Şimdi Ara

ASUS P565 | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
5.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ASUS P565 | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


    _________________________________________________________________________________________

     ASUS P565 | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |



    _________________________________________________________________________________________




    İlk duyurulduğunda, Intel Marvell 800MHz işlemcisi ile tüm dikkatleri üzerine çeken ama geçen zaman içerisinde çok da adından behsedilmeyen Asus P565’i sonunda ayrıntılı bir şekilde inceleme fırsatı bulabildim. Şu anda piyasada Qualcomm 400MHz veya 528MHz, Intel 520MHz veya 624MHz işlemciye sahip PDA’lar yaygın bir şekilde bulunabiliyorlar. Hemen her PDA kendine özgü artı bir özellik ile kullanıcılara farklı deneyimler sunuyor ve piyasada kendisine yer buluyor. Bunlar arasında bir PDA olmaktan başka hiçbir özelliği olmayan, rakiplerine kıyasla işlemcisi haricinde herhangi bir artısı bulunmayan P565 sadece 800MHz işlemcisi ile şu an piyasadaki mevcut rakipleri arasında nerede onu tartışmaya çalışacağım.

    Karşılaştımalar konusunda http://forum.donanimhaber.com/m_26297028/tm.htm ve http://forum.donanimhaber.com/m_28621047/tm.htm adreslerinde yapmış olduğum incelemelere bakabilirsiniz. Bu incelememde adobe reader, excel, internet vb. ekran görüntülerine yer vermedim. çünkü bu cihaz Touch Pro ile aynı ekrana sahip. 480x600 ve 480x800 ekran arasındaki farkı diğer iki incelememdeki ekran görüntülerinden inceleyebilirsiniz.



    ASUS P565 Teknik Özellikleri
    ______________________________________________________________

    Processor : Marvell Tavor (800MHz)
    Operating System : Microsoft® Windows Mobile™ 6.1 Professional
    Memory : 256 MB NAND Flash ROM128 MB DDR
    Display : 2.8-inch TFT Touchscreen Liquid Crystal Display (LCD), VGA 480 x 640 pixels with 65k colors
    Frequency band : HSDPA 3.6Mbps, UMTS 2100Mhz, EDGE/GPRS/GSM (900/1800/1900Mhz) : Class 10
    GPS : SiRF Star III chipset
    GPRS : Class B, Multi-slot Class 10
    Camera : 3.0 megapixel Auto-Focus camera
    Connectivity : Bluetooth : V2.0 EDRUSB : USB 1.1 (FS)WLAN : 802.11b/g
    Battery capacity : 1300 mAh Lithium Ion(Manufacturer: Hitech; Model: SBP-19)
    Expansion slot : MicroSD card slot Supports Secure Digital High Capacity (SDHC) storage card
    Audio : Mini-USB audio portBuilt-in microphone and output speaker
    Weight : 118g (with battery)
    Dimension : 102x 60.5 x 16 mm
    Talk time* : 3G: 3-5 hrs; 2G: 4-6 hrs
    Standby time* : 3G: 150-200 hrs; 2G: 200-250 hrs


    Kutu İçeriği
    _______________________________________

    Cihazın kutusundan yedek kalem, taşıma kılıfı, kulaklık ve navigasyon için araç kiti çıkıyor.

    Taşıma kılıfı basit ve sade. Kılıf biraz dar olduğundan ilk başlarda cihazı yerleştirmek ve çıkarmak problem oldu, belki 80-100 denemeden sonra yavaş yavaş kılıf cihazla uyumlu hale gelmeye başladı. Bu konuda HTC Touch Pro ile verilen kılıfı çok beğenmiştim.

    Araç kitini henüz deneme fırsatım olmadı.


    Tasarım ve Boyutlar
    _______________________________________

    Tasarım olarak; Sony Ericsson Xperia X1, Touch Pro, Diamond 2, Touch Pro 2, Toch HD vb. cihazların yanında çok sönük duruyor diyebilirim. Normal bir PDA görüntüsüne sahip. Aslında tasarımı gençlere hitap etmiyor ve biraz daha ciddi iş adamı telefonu gibi duruyor diyebilirim. Ön yüzde altta navigayon, çağrı onay ve reddetme tuşları, ok ve kısayollara ulaşmayı sağlayan AnyTime Launcher tuşu; üst tarafta ise ikinci kamera ve uyarı LED’i mevcut. Arka yüzde maalesef flash’ı bulunmayan bir kamera var. Pil kapağı deri kaplı ki bu şık bir görüntü veriyor. Sol yanda ses artırma azaltma yarayan tuşlar yer alırken sağ yanda ise cihazı istendiği anda kilitlemekte kullanılan (ekran ve tüm tuş takımı dahil olarak) Hold tuşu (gerçekten çok kullanışlı ve iyi düşünülmüş bir özellik) ve kamera tuşu mevcut.

    Navigasyon tuşlarının ve ön paneldeki diğer tuşların kullanımı çok rahat. Herhangi bir estetik kaygı duyulmadan sadece tuş olarak tasarlanmışlar ancak işlerini de gayet iyi yapıyorlar bence.

    Boyut olarak ele oturan bir büyükte olan cihaz 120 gr ağırlığa sahip. Gömlek cebinde veya arka cepte rahatlıkla taşınabilir.

    Ekran
    ___________________________________________

    2.8 inch dokunmatik ekranın çözünürlüğü 480x640. Cihazın ekran kalitesinin Touch Pro ya da Xperia kadar kaliteli olduğunu söyleyemem. Karşıdan bakınca gayet net ve kaliteli bir görüntüsü var ancak cihaza alttan belli bir açıyla bakınca görüntüde kayıplar olabiliyor.

    Ayrıca bence ekran konusunda en büyük eksisi, ekran parlaklığını bulunulan ortanım ışığına göre ayarlayan ışık sensörünün bulunmaması. Touch Pro ve Xperia’da çok alıştığım bu özelliğin bu cihazda bulunmaması beni üzdü. Özellikle dış mekânlarda ekran parlaklığını manuel olarak ayarlamak zor geliyor.

    Kamera
    ____________________________________________

    Kamera kalitesi kötü diyebilirim. Örnek resimleri ve videoları incelenin sonunda görebilirsiniz.

    Batarya Ömrü
    ____________________________________________

    Cihazın batarya ömrü ile ilgili pek olumlu şeyler duymadım ancak kendi adıma bir şey söylemek için çok erken. Bunun için en az 2 hafta geçmesi ve 5-6 kez tam anlamıyla şarj etmiş olmam gerekli. Bu arada cihazı, şarjı en çok tüketen CPU modu olan “Turbo Mod” da kullanıyorum.

    Harici Hoparlör ve Kulaklık
    ____________________________________________


    Cihazın dış hoparlörü Xperia, Touch Pro veya HP 614C ile hemen hemen aynı düzeyde. Telefon çaldığında kılıftan dahi duyulabilecek kadar yeterli bir sesi var.

    Kulaklık konusunda maalesef 3.5mm standart kulaklık kullanmamasından dolayı test edemedim. En kısa sürede bunu test edip sonucu yazmaya çalışacağım.

    Telefon Özellikleri
    ____________________________________________


    Telefon özellikleri konusunda Xperia için yaptığım yorumu bu cihaz için de tekrarlıyorum: Telefon hoparlörünün sesi gayet iyi, gürültülü ortamlarda karşı tarafı duymakta problem yaşanmıyor.

    Arama yapma tuşuna basınca ekranın gelişi ve numaraları tuşlama işlemi çok hızlı. Takılmalar ve beklemeler olmuyor. Filtreleme işlemini çok hızlı gerçekleştiriyor. Telefon olarak da gayet başarılı.

    Ayrıca telefon görüşmelerini kaydederken karşı tarafın sesini düşük kaydetme problemini bu cihazda yaşamadım. Her iki tarafın sesini de çok güzel bir şekilde kaydediyor. Bu benim içi çok önemli bir özellik ve bu durum beni çok memnun etti.

    GPS
    ____________________________________________


    İlk deneyimlerim sonucunda GPS kalitesi ortalama seviyelerde diyebilirim. Xperia son Radio upgrade sonucunda uyduları 20-30 sn arasında bulabiliyordu bu cihazda bu süre 1 dk falan alıyor. Ancak uyduları bulduktan sonra güncel bir şekilde koordinat bilgilerini navigasyon yazılımına aktarabiliyor.

    iGO 2006, iGO8 ve iGO Amigo programları ile denedim. Amigo programında doğru ayarı yapamadığımdan GPS alıcısını bulamadı. Ben de çok fazla uğraşmadım. iGO 2006 ve iGO8 problemsiz bir şekilde çalıştılar.

    Video Oynatma Perfornamsı
    ____________________________________________


    CorePlayer ile 608x336 1020kbps xvid bir videoyu hiçbir takılma olmadan gayet akıcı bir şekle izlemek mümkün. Aşağıda verdiğim linkte yer alan bu videonun CorePlayer benchmark testinden %181,57 sonucunu elde ettim.

    Video oynatma konusunda gerçekten çok başarılı.

    http://r a p i d s h a r e . c o m/files/244438283/Shaun_The__Sheep.avi.html


    Browser'lar ve Internet
    ____________________________________________

    Opera, Iris Browser ve Skyfire ile yaptığım denemelerde herhangi bir yavaşlama ya da takılmaya rastlamadım. Sayfaları gayet hızlı bir şekilde yükledi ve zoom yapılmış ekranda gezinirken ekranı çok hızlı bir şekilde tazeledi. Bu konuda Xperia ve Touch Pro'dan neredeyse iki kat daha hızlı performans sergiledi diyebilirim.


    Emülatör Oyunları Çalıştırma Performansı
    ________________________________________________________________________


    Final Burn, ScummWM, MorphGear vb. emülatörler ile eski konsol oyunlarını oynamaya meraklı iseniz bu cihaz tam size göre diyebilirim. Final Burn ile; Metal Slug, Final Fight, Cadillac & Dinosaurs denemelerim çok iyi sonuçlar verdi.

    MorphGear ile de denediğim oyunlarda güzel sonuçlar elde ettim. (prince of persia 2, sunset riders ...)

    ScummWM'de gayet güzel çalıştı. (Full Throttle'ı deneme şansım oldu)


    Performans Testleri
    _______________________________________________________


    Cihazın performansına geldi sıra. Başlarda da belirttiğim gibi görsellik olarak hiçbir albenisi olmayan cihazın en iddialı olduğu konu performansı.

    Cihazın kağıt üzerindeki özellikleri ne olursa olsun, önemli olan kullandığımız programlarda nasıl bir performans sergilediğidir. Xperia X1 ve Touch Pro incelemesinde uyguladığım testleri aynı koşullar alrında Asus P565 için de uyguladım. Testleri yaparken dosyaları tüm cihazların internal memory'sine kopyalıyorum ve her test sonrasında cihaza soft reset atarak cihazı yeniden başlatıyorum.

    Daha önce incelemiş olduğum Xperia ile ilgili test sonuçlarına

    http://forum.donanimhaber.com/m_28621047/tm.htm

    Touch Pro test sonuçlarına

    http://forum.donanimhaber.com/m_26297028/tm.htm

    adreslerinden bakabilirsiniz.


    VSBenchmark Sonuçları
    ____________________________________________

     ASUS P565 | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |
    _________
     ASUS P565 | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |



     ASUS P565 | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |




    SPB Benchmark Sonuçları
    ____________________________________________

     ASUS P565 | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |




    PiCalc Testi Sonuçları
    ____________________________________________

    ASUS P565

    2.000 : 1.026 ms
    10.000 : 25.410 ms
    20.000 : 102.180 ms


    Sony Ericsson Xperia X1i

    2.000 : 1.709 ms
    10.000 : 41.302 ms
    20.000 : 172.059 ms


    Kendi cihazınızı test etmek isterseniz PiCalc dosyasını aşağıdaki adresten indirebilirsiniz.

    http://www.ezgoal.com/house/final.asp?software=182897


    Test 1 – 9 MB büyüklüğünde bir Excel dosyasını açma performansı,
    __________________________________________________________

    Asus P565 : 81 saniye
    Sony Ericcson Xperia X1i : 128 saniye
    HTC Touch Pro : 135 saniye
    HP 640C : 184 saniye.
    ASUS P535 : Açmayı başaramadı, tüm denemelerimde bellek yetersiz hatası verdi. Cihaz ne kadar hızlı olursa olsun 64 MB bellek artık yetersiz geliyor.

    Benzer şekilde 18 MB büyüklüğünde Excel dosyasında diğer üç cihaz da bellek yetersiz hatası vererek dosyayı açamadılar.

    Test 2 – 10 MB büyüklüğünde word dosyası açma performansı,
    __________________________________________________________

    Asus P565 : 15 saniye
    Sony Ericcson Xperia X1i : 31 saniye
    HTC Touch Pro : 35 saniye
    HP 640C : 58 saniye
    ASUS P535 : 29 saniye


    Test 3 - 10 MB boyutunda dosyayı WinRar ile sıkıştırma performansı,
    __________________________________________________________

    Asus P565 : 73 saniye
    Sony Ericcson Xperia X1i : 94 saniye
    HTC Touch Pro : 101 saniye
    HP 640C : 150 saniye
    ASUS P535 : 128 saniye

    Test 4 - 10 MB boyutunda doyayı WinZip ile sıkıştırma performansı,
    __________________________________________________________

    Asus P565 : 16 saniye
    Sony Ericcson Xperia X1i : 22 saniye
    HTC Touch Pro : 29 saniye
    HP 640C : 30 saniye
    ASUS P535 : 30 saniye


    Test 5 - .chm uzantılı e-book açma performansı,
    __________________________________________________________

    Asus P565 : 18 saniye
    Sony Ericcson Xperia X1i : 38 saniye
    HTC Touch Pro : 35 saniye
    HP 640C : Açmayı başaramadı, kilitlenmeler oldu
    ASUS P535 : 33 saniye


    10 MB büyüklüğünde, çok miktarda resim bulunan 181 sayfalık .pdf dosyayı tüm cihazlar gayet başarılı bir şekilde açmayı başardı. Sayfalar arasında ilerlerken, zoom esnasında vb. yavaşlama ve takılmalar olmadı.

    iGO8 açılış süresi
    ________________________________

    Asus P565 : 14 saniye
    Sony Ericcson Xperia X1i : 20 saniye

    iGO Amigo açılış süresi
    _______________________________

    Asus P565 : 13 saniye
    Sony Ericcson Xperia X1i : 15 saniye

    Reset sonrası cihazların açılma süresi
    _________________________________________

    Asus P565 : 66 saniye
    Sony Ericcson Xperia X1i : 60 saniye

    43 mb büyüklüğünde bir dosyayı bilgisayardan cihaza kopyalama süresi
    ______________________________________________________________________

    Asus P565 : 94 saniye
    Sony Ericcson Xperia X1i : 56 saniye


    Sonuç

    Performans testlerinden de anlaşılacağı gibi Asus P565, 800MHz işlemcisinin hakkını sonuna kadar veriyor. Programların yüklenişi ve çalışması çok hızlı. Pencelerin ekrana çizilmesi, pencereler arasına geçiş esnasında yavaşlamalar, takılmalar olmuyor.

    Xperia (tasarım olarak gözde telefonum), Touch Pro, Touch pro 2, Diamond 2 ve Touch HD gibi cihazlar tasarım ve ekstra donanımlar olarak gerçekten güzel cihazlar. Ancak 528MHz gerçekten yetersiz kalıyor. Özellikle internet, ofis uygulamaları kullanıyorsanız bir yerden sonra insanı artık çileden çıkaracak noktaya getiriyorlar. Test sonuçları aradaki farkı açık şekilde gösteriyor zaten.

    P565'in yukarıda saydığım cihazlara göre önemli eksikleri var. Xperia ve Touch Pro'da yer alan klavye'nin bu cihazda olmaması, ekranın 2.8 inch olması, ekran parlaklığını ayarlayan sensörün olmaması, hareket algılayıcı bulunmaması vb. gerçekten kötü, ama hiçbirisinde olmayan performans bu cihazda mevcut. Bu durumda ya konfor ya da performans tercihi yapmak gerekiyor. Doğrusu benim tercihim performanstran yana oldu ama Xperia'nın tasarımını, klavyesini, optical joystick'ini, 480x800 ekranını ve ekran kalitesini aramıyor değilim. Aslında bu durum hızlı ama konfor yönünden zayıf bir araba mı, yavaş ama tam donanımlı araba mı seçimine benziyor. Yokuşlarda tıkanan, kasasını taşımayan arabadansa beni her yere problemsiz taşıyacak arabayı tercih ederim ve PDA'da da seçimim benzer.

    İlerleyen zamanlarda elbette hem performans hem de konforu sunan cihazlar piyasaya sürülmeye başlanacak. Toshiba, Acer ve Samsung'un bu tip cihazlarının adını duymaya başladık bile ancak şu an için piyasanın durumu yukarıda ifade ettiğim gibi maalesef.

    Touch Pro 2, Diamond 2 vb. yeni çıkacak 528MHz işlemcili cihazları almayı düşünen ve konfor-hız konusunda ciddi beklentileri olan arkadaşların bu konuda biraz daha sabırlı olmasını ve beklemelerini tavsiye ederim.

    "Ben hızlı bir PDA istiyorum, ofis ve internet işimi görsün, navigasyon konusunuda rahat edeyim, arada oyun falan oynayayım, telefon olarak da problem çıkarmayan bir cihaz bana yeter. Hergün cihazı şarj etmek benim için problem olmaz" diyorsanız Asus P565 işinizi görecektir.


    Olumsuzluk olarak söyleyebileceğim bir nokta dacihazda yer alan 128 MB RAM. Bu miktar 256 MB olsaymış performans açısından çok daha iyi olurmuş.


    Kamera örnek fotoları
    __________________________________________________

     ASUS P565 | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     ASUS P565 | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     ASUS P565 | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     ASUS P565 | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     ASUS P565 | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     ASUS P565 | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |



    Örnek videolar :

    http:// r a p i d s h a r e . c o m /files/244508678/P565_1.mp4.html


    http:// r a p i d s h a r e . c o m /files/244509665/P565_2.mp4.html



     ASUS P565 | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 16 Haziran 2009; 21:47:18 >







  • eline sağlık güsel inceleme olmuş.Bende bunun bir düşük versiyonu P552w glide cihazıyla ilgileniyorum fakat gördüğüm kadarıyla bu cihazlardan pek fazla alan yok.kardeş sana birşey soracam.Ben P552w glide ı alırsam yazılım bulmak için 3.parti yazılımları destekliyormuş.ben bunun ne demek olduğunu bilmiyorum ve ayrıca bunları nereden bulabiliriz?heralde p565de aynı yazılımları destekliyor... bi açıklama yapabilirmisin? şimdiden teşekkürler

    sevgiler,saygılar
  • P552w de çok güzel ve hızlı bir cihaz. ancak ekran çözünürlüğünün 240x320 olması biraz kötü.

    3. parti yazılımdan kasıt cihaza sonradan yüklenebilecek programlardır. yani bilgisayarına windows kurduğunda nasıl ki sadece temel işlevleri yerine getiren bomboş bir windows ile karşı karşıya kalıyorsun bu cihazlarda da durum aynen böyle. İhtiyaçlarına göre programları daha sonra yükleyebilirsin. media player, internet browser, hesap makinesi, gelişmiş office uygulamalrı, oyunlar, media araçları, navigasyon yazılımları ... bunları satına labilirsin ya da deneme amaçlı olarak bazı siteleredn indirebilirsin.


    quote:

    Orjinalden alıntı: huse3292

    eline sağlık güsel inceleme olmuş.Bende bunun bir düşük versiyonu P552w glide cihazıyla ilgileniyorum fakat gördüğüm kadarıyla bu cihazlardan pek fazla alan yok.kardeş sana birşey soracam.Ben P552w glide ı alırsam yazılım bulmak için 3.parti yazılımları destekliyormuş.ben bunun ne demek olduğunu bilmiyorum ve ayrıca bunları nereden bulabiliriz?heralde p565de aynı yazılımları destekliyor... bi açıklama yapabilirmisin? şimdiden teşekkürler

    sevgiler,saygılar




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hece

    P552w de çok güzel ve hızlı bir cihaz. ancak ekran çözünürlüğünün 240x320 olması biraz kötü.

    3. parti yazılımdan kasıt cihaza sonradan yüklenebilecek programlardır. yani bilgisayarına windows kurduğunda nasıl ki sadece temel işlevleri yerine getiren bomboş bir windows ile karşı karşıya kalıyorsun bu cihazlarda da durum aynen böyle. İhtiyaçlarına göre programları daha sonra yükleyebilirsin. media player, internet browser, hesap makinesi, gelişmiş office uygulamalrı, oyunlar, media araçları, navigasyon yazılımları ... bunları satına labilirsin ya da deneme amaçlı olarak bazı siteleredn indirebilirsin.


    quote:

    Orjinalden alıntı: huse3292

    eline sağlık güsel inceleme olmuş.Bende bunun bir düşük versiyonu P552w glide cihazıyla ilgileniyorum fakat gördüğüm kadarıyla bu cihazlardan pek fazla alan yok.kardeş sana birşey soracam.Ben P552w glide ı alırsam yazılım bulmak için 3.parti yazılımları destekliyormuş.ben bunun ne demek olduğunu bilmiyorum ve ayrıca bunları nereden bulabiliriz?heralde p565de aynı yazılımları destekliyor... bi açıklama yapabilirmisin? şimdiden teşekkürler

    sevgiler,saygılar




    tekrar merhaba yine rahatsız edeceğim seni örneğin ben bedava yazılım indirebileceğimiz bir site buldum mobile 9 diye. mesela oyun indirmeye kalksak.. 240*320 games bölümünde bulunan oyunları indirsek uyar yani bu pdaya dimi?




  • selam,
    pocketpc'ler için yazlımış, windows mobile 6 ile uyumlu programlar indirmen gerekir (hemen her program bunu destekliyor, bu konuda problem yaşamazsın). bunların cihaza kurulumu, kullanımı ve cihazdan kaldırılması ise normal pc'lerdeki windows'ta olduğu gibidir. program yükleme konusunu problem etme aslında, eğer cihazı alacak olursan sonrasında bu konuda yardımcı olmaya çalışırım.


    quote:

    Orjinalden alıntı: huse3292


    quote:

    Orjinalden alıntı: hece

    P552w de çok güzel ve hızlı bir cihaz. ancak ekran çözünürlüğünün 240x320 olması biraz kötü.

    3. parti yazılımdan kasıt cihaza sonradan yüklenebilecek programlardır. yani bilgisayarına windows kurduğunda nasıl ki sadece temel işlevleri yerine getiren bomboş bir windows ile karşı karşıya kalıyorsun bu cihazlarda da durum aynen böyle. İhtiyaçlarına göre programları daha sonra yükleyebilirsin. media player, internet browser, hesap makinesi, gelişmiş office uygulamalrı, oyunlar, media araçları, navigasyon yazılımları ... bunları satına labilirsin ya da deneme amaçlı olarak bazı siteleredn indirebilirsin.


    quote:

    Orjinalden alıntı: huse3292

    eline sağlık güsel inceleme olmuş.Bende bunun bir düşük versiyonu P552w glide cihazıyla ilgileniyorum fakat gördüğüm kadarıyla bu cihazlardan pek fazla alan yok.kardeş sana birşey soracam.Ben P552w glide ı alırsam yazılım bulmak için 3.parti yazılımları destekliyormuş.ben bunun ne demek olduğunu bilmiyorum ve ayrıca bunları nereden bulabiliriz?heralde p565de aynı yazılımları destekliyor... bi açıklama yapabilirmisin? şimdiden teşekkürler

    sevgiler,saygılar




    tekrar merhaba yine rahatsız edeceğim seni örneğin ben bedava yazılım indirebileceğimiz bir site buldum mobile 9 diye. mesela oyun indirmeye kalksak.. 240*320 games bölümünde bulunan oyunları indirsek uyar yani bu pdaya dimi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 14 Haziran 2009; 20:00:42 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hece

    selam,
    pocketpc'ler için yazlımış, windows mobile 6 ile uyumlu programlar indirmen gerekir (hemen her program bunu destekliyor, bu konuda problem yaşamazsın). bunların cihaza kurulumu, kullanımı ve cihazdan kaldırılması ise normal pc'lerdeki windows'ta olduğu gibidir. program yükleme konusunu problem etme aslında, eğer cihazı alacak olursan sonrasında bu konuda yardımcı olmaya çalışırım.


    quote:

    Orjinalden alıntı: huse3292


    quote:

    Orjinalden alıntı: hece

    P552w de çok güzel ve hızlı bir cihaz. ancak ekran çözünürlüğünün 240x320 olması biraz kötü.

    3. parti yazılımdan kasıt cihaza sonradan yüklenebilecek programlardır. yani bilgisayarına windows kurduğunda nasıl ki sadece temel işlevleri yerine getiren bomboş bir windows ile karşı karşıya kalıyorsun bu cihazlarda da durum aynen böyle. İhtiyaçlarına göre programları daha sonra yükleyebilirsin. media player, internet browser, hesap makinesi, gelişmiş office uygulamalrı, oyunlar, media araçları, navigasyon yazılımları ... bunları satına labilirsin ya da deneme amaçlı olarak bazı siteleredn indirebilirsin.


    quote:

    Orjinalden alıntı: huse3292

    eline sağlık güsel inceleme olmuş.Bende bunun bir düşük versiyonu P552w glide cihazıyla ilgileniyorum fakat gördüğüm kadarıyla bu cihazlardan pek fazla alan yok.kardeş sana birşey soracam.Ben P552w glide ı alırsam yazılım bulmak için 3.parti yazılımları destekliyormuş.ben bunun ne demek olduğunu bilmiyorum ve ayrıca bunları nereden bulabiliriz?heralde p565de aynı yazılımları destekliyor... bi açıklama yapabilirmisin? şimdiden teşekkürler

    sevgiler,saygılar




    tekrar merhaba yine rahatsız edeceğim seni örneğin ben bedava yazılım indirebileceğimiz bir site buldum mobile 9 diye. mesela oyun indirmeye kalksak.. 240*320 games bölümünde bulunan oyunları indirsek uyar yani bu pdaya dimi?




    çok teşekkürler kardeşim.ilgilendiğin için çok sağol.bu arada cihazın hayırlı olsun güle güle kullan bnde P565 almak isterim fakat malum kriz var beni biraz daha aydınattığın için çok teşekkürler.birde wm6 için demişsin ya bu cihaz wm6.1 ile yüklü olarak geliyor . bu programları 6.1 de kullanabilirmiyiz acaba?

    sevgiler,saygılar.




  • teşekkürler. umarım sen de cihazı en kısa sürede alırsın ve memnun kalırsın

    programların çok büyük bir bölümünü wm 5, 6 ve 6.1 ile kullanımda problem yaşamazsın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hece

    teşekkürler. umarım sen de cihazı en kısa sürede alırsın ve memnun kalırsın

    programların çok büyük bir bölümünü wm 5, 6 ve 6.1 ile kullanımda problem yaşamazsın.


    herşey için çok teşekkürler kardeşim.geçekten ilgilendin ve "oh be" dedim yani sonunda.inşallah ilerde makineyi alırsam yazılım paylaşımı yapmak isterim..

    sevgile,saygılar...
  • rica ederim. yardımcı olabildiysem ne güzel.

    quote:

    Orjinalden alıntı: huse3292


    quote:

    Orjinalden alıntı: hece

    teşekkürler. umarım sen de cihazı en kısa sürede alırsın ve memnun kalırsın

    programların çok büyük bir bölümünü wm 5, 6 ve 6.1 ile kullanımda problem yaşamazsın.


    herşey için çok teşekkürler kardeşim.geçekten ilgilendin ve "oh be" dedim yani sonunda.inşallah ilerde makineyi alırsam yazılım paylaşımı yapmak isterim..

    sevgile,saygılar...




  • hece sayende çoğu üst sınıf cihazların performansları konusunda bilgi edindim. Bu ve diğer incelemelerin için gerçekten teşekkürler. Cihazın hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullan.

    Bir tane sorum olacak. P535'deki gibi cihazın telefon yönünden bir sıkıntısı var mı?
  • iyi dileklerin için teşekkürler.

    şu ana kadar telefon olarak olumsuz bir yanına rastlamadım. çağrı gelirken ilk zil sesindeki 3 sn gecikme olmuyor, sinyal seviyesi de normal gibi. ayrıca ses seviyesi de çok iyi. yani şimdilik gayet memnunum ancak ilerleyen zamanlarda bir problem olursa elbette buradan ifade ederim.


    quote:

    Orjinalden alıntı: danGerfuLL

    hece sayende çoğu üst sınıf cihazların performansları konusunda bilgi edindim. Bu ve diğer incelemelerin için gerçekten teşekkürler. Cihazın hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullan.

    Bir tane sorum olacak. P535'deki gibi cihazın telefon yönünden bir sıkıntısı var mı?
  • Xperia X1 için PiCalc testi sonuçları performans testleri bölümüne eklendi.

    Sony Ericsson Xperia X1i

    2.000 : 1.709 ms
    10.000 : 41.302 ms
    20.000 : 172.059 ms
  • tekrar merhaba @hece kardeşim.Bir sorum daha olacak.Bazı yerlerde şunu farkettim:

    Asus DDR ram kullanıyor,
    HTC SD ram kullanıyor,

    çoğu yerde SD ramın DDR den çok daha hızlı çalıştığını söylüyorlar.Ve ben bu yorumlara göre şuna ulaştım madem DDR ram yavaş benim almak istediğim P552w nin işlemcisinin(624mhz) yeterli olacağını düşünmüyorum.Fakat tabi ben acemiyim bu konularda oyüzden sana sormak istedim.Sen HTC de kullanmışsın,Asus da kullanıyorsun
    sen nedersin bu P552w de yüksek bir kasılma olurmu acaba? şimdiden teşekkürler kardeşim

    sevgiler,saygılar ..
  • eğer VGA ekran olması konusunda kararlı olmasam alacağım cihaz kesinlikle P552w olurdu. pek çok yabancı kaynaklı sitedeki incelemelerde P552w'nin çok hızlı olduğundan bahsediliyor.

    kullanılan RAM'dan kaynaklanan bir yavaşlık söz konusu mu bilemiyorum ama, HTC'nin bahsettiğin modelini de P552w'yi de kullanmadım. bu konuda kendi yorumumu yapmam mümkün değil ama yukarıda da belirttiğim gibi tüm incelemelerin ortak noktası P552w'nin çok hızlı ve boyutlarının çok makul olduğu yönünde.

    quote:

    Orjinalden alıntı: huse3292

    tekrar merhaba @hece kardeşim.Bir sorum daha olacak.Bazı yerlerde şunu farkettim:

    Asus DDR ram kullanıyor,
    HTC SD ram kullanıyor,

    çoğu yerde SD ramın DDR den çok daha hızlı çalıştığını söylüyorlar.Ve ben bu yorumlara göre şuna ulaştım madem DDR ram yavaş benim almak istediğim P552w nin işlemcisinin(624mhz) yeterli olacağını düşünmüyorum.Fakat tabi ben acemiyim bu konularda oyüzden sana sormak istedim.Sen HTC de kullanmışsın,Asus da kullanıyorsun
    sen nedersin bu P552w de yüksek bir kasılma olurmu acaba? şimdiden teşekkürler kardeşim

    sevgiler,saygılar ..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hece

    eğer VGA ekran olması konusunda kararlı olmasam alacağım cihaz kesinlikle P552w olurdu. pek çok yabancı kaynaklı sitedeki incelemelerde P552w'nin çok hızlı olduğundan bahsediliyor.

    kullanılan RAM'dan kaynaklanan bir yavaşlık söz konusu mu bilemiyorum ama, HTC'nin bahsettiğin modelini de P552w'yi de kullanmadım. bu konuda kendi yorumumu yapmam mümkün değil ama yukarıda da belirttiğim gibi tüm incelemelerin ortak noktası P552w'nin çok hızlı ve boyutlarının çok makul olduğu yönünde.

    quote:

    Orjinalden alıntı: huse3292

    tekrar merhaba @hece kardeşim.Bir sorum daha olacak.Bazı yerlerde şunu farkettim:

    Asus DDR ram kullanıyor,
    HTC SD ram kullanıyor,

    çoğu yerde SD ramın DDR den çok daha hızlı çalıştığını söylüyorlar.Ve ben bu yorumlara göre şuna ulaştım madem DDR ram yavaş benim almak istediğim P552w nin işlemcisinin(624mhz) yeterli olacağını düşünmüyorum.Fakat tabi ben acemiyim bu konularda oyüzden sana sormak istedim.Sen HTC de kullanmışsın,Asus da kullanıyorsun
    sen nedersin bu P552w de yüksek bir kasılma olurmu acaba? şimdiden teşekkürler kardeşim

    sevgiler,saygılar ..




    çok teşekkürler kardeşim.Biraz daha ayndınlanmış oldum

    sevgiler,saygılar..




  • Sd( tek veri yolu ) Ddr (çift veriyolu) ram den nasıl daha hızlı olabiliyor şaştım doğrusu.. Bunu söyleyenler nasıl test ediyorlarmış ? Ben bu tür söylemleri yakıştırsam yakıştırsam HTC fanlarına (yerli&yabancı) yakıştırırım ve güler geçerim. 624mhz. işlemci ise başlı başına bir şaheser.. HTC artık bu pazarda rakipsiz olmadığını gördü ve korkusunu gizleyemiyor gibi geliyor bana
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TR_001

    Sd( tek veri yolu ) Ddr (çift veriyolu) ram den nasıl daha hızlı olabiliyor şaştım doğrusu.. Bunu söyleyenler nasıl test ediyorlarmış ? Ben bu tür söylemleri yakıştırsam yakıştırsam HTC fanlarına (yerli&yabancı) yakıştırırım ve güler geçerim. 624mhz. işlemci ise başlı başına bir şaheser.. HTC artık bu pazarda rakipsiz olmadığını gördü ve korkusunu gizleyemiyor gibi geliyor bana


    evet aslında bazıları sadece HTC yi korumak için SD ramın daha hızlı olduğunu da söylüyor olabilirler..




  • merhaba arkadaşlar.

    benim bir sorum daha olacak..
    benim için pda cihazlarda şarj süresi gerçekten önemli.En azından 3-4 gün şarj süresi gitmelidir pda cihazımda..
    ve @hece hocam.sizce P552w glidenin şarjı ne kadar gider bir 624 mhzlik işlemcisi var çünkü

    bekleme süresi : 300 saat
    konuşma süresi: 200 saat

    birde bunu daha düşük işlemcili bir cihazla kıyaslasak örneğin :

    Touch VIVA(HTC) (201 mhzlik işlemci)

    bekleme süresi :270 saat
    konuşma süresi:480 saat

    evet hocam sizin az çok bilginiz vardır bu konuda şimdiden teşekkürler

    sevgiler,saygılar..
  • cihazda Li-Ion 1100 mAh batarya kullanılmış. kullanmadığım bir cihaz hakkında yorum yapmam ne kadar doğru olur bilemiyorum. Daha önce kullandığım O2 Aton 1500 mAh bataryayı en iyi ihtimalle 2 günde bitiriyordu. 1300 mAh olan imate jasjam'ın ise neredeyse 8 gün dayandığını bilirim. o yüzden bu konuda cihazı kullanmış ve tecrübe etmiş birisinin cevap vermesi daha doğru olacaktır.

    benim bu konuda söyleyeceğim şey; eğer cihazı gerçekten aktif olarak kullanmayı düşünüyorsan hemen her gün şarj etmeyi göze alman gerekiyor. hangi PDA olursa olsun aktif kullanımda durum böyle malesef.


    quote:

    Orjinalden alıntı: huse3292

    merhaba arkadaşlar.

    benim bir sorum daha olacak..
    benim için pda cihazlarda şarj süresi gerçekten önemli.En azından 3-4 gün şarj süresi gitmelidir pda cihazımda..
    ve @hece hocam.sizce P552w glidenin şarjı ne kadar gider bir 624 mhzlik işlemcisi var çünkü

    bekleme süresi : 300 saat
    konuşma süresi: 200 saat

    birde bunu daha düşük işlemcili bir cihazla kıyaslasak örneğin :

    Touch VIVA(HTC) (201 mhzlik işlemci)

    bekleme süresi :270 saat
    konuşma süresi:480 saat

    evet hocam sizin az çok bilginiz vardır bu konuda şimdiden teşekkürler

    sevgiler,saygılar..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hece

    cihazda Li-Ion 1100 mAh batarya kullanılmış. kullanmadığım bir cihaz hakkında yorum yapmam ne kadar doğru olur bilemiyorum. Daha önce kullandığım O2 Aton 1500 mAh bataryayı en iyi ihtimalle 2 günde bitiriyordu. 1300 mAh olan imate jasjam'ın ise neredeyse 8 gün dayandığını bilirim. o yüzden bu konuda cihazı kullanmış ve tecrübe etmiş birisinin cevap vermesi daha doğru olacaktır.

    benim bu konuda söyleyeceğim şey; eğer cihazı gerçekten aktif olarak kullanmayı düşünüyorsan hemen her gün şarj etmeyi göze alman gerekiyor. hangi PDA olursa olsun aktif kullanımda durum böyle malesef.


    quote:

    Orjinalden alıntı: huse3292

    merhaba arkadaşlar.

    benim bir sorum daha olacak..
    benim için pda cihazlarda şarj süresi gerçekten önemli.En azından 3-4 gün şarj süresi gitmelidir pda cihazımda..
    ve @hece hocam.sizce P552w glidenin şarjı ne kadar gider bir 624 mhzlik işlemcisi var çünkü

    bekleme süresi : 300 saat
    konuşma süresi: 200 saat

    birde bunu daha düşük işlemcili bir cihazla kıyaslasak örneğin :

    Touch VIVA(HTC) (201 mhzlik işlemci)

    bekleme süresi :270 saat
    konuşma süresi:480 saat

    evet hocam sizin az çok bilginiz vardır bu konuda şimdiden teşekkürler

    sevgiler,saygılar..




    çok saolun hocam yardımcı oldunuz zaten.Bu hızda işlemci kullanan makine için 1100 mAh bataryayı uzun dayansın diye koymuşlardır bence.En azından 3-4 gün dayanır heralde saolun hocam cevapladığınız için..

    sevgiler,saygılar..




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.