Şimdi Ara

ASUS P8P67 pro LGA1155 rev b3 açılmama problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar imzamdaki sistemde özellikle gün içerisinde ilk defa açmaya çalıştıgım zaman bilgisayar açılmıyor. güç geliyor tüm fanlar dönuyor anakartın ışıkları da yanıyor fakat goruntu gelmiyor. power bsılı tutup kapatıp tekra açınca açılıyor. problem neden kaynaklanıyor olabilir? (ekran kartı güç kaynağı eski sistemden problemsiz çalışıyolardı)
    1 kere açıldıktan sonra kapatıp açınca hep açılıyor, restart ederken problem yok. stabilite problemım de yok. overclock yapmadım hiç.

    Açılmadıgı zaman anakarttan açılırken gelen dıt sesı gelmiyor, sanki anakart sistemi açmıyor gibi. Güç kaynağı sisteme güç veriyor ekran kartı ve kasanın fanları çalışıyor . anakartın ilk açılışta dıt diye ses gelmesi gerekirken o ses gelmiyor harddsik ışığı yanıp sonmuyor ve harddiskten hiçbirşey okumuyor yanı anakart sistemi açmıyor.
    dun kasayı eksene bırakytım ama adamlar sorunu bulabilecekler mi bilmiyorum çunku nadıren yapıyor.


    psu yu, ekran kartını, hdyi ve elektrik hattını eski sistemde kullanıyordum bir problemım yoktu.

    usb bağlı değil açılışta kasaya.

    mem ok olayını yapmadım.
    bir de anakartın ayarlarını kurcalayınca işlemcinin frekansı düştü oyuna girince 3,4 oluyor eist modu kapattım hala aynı neden acaba? sabit kalmadı yani işlemci frekansım.



    ramleri tek tek takıp denedım iki denemem de de aynı problem devan ediyor.

    fikirlerinizi bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dred -- 26 Nisan 2011; 10:13:31 >







  • Asusun P67 serisi sorunlu hocam. Klasik bir boot sorunu sizdeki de. Servis`e gönderebilir ya da kartınız eğer B2 revizyonluysa B3 için değişime gönderin yeriner Msi p67-gd65 alabilirsiniz.
  • bana da anakarttan gibi geliyor ama emin olmadım.
    kart b3 revizyonu bu arada.
  • Sorun anakarttan hocam. Boot sorunu çok fazla bu seride asusların
    Servisiyle görüşüp kartı gönderebilirsiniz






  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leone-510

    Sorun anakarttan hocam. Boot sorunu çok fazla bu seride asusların
    Servisiyle görüşüp kartı gönderebilirsiniz





    tşkler videoları gördüm ama yapabileceğim başka bişiy var mıdır ya da başka bişiyden kaynaklanma ihtimali var mıdır diye düşünüyorum olmadı eksene geri gotüreceğim. çok can sıkan bir problem değil aslında çünkü sadece 1 sefer oluyor sonra açılıyor ve her açılışta olmuyo bazen oluyo bazen olmuyo falan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dred -- 20 Nisan 2011; 10:34:51 >




  • Hiç açılmasaydı cpu pinlerde sorun var diyecektim ancak bu anakartın kronik bir sorunu.

    Karta zarar verip kullanıcı hatası olmadan Eksenle irtibata geçip sorunu bildirmeniz en iyisi olur
  • Ön panel girişleri falan doğru takılı değil mi usb,reset sw,power led ...?

    Eğer onlardan yana sıkıntı yoksa kartı kutusuna koyup eksenin yolunu tutun sonradan kullanıcı hatası yemeyin pinleri falan eğrilir başınıza kalır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zebani1907

    Ön panel girişleri falan doğru takılı değil mi usb,reset sw,power led ...?

    Eğer onlardan yana sıkıntı yoksa kartı kutusuna koyup eksenin yolunu tutun sonradan kullanıcı hatası yemeyin pinleri falan eğrilir başınıza kalır


    hmm reset de bi problem var . (eksenın servisi montajını yapmıstı aletin.) reset tusuna basınca resetlemiyor alet hatta hiçbişiy olmuyor. onları da bi kontrol edeyim bari. problemle ilgili olabilir mi bilmem ama...
  • Ramleri kontrol ettiniz mi ? frekans, zamanlama ve voltajına bakın...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEON-X

    Ramleri kontrol ettiniz mi ? frekans, zamanlama ve voltajına bakın...


    ramleri teker teker takıp denedim ama herhangi bir ayar yapmak gerekiyor mu? cpuz de 1600 mhz timingler e 9-9,, vs gorüyorbi de voltaja bakarım akşama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dred -- 20 Nisan 2011; 11:59:25 >
  • ramlerin voltajını ayarlamayı bulamadım, timingleri ayarladım bir de cpu nun hızı değişti yeniden nasıl ayarlaıyoruz biraz karısık geldi bana menuleri. bu arada reseti yanlış yere bağlamışlar reset tusuna basınca resetlemeye basladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dred -- 20 Nisan 2011; 19:50:33 >
  • dostum mem ok tusu ile bi nevi anakarta ramlerini tanıtman lazım mem ok tusu nasıl kullanılıyo bi arastır bendede aynı sorun oldu mem ok tusu ile sorunsuz suan...
  • sorun ram ayarlarından olabilir yada sistemde statik elektrik olabilir. mem ok ile ramleri ayarla. mem ok ile ramleri tek tek ayarlamak gerekiyor sanırım. sonra toprak hattını kontrol et. kasa nasıl oda statik elektriğe sebep olabilir. ilk açtığında bunu yaptığına göre çok büyük ihtimalle statik elektrik sorunu var diyebilirim. ilk defa açmadan önce kasanın fişini çek ve elini psu nun valtaj girişine biraz tut. sonra fişi takıp aç bakalım ilk defada açacakmı sistemi. bendeki gigabyte anakartta bunu yapıyordu. birde çok düşük ihtimal olsada başlangıçta sisteme usb bir disk takılı olursa bu tip sorunlar olabiliyor. her zaman yapmıyor ama sistem boot etmiyor öylece bekliyor. statik elektrik psu dan da yapar. aopen bir kasada böyle bir psu vardı uyuz etmişti beni.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysroguz -- 21 Nisan 2011; 14:28:04 >
  • Voltaj ayarlarını çok detaylı kendisi ayarladığı için ilk denemede tutturamıyor 2.denemede ayarlayıp açılıyor olabilir bendeki Gigabyte board'da da ilk aldığımda zaman zaman yapıyordu yeni bios update çıkınca yükledim düzeldi.
    Birde post göstergesi varsa orada açılmadığında Hex Kaç yazıyor nerede takılı kalıyor?
  • şöyle soyleyim güç kaynağı sisteme güç veriyor ekran kartı ve kasanın fanları çalışıyor . anakartın ilk açılışta dıt diye ses gelmesi gerekirken o ses gelmiyor harddsik ışığı yanıp sonmuyor ve harddiskten hiçbirşey okumuyor yanı anakart sistemi açmıyor.
    dun kasayı eksene bırakytım ama adamlar sorunu bulabilecekler mi bilmiyorum çunku nadıren yapıyor.


    psu yu, ekran kartını, hdyi ve elektrik hattını eski sistemde kullanıyordum bir problemım yoktu.

    usb bağlı değil açılışta kasaya.

    mem ok olayını yapmadım bu arada detaylı anlatırsanız sevinirim. bir arkadaş yazmıstı forumda ama...

    bir de anakartın ayarlarını kurcalayınca işlemcinin frekansı düştü oyuna girince 3,4 oluyor eis modu kapattım hala aynı neden acaba? sabit kalmadı yani işlemci frekansım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dred -- 22 Nisan 2011; 11:07:11 >
  • mem ok de ramleri tek tek takıp mem ok tuşuna basacaksın. otomatik olarak ram ayarlarını algılayacaktır. muhtemelen dual kit ram olduğu için tekini tanıtınca diğerininde ayarları aynı olduğu için sorun çıkartmaz. ramin tekini tak ve mem ok ile uygun ayarları bul. mem ok için linke bakabilirsin

    http://forum.donanimhaber.com/m_47232390/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysroguz -- 23 Nisan 2011; 0:58:59 >
  • ok tşlker eksen halledemezse sorunu mem okyi de bi deniyeceğim. ama kasadaki reset tusunun arada çalışmaması da benı dusunduruyor. anakartın güç problemi var gibi duruyor.
  • nihayetinde anakart ram de seçiyor olabilir. başka ramlerlede deneyip görmek lazım. eksene gittiğinizde bunuda belirtin. başka ramlerlede denesinler. senin belirttiğin sorun %90 ya ramlerden yada statik elektrikden kaynaklanan bir olay. aslında çok sebep var bu tür bir problem için. mesela çok çok düşük bir ihtimalde olsa psu nun 12v kanalının yetersiz kalmasıda bu tip şeylere sebep olabilir. bazı psu larda tek kanal 12v, bazılarında 2 bazılarında 3 bazılarında 4 tane 12v kanalı vardır. montaj yaparken bunları dikkatli dağıtmak lazım. tek kanala fazla yüklenilirse güç yetersiz kalır ve sistem stabil olmaz. ekseni bilmem ama ben hazır satılan bir çok kasada hatta %80 ninde bu tip yanlışlıkları gördüm. adamlar fazladan 1 kablo kullanmamak için bütün sistemi tek 12v kanalına bağlıyorlar ondan sonra ayıkla pirincin taşını. reset atmalar, arada donmalar, sistemin açılmaması, mavi ekran v.s gibi bir çok şeye sebep olabilir. sendeki kasada 700w psu fazlasıyla yeterli ama 12v kanallarını iyi dağıtmak lazım. psu single rail ise sorun olmaz. single rail psu larda tüm gücü tek kanaldan verebilebiliyor. senin psu ya baktım 2 tane 12v kanalı var. pcı-e 16x kanallarıda ayrılmış. yanlış montaj olma ihtimali çok düşük ama bakmakta fayda var. ayrıca asus anakartlarda kalitelidir. öyle her söylenene bakma. bir çok ödül almış bir anakart sendeki. kısacası her şeyi baştan kontrol etmekde fayda var. asus yeni bios çıkartmışmı bu anakart için böyle bir problemden bahsediliyormu. önce onları kontrol et.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysroguz -- 23 Nisan 2011; 12:40:03 >




  • eksen halen daha hataya raastlamadık diyor bakalım ne olacak bulamayacaklar gibi geliyor bana.
  • hatanın sebebini biliyorum

    takılı olan bir usb

    bende mesela kamera bu hatayi verdirmişti

    ama bendeki b3 değil ilk çıkan revizyon



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 25 Nisan 2011; 13:46:22 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.