Şimdi Ara

ASUS N61VG Klavye Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Ben bir ASUS N61VG notebook kullancısıyım. Çok ilginç bir problem ile karşı karşıyayım ve benden başka böyle bir sorun yaşayan var mı öğrenmek istiyorum.

    Windows 7 Ultimate işletim sistemi kullanıyorum. Sorunum şu: Her zaman değil, bazen ve bazı uygulamalarda klavye ile hızlı yazarken bastığım bazı tuşlar işlev göstermiyor. Örnekle açıklamak gerekirse; hızlı bir şey yazarken bazı karakterler basmama rağmen ekrana yazdırılmıyor mesela. Ya da bir şey yazıyorum, 3 kez backspace tuşuna basmama rağmen yalnızca 2 karakter siliniyor ve basışlarımdan bir tanesi boşa gidiyor. Okurken anlamsız ve önemsiz görünebilir, ancak bir şeylerle uğraşırken gerçekten sinir bozucu oluyor inanın.

    Şimdi, işin sıradışı kısmına gelirsek... Ben aynı zamanda, aynı notebook üzerine Linux işletim sistemi de kullanıyorum. Ve aynı sorunu Linux üzerinde yaşamıyorum. Defalarca format atmayı, ASUS'un klavye ile ilgili 'utility' yazılımlarını yüklemeyi, yüklememeyi, her tür şeyi denedim. Ancak sonuç değişmedi.

    Merak ettiğim şu, bu sorunu yaşayan başka kimse var mı? Ve çözüm için bir öneriniz olabilir mi?

    Not: Ayrıca notebook'umun klavyesini -fiziksel olarak- değiştirmeyi de düşünüyorum, acaba N61VJ'nin klavyesi [0] benim notebook'uma da uyar mı dersiniz?

    [0]:http://www.pcsvijet.com/imagesThumbs/asus_n61jv_1.jpg







  • Bu sorun bendede var. Çok hızlı yazınca sanki klavye de lag oluyormuş gibi. Bu sorundan asus forumunda bahsetmişlerdi ama sorun çözüldü mü bilmiyorum tam oalrak.
  • Bu Asus notebooklar çok problem çıkarmaya başladı. Özellikle N61 serisi, hayırdır inşallah...
  • Valla pek hayırlı olduğu söylenemez. Film izliyorsun misal herşey tıkırında hiçbir sorun yok. Ne ısınma ne takılma ne bişey. Bir anda donup kalıyor, sonra sen kapatana kadar tuhaf bipler çıkartıp ekranda gri bir renk görünüyor bazen siyaha dönüyor falan. Bir hafta kadar sonra servise yollayacağım eğer sorun düzelirse geldiğinde tamamdır yoksa değişim yapılması için elimden geleni yaapcağım. Sorun gt220m ekran kartındaymış. Nette hep öyle deniyor. Ekran kartı değişemeyeceği için model değişsin istiyorum daha çok. Gerekirse üste farkını ödeyeyim hatta farkın iki katını ödeyeyim bu sorundan kurtuluyum da bir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mixenon

    Bu Asus notebooklar çok problem çıkarmaya başladı. Özellikle N61 serisi, hayırdır inşallah...


    valla 1,5 senedir n61vn kullanıyorum hiç problem çıkmadı nazar değmesin
  • arkadaşlar benim klavyede de tuşlara basarken hafif bi içine içine çökme oluyor. yeni aldım bilgisarı acaba bu modellerde mi böyle yoksa bende mi bir sorun var?
  • Bende N61 kullanıcısıyım.Klavyesinden memnun değilim. Onun haricinde herşey mükemmel."Q"harfinin altında iğne ucu kadar olan bir tırnak krılmış yerine takamadım. Garantilli olduğu için Balgat'ta servise götürdüm. Garantiye sokmadılar. Bütün klavyeyi değiştiriyorlarmış 210 TL para istediler. 3-5 TL ye hal olacak bir arızaya 210 TL. Sırf bu servis zihniyeti nedeniyle birdaha Asus marka ürün almamaya karar verdim. Müşterisini keriz yerine koyan zihniyetle işim olmamaz. Bu arada Maltepe pazarında aynı klavyeyi 75 TL ye getirebileceklerini söylediler. Bende sipariş verdim.
  • Çok uzun süre sonra tekrar hatırlayıp baktım, aynı sorunu yaşayanlar için açıklayayım, ben sorunu çözdüm. ASUS'un müşteri hizmetleriyle detaylı ve uzun bir yazışma döneminden sonra açık açık olmasa da bunun bir uyumsuzluk sorunu olduğunu açıkladılar. Touchpad ile klavye arasında yazılımsal bir sıkıntı dolayısıyla oluşuyormuş bu problem. Ben çözümü hiç kullanmadığımdan touchpad'i bios ayarlarından devre dışı bırakmakta buldum. Eğer sürekli mouse kullanıyorsanız önerebileceğim çözüm bu, çok uzun bir süre bu sorundan muzdarip olup çözüm aramama rağmen Windows üzerinde başka bir çözüm bulamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.