Şimdi Ara

Asus Lyra Mini modem olmadan router olarak kullanma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Asus Lyra Mini modem olmadan router olarak kullanma

    Asus Lyra Mini ikili modem kullanıyorum. Genel itibari ile çok memnunum fakat fiber modemi aradan çıkarıp yalnızca lyra kullanmak istiyorum. İlk etapda sıfırlama yapıp wan kablosunu bağlayıp pppoe kısmından kullanıcı adı şifremi yazarak kurmaya çalıştım fakat hiç bir şekilde internete bağlanamadım. Baya bir kurcaladım fakat nete çıkmıyor. Bunun çözümü bilen var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luttarte -- 28 Ekim 2023; 23:57:18 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >







  • Güncelleme: bu ve bunun gibi asus markalı router kullananların yararlanması için bulduğum çözümü paylaşayım, pppoe kullanıcı adı ve şifre giriş ekranında özel isp adında tik var onu seçip açılır pencereden manuel seçiliyor. Internet vid değerini 35 olarak girdiğimde internete direkt çıkış aldım. Bu bahsettiğim olay sıfırdan kurulumda yapılıyor. Kurulum yapıldıktan sonra sıfırlama yapmadan da aynı ayarı yapabilirsiniz. Bunun içinde kullanıcı adı ve şifre girişlerini yaptıktan sonra arayüzde lan sekmesinde iptv kısmı içerisinde vlan id değerini 35 olarak girebilirsiniz.
    Son olarak internete erişimimde hiç bir sorun yaşamasam da asus router uygulamasında wan kablosu bağlı değil, internete bağlanamıyor hatası vermekte. Sıfırlama yapsam da bu kısmı atlatamadım. Sonuç olarak internete erişimimde sorun olmadığı için üzerine pek düşünmüyorum. Bilgisi olan varsa ayrıca belirtirse sevinirim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Dostum alakası yok ama bende buna asus'un piyasaya sürmediği beta firmware'ı kurdum belki forumda aratan olursa çıkar.


    asus aimesh 2.0 özelliklerinin hepsi geliyor lyra mini'ye şimdilik memnunum. Alet kendine geldi bence. Hangi lyra hangisine bağlansın, hangi cihaz hangi lyra'ya bağlı kalsın vb. şeyler ayarlanabiliyor. Uzaktan aç kapa 2.4 veya 5ghz birini kullan vb. bütün şeyler.


    Firmware ismi MAP-AC1300_9.0.0.4_386_41615-g7c2264e aratınca çıkıyor nette. Aynı zamanda düz lyra ve lyra trio içinde ayrı firmware'ler var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyaqçocuk -- 29 Kasım 2023; 2:3:48 >
  • Manyaqçocuk M kullanıcısına yanıt

    Merhabalar.Bir süre önce satın aldığım lyra mini mesh sistemini bugün hayata geçirdim.Ancak sizin bahsettiğiniz MAP-AC1300_9.0.0.4_386_41615-g7c2264e firmware i yükleyince ya cihaz internete bağlanmaz oldu ya da arayüze giremez oldum.Ne kadar uğraştıysam düzeni oturtamadım.

    Ancak asus un sitesindeki son firmware olan MAP-AC1300_3.0.0.4_384_46630-g3e43ad7 yükleyince cihaz yeniden tepki vermeye başladı. Şu an internete bağlı ve arayüze sorunsuz girebiliyorum.

    Acaba sizin vermiş olduğunuz benim yüklediğimden daha mı gelişmiş özellikler içeriyor(hangi lyra hangisine bağlansın bu hoşuna gitti) ? Yeniden sizinkini denemeli miyim ne dersiniz?

  • Mr.Blof kullanıcısına yanıt

    hocam selamlar,


    Asus router'lar da MAP-AC1300_9.0.0.4_386;


    386 kodlu olanlar ai mesh 2.0 desteğini gösteriyor. 384 ise ai mesh 1.0 olduğunu. Bütün routerlar için geçerli bu.


    aimesh 2.0 ile bütün kontrolü ele alabiliyorsunuz. Bağlanan ürünleri bond edebiliyorsunuz ama gel gelelim bende eski 384 sürümüne geri döndüm çünkü asus bug'lı bırakmış ve sürekli sorun yaşıyordum sizin gibi.


    Haliyle asus ürüne desteğini de çekti artık. ai mesh 2.0 resmi olarak asla gelmeyecek.


    Daha önce kullanılsın demiştim ama siz yazınca hatırladım. Düzgün çalışmıyor maalesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyaqçocuk -- 6 Ocak 2024; 21:29:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.