Şimdi Ara

Asus GTX780 Furmark gpu ve mem dalgalanması (VİDEO) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bence sorun gpu-z'de gözükmeyen ama kartın içinde olan bir sensör karta çok ısındığını ve güç kesmesini söylüyor. Bu yüzden gücü kesiyor sonra aynı şey sürekli yine oluyor gibi.


    Psu açıp kondansatör değiştiren adama iş öğretecek değilim ama bu işi ancak teknik servis çözer ama o karta çıkacak ücret servis ücretine değer mi bilmem bu saatten sonra.

  • candeniz_1991 kullanıcısına yanıt

    Furmark sorunu muhtemelen dediğim gibi kartın beslemesiyle alakalı çıkacaktır ama düşük güç tüketiminde ki piksellenme durumu olayı belki başka yerlere de götürebilir, bu konuda kart tamiri ile alakalı deneyimli birilerinden bilgi almak gerek, özel mesajlarına bir bakarsın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Manyaqçocuk

    Bence sorun gpu-z'de gözükmeyen ama kartın içinde olan bir sensör karta çok ısındığını ve güç kesmesini söylüyor. Bu yüzden gücü kesiyor sonra aynı şey sürekli yine oluyor gibi.


    Psu açıp kondansatör değiştiren adama iş öğretecek değilim ama bu işi ancak teknik servis çözer ama o karta çıkacak ücret servis ücretine değer mi bilmem bu saatten sonra.

    Alıntı

    metni:
    Psu açıp kondansatör değiştiren adama iş öğretecek değilim



    Olur mu öyle şey. ben herşeye açığım. Birazcık bilgim var. oda youtube'dan olduğu kadar. Lehim dumanını seviyorum sadece diyelim.


    Alıntı

    metni:
    o karta çıkacak ücret servis ücretine değer mi bilmem bu saatten sonra.

    Bende aynı şeyleri düşünüyorum ama 2060 Super alsam ne kadar performans alırım o kart ile bilemiyorum doğrusu. Birde en büyük etmen maddiat tabiiki. Şu anda yeni bir kart almak uzak gibi görünüyor. 6 aylık kızım var. ona yetiştirmeye çalışıyoruz  


    @GuvenDMRK


    Çok teşekkür ederim cevabınız için. Şu anda ekran kartını çıkardım işlemci üzerinden idare ediyorum. Bakalım düzgün yapan birisini bulabilirsem izmir'de vereceğim ekran kartını. Youtube'da izlediğim kadarı ile neleri neleri tamir ediyorlar. Bunu da yapan çıkacaktır elbet.


    Kartı komple söktüm. Güçlü bir fener ile diyotlara entegrelere kondensatorlere baktım. gözle görünür bir durum yok.





  • candeniz_1991 kullanıcısına yanıt

    Zaten genelde, gözle görünür şekilde oluşabilecek durumlarda, kartı söküp takarken bir koku alırnırdı, furmarka bakınca gpu beslenemediği için düşüyor olmalı, psu da bir sıkıntı yok ise öyleyse durum kart üzerindeki besleme ye gidebilir, aynı şekilde kart üzerindeki besleme sorunu ile ekranda bu hafif piksellenme olabilir, farklı slot veya anakart ile deneme durumunu, slot beslemesiyle alakalı olabilir diye düşünerek önermiştim, bunn dışında elektronik cihazlarda kullanılan parçaların bir ömürleri var ve konuda ki de 7-8 yıllık güç ve tüketimi yüksek bir kart, bu tip parçalarına aşırı yüklenen kartlar, o parça ömürlerinn daha hızlı tükenmesine de sebep olabiliyor, bir op amp arızası da olabilr, onn dışında hep kondastörden gidiyo gibi olabilirim ama yine aynı parça bu tip bir arızaya sebep olabilir, kısaca dediğim gibi ben yüksek fiyat istenebilecek (reballing) gibi bir sıkıntısı olabileceğini pek düşünmüyorum, ki öyle bile olsa, kartın bugünkü ederine fln bakıp makul bir fiyat verilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 10 Kasım 2020; 12:43:40 >




  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Çok iyi anladım anlatmak istediğinizi. Zamanınızı ayırıp Açıklayıcı cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

    Şimdi düzgün birini bulup fiyat almak kalıyor. Duruma göre bakılacak artık.
    Çok teşekkür ederim cevabınız için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçen ayın 11 inde kartı göndermiştim. (son mesajımın ertesi gününde)

    Tekniktakip isimli yere kartı göndermiştim. Dedim hiç değilse bir süre daha kullanayım diye.
    Maalesef kartta çip arızası varmış. Bu gk110 işlemcilere hiçbirşey yapamıyorlarmış. Çipin altında transistörler var diye. Reballing gibi bişey olmuyor yani. O yüzden kartı geri gönderiyorlar.

    Çöp oldu yani kart.

    Buda bilgilendirme mesajı olsun.

    Yeni kart alıcam artık. Bütçeyi baya zorlayıp rtx 3060ti almak istiyorum ama stok yok. Hayırlısı bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.