Şimdi Ara

asus rampage 2 extreme anakart için oc yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar asus rampage 2 extreme anakart aldım, oc yapma niyetindeyim ama anakartı hiç tanımıyorum, ayarları hakkında yardımcı olursanız sevinirim yanlış birşey yapmakta istemiyorum. teşekkürler.



  • anlasilan bu konu hakkinda kimsenin bir fikri yok.
  • Aynı anakartı ben de kullanıyorum yaklaşık 1 haftadır.. henüz çok fazla kurcalama şansım olmadı ama özel olarak hangi konuda bilgi istediğinizi yazarsanız daha fazla yardımcı olabilirim..

    ben şöyle söyleyeyim aşağıda 3dmark vantage testi var ve burada i7 920 işlemcim 21*175= 3675 mhz de çalışıyor.. İşlemci voltajı anakarttan 1.3v qpi voltajı 1.475v ve ram voltajı 1.95v..

    Bu değerlerde 1.5 saat prime ile çıktığı max sıcaklık işlemci de 60 derece çekirdeklerde 74 derece idi.. İşlemci soğutucusu ocz vendetta 2..

    1.33v cpu ve 1.5v qpi ile de 21*181 = 3800 mhz de stabil çalışıyor gibi ancak sıcaklık 79 derceleri gördüğü için (son real temp ile-- önceki versiyonda max 75 oluyordu) günlük 3.8 kullanmıyorum..

     asus rampage 2 extreme anakart için oc yardım




  • OLDUKÇA STABİLMİŞ ANAKARTIN ABİ DARISI BAŞIMA BENDE NE ANAKART NE RAM VAR DOĞRU DÜZGÜN..
  • tam olarak sormak istedigim seyler bu konu hakkinda su sekilde ozetleyebilirim sanirim,

    overclock nasil yapilir pek bir bilgim yok su an ama bu anakarti almamdaki amac hem ogrenmek hemde oc yapmak.
    bildigim kadariyla anakarta oc yapilmiyor, ama bu anakart oc destekli oldugu icin oc yapmayi kolaylastiracak bir program iceriyormu, hangisidir, islemci hizini felan asusun herangi bir programiyla ayarlayabiliyormuyuz.

    anakart ustunde oc ile ilgili ve rog etiketi altinda baya bir soket oldugunu fark ettim led lerle beraber bu soketler ne ise yariyor hicbir fikrim yok fikri olan varmi.

    anakartin ayarlarinda oc ile ilgili bir ayar yapmam gerekiyormu, yani islemci vs. disinda biostan anakartla ilgili bir oc ayar varmidir bu tur seyler hakkinda hic bilgim yok ufakta olsa bilgisi olan varsa yardimci olursa memnun olurum. tesekkurler.
  • Hocam öncelikle o.c. öğrenmek için nispeten piyasadaki en karmaşık platform ve anakartı aldığınızı düşünmekteyim.

    O.C. denemelerinize anakart ile birlikte gelen AI SUITE programı ile başlamanızı tavsiye ederim.. Gerek anakart ile gelen kitapçık gerekse internette yapacağınız araştırmalar ile bios kısmına biraz aşina olmanız ve sonrasında biostan o.c. denemelerine başlamanızın daha faydalı olacağını düşünmekteyim.

    Ancak illaki biostan o.c. yapmak istiyorum derseniz de ilk olarak extreme tweaker menüzü altında cpu level-up seçeneğinden işlemcinizi i7 965 e yükseltmeniz iyi bir başlangıç olacaktır. Bu durumda turbo ile 2.8 ghz olarak çalışan işlemciniz 3.36 ghz de çalışmaya başlayacaktır.

    Ayrıca denemelerinizi yaptıkça karşılaştığınız sorunları biraz daha spesifik olarak buraya aktarırsanız en azından daha detaylı bilgilendirme mümkün olabilecektir.

    kolay gelsin..




  • tesekkurler bilgi icin su an pc calisir vaziyette degil malum hard disc bekledigimden dolayi calistirdigim anda deneme yapip size bilgi aktariminda bulunacagim. bende su an on bilgi edinmeye anakarti tanimaya calisiyorum amacim bu, verdiginiz bilgiler benim icin cok onemli tesekkurler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: EcZaNeT

    OLDUKÇA STABİLMİŞ ANAKARTIN ABİ DARISI BAŞIMA BENDE NE ANAKART NE RAM VAR DOĞRU DÜZGÜN..



    Amin... Aslında bu değerler en optimal değerler şu anda benim için ... performans çok iyi, sistem serin... Zaten kullanıcı profili olarak kaydettim günlük olarak kullanıyorum..
  • arkadaşlar slm benim bir sorunum var lütfen yardımcı olurmusunuz anakartı bugün aldım lakin anakart çalıştıramadım monitör hiç açılmıyor ayrıca afak lcd ekranda sürekli locked yazıyor bilginiz varsa lütfen yardımcı olunuz
  • sorun çözüldü ram ları beyaz slotlara takmıştım çıkarıp mavilere takınca açıldı
  • anakartı nerden ve kaç liraya aldığını solermisin acaba ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: StreamRolleR

    anakartı nerden ve kaç liraya aldığını solermisin acaba ?


    (Havaalanı) Yenibosna bimex ten aldım fiyatı 950tl
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.