Şimdi Ara

ASUS H87 PLUS SİSTEM KURDUM BIOS GELMİYOR!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar başlıkta da yazdığım gibi, Asus H87 PLUS anakart üzerine sistem kurdum.

    PC'yi açtığımda tüm fanlar dönüyor, hd tıkırdıyor, anakartın üzerindeki ışık yanıyor ama ekrana BIOS gelmiyor (anakarttan bip sesi gelmiyor) . Ramleri tek tek denedim, Sata HD ve SSD ayrı ayrı bağlayıp denedim, harici ekrankartının ve anakartın DVI ve VGA çıkışlarını denedim, birşey farketmiyor... Anakartın üzerinde bi düğme var ''MEMOK - DRAM_LED'' yazan, basıyorum değişen birşey yok. Pili çıkarıp taktım olmadı...

    Şu an sadece 1TB Seagate harddisk, işlemci ve tek slotta 1600 mhz kingston ram takılı. Fotoğrafını koyuyorum. Bir göz atabilir misinz sizce eksik birşey var mı?

    Sorun ya işlemcide (i7 4790) ama büyük ihtimalle anakartta.

    Bu tip bir sorunla karşılaşan oldu mu? Ne tavsiye edersiniz?


     ASUS H87 PLUS SİSTEM KURDUM BIOS GELMİYOR!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caymana -- 21 Ağustos 2014; 22:06:34 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: Iron Mask

    http://forum.donanimhaber.com/m_96186573/f_//tm.htm#96201654

    Benzer konu

    Saatlerdir masa başında konuyla ilgileniyorum. Benim de vardığım son karar BIOS güncellemek için 3. nesil i7 işlemci bulabileceğim bi bilgisayarcıya gitmekti. Bunu görünce içim biraz olsun rahatladı. Teşekkür ederim. Yarın sonucu yazarım.
  • intelin haswell den sonra çıkardığı refresh işlemcilerde bios güncellemesi yapmak gerekiyor. biosu güncelleyin sorununuz düzelecektir.
  • Ne yazık ki sorun düzelmedi. Anakartın BIOS update'i 4 nesil işlemcileri görmesini sağlamıyor. Yani BU MODEL 4. NESİL İNTEL İŞLEMCİLERİ DESTEKLEMİYOR. benimle aynı hataya düşmeyin. Ben bunun yerine yeni bir MSI z97 anakart aldım 100 lira fark verip.
  • Desteği var da baya bir uğraştırıcı Asus da
    Önce eski işlemci takılacak Windows kurulacak
    Sonra Intel MEI (Management Engine Interface) Driver kurulacak.
    Windows da flash bellekle BiosUpdater V2.00.02 ile güncelleme yapılacak.
    Diğer hiç bir yöntem işe yaramıyor
    Diğer markalar bu konuda Asus dan daha başarılı.
    Eski Haswell işlemci ile sistemi açıyorlar.
  • Update'i ben yapmadım, Vatan'a götürdüm kendileri yaptılar. Dediğiniz gibi eski işlemci takıldı ve bios update yapıldı ama sistem yine de çalışmadı. Söylenen şey de bu oldu: "Bu model update yapılsa dahi 4. nesil işlemcileri desteklemiyor." Bu arada Vatan para iademi 25 günde yaptı. Bu yıl 5000 liranın üzerinde alışveriş yapmıştım, ama bundan sonra ilk tercihim kendileri olmayacak.

    Umarım bu bilgiler işinize yarar ve benim düştüğüm hataya düşmezsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caymana

    Update'i ben yapmadım, Vatan'a götürdüm kendileri yaptılar. Dediğiniz gibi eski işlemci takıldı ve bios update yapıldı ama sistem yine de çalışmadı. Söylenen şey de bu oldu: "Bu model update yapılsa dahi 4. nesil işlemcileri desteklemiyor." Bu arada Vatan para iademi 25 günde yaptı. Bu yıl 5000 liranın üzerinde alışveriş yapmıştım, ama bundan sonra ilk tercihim kendileri olmayacak.

    Umarım bu bilgiler işinize yarar ve benim düştüğüm hataya düşmezsiniz.

    Böyle saçmalık mı olurmuş 4. nesil her işlemciyi destekliyor o anakart.
  • caymana C kullanıcısına yanıt
    3. Nesil zaten 3000 serisi okuyor bu 4000 serisi 4. Nesil icin sizin yapmanız gereken en son cıkan bios güncellemesini yapmak msi anakartlarda usbden bios güncellemesi yapılıtor ancak asuslarfa yok o yüzden düz haswell olan bir islemciyle bios update yapılması lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi ben bu anakartta i5 4570 4. nesil işlemci kullanıyorum. üstelik bios güncellemeden kullanmıştım. sonradan bios güncellemesi yaptım kendi isteğimle. arkadaşta i7 4790 işlemci aldığında aynı sorunu yaşamıştı. daha sonra eski bir işlemci takıp bios güncellemesi yaptı ve yeni işlemcisiyle kullanmaya devam etti. sizin bios güncellemesiyle sorununuz çözülmemiş. ilginç.
  • h87 oluşu dışında güzel anakartmış daha önce gözüme kestirmemişim hiç eğer fiyatı 220-270 arası bişeyse önerebilirim insanlara :)
  • 300 tl civarı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.