Şimdi Ara

★ASUS N550JK-CN090H KULLANICILARI KULÜBÜ★ (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
630
Cevap
22
Favori
41.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu laptopun guc tusu degilde diger ust soldaki yuvarlak tus ne ise yariyo acaba bilen varmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus N550JV kullanıcısıyım. (3-4 senedir)

    Bu markanın kronik sorunları var. Menteşeleri kendi kendine kırılıyor. Klavyeleri aptalca işçilik hatasından dolayı kendi kendine bozuluyor. (Ribbon kabloyu bükerek bataryanın altına sıkıştırmalarından dolayı)

    Bunlar için ASUS sizden 460 lira ücret talep ediyor.

    Mesajımı okuyup şu markayı almak isteyen arkadaş varsa uyarayım. Almayın.

    Teknik servisleri mide bulandırıcı şekilde. Kulaklık jakım bozuk dememe rağmen bana bu hususta bir cevap vermeyip klavye bozuk diye geri dönüş yapan gülünç bir teknik servis. Uzak durun. Almayın. Aldırmayın. Asus pişmanlıktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ennokes

    Bu laptopun guc tusu degilde diger ust soldaki yuvarlak tus ne ise yariyo acaba bilen varmi

    Bildiğim kadarıyla hızlı işlem tuşu (önceki işlemleri geri dönüp görüntülemeyi sağlıyordu)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasanalp44 kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi günler aynı sorunu bende yaşadım. Sorun Intel Management Engine Interface driverından kaynaklanmıştı güncel driverda 5 dk yı buluyor ssd takılı olduğu olduğu halde ancak bu driverın win 8 uyumlu driverını yüklerseniz sorun düzelecektir.
  • ahkus kullanıcısına yanıt
    Bende w10 64 bit yüklü fakat o tuşun işlevi çok acayip :D basınca windows medya player açılıyor. Galiba normalde o tuşun işlevi asus on screen display olayını açmakmış ama ben hala beceremedim ne o programı açabildim nede şu tuşu halledebildim:(((

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ennokes E kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi günler biraz geç bir cevap olacak yeni gördüm. O tuş asus ınstant key programını yükleyerek işlev atayabilirsiniz örneğin ona bastığınızda direk media player, google chrome , yani istediğiniz en çok kullandığınız uygulamayı buna atayabilir ve direkt ona basınca açabilirsiniz. Asus on screen display dediğiniz eğer ekranın modları ise ona da fn+c tuşundan ulaşabilirsiniz tabi driver yüklü ise. Hoşçakalın.
  • Merhaba arkadaşlar, elinde bu bilgisayarı olup da bozulan falan varsa almak isterim. Kasaya ihtiyacım var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu laptopun son günlerde 6300 TL gibi uçuk bir fiyata çıkması ve üretiminin bitirilmesi sebebiyle konu sahibi olarak bir yazı yazmak istedim.

    2014 Temmuz ayında bu laptopu 3150 TL 'ye satın almıştım. Satın alma nedenim ise şuydu. Ben ortalama bir bilgisayar oyuncusuyum ve oyunlara fazla para vermeyi sevmem. Burdan korsan indirdiğim sanılmasın. Daha çok 2 yıl önceki oyunları ucuza alır, oynarım. Ayrıca yazın ve kışın farklı illerde ikamet etmek zorunda olduğum için mobilitesi yüksek bir oyun bilgisayarı yani laptop almak istemiştim.

    Msi ve monster gibi alternatifler vardı evet ancak geneli plastik aksanlı laptoplarda ısınma sorununun daha fazla olduğunu duyduğum için bu modele yöneldim. İki büyük bakır tahliye borusu ve çift fanı ile soğutma konusunda başarılı bir model N550JK. Ekran kartı AAA düzey oyunları ULTRA oynatacak kadar iyi olmasa da HIGH veya MEDIUM'da 30-50 FPS alabiliyorum. Son zamanlarda oyunlardan uzak kaldım ancak işlemci ve ram konusunda sıkıntı çıkarmayacağını, ancak ekran kartının yeni oyunları MEDIUM veya LOW'da yeterli FPS ile oynatabileceğini tahmin ediyorum. Bu model çok değil en geç 2 seneye kadar bunları da oynatamayacak hale gelecek. Ram ve işlemci çok yüksek olmasına rağmen ekran kartı yüzünden laptopun çöp olacak olması canımı sıkıyor. Bu yüzden parçaları değiştirilebilen masaüstü bilgisayar almayı düşünmekteyim 2 seneye kadar.

    Çok uzattım biliyorum ancak 4. Yılımı doldurmakta olduğum bu bilgisayar aldığım fiyatı bence yeterince hak etti. Malzemesi o kadar sağlammış ki hala sıfır gibi duruyor. Elit tasarımı beni benden alıyor. Şimdi oynadığım oyunları ne ayarlarda kaç FPS alabildiğimi yazacağım.

    +Battlefield 3 / Ultra / 45 FPS

    +Battlefield 4 / High / 40 FPS

    +Assassin's Creed 1/2/Brot/Rev // Ultra / En az 50 FPS

    +Assassin's Creed 3/4/Rogue/F.C. // High / 45 FPS

    +Assassin's Creed Unity/Syndicate // Medium / 42 FPS

    +CS GO / Ultra / 50 FPS

    +Dota 2 / Ultra / 60 FPS

    +Rocket League / Ultra / 45 FPS

    +H1Z1 / Ultra / 40-50 FPS

    +En yeni oyunları test edemedim dediğim gibi AAA oyunları almıyorum :)

    +AC Origins / Medium-Low arası (very low seçeneği de var) / 36 FPS

    +Bu FPS değerlerinde oyunlara özel optimizasyon (game ready driver) yapan NVIDIA GEFORCE EXPERIENCE uygulamasının da çok faydası var.

    Diyeceklerim bu kadar. Lisanslı W10 kullanıyorum bilgisayar hantallaştı biraz ama formatlarsam düzelir sanıyorum çok şey kurdum bilgisayara. Kullanan arkadaşlardan sorusu olan varsa cevaplandırabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matolimehmet -- 21 Temmuz 2018; 18:22:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İyi akşamlar. Bu laptopu 4 yıl önce almıştım alırken de pek araştırmamıştım. Sıcaklık sorunu yaşıyorum ilk günden beri. İlk başta performansa etkisi yoktu ama şu aralar bayağı etkiliyor. Rainbow Six Siege'te 1080p low ayarlarda 60 fps sabit alıyordum lakin şu sıralar 1366x768'de low'da bazen 30'a kadar düşebiliyor. Sizde de var mı böyle bir sorun ve varsa nasıl çözüm var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PnshR88

    İyi akşamlar. Bu laptopu 4 yıl önce almıştım alırken de pek araştırmamıştım. Sıcaklık sorunu yaşıyorum ilk günden beri. İlk başta performansa etkisi yoktu ama şu aralar bayağı etkiliyor. Rainbow Six Siege'te 1080p low ayarlarda 60 fps sabit alıyordum lakin şu sıralar 1366x768'de low'da bazen 30'a kadar düşebiliyor. Sizde de var mı böyle bir sorun ve varsa nasıl çözüm var mı ?
    Öncelikle R6S'de 1080P ve low ayarlarda 74 FPS alıyorum. Siz diyince denedim.

    Sorununuzun 1. nedeni havaların sıcaklığıdır. Gelelim çözümlere:

    1)Windows tuşuna sağ tık/Güç seçenekleri/Ek güç ayarları/Plan ayarlarını değiştir/Gelişmiş güç ayarlarını değiştir/İşlemci güç yönetimi/

    Buradan minimumu %5, maksimumu %90 olarak ayarlayın. Sistem soğuma ilkesini de etkin yapın. Bu bilgisayarın işlemcisi ekran kartına kıyasla çok güçlü olduğu için işlemciyi biraz kısmak performansı etkilemeyecektir.


    2)Havalar sıcak klimalı odada oynamıyorsanız laptopun alt ortası açıkta kalacak şekilde sağ sol kısmına destekler koyun veya direk laptop fanı alabilirsiniz.



    SON ÇARE: Bu iki yolu denedikten sonra hala sorununuz çözülmediyse ilk önce format atmayı deneyin, bir virüs işlemci ve ekran kartınızı gereksiz çalıştırıyor olabilir; hala olmadıysa ya termal macunlar kurumuştur ya da havalandırma yollarına toz gibi şeyler kaçmıştır. Son çare bir teknik servise götürmeniz gerekebilir. (Sökme takmada bilgi sahibiyseniz kendiniz açıp temizleyebilir ve termal macun uygulayabilirsiniz) [[Burada bir arkadaş işe yaradığını söylemiş başka bir laptop içinhttps://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/133929151]]

    Umarım sorununuza çözüm bulmuşumdur. İyi akşamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matolimehmet -- 21 Temmuz 2018; 0:45:47 >




  • matolimehmet kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı pc yi mi kullanıyoruz anlamadım böyle fark olur mu ki ??? Malum bizim laptopların fan yerleri sıkıntılı hangi soğutucuları önerirsiniz ? Dediğiniz ayarları yaptım tekrar deneyeceğim. Bu haftada fan temizliği vb. şeyleri yapacağım.

    Birde Rainbow vb. oynarken sıcaklık kaç derece oluyor ? Ben ne oynarsam oynayayım direk 93 dereceye çıkıyor. Bu laptopun hiçbir zaman kendini soğuttuğunu göremedim maalesef. Performansa etki etmeyene kadar sıkıntı yoktu artık işin içinden çıkılmaz oldu. 1 seneye pc toplamayı düşünüyorum o zamana kadar idare edecek bir çözüm arıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PnshR88 -- 21 Temmuz 2018; 1:15:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PnshR88

    Hocam aynı pc yi mi kullanıyoruz anlamadım böyle fark olur mu ki ??? Malum bizim laptopların fan yerleri sıkıntılı hangi soğutucuları önerirsiniz ? Dediğiniz ayarları yaptım tekrar deneyeceğim. Bu haftada fan temizliği vb. şeyleri yapacağım.

    Birde Rainbow vb. oynarken sıcaklık kaç derece oluyor ? Ben ne oynarsam oynayayım direk 93 dereceye çıkıyor. Bu laptopun hiçbir zaman kendini soğuttuğunu göremedim maalesef. Performansa etki etmeyene kadar sıkıntı yoktu artık işin içinden çıkılmaz oldu. 1 seneye pc toplamayı düşünüyorum o zamana kadar idare edecek bir çözüm arıyorum.
    Benim laptop geçen hafta oyun oynarken kendiliğinden reset atmaya başladı ben de diğer mesajda belirttiğim işlemci gücü ayarını yaptım ve laptopun iki tarafına Nutuk gibi kalın iki kitap koydum havalandırmayı engellemeyecek şekilde, sorun çözüldü. Sıcaklık değerini ölçmedim ancak baya yanıyor laptop sağlam oyun oynadığımda. Dediklerimi bir deneyin olmazsa termal macunu yaparsınız. Laptop soğutucuları biraz araştırdım görünüşleri çok kaba geldi ve fiyatları da gereksiz pahalı geldi o yüzden kitap koydum :D Kışın ısınma sorunu olmuyordu hiç havalar aşırı sıcak o yüzden herhalde.




  • matolimehmet kullanıcısına yanıt
    Hocam servise göndereceğim deneyelim bakalım. Vakumlu fanlar varmış onu bu pc de kullanabilir miyiz kullanırsak fayda eder mi diğer soğutuculara oranla fikriniz nedir hem de daha ucuzlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PnshR88 kullanıcısına yanıt
    Vakumlu fanlar ise yarıyor fakat bu modelde ekran altında olduğu için fan çıkışları kullanılamıyor
  • Laptopun fiyatı uçmasaydı alacaktım ama onun yerine bunu tercih ettim. İnş sorun çıkmaz cunku yazin laptoplar muhtesem isiniyor.(Burdan iphone nun ben taaa.... Neyse yanlisikla İngilizce klavye olmuş)



    Laptop link:http://www.vatanbilgisayar.com/asus-fx504gd-core-i7-8750h-2-2ghz-8gb-1tb-128gb-ssd-15-6-gtx1050-4gb-w10.html Gtx1060 modeli vardı ama bulamadım :/



    Buda olmazsa Asus n580vd Alcam ama herkes ısınıyor diyor. Bilemedim

    :/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3ABCEFCF5 -- 21 Temmuz 2018; 11:45:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3ABCEFCF5

    Laptopun fiyatı uçmasaydı alacaktım ama onun yerine bunu tercih ettim. İnş sorun çıkmaz cunku yazin laptoplar muhtesem isiniyor.(Burdan iphone nun ben taaa.... Neyse yanlisikla İngilizce klavye olmuş)



    Laptop link:http://www.vatanbilgisayar.com/asus-fx504gd-core-i7-8750h-2-2ghz-8gb-1tb-128gb-ssd-15-6-gtx1050-4gb-w10.html Gtx1060 modeli vardı ama bulamadım :/



    Buda olmazsa Asus n580vd Alcam ama herkes ısınıyor diyor. Bilemedim

    :/
    Her laptop ısınır hocam küçücük yeri havalandırmak zor. Asus, Dell, Msi bunu nispeten aşmış firmalar. Yani HP, Casper falan almazsanız aşırı ısınma sorunu yaşamazsınız. Asus laptoplarda ısınma sorunu kesin olmasın diyorsanız ya metal kasa ve bakır havalandırma borulu bir laptop alacaksınız (bu bilgisayar tarzında, 4 senedir ilk defa ısınma sorunu yaşadım onu da fan olmadan çözdüm.) ya da ROG serisi (bence görünüşleri aşırı kaba) çok fazla havalandırma gücü olan belki de sıvı soğutmalı bir laptop alacaksınız. Karar sizin. Şahsen laptopu yenileyeceğim yakında ama bu elit görünümde üst özellikli laptop bulamıyorum görürseniz haber edin 1060'lı i7'li bu tip notebook




  • Youtube’da bir videoda başka bir pc modelinde ızgaralar arkadaydı vakumlu fanı takmıştı deneme imkanım da yok maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PnshR88

    Youtube’da bir videoda başka bir pc modelinde ızgaralar arkadaydı vakumlu fanı takmıştı deneme imkanım da yok maalesef
    N550'lerde ekranı açınca görebileceğiniz gibi fan çıkışları kapanıyor yani ekranın alt çıkıtnısında kalıyor bu nedneel bu cihazı takamazsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliytrklkmz

    N550'lerde ekranı açınca görebileceğiniz gibi fan çıkışları kapanıyor yani ekranın alt çıkıtnısında kalıyor bu nedneel bu cihazı takamazsınız.

    Alıntıları Göster
    Alttan ve üstten üflemeye devam ediyor kapağı açınca fanın kapandığı falan yok ancak vakumlu fan takılır mı bi fikrim yok zaten ihtiyaç da olmuyor o kadar. Eğer cidden ihtiyaç varsa termal macun uygulamak gerek laptopun içine. Kronik bir ısınma sorunu yok çünkü bu modelin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matolimehmet

    Alttan ve üstten üflemeye devam ediyor kapağı açınca fanın kapandığı falan yok ancak vakumlu fan takılır mı bi fikrim yok zaten ihtiyaç da olmuyor o kadar. Eğer cidden ihtiyaç varsa termal macun uygulamak gerek laptopun içine. Kronik bir ısınma sorunu yok çünkü bu modelin.

    Alıntıları Göster
    https://www.youtube.com/watch?v=HQ4EKQwf9dE vakumlu fan görebileceğiniz gibi fanı tamamen içine almalı biizm modellerimizde de bu İMKANSIZ. Hayır İllaha almak istiyorsanız buyrun alın bu ne inat anlamadım ki?




  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.