seçerdiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A-yesil kullanıcısına yanıt
    Rpm 5400 diye çok bir farklılık hissetmedim açıkçası. Sürekli oynadığım oyunları, sürekli kullandığım programları ve işletim sistemini SSD'ye kurdum. Hız konusunda çok çok memnunum. i7 ile i5 arasında şöyle bir fark var, i7'deki teknolojide 1 çekirdek başına 2 iş düşüyor. Yani aslında işlemci 8 çekirdekli gibi davranıyor. Abra5 konusunda çok iyi yorumlar okumadım. Ben de sizin araştırıyordum epey. Monster konusunda memnun olan tayfa var bir de olmayan var. Olmayan tarafta çok kötü yorumlar var. Ben o riske girmek istemedim ve i7-7700hq işlemci ve gtx 1050 ekran kartlı bir makineyi 3750'ye görünce direkt aldım. Hani bir de ASUS marka, kasa kalitesi konusunda çok başarılı iş çıkarmışlar. Normal şartlarda şu piyasada bu özelliklere sahip laptop 4200-4300 lira fiyatlarında başlıyor. Yani kullandığım kadarıyla hiç bir kronik sorun da yok ortada.

    Sizin yerinizde olsaydım bu makineyi seçerdim. 5400rpm'e çok taktıysan 1-2 ay para biriktirip 250-300 liraya 7200rpm hdd alıp kendi elinle tek vida çıkartarak takabilirsin. Garantisi de gitmiyor üstelik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cplusgazoz -- 10 Haziran 2018; 13:50:8 >




  • cplusgazoz C kullanıcısına yanıt
    Konudaki yorumunuz için teşekkür ederim son olarak ekran kalitesi için ne dersiniz sanırım" Ekran Çözünürlük BiçimiFull HDPanel TipiTN LED " yazılmış yani sizin bahsettiğiniz özellikten farklı sanırım.

    Bu konu hakkında bilgim olmadığı için biraz daha bilgi verebilirmmisiniz? Hangisi daha iyi?
  • size freeDOS olarakmı geldi
  • A-yesil kullanıcısına yanıt
    Son dönemde firmalar IPS panellere kayıyor. TN panel oyunlar için iyi denilir hep ama aslında IPS paneller artık daha çok kullanılmaya başlandı. Çeşitli yenilikler yapıldı ve aslında şu dönemde IPS paneller daha revaçta, oyun bilgisayarlarında çok kullanılır oldu. IPS panellerin bir güzel tarafı, 178 dereceden baktığınızda dahi herhangi bir renk değişimi vs. olmaması. Renk sayısının fazla olması. Film, dizi içinde IPS paneller önerilir genellikle. Üstelik bu ekran mat. Anti-glare olarak yanı yansıma oluşmuyor güneşten ötürü. Bu yönden güncel ve oldukça iyi bir ekranı var diyebilirim. İmkanınız varsa herhangi bir IPS panel 60Hz ekrana sahip notebook veya monitöre göz atın. Farkı anlayacaksınız.
  • Veenux V kullanıcısına yanıt
    Evet freedos olara geldi. Elimde orijinal w10 vardı onu kurdum.
  • 7700 HQ 'li laptop bende de var ve gerçekten yüksek dereceleri gören ama performanslı bir işlemci. Intel'e bu kadar yüksek olmasının normal olup olmadığını bir kullanıcı sormuştu. 100 dereceyi aşmadıktan ve de laptop kapanmadıktan sonra sorun yok dedi.


    https://communities.intel.com/thread/111750
  • BJK kullanıcısına yanıt
    Evet 90 derece hatta 92-93 derecelik sıcaklıklar bu işlemci için normal diyebiliriz. Bu nesil işlemcilere her ne kadar max. 100 derece range verselerde aslında 110'a kadar yolu var. Yine de bu işlemciye sahip kişiler eğer saatlerce oyun oynuyorlarsa undervolting yapmalarını tavsiye ediyorum. Çok stabil hale geliyor gerçekten. Ciddi farklılıklar söz konusu.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.