Şimdi Ara

Asus Maximus formula Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;
    Asus maximus formula anakart var, power a basıtığımda 10 saniye çalışıyor sonra elektrik gidiyor kendiliğinden tekrar açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. ram değiştirdim ramlerin farklı yuvalarında denedim farklı işlemci ile test ettim farklı ekran kartı ile denedim 2 tane ekran kartı yuvasında deneme yaptım. faklı mhz li ramlerde denedim. ne yaptıysam görüntü gelmiyor lcd ekranı olmadığı için hatanın nerde olduğunu bulamadım. internet üzerinde arama yapmadığım yer kalmadı. sizce neden olabilir yardımcı olabilecek birileri varmı ?
    foto ekledim yardım lütfen

     Asus Maximus formula Yardım Asus Maximus formula Yardım







  • tekrar açılıp kapanmayı devamlı mı yapıyor
  • WaDaAaaa kullanıcısına yanıt
    hocam bu sorunu yaşamadan önce herhangi bir parçanızda oc var mıydı? eğer varsa bios pilini çıkartıp bios ayarlarını resetledikten sonra tekrar deneyin. vede bütün parçaları değiştirip denemişsiniz ama sorun powerdan da kaynaklı olabilir. elinizde başka power varsa birde onla deneyin.
  • Selamlar ve günaydın Arkadaşın sorunun aynısı bende var..Forumda okumadığım ve uygulamadığım tavsiye kalmadı diyebilirim. Benim sorunumda pc yi uyku modundan çıkardıktan sonra oldu..Anakartın tüm bileşenlerini tek tek çıkarıp temizleyip..Sıkıca yerine oturtup taktım..Hatta farklı bir güç kaynağında da çalıştırdım.. Uyarı olara " 00 " Not used diye bir uyarı veriyor.. Flash bellekle güncel Bios'u yükledim ..Anakart pilini çıkardım..Nerdeyse yapmadığım ve denemediğim yöntem kalmadı..

    Sistemi başlatıyorum mesela..
    Görüntü yok..Ekran kartı sağlam
    Ses yok Bip diye uyarı vermiyor..
    Rem'leri değiştirdim..Farklı yuvalara bile taktım..Çalışırken bile söktüm uyarı vermedi..
    İşlemci fanını çıkarıp 1 dakikalığına çalıştırdım..işlemci Inıyor mu diye kontrol ettim..ısınıyor..
    Farklı güç kaynağını taksam bile aşağıda resmini yüklediğim şekilde oluyor..

    Sizlerden isteğim eğer bilginiz veya deneyiminiz varsa yardımcı olurmusunuz?
    ---------------
    Sistem özellikleri :

    Asus rampage 4 Extreme LGA 2011 Anakart , İntel i7 3820 3.7 10 mb işlemci, Kingston 1600 mhz 2x8 gb ram,, win 7 pro 64 bit

     Asus Maximus formula Yardım




  • Merhaba arkadaşım aklınıza ne geliyorsa yaptım fayda etmedi işlemci ve ekran kartı ısınıyor bios u resetledim hatta pili çıkartıp 1 saat sonra taktım yine aynı kafayı yicem artık anakartın üstünde farklı yerlerde ışıklar var ve ışıkların yanında yazılar mevcut bu ışıkların hepsi yanıyor farklı power ile de denedim türkiye de bu sorun ile karşılaşan bi ben ve diğer arkadaş :))))
  • Oguzhan_K kullanıcısına yanıt
    arkadaşım selam;
    geçmiş olsun sanada. senden bir şey rica edicem anakarttın ikinci power takılı (4pin) olan yerin fotosunu eklermisin aklıma bir şey geldi
  • Garantiden başka çare yok gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MAXSTAR kullanıcısına yanıt
    kim için ? :)
  • WaDaAaaa kullanıcısına yanıt
    Statik Yük: Bazen bilgisayar kasanız üzerinde oluşan statatik yük de sorun yaratır bu gibi durumlarda, iyi bir topraklama yapmak, toprak hatta sahip elektrik sistemi kullanmak zorunlu olur.

    Bilgisayarınıza bağlı tüm kabloları çekin. Elektrik kabloları özellikle 30dk-60dk arasında bilgisayarınızı elektrik kablosu çekili şekilde bekletin. Sonra elektrik kablosunu takarak bilgisayarınız açılıyor mu kontrol edin.

    Eğer bilgisayarınız sorunsuz bir şekilde açılırsa, bir statik yük sorunu ile karşı karşıyasınız demektir. Bilgisayarınızın bağlı olduğu elektrik hattını topraklatmanız gerekecektir ki bunu bir elektrik teknisyeni yapabilir.

    Yetersiz PSU:

    Bilgisayarınızın güç birini yetersiz kalıyor olabilir. Yeni bir PSU almanız gerekebilir.

    ALINTI..
  • WaDaAaaa kullanıcısına yanıt
    Üstteki arkadaş için ama sen de gönder anakartlar çok kompkleks parçalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesafesiz kullanıcısına yanıt
    tam 3 hafta bütün parçaları çıkartıp beklettim durum aynı
  • MAXSTAR kullanıcısına yanıt
    garantisi yok biteli yıllar oldu
  • Selamlar tekrar..Anakartımın garantisi bitti.. Resimleri aşağıda kullandığım güç kaynağının resmini de koydum..
     Asus Maximus formula Yardım Asus Maximus formula Yardım Asus Maximus formula Yardım




  • Oguzhan_K kullanıcısına yanıt
    senin sorun ile benim ki aynı o kadar araştırmama rağmen çözüm bulamadım hala araştırıyorum
  • sadece bu marka ve model için sormuyorum arkadaşlar hangi modem olursa olsun bu tür problem ile karşılaşan sorun çözen varsa yazabilir.. :)
  • Maximus formula icin denecek tek kelime yapacak birsey yok cizgi ile gorusun belki tamir edebilirler... kac tane bu anakarttan gordu isem bir cogunda bu sorun cikmakta...

    rampage icin ise onu yapiyorsa ya islemci oturmamis olabilir yada anakart ve islemci ikilisinden birinde ariza olmus olabilir. Mutlaka garantiye gonderin.
  • garanti yok orası ile görüşecem yarın bakalım ne dicekler kaç para isticekler :) sağol ama yine de biri çıkar galiba yaşamıştır birisi sorun
  • Anakartinda ariza var cizgi daha iyisini bilir. para etmez gibi bir mesajla moralini bozabilirler bilgin olsun. aynisini yasayanda cizgi ile sorunu cozmus yada yeni anakart almistir zaten farkli birsey yapabilecegini sanmiyorum bu noktada... sonucta bahsettigimiz bir anakart 7 katli bakir pcb den olusan bir sistem.
  • haklısın yarın arayıp bir konuşayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.