Şimdi Ara

Asus K53 sv OCZ SSD , 8 GB Ram Mavi Ekran...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Asus K53 sv - 581d model bilgisayarım var. Kendi harddiskiyle kullanırken hiç mavi ekran almadım. SSD ile kullanımda; ilk taktığımda bir ay sonra mavi ekran aldım, bu geçen bir ay içinde hiç bir sorun yaşamadım bilgisayarı pek yormadım. Sonrasında SSD ile biraz uğraşsam da Secure Erase de yaparak format atabildim. İKi hafta geçti bunun üzerinden son bir kaç gündür yine aynı hata kodlarıyla mavi ekran almaya başladım. Kodlar Ramleri işaret ediyordu, memtest programıyla ramleri test ettim hata çıkmadı. Yine de sonradan taktığım Kingston 4 Gb 1333 Mhz rami çıkardım, mavi ekran almaya devam ettim.
    Peki ne zaman alıyorum bu mavi ekranı? bir veya iki web sitesi açıkken bilgisayarın başında olmadığım zamanlarda bile önce donuyor 15 sn sonra mavi ekrana giriyor. Resmi ekliyorum.
     Asus K53 sv OCZ SSD , 8 GB Ram Mavi Ekran...

    SSD OCZ Agility 3 120 GB , Bilgisayar i5 sany bridge. Tüm driverlarım güncel. Nasıl halledebilirim? Fikri olan var mı?







  • fikri olan yok mu servise mi vereyim
  • Ekran koruyucunun devre dışı olduğunu umuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gerginix

    Ekran koruyucunun devre dışı olduğunu umuyorum.

    evet devre dışı üstat ilgilendiğin teşekkürler .
    aero temasından yapmaz heralde değil mi? Anlamadığım ram kaynklı sorun HDD takınca neden çözülüyor? SSD nin hızı mı bu sorunun oluşmasına etken? Forumda aynı notebooku kullanan arkadaş da SSD ile mavi ekran almış ( kodlarını bilmiyorum) , ekran kartlarının driverlerını temizleyip güncellemiş düzelmiş. geçen sefer bunu denemiştim olmamıştı, şu an da driverlarım güncel.
  • Sorun anakart ssd iletsiminde. ekran da bu iletisimin koptugu anlarda cogunlukla ram uzerinden patliyor. her yolu dene... kesin bir cozumu varsa da deneyip yanilmadan ortaya cikacagini sanmiyorum. ssd nin cok hizli olmasi ile anlik olarak bas edemeyen bir anakartin var fikri uzerinden akil yurutmek mantiksiz degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemci hızıyla dengelenebilir mi bu acaba? ben minimum işlemci sayısıyla oynamıştım ayarlarından onları default yapayım. Deneyebileceğim ne kaldı bilmiyorum asusa mail atacağım K53Sv kullanıp SSD ile sorun yaşayan benden başkası da yok sanırım. Acaba Windows 8 yüklesem sorun hallolur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iimmyeahh

    işlemci hızıyla dengelenebilir mi bu acaba? ben minimum işlemci sayısıyla oynamıştım ayarlarından onları default yapayım. Deneyebileceğim ne kaldı bilmiyorum asusa mail atacağım K53Sv kullanıp SSD ile sorun yaşayan benden başkası da yok sanırım. Acaba Windows 8 yüklesem sorun hallolur mu?

    Windows 8' elimi sürmedim. Süresim de yok. Sanırım XP gibi Windows7'yi de senelerce kullanacağım. Denemekten zarar gelmez ama işlemci sayısı meselesi sistem açılışı sırasında kaç çekirdeğin aktif olduğunu seçtiğimi MSCONFIG ayarı ise bundan kaynaklanacağını sanmıyorum. Anakartın BIOS'unun güncel olduğundan sürüclerden - SSD FW'den emin olmak lazım önce...

    Daha önce aklıma gelen birşeyi bir yerlerde paylaşmıştım RAM ve SSD arasındaki ilişkiyi kimse bilmiyor ve RAM ile SSD arasında sorun tespit etmiş bunu çözmüş birileri var mıdır diye sormuştum. Cevap gelmemişti. Mavi ekran'ı ben de 1 yıllık tecrübemde birkaç kez yaşadım ve konu kesinlikle SSD ve RAM arasında yaşanmıştı ama sebebini bilmek için bence kahin olmak lazım. Secure Erase ve SATA DEFAULT SPEED uyguladıktan sonra sorunu aşmıştım. (OCZ linux arayüz)


    Edit: 2.25 FW çıkmış. Performansa değil ama SMART sonuçlarındaki hataları düzelten bir yama... Eğer SSD 2.22 ise 2.25 yapıp denemek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 11 Ekim 2012; 13:06:10 >




  • Eyvallah hocam FW yi 2.25 yaptım az önce. ÇEkirdek sayısını açılışta değil de güç seçeneklerinden yükseltmiştim minimum çekirdek sayısından, onun pek ilgisi olmaz dediğiniz gibi. Bakalım fark olacak mı ben secure erase i harici bağlayıp yapmıştım şimdi güncelledikten sonra aygıt sürücüsü yüklendi (AGİLİTY 3) yazdı ve reset attı. belkide doğru kullanımı ancak yapmış oldum Bakalım mavi ekran gelir mi yine
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.