Şimdi Ara

ASUS H110M-PLUS UEFI Bios SSD yi görüyor - Kurulumda görünmüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    ASUS H110M-PLUS
    intel i3-6100 3.7 GHz
    Sandisk 120 GB SSD
    Seagate Baracuda 1 TB HDD
    Kingston 4 GB Ram

    ile bir sistem topladım. Bu sisteme USB Flash Bellek ile Win7-32 Bit kurmak istedim. Açılışta herhangi bir hata vermeden doğrudan Bios açılıyor. Bios UEFI Bios versiyon-0302. BOOT sıralamasında USB yi birinci SSD yi ikinci yapıyorum. Açılışta USB yi görmeden Yine Bios ekanı Açılıyor. Bu sefer BOOT menüden USB yi seçerek açıl diyorum: Windows Başlıyor diyor, Kurulum 3-5 saniye sonra Sürücü seçim sayfasına gelince Dosyaların Yükleneceği Herhangi bir medya Bulunamadı Diyor. Normalde Bu aşamada Windowsun Kurulacağı Sürücüyü (C veya D gibi) seçmem gerekiyor ama liste boş. Biosta Gördüğü SSD ve HDD yi bu aşamada görmüyor.

    İşletim sistemi sürümünde sıkıntı oluyor diyeceğim ama ASUS un sitesinde anakartın Win10-64, Win8-64 ve Win7-32/64 bit desteği olduğu yazıyor. Daha doğrusu bu işletim sistemleri için dirverler vermiş. Demekki desteği var.

    Bir arkadaşım Win-10 ile kurulum başlatırsam sorunun çözüleceğini söyledi. SSD ve HDD nin Win7 yi desteklemiyor olabileceğini, bu nedenle win7 nin bunları görmediğini söyledi. İhtimal dahilinde ama açıkçası kafama yatmadı.

    İnternette yaptığım araştırmada bu tür sorunla karşılaşanlar olduğunu gördüm. Bazıları SATA ayarlarında AHCI aktif edilirse sorun çözülür demiş. Buna Karşın bazılarında AHCI çözüm olurken bazılarında çözüm olmamış. Ben ise BIOS içinde 40 tur attım ama AHCI modun yerini bulmadım. Körlüğüm geçsin diye aramaya ara verdim.

    Yardımcı olabilirseniz sevinirim.







  • Merhabam hazirladiginiz medyayi tekrar ve dogru hazirlamanizi oneririm..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.