Şimdi Ara

ASUS-PENTA-VATAN kafa paslaşması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tüm forum Üyelerine merhaba
    Sizlerle Yaşadığım/yaşamakta olduğum bir sorunu paylaşmak isterim ki başınıza gelirse hazırlıklı olun.2012 Haziran Ayında vatan bilgisayardan parçaları satın alarak masaüstü bilgisayar topladım.Sistem ilk kurulduğu andan itibaren son derece stabil çalıştı.Ancak 2013 yılı sonlarına doğru , BIOS ekranına erişememekte idim.O dönem fazla önemsememiştim.Ancak 2014 yılı Ağustos sonlarında sistem aşırı kararsız davranmaya ,mavi ekran,donmalar ve işlemciyi tanımamaya başladı.Sistem bir gün hiç açılmadı ve kasayı açtığımda anakart üzerinde yer alan "CPU LED" lambasının KIRMIZI yandığını farkettim.birkaç kez işlemciyi söküp takma çabalarım sonucu sistem başladı ancak kararsızlıklar arttı.bende riske girmeden anakartımı bakıma göndermek istedim.Garanti süresinin vatan Tarafından 2 yıl olduğu söylendi ve işlem yapmadı.Ben de ASUS DESTEK sayfasından arıza kaydı oluşturarak anakartımı servise gönderdim.20 iş günü sonrası yedek Parça temin edilemediğinden anakartıma değişim raporu RMA formu düzenlendi ve bana gönderildi.Bu form ile para iadesi veya değişim anakart alabileceğim söylendi.Ben değişim kart talep ettim fakat vatan bilgisayar kartın temin edilemediği ve hediye çeki olarak fatura tutarını vermek istedi.ben bunu kabul etmedim ve 1 ay boyunca uğraştım.en sonunda distribütör firma PENTA ile görüşerek muadil kart gönderdiler.2015 ocak Ayında büyük bir sinir harbi ve uğraşla teslim aldığım muadil kart olan M5A99X EVO R2.0 anakartta da aynı sorun yaşadım ve bu anakartı da ASUS teknik servisine gönderdim.Anakartı 10 iş günü sonra yani bugün teslim aldım.Anakarta işlem olarak " BIOS update Güncelleme ve sonrasında görüntü alındı" işlemi yapılmış .Sistemi tekrar topladım ve o da ne sistem yine aynı arızayı verdi ve CPU LED KIRMIZI ikazladı.değişim anakart geldiğinde sorunu ilk önce işlemcide arayarak ve kimseyi haksız yere suçlu durumda bırakmamak adına farklı 2 anakartta test ettirdim.Sonuç bırakın işlemcinin çalışmamasını belli bir süre Isınma dahi olmadı ki o kadar stabil çalıştı.

    2014 yılı Kasım Ayında Başlayan ,3 aydır devam eden ve daha önce Arızalı ürün dahil 2 kez servisle git gel yapan sorun sanırım 3. Kez anakartın servise gitmesi ile devam edecek.Bu arada işlemcim amd FX4100.

    Bu haftasonu farklı bir serviste çalışan arkadaş ile anakartı ve işlemciyi kendisinin kullandığı anakart işlemci ile Çapraz deneyeceğiz.eğer sonuç alamaz ve anakartın Arızalı olduğuna kanaat getirirseki , 3 aydır sabrederek yapmadığım ve vicdanen bastırdığım işe başvuracağım.Yani 6502 sayılı kanun madde 11 gereği 97 tl masraf ile IHTARNAME gönderip sonrasında sorun çözülse dahi ,kanunun vermiş olduğu yetki ile o ana kadar yapmış olduğum tüm masraflar ve tazminat Davası açacağım.Çünkü bu işler sözle olacak gibi değildir.Çekin ihtarnameyi bakın onlar sizi nasıl arıyorlar.

    Sonuç olarak ben Yaşadığım bir sorunu size yol göstermesi açısından anlattım.Başınızı ağrıtmış olabilirim.Kusura bakmayın.Gelişmeler oldukça yazacağım.Ancak foruma iş yoğunluğundan giremiyorum. Konu ile ilgili Konuşmak yazışmak isteyen olursa e-mail: kaglayan@hotmail.com. Tel: 0 505 906 26 29
    Kalın Salıcakla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • ya kardes bastan bir i3 i5 sistemi toplasan belki bunlarin hic birini yasamazdin
  • Yazdığın konuyu merakla okudum, bu anlattıklarına yakın şeyler benimde başıma geldi. Bilgisayarımdaki bütün donanım kararsız şekilde ve normal performansından cok uzak çalışıyordu. Bu arada işlemcim fx8350 ilk anakartım m5a99 fx pro r2ydi. daha sonra sorunun bende senin gibi anakarttan kaynaklandığını düşündüm ve asusu croshair formula v anakartını aldım. bu kartda bi süre düzgün çalıştı ve sonra ara sıra cpu led ısığı yanmaya başladı. en son asus un yazılımı olan all suite programın dan fazla voltaj uyarısı almaya başladım bu sorunun psu ile ilgili olduğunu düşündüm ki öyleymiş bence acil psu nu değiştir yoksa hangi kartı alırsan al bu dertlerden kurtulamazsın. ben yeni bir psu aldım şuan gayet stabil kullanıyorum umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • bu arada m5a99 olan kartımdada cpu led ısığı yanıyordu o zamanlar cizgi elektronik bakardı asus rmasına aradığımda işlemci soketinde yada beslemesinde sorun olabilir demişlerdi ama daha sonra kart yeniden çalışmaya başlayınca rma ya göndermemiştim.
  • İnsan sonucu paylaşır :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.