Şimdi Ara

Asus Maximum VI Extreme için Acil CPU Soğutucu Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar,

    Elimdeki sistemin fanı ile sıkıntı yaşamaya başladığım için yeni bir tane satın aldım. Model: Noctua NH-L12
    Ancak anakartım olan Asus Maximus VI Extreme cpu arayüzünün çevresinde -sanırım anakart soğutucu üniteleri- mevcut. Bu sebepten ötürü Noctua'nın fanı sanırım tam oturmuyor yerine. Başlangıçta CPU Over Tempature hatası alıyorum. Tekrar başlatınca sistemi Windows normal şekilde açılıyor. Sıcaklığa baktığımda (herhangi bir işlem yapmazken) 50-55 dereceyi görüyorum. Standart bir oyun açarsam 70 dereceleri, son dönem - güçlü oyunlardan birini açtığımda ise 80 dereceyi görüyorum, bu da sistemin bitmesi demek. :)

    Sorum kısaca şu: Asus Maximum VI Extreme'in CPU çevresine adam akıllı uyacak, en az bu fan kadar kaliteli, Intel L1150 CPU uyumlu bir fan önerebilir misiniz?

    Şu seçenekleri gördüm ama boyutları bir kez daha korkutuyor beni. İçlerinde bulunan su soğutmalılar sanki tam oturur, sıkıntı çıkartmaz gibi gözükmekle beraber emin olamıyorum. Öte yandan su soğutması konusunda da korkum var. S. Soğutmalı fanları aldığımız şekli ile kullanabiliyor muyuz, yoksa içindeki sıvıyı belli aralıklarla değiştirmek, vs. gerekiyor mu? (Evet, komik bir soru oldu, biliyorum :) )

    Şunlar arasından alabilirsin diyebilecekleriniz hangisi(leri) acaba?

    1

    2

    3

    4







  • Merhabalar, düşük profil işlemci soğutucusu seçtiğiniz için soğutucu bloğunun altındaki fan ve kendisi anakartın mosfet bloklarına çarpıyor. Bu şekilde sistemi kullanmaya devam etmemenizi öneririm, hele ki oyun vs. gibi işlemciye yük bindiren hiçbir uygulamayı kullanmayın. Sıvı soğutma kullanmanız halinde hiçbir sorunla karşılaşmazsınız. Son kullanıcı için sunulan çözümleri kutudan çıktığı gibi kullanabilirsiniz ve sonradan herhangi bir işlem yapmanız gerekmez. Alabileceğiniz ürünler;

    1.http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5649 (Tavsiyem)

    2.http://www.vatanbilgisayar.com/seidon-240m-sivi-sogutma-sistemi.html (Fiyatı Corsair'e göre kısmen düşük eğer bütçe önemli ise bunu alabilirsiniz)

    3.http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6611 (Çok iyi bir ürün ama alırsanız tek fanla kullanmanız gerekecek)

    4. Toplama sıvı soğutma ki baş ağrıtan bir süreçtir ama en iyi performansı istiyorum ve bütçe önemli değil derseniz yardımcı olabilirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: inuh

    Merhabalar, düşük profil işlemci soğutucusu seçtiğiniz için soğutucu bloğunun altındaki fan ve kendisi anakartın mosfet bloklarına çarpıyor. Bu şekilde sistemi kullanmaya devam etmemenizi öneririm, hele ki oyun vs. gibi işlemciye yük bindiren hiçbir uygulamayı kullanmayın. Sıvı soğutma kullanmanız halinde hiçbir sorunla karşılaşmazsınız. Son kullanıcı için sunulan çözümleri kutudan çıktığı gibi kullanabilirsiniz ve sonradan herhangi bir işlem yapmanız gerekmez. Alabileceğiniz ürünler;

    1.http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5649 (Tavsiyem)

    2.http://www.vatanbilgisayar.com/seidon-240m-sivi-sogutma-sistemi.html (Fiyatı Corsair'e göre kısmen düşük eğer bütçe önemli ise bunu alabilirsiniz)

    3.http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6611 (Çok iyi bir ürün ama alırsanız tek fanla kullanmanız gerekecek)

    4. Toplama sıvı soğutma ki baş ağrıtan bir süreçtir ama en iyi performansı istiyorum ve bütçe önemli değil derseniz yardımcı olabilirim.

    Merhaba,

    Yanıtınız için çok teşekkür ediyorum. Tavsiyenize uyarak 1. seçeneği satın aldım. Her şey harika ancak tek sorun fanların çok sesli çalışması. Acaba fanları ters yönde mi taktım diye de düşünüyorum, alta gelecek kısım üste .. gibi. Manuel'da sağolsunlar her şeyi üstünkörü göstermişler. Öte yandan resmi yazılımı Corsair Link'i kurdum ancak Quiet Mode'a tıklamama rağmen hiçbir değişiklik olmuyor. Bunlar haricinde harika bir ürün, tavsiyeniz için tekrar teşekkür ediyorum.

    Elimdeki Noctua NH-L12 soğutucuyu sanırım satmam gerekecek zira termal macununu vs. kullandım. Şirket geri kabul etmeyecektir muhtemelen. Plastik poşetleri yırtıldı doğal olarak (içinden metal aksamları çıkarabilmek için). Bir de bunu satma işi çıktı. :P




  • L.Goshin L kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, oncelikle yeni urununuzu gule gule kullanin. Fanlarin cok sesli calismasi normal bir durum degil ya montaj asamasinda birseyi yanlis yaptiniz ya da urununuz sorunlu. Fanlarinizi havayi cekecek(pull) veya havayi disari itecek(push) sekilde yerlestirmeniz cikaracaklari ses acisindan onemli degil. Fanlari pompanin uzerindeki fan portlarina taktiniz ve fanlarin yapraklarina carpan herhangi birsey(kendi kablolari olabilir, ya da kasa ile radyator arasina yerlestirdiyseniz kasadaki bir cikinti olabilir vs) carpmiyor degil mi? Sorunu anlamanin en kolay yolu radyatoru kasadan sokun ve acikta calistirin( pompayi sokmeyin cunku termal macunu yenilemek zorunda kalirsiniz).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar merhabalar,

    Öncelikle detaylı yanıtlarınızdan ötürü çok teşekkür ediyorum. Montaj esnasında yaptığım tek hata -sanırım- fanları test takmak olabilir. Kasanın içine, o dikdörtgen yüzeyin (fan ile gelen) altına vidaladım. Ancak daha önce de dediğim gibi sanırım fanların alt ve üstünü karıştırdım. Havanın büyük kısmını kasanın içine üflüyor. Dışarıya pek bir şey çıkmıyor. Yanlış yapmışım, değil mi?

    Bunun haricinde bu model için okuduğum yorumlarda genel bir şikayet var, çok ses çıkardığı ile ilgili. Oldukça rahatsız edici bir ses, iki fan, aynı anda, son güçte! RPM değerlerini ayarlamanın bir yolu var mıdır acaba, araştırdım ama pek bir şey bulamadım. CorsairLink adlı yazılımda simgeye tıklayınca çıkan Quiet Mode vs. tıklanınca hiç bir değişiklik yaşanmıyor.

    Bir kez daha teşekkür ederim. :)
  • L.Goshin L kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, daha önce de belirttiğim gibi fanları taktığınız yönün hiçbir önemi yok. Havanın içeri mi dışarı mı üfleneceği tamamiyle sizin seçiminize kalmış, yanlış diye nitelendirilebilecek bir durum yok. Bazı sorunlu modeller üretilmiş olması muhtemeldir, binlerce üretilen bir ürünün %0 hata ile üretilmesi mümkün değil, önemli olan sorunlu ürünle ilgili firmanın tutumu ki Corsair bu konuda en iyiye oynayan firmalardan biri(Vektron değil Corsair). Elimden yeterince H100i geçti ve hiçbirinde herhangi bir sorunla karşılaşmadım ama sanırım siz benim kadar şanslı değildiniz. Fanınızın dönüş hızını(RPM) Corsair Link üzerinden ayarlayabilmelisiniz yapamıyorsanız yazılım güncellemesi deneyin ve sorunun devam edip etmeniğini inceleyin. Son olarak sesin pompadan değil de fanlardan geldiğine emin misiniz? Fanları boşta çalıştırarak sorun tespiti yapabilirsiniz. En kötü senaryo ile ürünüzü değişime göndermeniz gerecek ama sonucun sizi tatmin edeceğine eminim. Dilerseniz yazdıklarımı uygulayın, sorunun devamı halinde yeniden iletişime geçelim.

    Rica ederim, iyi haberlerinizi bekliyoruz, tekrar görüşünceye kadar esen kalın.




  • USB header'lardan başka bir tanesini kullandım ve bu sefer Corsair Link soğutucunun fanlarını da görmeye başladı. Quiet Mode'a aldığımda tüm ses kesiliyor, default modda 1200 rpm seviyesinde çalışıyor, bu da biraz sese sebep oluyor. Oyunlarda 40 dereceyi bile görmüyor işlemci, harika bir şey!

    İlginç bir şekilde soğutucuyu taktıktan sonra Blu-ray yazıcımı sistem görmemeye başladı. Reg. dosyaları ile epey bir uğraştım ama sorun anakartın sata girişlerindeymiş. İki slot bozulmuş ya da bios'ta bir sıkıntı var. Diğer slotlardan birine takınca cihazı tekrar gördü sistem. Hepsi de fanı taktıktan sonra oldu. Muhtemelen istemeden anakarta zarar verdim montaj esnasında.

    Şimdi sıra elimdeki Noctua'yı satmaya geldi...ki işin zor kısmı sanırım bu!

    Tekrar teşkkürler. :)
  • L.Goshin L kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, sorunun hallolmasina sevindim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.