Şimdi Ara

ASUS HD 6670 Ekran Kartı 300w psu ile sorunsuz çalışır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler.

    Bir süre önce ekran kartım arızalandı tamire gitti fakat ses çıkmadı ben de ümidi kestim. Yeni ekran kartı almayı düşünüyorum fakat kafam karıştı. Oyun oynamayı sevdiğim için ASUS HD 6670 GDDR3 2GB 128bit AMD RADEON DX11 kartını gözüme kestirdim fakat yine de bikaç sorum olacak. Sistemim ise şöyle:

     ASUS HD 6670 Ekran Kartı 300w psu ile sorunsuz çalışır mı?


    Güç kaynağım da bu:

     ASUS HD 6670 Ekran Kartı 300w psu ile sorunsuz çalışır mı?


    1-Bu kart bu sistemde sorunsuz çalışır mı? Çalışmaz ise nedeni ve çözümünü söyleyebilir misiniz?

    2-PSU sisteme yeterli gelir mi? Gelmezse psu/ekran kartı kombini söyleyebilir misiniz?

    Şimdiden teşekkürler.







  • Arkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz en ufak bi tavsiye de yardım edebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peak 300w diyor yani anlik o kadar gucu verebilirim diyor surekli degil.12v kanali gucsuz 6670 icin degil sistem duzgun calissin diye gercek 450w alman lazim.niye 450w cunku daha asagi watt olanlarda yok kaliteli 350w mesela yok olani da pahali.uc tane psu gosteriyorum.

    http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=95096

    http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=94622

    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5639

    ramin 2gb az ama ddr2 oldugu icin yukseltmesi de zor olur cakisma yapmayacak 2gb ram bulacan filan uzun is.

    islemcin de zayif ama 6670 iyi olur sisteme.anakartinin modeli nedir 2007 model ve daha eskiyse yeni ekran kartlarinda gormeme sorunu yapabilir 7730 gibi mesela.anakartin modeline cpu-z isimli programin mainboard kismindan bakabilirsin.




  • bir dene bakalım ben 4670'i 350 watt dandik bir psu ile 1 yıl kullandım sorun çıkarmamıştı
  • Almışken iyisini al corsair vs 450
  • Hiç riske girme kaliteli bi psu al kafan rahat olsun
  • Anakartım şu:

     ASUS HD 6670 Ekran Kartı 300w psu ile sorunsuz çalışır mı?


    Madem güç kaynağı şart oldu almışken 450 watt psu ve SAPPHIRE HD7750 GDDR3 2GB 128BIT AMD RADEON DX11.1 ekran kartını alsam daha mantıklı olmaz mı? Tabii anakart bu konuda sorun çıkarmayacaksa. Gerek ekran kartı için PCI yada VGA olması gerek 450 watt psu nun bu sisteme rahat yetmesi. Ne dersiniz?




  • Anakartım yeni nesil ekran kartlarında görmemezlik yapar mı sizce? Bir de PCI yada VGA mı bilmiyorum ona göre bi kart önerebilir misiniz?
  • o sisteme 7750 taksan ne yazar hem işlemci eski hemde ram yetersiz darboğaz yapar,hd 7750+450 w psu ya vereceğin parayla hd 6670+350 w psu+2 gb sistemindeki ramin aynı özellikte ram al çok daha iyi olur.6670 i nerdeyse 2 yıldır 350 w psu yla sorunsuz kullanıyorum o kart ve sistem için 450 w psu ya ihtiyaç yok zaten kartın ek güç girişide yok.350 w yeterli o sisteme.
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Dediğiniz kombinle birlikte tüm sisteme 350w psu yeterli olacağına emin misiniz? Yanlış anlamayın ters bir hareketle diğer parçalara da zarar verip sorunu ve masrafı büyültmekten çekindiğim için soruyorum. Eğer dediğinizi yaptığım takdirde sistem stabil olarak çalışacaksa bana bu donanımlar hakkında marka-model söyler misiniz? Ekran kartı Asus HD6670 evet, peki ya psu ve ram hangilerinden olmalı? Donanımları vatanbilgisayarın mağazasından almayı düşünüyorum o yüzden bunu göze alarak cevaplarsanız sevinirim. Ram konusunda işinize yarayacağını düşündüğümden cpu z resmini aldım o da burda. Şimdiden teşekkürler.

     ASUS HD 6670 Ekran Kartı 300w psu ile sorunsuz çalışır mı?




  • Aynı ekran kartını cooler master kasa ile bereber gelen 390w lık psu ile sorunsuz kullandım. WOT haricinde oyunda denemedim yanlız. Yinede PSU işi risk almaya değmez. Bana sorarsan bütçeni zorlayıp ilerde yükseltmeye ihtiyaç duymayacağın bir şey al. Ben tek psu almıştım ancak 140 tl daha verip kasasıyla beraber birşey almadığımada pişman oldum açıkcası. Yok ekran kartı sığmaz yok ssd için uydur kaydır yer ayarlarsın. Herşey tamam olur bu seferde hava akımı yeterli olmaz. Vida kullanmadan montaj yapabileceğin, ssd yuvaları olan, sata3 girişleri olan, psu su kaliteli çok şık şeyler var piyasada. Ufacık bekleyip, zorlayıp ileri yatırım yapmak lazım. Kendim pişman oldum sen olma diye yazıyorum.
    Bileşenler
    AMD Phenom II x4 925 processor
    Asus HD 6670 ekran kartı
    2x4gb ram
    1,5 tb hdd green cavier
    500 gb hdd green cavier



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aville -- 24 Ocak 2014; 2:11:04 >
  • Cevabınız için teşekkürler. Benim mevcut ekran kartım bana yetiyordu oynadığım oyunlar belli zaten, bu sistemle pek sıkıntı çekmeden oynuyordum. Ekran kartı gidince yenisini almak şart oldu fakat yeni nesil kartlar benim sistemim için fazla yeni kalıyormuş o yüzden en başta psu girdi devreye. Bütçem zaten kısıtlı beklesem dahi pek bir değişiklik olmayacak. Dediğinizi ben de düşündüm sıfır bir sistem kurup ileriye dönük yatırım yapmayı. Ancak bu kadarına ihtiyacım yok henüz. İstediğim en fazla BF3 belki zorlarsak BF4 oynamak. Bundan sonrası beni de sistemimi de aşar :) Bu doğrultuda tavsiyeleriniz olursa ne mutlu bana yoksa hiç uğraşmayıp kasayı zevkle parçalayacağım :)
  • hd 6670 denen ekran kartı 60-70 watt güç harcar maksimum
    bence o psu yeter ama psu kaç yıllık kondüsyonu nasıl bunlarıda göz önüne alman lazım ben olsam o sisteme masraf etmezdim ram psu cart curt derken astarı yüzünü geçer riske girip 6670 i takıp kullan bence idareten
    bu arada senin ramde anormallik var gibi 400 mhz de çalışıyor ???
  • Yanılmıyorsam 2008de almıştım kasayı ve tüm bileşenlerini. 5 yıllık oluyor. Ben de masraf etmem normalde ama aldığım ekran kartı elimde patlarsa ciddi ciddi parçalarım kasayı. Yani istediğim çok bişey değil bir iki oyunu açması sadece. Arkadaşın bahsettiği kombin sorun yaratmayacaksa bu kasaya yapacağım son ekleme o olur zaten. Ram konusunda bir bilgim yok valla orda 200 görüyorum ben ki hangisi iyi bilmiyorum normalde kaç olması gerek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PSU bir sorun çıkartmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 24 Ocak 2014; 8:30:48 >
  • Kullanabilirsin sıkıntı olmaz.Fakat en kısa zamanda iyi bir psu alman gerekiyor.sistemi emanet ediyorsun sonuçta
  • Cevaplarınız için teşekkürler. Genel fikre bakılırsa psu bu kartı ve sistemi kaldıracak gibi. Peki kartı taktıktan sonra psu nun kaldıramadığını nasıl anlayabilirim? Eğer kaldırmazsa en kısa sürede fark edip yenisini almam için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: can4911

    Cevaplarınız için teşekkürler. Genel fikre bakılırsa psu bu kartı ve sistemi kaldıracak gibi. Peki kartı taktıktan sonra psu nun kaldıramadığını nasıl anlayabilirim? Eğer kaldırmazsa en kısa sürede fark edip yenisini almam için.

    zaten o karta o psu yetersiz takmadan da anlaşılıyor.yalnız sisteminde ciddi sorunlara dahi yol açabilir.diğer bileşenleri de tehlikeye atmayın derim.
  • Haklısınız o riski almaya değmez. Asus HD 6670 ekran kartının yanında şu psu nasıl sizce? Gerçek 400w mıdır önerir misiniz?

    http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/frisby-fr-pw40c12b-fr-pw40c12b-400w-120mm-fan-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=58554
  • Arkadaşlar?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.