Şimdi Ara

Asus K53SV-SX1006V - Oyunlarda Hayal Kırıklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Yaklaşık 1 hafta kadar önce Asus K53SV-SX1006V modelini aldım. Cihaz ile ilgili ilk sıkıntım, recovery cd si ile otomatik olarak yüklenen oyunları, Nuance pdf reader, Micro Trend virüs koruma yazılımını, v.s. gibi gereksiz uygulamaları uninstall ettikten sonra karşıma çıkan "Windows Gezgini Çalışmayı Durdurdu" hatası oldu. Bu ıvır zıvırı silmek ile alakalı olduğundan emin sayılırım çünkü 2 defa daha recovery kurdum ve hiçbir uygulamayı kaldırmazsam istediğim gibi klasör tıklayabiliyordum. Ama ne zaman basit bir oyunu kaldırsam sık sık klasör tıkladığımda bu hatayı veriyordu. Şu an için bunun çözümü basit. Yani 5 gündür bu problem yok. Aynı problemi yaşayan arkadaşlar Program Ekle/Kaldır dan Asus Webstorage uygulamasını uninstall ederek bu sorunu çözebilirler.

    Ama asıl hayal kırıklığım hakkında sizlerin yardımına ihtiyacım var. Dün akşam HDMI ile laptop ile LCD Tv yi bağladım ve NFS Most Wanted (oğlum seviyor) oyununu kurdum. Optimus olayını biliyorum yani oyunu NVidia ile çalıştırdığıma eminim. Oynarken lag ler yaşadım. Daha sonra COD Black Ops kurdum ve onda da bariz takılmalar yaşadım. X-Plane 10 da ise tam bir rezalet vardı. Nasıl takıldığını anlatamam.

    Intel Core 2 Duo işlemcili ve 512MB ekran kartı olan 4 yıllık masaüstü bilgisayarım bu oyunları çok daha performanslı çalıştırıyor. Nasıl oluyor da i7 işlemcili ve 2GB lık ekran kartı olan bir makine bu kadar performanssız çalışır? Canım çok sıkıldı ve yorumlarınıza çok ihtiyacım var.

    Herkese şimdiden çok teşekkür ederim







  • lcd tv hangi çözünürlülükte oynadınız fhd'mi hd'mi 540m kartla en fazla ağır oyunları crysis2,bf3,mw3 gibi 1366x768 oynayabilirsinizdiğer basit sistem gereksinimi düşük oyunları fhd çözünürlülükte oynarsınız.nvidia denetim masasından 3d ayarlar bölümünden harici kartı seçtiniz aynı yerde program ayarları var oradan oyunun exe dosyasını seçtinizmi bazı oyunlarda kartı seçmek yeterli olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 14 Şubat 2012; 11:18:38 >
  • ilgin ve cevabın için teşekkür ederim. Fn+F8 tuşları ile HDMI/HDMI seçeneği ile oynamayı denedim. Bunun dışında LCD/HDMI ile de oynadım. İkisinde de takılmalar oldu. X-Plane de zaten Default Screen Resolution seçeneğini seçtiğim için ayarı otomatik kendisi yaptı. Evet, menüden oyunun *.exe sini de seçiyorum.

    O zaman yeri gelmişken size sorayım. COD Black ops oyununu HDMI ile LCD tv ye bağladım. Fn+F8 den HDMI/HDMI bağlanyıtı seçtim. Bu şekilde sanırım çözünürlük 1080p oluyor. Bu durumda COD Black Ops açık settings den ekran resolutiona geliyorum ve o maksimum 1366x768 oluyor. Bu durumda oyunun çözünürlüğü ile LCD ekranın çözünürlüğü birbirine tutmuyor. Bu bir sorun yaratır mı? Evet ise nasıl bir yol izlememiz gerek?
  • lcd ekran fhd formatında olduğu için ekran büyük fhd ekranda çözünürlülüğü düşürürseniz görüntüde tabiki azalma olur bu bir sıkıntı doğurmaz oyunda sorun olmaz sadece görüntüsü biraz düşer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 14 Şubat 2012; 12:24:21 >
  • tam bu dizüstünü almak üzereydim

    başka kimsede de oyunda vsde sorun var mı
    işlemcisi rami ekran kartı kağıt üstünde gayet iyi geldi bana ama kullanıcı yorumu varsa kullanan en acilinden alabilir miyim
  • Bende senin makinanın i5, 4gb ram, 540m ekran kartlı olanı var.

    Bence formatı düşün, bios ile 1 saatde kendi kendine sistemi kuruyor. Bırak kaç senelik most wantedi, crysis, battlefield3, skyrim gibi oyunları bile high ayarlarda, 30fps civarında oynuyorum.

    Benim önerim format at, diğer türlü daha çok uğraşırsın bence...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: expander_

    Bende senin makinanın i5, 4gb ram, 540m ekran kartlı olanı var.

    Bence formatı düşün, bios ile 1 saatde kendi kendine sistemi kuruyor. Bırak kaç senelik most wantedi, crysis, battlefield3, skyrim gibi oyunları bile high ayarlarda, 30fps civarında oynuyorum.

    Benim önerim format at, diğer türlü daha çok uğraşırsın bence...

    Bence de cihazınıza format atın. Bu donanımda most wanted in çalışmaması şaşırtıcı.
  • arkadaşlar ben bu laptop u 1.5 ay önce aldım ve cod mw3, crysis 2, sniper elite 2, mass effect 3, pes 2012, oyunlarını ultra ayarda oynadım ve hiçbir sorun çıkmadı sadece bf3 te ultra da kasıyor o oyun zaten işime yaramıyor herneyse siz nasıl yaptıysanız artık programları kladırmasaydınız onların bi zararı yok yani bende duruyor ve hiçbir sorun yok alacaklarada öneririm gerçerkten çok güzel bir laptop kasma ısınma gibi hiçbir sorun yokk (ayrıca most wanted ı da ayrıca oynuyorum hiçbir sorun)
  • opaques hocam ilk önce 3 aydır uğraştığım win gezgini problemini çözdüm sayenizde.Takılma problemi işlemcinizin aşırı sıcaklıktan kendini 1-5 sn arası 800 mHz ye düşürmesinden kaynaklanıyor büyük ihtimalle çünkü aynı sornu bende yaşadım tek çare BIOS tan o teklonoiyi kapatmak.http://forum.donanimhaber.com/m_55327611/mpage_1/key_Asus+K53SV/tm.htm bu konudaki 3)OYUNLARDA YA DA MASAÜSTÜNDE ANİ VE GARİP TAKILMALAR; yazısını inceleyin. Emiinim yardımcı olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.