Şimdi Ara

Asus Laptop Klavye Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi günler asus n550jv-cn240h laptop kullanıyorum bugün bilgisayar açıkkken yarım saat tv izledim, tekrar bilgisayar başına geçtikten sonra klavyemin tuşları çalışmıyordu. Örnek olarak A'ya bastığımda "a/d" yazıyor bacspace tuşuna bastığımda "<81" ve bunun gibi birçok tuşta problem var. Klavyeye herhangi bir şey dökülmedi benden başka da bilgisayara birinin dokunup bozma olasılığı yok yalnız yaşıyorum. Sabahtan beri yapmadığım google araması kalmadı sorunu çözemedim yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir linux dağıtımının kalıp dosyasını cd/dvd/usb belleğe yazdırıp, sistemi ondan başlatın.(Tercihen LinuxMint)(http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=56.0)Eğer o sistemde de klavye hatalı yazıyorsa, sorun donanımsaldır. Sorun eğer Windows kaynaklıysa çözümü için uğraşılabilir.
  • merhaba50 kullanıcısına yanıt
    hocam windows orjinal, sıkıntı olur mu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Winchester

    hocam windows orjinal, sıkıntı olur mu

    Windows'a bir şey olmaz. Şöyle düşünün; bilgisayar açılırken sabit diske bakmadan önce usb belleğinizi okuyor ve orada bulunan işletim sistemini başlatıyor. Mint başladıktan sonra klavye İngilizce olacaktır. Onun için Contol Center>Keyboards>Layout>Add>Turkish yolunu izleyerek Türkçe klavyeye geçebilirsiniz. Türkçeyi ekledikten sonra sağ alttan en'e tıklayarak Tr seçmeyi unutmayın. Ardından Masaüstü sağ tık new diyerek yeni bir belge oluşturup klavyenizi deneyebilirsiniz. Sorunun yazılımsal mı donanımsal mı olduğu ortaya çıkacaktır.
  • merhaba50 kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.