Şimdi Ara

ASUS Rampage IV Extreme mi yoksa ASUS Maximus V Extreme mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • mrb arkadaşlar... çok teknik bilgi sahibi değilim o yüzden uzman tavsiyesine ihtiyacım var.. yeni gamer pc kuracam acaba sandy bridge işlemci ve ASUS Rampage IV Extreme mi yoksa ivy birdge ASUS Maximus V Extreme anakartlı bi sistem mi kurmalıyım ?... cevap verirsenin sevinirim...



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kubiya

    mrb arkadaşlar... çok teknik bilgi sahibi değilim o yüzden uzman tavsiyesine ihtiyacım var.. yeni gamer pc kuracam acaba sandy bridge işlemci ve ASUS Rampage IV Extreme mi yoksa ivy birdge ASUS Maximus V Extreme anakartlı bi sistem mi kurmalıyım ?... cevap verirsenin sevinirim...

    rampage ıv extreme ile maximus v arasında öncelikle soket farkı vardır ve tamamen farklı işllemciler kullanırlar eğer oyun amaçlı bir sistem kuruyorsan maximus ve ivy bridge işlemci yeterli olucaktır ama ben en iyisini istiyorum diyorsan tabikide rampage 4 extreme ve lga 2011 i7 3930k işlemci dahda iyisini istiyorum diyorsanız 3960xtreme işlemci almanız gerekicektir
  • Hocam gamer pc dediğiniz için Z77 chipsetli Maximus V Extreme ve bütçeye göre 3770K yada 3570K alınabilir.

    Canavara merhaba deyin :)
  • teşekkürler yanıtlarınız için... extreme bir gamer pc kurmak istiyorum... o yüzden sorayım dedim... power supply i aldım corsair ax1200... sli yapacam da o yüzden iyi bir şey olsun dedim... sadece Z77 mi yoksa lga 2011 mi... buna karar vermemiştim... anakrt olarakta düşündüklerim belirttiğim gibi ASUS Rampage IV Extreme veya ASUS Maximus V Extreme... ama internette okuduklarımdan anladığıma göre sanırım Z77 de karar kılacam...
  • Anladığım kadarıyla bütçe sıkıntısı pek yok. O yüzden bence rampage iv ve 3930k iyidir. SLI diyorsunuz. z77 ile pcie x8 + x8 kullanırsınz ama x79 ile x16+x16 kullanırsınız. Ayrıca quad ram desteği var.
  • Arkadaşlarında dediği gibi Asus Rampage IV Extreme ile Asus Maximus V Extreme arasında soket yapısı farkı var. Buda hem chipset hemde işlemci farklılığı anlamına geliyor..

    Extreme PC kuracaksanız tabiki de seçiminiz Asus Rampage IV Extreme olmalı, bütçe sıkıntınızda yoksa.

    Intel Core i7 3930K, Asus Rampage IV Extreme, GSkill RipjawsX 4x4GB 1866MHz CL9 1.5V, ZOTAC GTX670/GTX680 SLI, SilverStone Strider 1000W'lı bir kasa güzel bir Extreme Gamer PC olacaktır.

    Şuan toplayabileceğiniz en sağlam Extreme Gamer PC'lerden biridir. Tabi para sıkıntı değil derseniz işlemciyi Core i7 3960X ve ekran kartlarını da Triple SLI (3'lü SLI) yapabilirsiniz ama biraz fazla uçuk olur, sırf oyun için kullanılacaksa eğer bence gereksiz bile olur.

    EDIT: İmla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 12 Temmuz 2012; 3:32:41 >




  • Oyun PC'si için X79 gereksiz. Şu anki oyunlar 4 çekirdekten fazlasını kullanamıyor, bol L3 ve quad ram'in da pek bi espirisi yok. Üstüne, LGA2011 işlemcilerin takozluğunu eklersek, overclockta Z77 sistemin daha iyi performans vermesi bile mümkündür (gerçi onda da Ivy Bridge faktörü var, nese).

    PCI-E'ler 8x-8x olacak ama Ivy ile 3.0 olacaklar(sb-e de 3.0 elbet). 1.1 16x(yani 3.0 4x) bile sınırlı perf düşürürken, 3.0 8x hayli hayli yeterli.

    Ayrıca X79'da doğal usb3 desteği, igp ve dolayısıyla Lucid'in teknolojileri, doğal SSD caching falan da yok, pek önem arz etmeseler de

    X79'a aktarılacak parayla bol kapasiteli bir SSD alınır, Z77'ye takılır, gerçek oyun sistemi olur. (Tabi SSD'lerin de fiyatı hızla düşüyor bu aralar. Yüksek kapasite modellere para vermeden önce biraz daha beklenebilir.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 12 Temmuz 2012; 4:02:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fleshstorm666

    Oyun PC'si için X79 gereksiz. Şu anki oyunlar 4 çekirdekten fazlasını kullanamıyor, bol L3 ve quad ram'in da pek bi espirisi yok. Üstüne, LGA2011 işlemcilerin takozluğunu eklersek, overclockta Z77 sistemin daha iyi performans vermesi bile mümkündür (gerçi onda da Ivy Bridge faktörü var, nese).

    PCI-E'ler 8x-8x olacak ama Ivy ile 3.0 olacaklar(sb-e de 3.0 elbet). 1.1 16x(yani 3.0 4x) bile sınırlı perf düşürürken, 3.0 8x hayli hayli yeterli.

    Ayrıca X79'da doğal usb3 desteği, igp ve dolayısıyla Lucid'in teknolojileri, doğal SSD caching falan da yok, pek önem arz etmeseler de

    X79'a aktarılacak parayla bol kapasiteli bir SSD alınır, Z77'ye takılır, gerçek oyun sistemi olur. (Tabi SSD'lerin de fiyatı hızla düşüyor bu aralar. Yüksek kapasite modellere para vermeden önce biraz daha beklenebilir.)



    2 tane 16x modunda çalışan PCI-E'li X79'un, 2 tane 8x modunda çalışan PCI-E'li Z77'ye göre oyunlarda verdiği performans daha iyi olacaktır, bu inkar edilemez bir gerçek. Ama oyun kasaları için X79 ne kadar kullanışlı, orası tartışma konusu tabiki.. (şimdilik) Ama 2 tane 16x modunda çalışan PCI-E ile 2 tane 8x modunda çalışan PCI-E arasında fark yok dersen, yanlış olur. Bunun yanına 4 kanal bellek desteği ile gelen 1.5 kat fazla veri aktarım hızını da eklersek, X79 chipseti aslında oyunlarda daha çok performans sağlar Z77'ye göre.. Yazmayı unutmuşum ama o kasaya tabiki de en az bir 120GB SSD yada 240GB bir SSD yakışır zaten. Sadece HDD takmak o sisteme yazık eder.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.