Şimdi Ara

Asus N550JK Harici Mikrofon Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Çok enteresan bir problemle karşı karşıyayım. Bu konuda bana yardımcı olabilecekler varsa yardımlarını önemle rica edeceğim.

    Şöyle ki;

    Asus N550JK notebook cihazımın kulaklık ve mikrofon girişleri tek. Yani cep telefonlarındaki gibi tek bir girişte iki özellik mevcut. Urbanears mikrofonlu kulaklığımı herhangi bir iphone veya android cihazıma taktığımda hem kulaklık hem de mikrofonu gayet sorunsuz bir şekilde çalışıyor ancak bu kulaklığı notebooka taktığımda yalnızca hoparlörden ses gelirken mikrofonu algılamıyor ve notebook üzerindeki dahili mikrofondan ses alıyor.

    Şimdi diyebilirsiniz ki notebookun kulaklık/mik girişinde sıkıntı olabilir. Ancak elimdeki Logitech G230 mikrofonlu kulaklığımı notebooka taktığımda (bildiğiniz üzere bu kulaklığın mik ve kulaklık çıkışları ayrıdır ancak bir konektör ile tek girişe çeviriyorum) hem kulaklığın hoparlörleri hem de kulaklığın mikrofonu da çalışıyor.

    Özetle;

    Elimdeki urbanears kulaklık tamamen sağlıklı çalışıyor, elimdeki asus notebookun mik ve kulaklık girişi olan girişi de sağlam (ki logitech kulaklığın çalışmasından anlaşılıyor) ancak urbanears kulaklığın mikrofonu pcde çalışmıyor.

    Sonuç;

    Ben bu saçmalığı nasıl çözerim? Bu bir yazılımsal sorun mudur? Önerileriniz nelerdir?

    Şimdiden teşekkürler.







  • aklıma urbanerars kulaklığın soket kaplamasının normalden farklı ölçülerde olması geliyor. başka birşey gelmiyor, temassızlık yaptığı için cihaz mikrofonu algılamıyor ?

    - ilk aklıma geleni yazdım, nokia telefonda kullandığım kulaklığı s4 telefona oturmadığı için mikrofonu çalışmıyordu, nezaman sonra aynı kulaklığı htc marka başka bir telefona taktım ve mikrofon çalıştı,,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cptANGRIST

    aklıma urbanerars kulaklığın soket kaplamasının normalden farklı ölçülerde olması geliyor. başka birşey gelmiyor, temassızlık yaptığı için cihaz mikrofonu algılamıyor ?

    - ilk aklıma geleni yazdım, nokia telefonda kullandığım kulaklığı s4 telefona oturmadığı için mikrofonu çalışmıyordu, nezaman sonra aynı kulaklığı htc marka başka bir telefona taktım ve mikrofon çalıştı,,

    Teşekkürler cevap için.

    Belirttiğinizi ben de düşündüm ve daha önce kontrol etmiş olmama rağmen tekrar kontrol ettim. Tüm kulaklıkların jakları birebir aynı görünüyor, hem ölçü hem de biçim bakımından. Hatta Urbanears'ın temassızlık yapma ihtimaline karşın elimle de sürekli yerinde döndürerek,oynatarak kontrol ediyorum ancak hiç bir değişiklik yok. Keza urbanears'lar tüm telefonlarda gayet sorunsuzca çalışıyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.