Şimdi Ara

Asus p8p67 LE anakartı olanlar yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar.
    1- açılışta anakartın üzerindeki tpu butonunu sağa getirdim ben onu otomatik oc zannettiğim için disable olsun dedim ilk başta. sonra pc açılır açılmaz hiç ekrana bi şey gelmeden reset atıp tekrar açılıyordu sonra normaldi. her açılışta öyleydi. ( bu arada tpu kırmızı ışık yakıyordu ) sonra onu enable yaptım ışık söndü normal açılmaya başladı. bunun reset atıp sonra açmasıyla bir alakası var mıdır ? siz de dener misiniz acaba tpu yu sağa getirince açılışta reset atıp sonra mı açılacak ? baya merak ettim de bu anakartın yabancısıyım 2 gün oldu henüz kuralı.bir de anakart üzerindeki beyaz olan sata girişlerine ( sanırsam 3,0 olanlar ? ) normal sataları bağlarsak böyle bir sorun olabilir mi ? çünkü tpu yu enable yaparken sata kablolarını da normal mavi olan kısımlara bağlamıştım beyaz olanlardan söküp ? şimdiden çok teşekkürler
    bir de tpu tam olarak ne işe yaramaktadır ( enable ve disable haldeyken ) bilenler lütfen aydınlatırlarsa sevinirm :)

    2- işlemci ısısı everest ve speedfan da 80-90 derecelerde ama anakartın programında ve cputemp de 27-35 arasında. bu fark neden kaynaklanmaktadır ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpboy -- 28 Kasım 2011; 22:07:16 >







  • arkadaşlar bu açtığım ikinci konu bu sorunla ilgili kimse cevap yazmamış. Donanım haber Türkiye de bilinen bir forum olmasına rağmen bence eski verimliliğini yitirmiş. en azından Adminler yardımcı olursa sevinirim bu konuda aydınlatırlarsa.
  • 2. soruna cevap vereyim.

    Çipsetin P67 . yani yeni nesil çipsetlerden. Kullandığın program versiyonu eski olması yüksek ihtimal. Dolayısıyla sistemden net verileri alamıyor. Yanlış ölçümler veriyor sana.
  • İlk sorunada kısmen cevap vereyim.
    Asus'un resmi web sitesindeki açıklamaya göre


    Relieves parts of process-intensive tasks from CPU
    Auto accelerates the system to optimized and stable

    İşlemci tarafından işlenen uzun süreçli görevlerde işlemcinin yükünü azaltır.
    Otomatik olarak sistemi optimize ve stabilize eder ve %37 ye kadar hızlandırır.

    Senin TPU'yu aktif olarak kullanman yani enable etmen yararına olacaktır.
    Birde farklı birşey EPU var. Bu da aktif edildiğinde %80 enerji tasarrufu sağlıyor. Ama performans istiyorsan TPU.

    Bunun yanında reset olayını tam anlayamadım. Daha açık yazman lazım. Yine de bir açıklama istiyorsan Asus bios'ta önemli bir değişiklik yapıp kaydettiğinde öncelikle sistemi tamamen kapatır. Power'ı keser. Daha sonra sistem otomatik açılır.
  • Erkanco gerçekten çok teşekkürler. şu anda tpu enable konumda reset olayı yok ama kapalıyken reset atıp öyle açılıyor. ben de asus un sitesinde falan aaraştırdım ama tpu ile ilgili ya da reset konusuyla ilgili her hangi bir bilgiye ulaşamadım. anladığım kadarıyla sen bu işte profesyonelsin. umarım bu konuyla ilgili bir bilgiye ulaşırız ve buradan okuyan ve ilerde başına gelebilecek herkesi aydınlatırız. çok teşekkürler tekrardan cevapladığın için
  • bugün sorunu çözmek için bir kaç denemem daha oldu. tekrar tpu yu kapatıp açtım sonra açılışta 3 defa reset atıp sonra açıldı. sonra bir de enable yapıp öyle denedim bu sefer yine reset atıp açıldı. demekki tpu nun kapalı olmasıyla alakalı bir şey değil. asus anakartlara daha alışamadım. bilen varsa tamamen anlamak istiyorum neden böyle yaptığını. bios güncellemek istedim check hatası verdi. nedendir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpboy -- 30 Kasım 2011; 20:05:45 >
  • Çooook geç bir cevap zaman ötesi ama ben de aynı sorunu yaşıyorum. Asusun bu P67 serisi sorunlu birkaç yerde okudum, ram uyumsuzluğu had safhada ve o ışık da sanırım onu gösteriyor. Tavsiyem çizgi elektronik_rma sitesinden(Asus dağıtıcısı) kartını yollaman servise. Ben öyle yapacağım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.