Şimdi Ara

Asus m5a99x evo r2.0 cpu led red?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Dunden beri pcmde bir sorunla karsilasiyorum. Cs go oynarken sistem gitti mavi ekran bile vermeden kapandi ben de pc yi biraktim. Sabah kalktigimda ise pc acilmiyordu. Bios ekrani bile gelmiyor. Cpu led kirmizi yaniyor.sistemde sadece psu daki fan calisiyor diger fanlar donmuyor. Sorunun sebebi ne olabilir? Bios pilini cikartip 5 dk bekledikten sonra geri taktim bir faydasi olmadi. Sorunu nasil cozebilirim? Simdiden tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • ayni problemi yasadim q8400 ile, psu odunc alabileceginiz bir arkadasiniz varsa o sekilde deneyin cpu 12 volt kablosunda sikinti var tum sistem calisiyor gibi gorunuyor ancak boot etmiyor monitorde goruntu var mi ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ReSpAwN_22 kullanıcısına yanıt
    Monitorde en ufak bir hareket yok. Sistem normal acilmiyor bile fanlar da donmuyor. Elimde baska bir tane bozuk psu var fsp bluestorm 500 watt var. Tamir ettirebilirim eger psuda ise sorun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam imkan varsa bir tanidiktan falan psu bulun onunla test edin gormeden uzaktan tespit etmeye calisiyoruz sorunu masrafa girer yaptirirsiniz psuyu sorun baska birseyde cikar kulaklarimiz cinlamasin sonra ;)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ReSpAwN_22 kullanıcısına yanıt
    Memok tusuna basarak pc yi acmaya calistim. Dram led isigi yanip sonuyor yine monitore herhangi bir goruntu gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayni sikinti gibi duruyor benim yasadigim ile kasa fanlari psuya mi bagli anakarta mi ?? islemciye giden 12v 4/8 pinli kablodan supheleniyorum hocam.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ReSpAwN_22 kullanıcısına yanıt
    Kasada sadece noctua nh d14 un iki fani bagli ekran karti haricinde. Onlar da anakarttaki cpu fan 1 ve 2 bolumlerine takili. Psu yu sistemden soktum. Cpu 12v kablosunda herhangi bir yanik goremedim kabloda ve sokette. Ama ben de psu dan supheleniyorum. Bu gece biraz ugrasacagim da yapabilecegimden supheliyim. Elimde bir de fsp bluestorm var. Onu deneyeyim. Neler yapmami tavsiye edersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim tum sistem fanlari donuyor sistemde sikinti gorunmuyordu ancak ekran bir turlu gelmiyordu. Psunun tum cikislarini avometre ile olctum voltajda problem gorunmuyordu ancak sanirim islemcinin ihtiyac duydugu amper gucunu veremiyordu bunu sonradan anladim tabiki. Anakarttan suphelendim anakart harici donanimlarimi satip yeni sistem kurdum baktim ayni sekil devam ediyor durum. Psuyu degistirip sistemi kurdum sorun duzeldi psuyu baska bir sistemde denedim onda da ayni sikintiyi yapti. Sizin durumda buna benzedigi icin o yuzden direk psudan suphelendim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ReSpAwN_22 kullanıcısına yanıt
    Hocam her sey icin tesekkurler de sorunum cok abuk bir sekilde cozuldu. Psu yu soktum. Ve cpu soketinde anakart uzerinde kararma oldugunu gordum. Masa lambam ile dikkatlice baktim. Karartiyi gorunce cok korktum acikcasi. Kendi parami biriktirerek aldigim asus m5a99x evo r2.0 anakarta bir sey oldu diye korktum. Fakat tekrar kablolari taktim ve pc sikintisiz acildi. Sadece biosa girdim ve hicbir sey yapmadan save changes and reset dedim. Su an oyunlarimi guncelliyorum. Yine de cok tesekkur ederim o kadar zaman ayirdiniz ve bir tek siz yardimci oldunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunun çözülmesine sevindim geçmiş olsun. Karartının kaynağını es geçmeyin derim ilerde başınıza daha ciddi sorunlar açabilir.
  • ReSpAwN_22 kullanıcısına yanıt
    hocam gecenin köründe sizi rahatsız ediyorum ama bir kaç sorum daha olacak.

    şimdi pc nin saati sıfırlandığından hep güvenlik sertifikası sorunlarıyla karşılaştım. neyse onu düzelttim şimdi de google chrome da oturum açamıyorum. twitch.tv deki yayınları izleyemiyorum. biraz önce de cs go oynarken oyundan vac sistemine takılmışım. oyundan atıldım. bunların sebebi ne olabilir?

    bu arada büyük ihtimal karartının sebebi psu. 500 wattlık psu mu tamir ettireyim bari de onu kullanayım çünkü 350 wattlık asusun psu su hiç içime sinmemeye başladı.
  • Pcnin fişini çektiğinde sistem saati sıfırlanıyor mu bunu kontrol eder misin öncelikle. Cevap evet ise bios pili ile ilgili bir sorun gibi görünüyor. Cr2032 pil alıp değiştirebilirsin. Sistem saatini bios üzerinden ayarlamayı dene istersen birde. Cs go ve vac sistemi hakkında bir bilgim yok diğer sorunlar sistem saati ile ilgili gibi duruyor.
  • ReSpAwN_22 kullanıcısına yanıt
    yok hocam sistemin fişini çkeince saat gitmyor. pili çıkardığım için öyle oldu. sistemin saatini ağdan ayarla dedim. oyun da önemli değil şu anlık sonra çözeceğim bir problem.
  • karşılaştığınız başka bir problem olursa elden geldiğince dilimiz döndüğünce yardımcı olmaya çalışırım.
  • ReSpAwN_22 kullanıcısına yanıt
    çok saolun hocam. gecenin köründe o kadar cevap yazdınız yardımcı olmaya çalıştınız. teşekkürler.
  • Sevgili Arkadaşım merhaba

    Yaklaşık 3 ay önce Asus M5A99X EVO ANakartımda aynı sorunu yaşadım.serviste yedek Parça temin edilemediğinden dolayı arıza giderilemedi ve yerine M5A99X EVO R2.0 kart geldi ancak bu kartta da aynı sorun vardı ve bu kartta servise gitti."BIOS güncellemesi yapıldı ve ekran Görüntüsü alındı." Denilerek kart iade edildi.Ancak dün teslim aldığım Kartı sisteme taktım yine aynı sorun sistem açılmıyor ve "CPU LED " kırmızı yanıyor.şimdi tekrar Gönderme konusundaki kararsızım.Çünkü servis tam bir fiyasko....

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • KORMAK K kullanıcısına yanıt
    Benim anakartta sorun yoktu. Butun sistemi sokup tekrar takmistim calismaya baslamisti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KORMAK K kullanıcısına yanıt
    Allahtan Asus M5A97 EVO R 2.0 almışım.Neredeyse M5A99X EVO alıyordum.Bende de şöyle bir durum var.Benim anakarta taktığım buzzer yani anakart hoparlörü pc'nin ilk açılışında ötmüyor.Hani ilk açılışta 1 kere öter ya.İşte onu yapmıyor.Lakin mesela bilgisayarı prizden çektim ve tekrar taktım o zaman bir kere ötüyor.Sonra tekrar kapatıp açınca gene ötmüyor.Kısaca sadece elektrikler gidip geldiğinde bir kereliğine ötüyor devamındaki kapanış açılışlarda ses yok.Bu baya bir ötüyor ötmüyor mevzusuna dönüştü biraz ama sonuç itibariyle kafamı karıştırdı bu durum.Acaba bir arızamıdır bu durum?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.