Şimdi Ara

Asus Maximum VI Extreme için Acil CPU Soğutucu Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar,

    Elimdeki sistemin fanı ile sıkıntı yaşamaya başladığım için yeni bir tane satın aldım. Model: Noctua NH-L12
    Ancak anakartım olan Asus Maximus VI Extreme cpu arayüzünün çevresinde -sanırım anakart soğutucu üniteleri- mevcut. Bu sebepten ötürü Noctua'nın fanı sanırım tam oturmuyor yerine. Başlangıçta CPU Over Tempature hatası alıyorum. Tekrar başlatınca sistemi Windows normal şekilde açılıyor. Sıcaklığa baktığımda (herhangi bir işlem yapmazken) 50-55 dereceyi görüyorum. Standart bir oyun açarsam 70 dereceleri, son dönem - güçlü oyunlardan birini açtığımda ise 80 dereceyi görüyorum, bu da sistemin bitmesi demek. :)

    Sorum kısaca şu: Asus Maximum VI Extreme'in CPU çevresine adam akıllı uyacak, en az bu fan kadar kaliteli, Intel L1150 CPU uyumlu bir fan önerebilir misiniz?

    Şu seçenekleri gördüm ama boyutları bir kez daha korkutuyor beni. İçlerinde bulunan su soğutmalılar sanki tam oturur, sıkıntı çıkartmaz gibi gözükmekle beraber emin olamıyorum. Öte yandan su soğutması konusunda da korkum var. S. Soğutmalı fanları aldığımız şekli ile kullanabiliyor muyuz, yoksa içindeki sıvıyı belli aralıklarla değiştirmek, vs. gerekiyor mu? (Evet, komik bir soru oldu, biliyorum :) )

    Şunlar arasından alabilirsin diyebilecekleriniz hangisi(leri) acaba?

    1

    2

    3

    4







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.