Şimdi Ara

ASUS PCE-N10 Wireless PCI Express Adapter

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
3.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eski kullandığım Airties ve SpeedTouch USB Wireless adaptörün yerine bu cihazı Vatan Pc 35Tl. aldım. Çekim gücü arttı, karşıki apartmanın modemi gördü. Önceden bilgisayar sağ alt köşede İnternet Erişimi 3 - 4 çubuk gösterirken şuan tam çekim gücü 5 çubuk gösteriyor.

    Windows 8.1 (32/64Bit) driverları orjinal sitesinde mevcut. Tavsiyem 20-30Tl lık USB Wireless adaptör yerine normal bir apartman dairesi için bu cihazlardan kullanmanız performansınız için etkili olabilir. Bir de çift antenli N15 yaklaşık 55TL. ve yeni N53 Dual Bant 85TL. fiyatlı modeli var. N15 kullanım alanınıza ve mesafeye göre (2 katlı daire gibi) size performans katabilir . O yüzden satınalırken modeminizle Pc arasındaki mesafeye dikkat edin.

    Önemli :
    Kullanıcının konumu ya da cihazın anteninin kalitesizliği yüzünden veri transfer hızında düşüşler yaratıyor. Bu cihazın çekim gücü Çok İyi olmasına rağmen hızlarda düşüş şikayetleri sıkça rastlanmakta. Çözümü kablolu yönsüz anten satınalıp cihazın anteniyle değiştirmek. Ben bu sorun ile nadiren olsa da karşı karşıya geldim ve Tp-Link TL-ANT2405C yönsüz anten ile sorunu ortadan kaldırdım. Malesef sürücü güncellemek çözüm değil.
    http://www.kliksa.com/urun/tp-link-tl-ant2405c-24ghz-5dbi-ic-mekan-masaustu-yonsuz-anten/900378512

    http://www.kliksa.com/urun/tp-link-tl-ant2408c-24ghz-8dbi-icmekan-yonsuz-masaustu-anten/900379091

    Not: Resimlerde üzerinde Low Profile Bracket (arka montaj demiri ) takılı. Yani kutusundan mini HTPC ler için uygun aparat da çıkıyor.

    ASUS N10 - N15 - N53 Wireless PCI Express Adapter
    http://www.asus.com/Networking/PCEN10/
    https://www.asus.com/Networking/PCEN15/
    http://www.asus.com/Networking/PCEN53/

     ASUS PCE-N10 Wireless PCI Express Adapter

     ASUS PCE-N10 Wireless PCI Express Adapter

     ASUS PCE-N10 Wireless PCI Express Adapter

     ASUS PCE-N10 Wireless PCI Express Adapter


    Apartman dairesi içerisinde sorunsuz tam çekim gücüyle kullanıyorum. Fakat burada önemli olan kullanılan modemin özellikleridir. En düşük 150Mbps gücün de bilinen Airties / Tp-Link /Asus/ Zyxel gibi markalar kullanmak şarttır. Aksi halde çekim gücünüz düşer kopma problemi gibi sorunlar yaşarsınız.

    Tp-Link TD-8961ND 11N 300Mbps modeli ve Airties eski 125Mbps gücünde modemler ile sorunsuz tam çekim gücü ile test ettim. Fakat Airties 5341 72Mbps model ile yaptığım testte bir çok sorun yaşadım. Modem yeterli sinyal gücünü sağlayamadı.

    Bu cihazlar Notebook içindeki Wireless kartlardan her zaman daha iyidir. Kendi evimde Notebook, Telefon, USB Wireless Adaptör çeşitleriyle kıyasladım. Ama bu çok çok iyidir 5'e katlar manasında değil. Çünkü genelde Notebook üreticilerinin kullandığı Wireless kart ve içindeki anten kablolama sistemi İYİ / ÇOK İYİ çekim gücünü sağlar. Ama şu bir kesin USB Wireless adaptörlerden çok daha iyi performans sağlıyor o yüzden masaüstü Pc'de PCIe slotunuz boş ise mutlaka bu kartlardan kullanılmasını tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IQRI -- 18 Nisan 2015; 14:00:14 >







  • Hayırlı olsun.Ben de bundan alacağım kısmetse.Bilgisayarım ile salon arası (salonda olacak reuter) 7-8 metre.Arada 2 duvar var.Sıkıntı oluşturmaz diyorum.
  • Saol üründen çok memnunum, yaklaşık söylediğin mesafe ve duvar engeli bendede var, Windows 8 işletim sistemiyle problemsiz ve full çekim gücüyle kullanıyorum.
  • Güzel oldu bu yorumu görmem.İşime yarayacak .adaptör alacaktım PCI kart alayım diyorum.
    Modem markası özellikleri pek önemli olmuyor sanırım bu PCI kartlarında ?
  • Ben de masaüstü bilgisayar topluyorum ve Wireless modemim salonda bulunmakta. TTNet 20Mbit Sınırsız paketi kullanıyorum. Sizce bu PCI-E Kart nasıl? Kopma veya hız düşmesi yaşıyor musunuz? Online oyunlarda kopma yapmaz değil mi?
  • Cevaplar konuya eklendi.

    Şuanki modemim:http://www.bimeks.com.tr/urun/115582/tp-link-td-8961nd-11n-300mbps-kablosuz-modem.aspx

    1 duvar ve 10 metre mesafeli engel ile kullanıyorum. Çok engelli uzun mesafe (iki katlı daire gibi) için çift antenli modelini deneyin. Fiyatları indirim günün de 35TL. / 55TL. gibidir.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuar%C4%B1/asus-pce-n15-pce-n15-300mbps-kablosuz-pci-e-kart/productdetails.aspx?I_ID=65807
    http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuar%C4%B1/asus-pce-n10-pce-n10-150mbps-kablosuz-pci-e-kart/productdetails.aspx?I_ID=58761



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IQRI -- 8 Şubat 2014; 18:37:43 >




  • IQRI kullanıcısına yanıt
    Oncelikle cevapladiginiz icin cok tesekkur ederim. Bende de TTNet - Zyxel modem var. Ozelliklerini bilmiyorum fakat malum internet hizim Fiber Internet hizina giriyor. Ve oturdugum site yeni yapildigi icin tum siteye Fiber Internet baglanildi. Bu yuzden modemin 150Mbps veya ustu olabilecegini dusunuyorum. Yalniz benim modemde hic anten yok. Fakat laptop'um arada 10 metre ve 2 duvar olmasina ragmen genellikle 4 dis cekiyor ve hiz 20Mbit. Bu kartlar laptop'larda bulunan Wireless seylerinden daha mi kotu veya iyi performans veriyor acaba? Bu arada ikili olani alirim, daha iyi ceker bence de.

    Modemimi simdi aratmaya calistim ve tipatip aynisini buldum;http://www.zyxel.com/tr/tr/products_services/vmg1312_b_series.shtml?t=p
    Sizce bu modem ve 2 antenli kartla birlikte nasil sonuc alirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alegro1453 -- 7 Şubat 2014; 3:49:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Modemin çok iyi denilen üst seviye özelliklerle donatılmış. Söylediğin gibi çift antenli Wireless kartı alırsan ortada hiç bir engelin kalmaz, kesintisiz tam çekim gücünü sağlar. Ayrıca modemin anteni olmaması hiç bir engel ya da eksiklik yaratmaz, bu tip gelişmiş cihazlarda verici donanım kendi içinde görevini eksiksiz yapar.

    Önemli diğer nokta; eğer Windows 8.1 işletim sistemi kullanıyorsanız driver kurmanıza gerek yok, otomatik en yeni sürücüsünü kendi yükler. Farklı işletim sistemleri için de CD'den kurulum yapmayın CD'yi çöpe atın. ASUS sitesinden işletim sisteminize göre güncel sürücüsünü indirip kurun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IQRI -- 8 Şubat 2014; 18:36:36 >
  • IQRI kullanıcısına yanıt
    Tamam cok mutlu oldum, cok tesekkur ederim. Windows 8.1 yukleyecegim. Driver'ini kendi yukleyecek demek. Bir de bu Wireless arayuzu masaustunde nasil oluyor? Ayni laptop'lardaki gibi altta Wireless simgesi mi cikiyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürünü biraz önce Vatan Bilgisayar'dan aldım masaüstüm için. Çekim konusunda sıkıntı yok zaten modem ile pc arası 4-5 metre. Yalnız hız kosununda sorun yaşıyorum. Hızım 35 Mbps ama maks. 15-16'lara çıkabiliyorum. Kendi yazılımındaki ayarları karıştırdım biraz işe yaramadı. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.
  • Modeme kablolu olarak bağlanıp ya da evdeki bir başka (Notebook) cihaz ile hız testi yap bakalım sonuç ne? Servis sağlayacı hız problemin olabilir. Bir de işletim sistemine göre güncel sürücünü sitesinden indirip kur. CD'den kurulum yapma.
  • Dizüstü ile denemiştim akşamüzeri hem kablolu hem de kablosuz olarak. TTNet ile alakalı bir durum yok. Biraz önce de güncel driverları kurup yeniden denedim. Hala aynı.
  • Şu linkteki 'Masaüstü Bilgisayarlar' bölümünde konu aç danış, tecrübeli arkadaşlar bakalım ne derler. Ben de merak ediyorum sorunu.
    http://www.technopat.net/forum/masaustu-bilgisayarlar/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IQRI -- 8 Şubat 2014; 19:22:34 >
  • Tamam hocam açtım konuyu. Bakalım belki bu konu hakkında bilgisi olan biri çıkar.
  • PttCell Hattını Modem Yapıp Masaüstü Bİlgisayarımdan Bağlanmak İstiyorum.

    Wifi Adaptörmü Yoksa BuKartmı Daha Verimli Olur ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IQRI

    Modemin çok iyi denilen üst seviye özelliklerle donatılmış. Söylediğin gibi çift antenli Wireless kartı alırsan ortada hiç bir engelin kalmaz, kesintisiz tam çekim gücünü sağlar. Ayrıca modemin anteni olmaması hiç bir engel ya da eksiklik yaratmaz, bu tip gelişmiş cihazlarda verici donanım kendi içinde görevini eksiksiz yapar.

    Önemli diğer nokta; eğer Windows 8.1 işletim sistemi kullanıyorsanız driver kurmanıza gerek yok, otomatik en yeni sürücüsünü kendi yükler. Farklı işletim sistemleri için de CD'den kurulum yapmayın CD'yi çöpe atın. ASUS sitesinden işletim sisteminize göre güncel sürücüsünü indirip kurun.

    hocam slm.elimde 2008de alınma philips marka bir modemim var(54 mbps) daha sonrasındada linksys wusb600n aldım usb' ye takıp masa üstü bilgisayarımda kullanıyım diye.modemide evin ortasına kurdum,telefonlada ulaşıyım diye.ama kasayla cihaz arası 3m olmasına rağmen cihaz 1-2 diş çekiyor.ondada ilk 5 dk falan nete giremiyon,telefonda kopma sıkıntısı yok fakat çekim zayıf.sorun nerdedir acaba? modemdemi yoksa usb wireless demidir sorun? teşekkürler şimdiden...




  • Sorun kendi makinendedir büyük olasılıkla; aklıma gelen hatırlatmalar...

    USB Wireless cihazını kasanın arka kısmındaki (yani direkt anakart üzerine) farklı USB portlara takarak dene,
    Cihazı kasa önüne ya da ara USB uzatma kablosu ile kullanamazsın,
    Cihazın sürücüsünü orjinal sitesinden işletim sistemine uygun (32/64Bit) indir kur.
    Virüs taraması da yapmayı unutma.

    Kurulum şartlarına dikkat edersen, söylediğin o kısa mesafede eski modemşine rağmen sorunsuz çalışacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IQRI -- 23 Haziran 2014; 16:38:41 >
  • kardeş yaa aynısını bende aldım fakat saniyede 1mb hız alıyorum evdeki diğer bilgisayarlardan 3.5mb hız alıyorum. win 8.1 var. Neden böyle olabilir?
  • deliogz D kullanıcısına yanıt
    Sürücüsünü sitesinden indirip kurduysan geriye tek bir sorun kalır o da anteni yetersiz. Bende de bazen hız sorunu oluyordu. Laptop da normalken, kasanın arkasında duvar dibinde haliyle yere yakın mesafede bulunduğundan modem ile iletişimde güçlük çektiğini farkettim. Gittim Tp-Link TL-ANT2405C yönsüz anten aldım, sorunum düzeldi. Hızım stabil ve testlerde tam (Laptopla aynı) çıkıyor, eskisi gibi arada 1mbitlere düşüş olmuyor. Malesef çekim gücü ya da anteni, belkide kullanıcıya göre bulunduğu konumdan dolayı yetersiz.

    Bu antenin 5dBi ve 8dBi gücünde 2 çeşidi var:
    http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=2473&model=TL-ANT2405C
    http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=2473&model=TL-ANT2408C

    5dBi modeli normal bir apartman dairesi mesafesi için fazlasıyla yeterlidir.
    http://www.kliksa.com/urun/tp-link-tl-ant2405c-24ghz-5dbi-ic-mekan-masaustu-yonsuz-anten/900378512
    http://www.hizlial.com/tp-link-tl-ant2405c-24-ghz-5dbi-ic-mekan-masaustu-ayakli-yonsuz-anten/10226916

     ASUS PCE-N10 Wireless PCI Express Adapter




  • full çekiyor zatende hız sıkıntı bi tek
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.