Şimdi Ara

Asus K53SV SX144D Azalan Performans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 1.5 sene önce aldığım dizüstü bilgisayarımın(sx144d modeli) performansında artarak giden bir düşüş var.Eskiden yüksek ayarlarda oynayabildiğim oyunları bir süre sonra en düşük ayarlarda oynayabiliyordum en fazla. Ve artık en düşük ayarlarda bile kasarak oynamaya çalışıyorum (örn: skyrim,bioshock,bioshock 2,fifa 12,fifa 13,dead island). İşin garip tarafı ise her oyunu yaklaşık aynı fps de oynuyorum mesela bioshock ve bioshock infinite gibi grafikleri alakasız iki oyunda da aynı fps yi almak gibi. Gerçekten baya araştırma yaptım ama hiçbir şey en ufak şekilde sorunumu düzeltemedi. Herhangi bir fikri olan veya aynı sorunu yaşayıp çözen varsa çok sevinirim.



  • Sizden sıcaklıkları ölçmenizi isteyeceğim hw monitör kullanabilirsin sakın ısınmıyor demeyin bunları çok duydum hepsi de sınıra dayanmıştı bu ihtimali elemek isterim.Sıcaklık programı arka planda açık olsun,oyunu açın yarım saat oynayın görev çubuğuna çekin sıcaklıkların resmini buraya atın.
  • İlginiz için teşekkür ederim öncelikle. Yarım saat oyun oynayıp hw monitorden aldığım resmi attım. Yalnız sıcaklık değerleri 3 veya 4.dakikada 100 ü gördü ondan sonra hep aynı kaldı sanırım bu da 100 e baya hızlı bir çıkış.
     Asus K53SV SX144D Azalan Performans
  • 100 derece çok yüksek bir değer. acil temizlik yapılması lazım :D servise verin hazır garantisi varken ya da bir bilgisayarcıya verin 20 tl ye yaparlar fan temizliği ve macun değişimini.
  • Garantisini kendim temizlemeye çalışırken zaten bozmuş oldum.Anlaşılan iyi de temizleyememişim :D . Yapılacak en doğru iş bilgisayarcıya vermek o zaman.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: holola

    Garantisini kendim temizlemeye çalışırken zaten bozmuş oldum.Anlaşılan iyi de temizleyememişim :D . Yapılacak en doğru iş bilgisayarcıya vermek o zaman.

    garantisinin bozulduğuna kendimiz mi karar verdiniz onlar mı ? :D gidin bir sorun.ayrıca evde de yapılabilir ama hava kompresörü ile falan çok daha etkili işlem yapılabilir.süpürge ile pek olmuyor.ayrıca macun temizliği falan da yaparlar.
  • Fanını ve termal macununu temizlettim ve performans abartısız 10 kat arttı sıcaklıklarda da abartılı azalma oldu. Aynı sorunu yaşayanlara duyurulur,duyurdum.
  • tamam duyduk bende bir temizlikten geçirteyim bari. ankarada servisleri yok diye biliyorum o yüzden istanbula yollayamam ben ya da bir bilgisayarcıyla yapacağız bu işi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozisik

    tamam duyduk bende bir temizlikten geçirteyim bari. ankarada servisleri yok diye biliyorum o yüzden istanbula yollayamam ben ya da bir bilgisayarcıyla yapacağız bu işi.

    ben de bilgisayarcıya yaptırdım,işlerinden az çok anlıyolarsa zor bir iş değil zaten rahat rahat hallederler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.