Şimdi Ara

ASUS R9 280X OC NE KADAR YAPILMALIDIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar halihazırda ekrankartında bulunan soğutucum bozuldu ve bende yerine Arctic Accelero Xtreme IV soğutucu sipariş ettim bugün yarın elime ulaşır. Nette gördüğüm kadarıyla incelemelerde falan oldukça güzel bir soğutma sağlıyor. Eğer bu kadar iyi bir soğutucu ise bende bir Overclock mu yapsam dedim kendi kendime ancak bu konu hakkında hiçbir bilgim yok. Sizden ricam nasıl yapacağıma dair biraz bilgi verebilirmisiniz? En fazla OC ne kadar yapmalıyım? Bunun voltaj ayarıymış başka şeyleriymiş bir ton şey var deniliyor ancak dediğim gibi herhangi birşey bilmiyorum ve cevaplarınızı dört gözle bekliyorum

    İyi forumlar.

    Arctic Accelero Xtreme IV



  • voltaja dokunmadan power limiti %20 yaparak 1100 mhz yapabilirsiniz.1.3v vererek 1200 mhz görme şansı var.bir ton ayarı yok iki ayarı var.
  • Doğru söylüyorsun ama insan geriliyor ilk defa yapmayı deneyeceği için. Peki %20'lik bir bir aşırtma sizce nasıl bir performans artışı gösterir?
  • Asus ve 280x kara ekran vermediğine dua et bence hiç oc le uğraşma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Valla bugüne kadar hiçbir sorun çıkartmadı ekran kartı tabi fan bozuldu 3 yıl sonra artık.. Kara ekran hatasınıda sanırım ilk defa senden duydum, 280x lerde oc sıkıntılı bir durum diyorsun yani
  • 280x'lerde oc sıkıntılı bir durum değil asus 280x'lerde vrm soğutma konusunda sorun var görüntü bozulması yapıyor.harici soğutucu olduğuna göre sorun yaşamamanız lazım.1200 günlük tavsiye etmem voltajsız 1100 yapsanız yeterli.
  • Peki voltajı ile birlikte 1200'e falan çıkartsam ne gibi bir performans artışı olur 1100'e çıkartsam ne gibi bir performans artışı olur? Kaç fps artışı yaşarım oyunlarda ortalama olarak tahminen bir rakam verseniz olurmu? Yani değerler 1-2 fps gibi artış gösterecekse hiç yapmaya gerek yok.
  • 1125 gibi değerlere çıksan yeterli gelir Asus'ta soğutucu blok belleklere temas etmediğinden bellekler iflas ediyordu. 1125 ile 1200 arasındaki fark hissedilmez. Onun yerine belleklere yönelebilirsin bir nebze. 1500'den çıktığı yere kadar arttırmayı dene. Zaten Sıkıntı olursa bellekler yüzünden oyun için texture sorunu olur kaplamalar yüklenmez, çizgiler çıkar vs durumları olur.
  • Mr.ED kullanıcısına yanıt
    Peki bu değerlere çıkartmama değecek bir performans artışı olacak mı? Yani OC yapmama gerek varmı sence?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bahadirsenbay

    Peki bu değerlere çıkartmama değecek bir performans artışı olacak mı? Yani OC yapmama gerek varmı sence?

    %10 gpu hızını ve %10 bellek hızını birlikte arttırsanız %8-10 civarı bir performans artışı oluyor ortalama benim bildiğim.

    Bence hiç macera aramaya gerek yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günümüz için grafik kartını zorlayan oyunlarda pek bir fark yaratmayacaktır. Yine de % olarak hız aşırttığın değer kadar fps getirisi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1000 gpu 1500 ram çalışsa yeterli açamayacağınız oyun olmaz kötü değil o kartın performansı.3gb ram yüzünden bazı oyunlarda yüksek ayar açamayabilirsiniz ama zaten bu durum oc ile çözülecek bir şey değil.bence de uğraşmayın overclockla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımlarınız için teşekkürler. OC yapmamaya karar verdim %10'luk bir performans artışı için gerekte yok gibi duruyor. Hatta o %10 bile olmayabilir böylede söylenmiş yukarıdaki cevaplarda. Yinede teşekkürler iyi forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.