Şimdi Ara

Asus R9 290 oyun esnasında ekran kararma ve takılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar Özellikleri:
    İşletim Sistemi: Windows 7 Ultimate (64 bit)
    Ana Kart: MSI Z97 Gaming 5 (Link:http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z97-gaming-5-intel-z97-soket-1150-ddr3-3200mhzoc-dvidp-anakart.html )
    İşlemci: Intel Core i5 4590 3.3 ghz (Link:http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i5-4590-soket-1150-33ghz-6mb-onbellek-22nm-islemci.html )
    Ekran Kartı: Asus R9 290 DirectCU II OC 4gb GDDR5 512bit (Link:http://www.vatanbilgisayar.com/asus-r9-290-directcu-ii-oc-4gb-gddr5-512bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html )
    Ram: Corsair 16gb (2x8gb) Vengence Pro DDR3 2133 mhz (Link:http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-16gb-2x8gb-vengeance-pro-ddr3-2133mhz-cl11-siyah-sogutuculu-ram.html )
    Güç Kaynağı: Corsair CX Serisi 80 Plus 750w (Link:http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cx-serisi-80plus-750w-guc-kaynagi.html )
    Depo: Corsair 120 gb LS Serisi SATA 3.0 SSD (link:http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-120gb-ls-serisi-sata-30-ssd-535mb-okuma-440mb-yazma.html ) + WD 3.5" 1 tb SATA 3.0 7200 rpm 64 mb Cache Harddisk (Link:http://www.vatanbilgisayar.com/wd-35-1tb-caviar-blue-sata-30-7200rpm-64mb-cache-harddisk.html )
    Kasa: Cooler Master CM693 + Seidon 120v Sıvı Soğutma (Link:http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-cm693--seidon-120v-sivi-sogutmali-midt-atx-siyah-kasa.html )

    Merhabalar. Yukarıda bahsettiğim bilgisayarla ne zaman oyun oynamaya çalışsam bir süre sonra siyah ekran, takılmalar, hatta arada mavi ekran alıyorum. Bilgisayarı yaklaşık 6 aydır kullanmaktayım, sürekli çözüm bulmaya çalışıp oyun oynamaya çalıştım ancak ne yaptıysam bir türlü çözüm bulamadım. Oynadığım oyunlardan "Dota 2" de oyunda ekran kararıp takılıyor ve reset atmam gerekiyor, "Dragon Age Inquisition" ve "Skyrim" oynarken ekran kararıyor ve aygıt yöneticisinden oyunu kapatmam gerekiyor, "Dishonered" ve "This war of mine" gibi oyunlarda da ekran kararıp takılıyor birkaç dakika içinde düzeliyor ve oyun oynamaya devam edebiliyorum. Denediğim çözümler ise; format atmak, driver için Catalyst'i Display Driver Uninstaller ile silip yeniden kurmak (beta ve en son sürümler ayrı ayrı denendi), MSI Afterburner ile fan ve voltaj ayarlarını değiştirmek, Asus GPU Tweak ile gpu clock ayarını 420 olarak sabitlemek, GPU-Z ve ATI Winflash kullanarak rom ayarlarını değiştirmek (https://www.youtube.com/watch?v=Ve1P8pnhI2Q ).
    Şimdiden tüm yardımlarınız için çok teşekkürler, iyi günler.







  • Sadece oyunda sorun çıkıyorsa ekran kartından olabilir. Anlaşılıyorki bu işlere meraklısın çözüm için yaptığın şeyler tahmin ediyorum yanı zamanda sorununda sebebi.
  • a1kalite34 kullanıcısına yanıt
    Evet sadece oyun oynarken sorun çıkıyor onun dışında da hiç bir problemi olmadı. Acaba sorun fizisel mi yani bağlantılarında mı bir sorun var yada ekran kartı hatalı üretim mi bilemiyorum.
  • Garantisi varsa ekran kartını garantiye ver, en fazla denedik arıza yok derler
  • Acaba fotoğraf çeksem kasanın içini bağlantılarla ilgili en azından bir hata olup olmadığını söyleyebilir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nathiel

    Acaba fotoğraf çeksem kasanın içini bağlantılarla ilgili en azından bir hata olup olmadığını söyleyebilir misiniz?

    ekra kartı Fanları dönüyorsa sorun olabileceğini düşünmüyorum.
  • Başka bir ekran kartı ile sisteminizi ya da o ekran kartını başka bir sistemde deneyebilirsiniz ya da ekran kartı benchmark programları ile de test etmeyi deneyebilirsiniz.
  • Başka bir pc de deneme şansım yok yada başka bir ekran kartını kendi pcimde. Ancak benchmark programı deneyebilirim. Önerdiğiniz bir program var mı peki?
  • Michael Scofield M kullanıcısına yanıt
    Kartı FurMark ile test ettim. Ancak testin ilk başında ve sonunda yine ekran karardı Sonuç ise şöyle;
     Asus R9 290 oyun esnasında ekran kararma ve takılma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nathiel -- 23 Temmuz 2015; 0:48:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nathiel

    Kartı FurMark ile test ettim. Ancak testin ilk başında ve sonunda yine ekran karardı Sonuç ise şöyle;
     Asus R9 290 oyun esnasında ekran kararma ve takılma



    Sorunu çözebildiniz mi? Ekran kartı 89 dereceye çıkmış ısınma problemi miydi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • muratkaya kullanıcısına yanıt
    maalesef sorun hala devam ediyor. kartı servise yolladım ancak sorun olmadığını belirten bir yazı ile geri gönderdiler. artık başka bir ekran kartı almayı düşünüyorum. sanırım msı gtx 980 alıcam.
  • Ekran kartını değilde tümden yollasan garantiye? Ekran kartında sorun var gibi görünüp anakartta sorun cıkan şaşırtıcı çok arızam oldu.. Ki mavi ekran hatalarının çoğu anakartta olan arızalar.
  • aslında öyle yapmam daha doğru olacak haklısınız ama bilgisayarsız kalmakta sorun oluyor bu hafta işlerimi ayarlayıp veririm çok büyük ihtimalle
  • Sorunu sonunda çözdüm Sorunun tek sebebi evde ki elektrik dalgalanmaları. Gidip bir adet 750w ups aldım. Şu anda gayet iyi çalışıyor. Şaşılacak gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.