Şimdi Ara

Asus GTX 760 DirectCU II OC Isınma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Birkac ay önce Asus GTX 760 DirectCU II ekran kartı aldım. Şöyle bir sorunum var. Ekran kartı boşta iken 35 derece civarında seyrediyor. Ama oyun oynadığım zaman biraz fazla ısınıyor gibi. Mesela dün Far Cry 3 oynarken ekran kartı 81 derecelere çıktı. Fan hızıda otomatik olarak % 90 lara kadar çıktı. Daha öncede Metro Last Light oynamıştım. Onda da fan hızı %83 lerdeyken ısı 78 derece civarlarında idi. Bu ısı dereceleri bana biraz fazla gibi geldi. Kasada yanlarda 2 arkada ve ön de olmak üzere 4 fanım var. Ayrıca işlemci fanı da mevcut. Ne yapmamı önerirsiniz. Bu arada işlemci ve anakartım biraz eski. i5 750 var bilgisayarda. Baya zaman önce almıştım. Bu sebep olabilirmi acaba. Eğer sebep ise yeni nesil hangi işlemciyi almalıyım. Sonuçta i5 kullanıyorum. Daha eski olmasına rağmen şu ana kadar bana bir sorun çıkarmadı. Ayrıca Asus gpu tweak ayarlarını default olarak kullanıyorum. Özel bir fan ayarı yapmalımıyım. MSI Afterburner daha iyi deniyor. Onu mu yüklemeliyim acaba? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.







  • Ekran kartının o kadar ısınmaması lazım.
    İşlemcinin eski olması ekran kartı sıcaklığını etkilemez. İşlemciniz ekran kartına dar boğaz yapacağını sanmıyorum.
    Problem ekran kartından kaynaklı olsa gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran kartı boşta iken sorun yok. 35 derecelerde. Ama yüksek grafikli oyunları ultra ayarlarda oynarken ısınma başlıyor. Ekran kartı fan hızını arttırarak birşekilde 80 derecelerde tutuyor. Ama normalde bu kadar ısınmaması lazım diye biliyorum bu ekran kartında.
  • öyle çok ısınıyor diyemeyiz, bir sorun yok kasanızın havalandırmasını iyileştirebilirsiniz, kasaya alttan ve önden soğuk hava üfleyecek fanlar yerleştirin kasanın üstüne ve arka üst taraftan kasa içindeki ısınan yükselen havayı dışarı atacak fanlar yerleştirin

    bakın forumda ekran kartı kaç derece iken oyun oynuyorlar ve hiçbir endişeleri yok

     Asus GTX 760 DirectCU II OC Isınma Sorunu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 80 dereceler çok aşırı yüksek değil kabul ediyorum. Ama kullandığım kartta 65 derecelerde oyun oynanıyor diye biliyorum bu yüzden bir sorun mu var diye sordum zaten. Kullandğım kasa Aerocool marka bir kasa ve zamanında özellikle almıştım. Fan hızı artmaya başladığı zaman bazen endişeleniyor insan:) Bu kartın normal değerleri bu mudur?
  • Kasa hava sirkülasyonu iyi değil heralde?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasa bilgisayar masasındaki bölmesinde duruyor. Fan tarafı açık tamamen. Belki bu sorun olabilir ama bu kadar farketmez diye düşünüyorum. Bir de asus gpu tweak programında fan hızlarında Fan1 speed yazıyor. Bu normal sanırım. Fan 2 diye bir bölüm yok. Ekran kartı çift fanlı çünkü.

  • Muhtemelen SSU`lu 760`lardan almadınız.Bundan dolayı pek iç açıcı bir soğutma sistemi yok o kartın.80 derece çok fena değil.Ekstra fan ile vs.biraz daha azaltabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ASUS GTX760-DC2OC-2GD5. Kartımın tam modeli bu. Arkadaşın gönderdiği tabloda yük altında 68 derece olduğu yazıyor. Bende ise 80 i buluyor:) Ayrıca bendeki kartta sanırım SSU var. Yük altında 70 derece civarlarındaysa bendeki ısı biraz fazla. belki çok tehlikeli bir sıcaklık değil ama bu sefer fan hızlı çalıştığı için ses yapmaya başlıyor. Acaba oyunlarda ultra değilde en azından anti alising falanmı kapatsam. Kart arızalı olsa sanırım durum daha farklı olurdu diye düşünüyorum.
  • aynı kart bendede var ve o kartın sogutucusu pek iyi değil bf4 oynarken v-sync kapalı halde max. 70 derece oluyor ama watch_dogs oynarken 76 yı görüyor kart sen karşılaştırmayı kendi oynadığın oyunlara göre yaparsın artık birazdan resimde atarım bu msj üzerinden ayrıca 760 ın birde msı olanı da var slı olarak kullanıyorum mesela o full yükte bf4 de 60 oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle çok ısınıyor kim ne derse desin normal değil bu.

     Asus GTX 760 DirectCU II OC Isınma Sorunu

    %52 fan devri ve furmark da 62-63 derecelerde geziyor. Oyunlar da fan devri sabit %35-40 yapıyorum o halde bile oyunlarda max 65 dereceyi görüyor. Senin kartında gerçekten bir sıkıntı var %90 fan devri nedir? o fan devrinde çalışan bir kartın 80 dereceyi görmesi imkansız




  • Aynı kart var sende de sanırım. Tüm oyunlarda aynı olmamakla birlikte genelde 75 üstünde yük altında. Ama Far Cry 3 te iyice arttı. Acaba fanların birisi çalışmıyormu diye düşünmeyede başladım. Asus GPU Tweak programında Fan1 speed kısmı var ordan kontrol ediyorum. Bu olaya biraz fazla taktığım için acaba neden fan1 speed yazıyor tek fanmı çalışıyor sadece diye düşündüm bile:)))) Fan ayarlarını ellemi yapayım. Ben default ayarlarda kullanıyorum. Ya da MSI Afterburner falanmı denesem acaba bilemedim. En azından sorunun kaynağını öğrensem ona göre düzeltme yoluna giderim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agent74

    Aynı kart var sende de sanırım. Tüm oyunlarda aynı olmamakla birlikte genelde 75 üstünde yük altında. Ama Far Cry 3 te iyice arttı. Acaba fanların birisi çalışmıyormu diye düşünmeyede başladım. Asus GPU Tweak programında Fan1 speed kısmı var ordan kontrol ediyorum. Bu olaya biraz fazla taktığım için acaba neden fan1 speed yazıyor tek fanmı çalışıyor sadece diye düşündüm bile:)))) Fan ayarlarını ellemi yapayım. Ben default ayarlarda kullanıyorum. Ya da MSI Afterburner falanmı denesem acaba bilemedim. En azından sorunun kaynağını öğrensem ona göre düzeltme yoluna giderim.

    Belirtmemişim ben 7850 pcs+ kullanıyorum örnek vermesi açısından yazdım yani sonuçta 3 aşağı 5 yukarı aynı seviye bir çok kart yani normal değerlerinin çok üstünde çalışıyor kartın. Fan kısmı da 2 olarak gözükmez zaten isterse 3 fan olsun tek gözükür ve bildiğim kadarıyla ekran kartlarında ki fanlara ayrı ayrı fan devri verilmiyor




  • Aynı karttan bende de var. Eve gidince BF4 Multi değerini atacağım.
  • Akşam eve geldiğimde ilk işim kasamın kapağını açmak oldu. Açınca şok geçirdim çünkü egzos fanı ve kasanın önündeki fan çalışmıyordu. Yakın zamanda kasa psu takılması için bilgisayarcıya gitmişti. Herif egzos fanu ile kasa
    önü fan bağlantısını birbirine bağlamış psu ya bağlayacağına:))) Açıkcası hiç aklıma gelmemişti ve ben bir süredir kasayı bu şekilde kullanıyormuşum. Fanları taktıktan sonra denedim. Far Cry 3 ultra açık ayarlarda 74 derece civarlarını gördü. 81 derecelerdeydi ve 74 civarlarına düştü. Yalnız bu ekran kartının testlerinde tam yükte 68 dereceler görünüyordu. İstediğim sonucu tam alamasamda 7 derece civarında ısı düştü. Yalnız fan hızı 75 80 lere falan çıkıyor gene malesef. Ama bu arada oynadığım oyun Far Cry 3 ve ultrada oynuyorum. Sanırım bu oyun ekran kartlarını oldukça zorlayan bir oyun. Sürekli gpu % 100 de çalışıyor oyunda. Normalmiş gibi geldi bana. Bilemiyorum daha da ısı düşme şansı varmıdır. Boştayken de denedim ve 35 derecelerden 30 civarlarına düştü ısı. Bir problem yok sanırım:)




  • baslıgı ve sızın yazdığınızı okudum gerı kalan mesajları okumadan cevap yazıyorum.

    msi after burner son surumunu ındırınız.
    programı ındırdıkrten sonra uzel fan profılını gorursunuz hıc ellemeden o fan ğrofılınde kullanınız kartınız.
    olmadımı o zman kendınıze gore bır fan profılı ayarlayın .
    muhtemelen bu aylarda o ısı degerı olması ka yasanızın kucuklugu ve hava alamaması , ayrıca kasanın yerınden kynaklanmakta. ben yazın bunaltıcı sıcaklarda bıle o degerlerı gormedım kendı kasamda asla.
    dedıgı gıbı msi afterburner ındırın.
    sonrada fan profılının ne olması gerektıgını arkadaşlara sorun onlar cevaplarlar.
  • agent74 A kullanıcısına yanıt
    İNŞALLAH ekran kartında sıkıntı yoktur..

    kasa içi ve fanları ile alakalı olabilir..ekran kartında sıkıntı yoksa.. kasa içi iyi hava almıyorsa sıkıntı oluyor..

    kasanın kapakları kapatma aç öyle dene bide sıcaklıkları ..

    etrafınızda veya çevrende kasa ve fanları fazla olan bir arkadaşın varsa onun kasasına senin ekran kartını tak sıcaklık kontrolünü yapın eğer sıcaklık gine yüksek ise sıkıntı var demektir..
    yok sıcaklık düşük çıkarsa kasanın hava alması fanları sayısı ve durumu devreye girer

    geçmiş olsun kolay gelsin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthyrr1976fy -- 16 Kasım 2014; 9:51:03 >
  • resimdeki 1280x720 olan çözünürlüğü 1920x1080 ayrıca 0xmsaa olan yeride eğer destekliyorsa 8 ve üzeri yaparak testi tekrar çalışıtırırmısın ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yilmaz976

    resimdeki 1280x720 olan çözünürlüğü 1920x1080 ayrıca 0xmsaa olan yeride eğer destekliyorsa 8 ve üzeri yaparak testi tekrar çalışıtırırmısın ?

    Ben de şimdi dikkat ettim. 1280x720 de zaten benim sıkıntım yok:) Ben 1920x1080 artı hersey ultradayken oynuyorum zaten.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.