Şimdi Ara

Asus P5Q serisi anakart kullananlar buraya (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.765
Cevap
8
Favori
198.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sorun yaşayan arkadaşlar , aslında yabancı kaynaklı forumlara da bir göz atsanız epey yardımcı olur sanırım.

    @lapry arkadaşım hangi üni.den mezun oldunuz ?
    Ben de biyomedikal mühendisiyim , Başkent'ten mezunum.
  • Yav söylediğim gibi sata sürücülerini kuracağınız işletim sistemine gömdünüz mü ?
  • soultrap@ hayrola hocam problem ne??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dikmenibo

    soultrap@ hayrola hocam problem ne??


    Anlatmıştım daha önce. Anakart bir türlü boot etmedi diye. Bios chipini götürüp bios programlayıcı da tekrar yazdım fln. Hiçbir şekilde sonuç alamayınca garantiye gönderdim.

    Yenisini bekliyorum pazartesi elimde olur.
  • ewt hatırladım şimdi, kusura bakmayın


    arkadaşlar sıcaklıklar hakkında sorularım var:
    1. pcprobe da mb yazan şey, yani yanlış bilmiyorsam motherboard, tam olarak anakartın neresini ölçüyor
    2. kuzey köprüsü sıcaklığı ne alemde, mesela 266fsb de iken dokunduğunuzda elinizi yakıyormu?? soğuk mu geliyo, durum nedir, bunu soruyorum çünkü mb diye gösterilen sıcaklığın kuzey köprüsü olmadığına eminim.
    3.q6600 lerin sıcaklıkları doğru okunuyor mu??
    4. anakarttan sadece 2 tane fanı kontrol edebiliyoruz, onları da 3 modda kontrol edebiliyoruz, ama ben istiyorum ki istediğim hıza getireyim, bunu nasıl yaparız hangi program gerek?

    diğer sorularım
    1.biostan illaki yapmamız gereken ayarlar var mı?? mesela spectrum ayalarını falan disable yapıyorum ben, çünkü bilgisayarın yaptığı ışıma miktarı zaten çok az ve bilgisayar kasaları bu ışımaların dışarı çıkmalarını çok büyük ölçüde engelliyor, işlemci boşu boşuna frenlemesin kendisini.
    2. database yapacakmıyız, bu konuda biri beni sallasın artık, anakart sahipleri için, ve alacaklar için güzel birşey olacak düşüncesindeyim.
    3. asus aisuite i kullanmanın incelikleri neler
    4. anakartım p5q pro. anakartta 24 pin girişe ek olarak bir de 4 pinlik giriş var, ama o 4 pinlik giriş aslında 8 pinlik ama 4 tanesinin üstünde plastik var, sanırım çıkartılabiliyor. neden bu böyle?? pci express ile ilgili birşeyler duydum, pci-x 2.0 için ileride gerekecek ek girişi gibi birşeymi?? --- >>>edit: bu olayın çözümü burdan sonraki 4. mesajımda yazıyor

    bunlar cevaplanırsa sanırım çoğu arkadaşada yardım edilmiş olacak

    edit: ayrıca birşeyi daha merak ediyorum, standart voltaj değerleri neler?? çünkü herhangi bir overclock ta, eğer voltaj değerleri için auto yazmışsam anakart kendi ayarlıyor herşeyi ama mesela 3ghz i 1.23v ile elde ederken(1.23 ü elle giriyorum) anakart 3ghz i 1.35 ile çalıştırmak istiyor, halbuki benim 1.23 lük değerimde 3ghz stabil çalışıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikmenibo -- 6 Temmuz 2008; 19:14:41 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Tulû

    Sorun yaşayan arkadaşlar , aslında yabancı kaynaklı forumlara da bir göz atsanız epey yardımcı olur sanırım.

    @lapry arkadaşım hangi üni.den mezun oldunuz ?
    Ben de biyomedikal mühendisiyim , Başkent'ten mezunum.


    vayy sen mezun olmuşsun benim daha 1 senem var.Aynen Başkentliyiz bizde.başka alternatif mi var?hocam ne zaman mezun oldun sen?
  • Penryn kardes bana soyle bir bilgilendirmede bulundu;
    harddiske gelen data ve güç kablosunu kontrol et.Başka hdd varsa onla dene eğer onda oluyor sendekinde olmuyorsa hdd uçmuş olabilir.

    daha once biosun hardiski gordugunu yazmistim.
    Simdi biraz suphelendim
    Acaba hardisk ucsa bios yinede gorur mu?
    Harddisk ucunca bios uyari vermezmi?
    Eger boyle bir sey yasiyorsam ki suan belirsiz(cvb bekliyen bir sorun) segate hardiskimi sifir garanti kapsaminda degistirebileckmiyim.

    Ama anasorun hardiskin ucup ucmadigini bios haber vermezmi?
  • arkadaslar elimde eski bir kasa var hepsi ide kablolu bir P3 sistemi bununla yeni kasama(IDE kablo girisi yok) ek bir hardisk ve cdrom takamadim. Yani hardiskin ucup ucmadigi hala mechul bir soru..
  • vista dvd si bozuk mu anlamak icin laptobimda denedim. Acaba aoutorun calisiyo mu diye. vista dvd yi laptop surucusune yerlestirince su ekran geliyor

    acaba dvd bozuk olsa bu sekilde ekran cikarmiydi...

     Asus P5Q serisi anakart kullananlar buraya
  • hocam bunu teknik yardım kısmında falan sorsanız?? daha çok yardım gelir... burda kimse yardım edemiyor görüyorsunuz
  • run setup ikonuna tiklayinca
    bu ekran geliyor yani vistadvd bozuk degil.
    Ama birsey daha merak ediyorum. Normalde ben laptoba vistadvd takinca direkt bu resim mi ekrana gelmeliydi. Yani aoutorun cikmamaliydi mi?

     Asus P5Q serisi anakart kullananlar buraya
  • dikmenibo kardes tum arintilari aktariyorum. ama nedense hic cvb yazan yok. Ya forumdakiler bu islerden biraz anliyor yada ugrasmak istemiyorlar. Aslinda yarbaylarda birkac arkadas deseki biz bukonuda yetersisiz amenna cekilecem.. buradan yardim dilenmeyecegim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Termination

    vista dvd si bozuk mu anlamak icin laptobimda denedim. Acaba aoutorun calisiyo mu diye. vista dvd yi laptop surucusune yerlestirince su ekran geliyor

    acaba dvd bozuk olsa bu sekilde ekran cikarmiydi...

     Asus P5Q serisi anakart kullananlar buraya


    Vista DVD'niz bozuk değil sadece vista autorun denetimi yaptığı için açmadan önce size soruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAICO -- 6 Temmuz 2008; 15:20:07 >
  • hocam rütbe mesaj sayısına göre veriliyor bilgiye göre değil dediğim gibi, burda cevap bulamaya bilirsin ama forum içinde daha uygun soru sorulacak yerler var, oralara konu açarsan daha rahat çözüm bulursun
  • saol kardes yardimlarin icin
  • peki arkadaşlar burda sorun değil de ne paylaşılıyor o zaman bizim sorunumuz var biri yardım edebilir mi diye bakıyorum. ve başlığın adı P5Q bu anakartı aldığıma pişmanım bundan sonra piyasada denenmemiş genel kabul görmemiş hiçbir ürüne atlamayacağım asus dedik aldık ama bayadır uğraşıyorum sata hdd ye işletim sistemi kuramıyorum.


    termination asus'un türkiye distribütörü olan çizgi elektronike ait forum varmışhttp://csg.cizgi.com.tr/index.php burada ki anakart bölümüne üye olup sorunumu yazacağım ve en kısa zamanda çizgi elektronikle bağlantıya geçip firmadan bilgi almayı düşünüyorum. kartı getir falan derlerse iade edicem zaten. sende çözüm bulursan beni bilgilendir lütfen saygılarımla.




  • ilk paragraf banaysa
    1. konuyu ben açmadım
    2. windows kuramıyorsanız nasıl kurulur diye soracaksanız yeri burası değil
    3. benim de sorularım var, ama direk anakartla ilgili...
    4. ben gayet samsung 320gb sata2 16mb hdd ye satayı ide olarak ayarlayarak windows kurdum, hatta disket sürücü takmış olsaydım hdd yi sata olarak kullanıyor olacaktım şimdi, at'lan deve değilmiş olay,anladım
    5. bende onda bunda problem çıkmıyor, sizde niye problem var bilmiyorum, bilen de yokki cevaplanmıyor sorularınız. başka üyelere neden kızıyorsunuz anlam veremedim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: chipura

    peki arkadaşlar burda sorun değil de ne paylaşılıyor o zaman bizim sorunumuz var biri yardım edebilir mi diye bakıyorum. ve başlığın adı P5Q bu anakartı aldığıma pişmanım bundan sonra piyasada denenmemiş genel kabul görmemiş hiçbir ürüne atlamayacağım asus dedik aldık ama bayadır uğraşıyorum sata hdd ye işletim sistemi kuramıyorum.


    termination asus'un türkiye distribütörü olan çizgi elektronike ait forum varmışhttp://csg.cizgi.com.tr/index.php burada ki anakart bölümüne üye olup sorunumu yazacağım ve en kısa zamanda çizgi elektronikle bağlantıya geçip firmadan bilgi almayı düşünüyorum. kartı getir falan derlerse iade edicem zaten. sende çözüm bulursan beni bilgilendir lütfen saygılarımla.

    Bu kadar eksik bilgi ile yardım etmek çok zor yani ben hdd'e işletim sistemi kuramıyorum demeniz ile kimse sihirbaz değil yardım etsin Bios ayarlarınızı ve 1. adım olmak üzere nasıl yaptığınızı yazınız siz biraz zahmete girerseniz konudaki herkes'de size yardım etmek için zahmete girecektir kurmak istediğiniz os işletim sistemini de kullandığınız HDD modelinide mutlaka belirtiniz ayrıca P5Q düz modelinden yaklaşık 4 sisteme sata disk ahci olarak kurulum yaptım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAICO -- 6 Temmuz 2008; 17:49:27 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: dikmenibo

    4. anakartım p5q pro. anakartta 24 pin girişe ek olarak bir de 4 pinlik giriş var, ama o 4 pinlik giriş aslında 8 pinlik ama 4 tanesinin üstünde plastik var, sanırım çıkartılabiliyor. neden bu böyle?? pci express ile ilgili birşeyler duydum, pci-x 2.0 için ileride gerekecek ek girişi gibi birşeymi??




    bu sorumun cevabını buldum, orada 8 pin olmasının nedeni pci-x 2.0 mış. pci-x 2.0 ın veri aktarım hızı arttığı gibi verebileceği voltaj miktarı da artmış. şu an uygun psu sayısı az olduğu için o 8 pin in 4 tanesi kapalı.

    ayrıca biostan kasa fanlarının kontrolü yapılıyorya, bende 2 tanesi kontrol edilebiliyor.birine ramlerin soğutucusunu bağladım öbürüne kasanın yanındaki fanı bağladım. ve kontrolü disable yaptım. ben EPU yu hep enerji tasarruf modunda kullanırım. bakıyorum windows açılışında fanlar duruyor.dedim neden neden neden.sonra fark ettim, epu yu turbo moda alınca fanlar hızlanıyor.yani artık internette gezinirken faz sesi çekmek zorunda değilim.oyuna girerken turbo moda alıyorum zaten, fanların çalışması o zaman daha yararlı oluyor

    bu anakarta daha da ısındım




  • bigmucit kardesim sorunlarimi sistemimi parcalarin markasini arara ara hepsini verdim. Ama daginik isterseniz biraz bekleyin toparliyayim. bakalim cozum olacak mi?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.