Şimdi Ara

Asus Rog Ally [ANA KONU] (325. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: GT_55 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.012
Cevap
177
Favori
255.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 323324325326327
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gowlet kullanıcısına yanıt
    Yani switch kendine özel ama PC ile karşılaştırınca çamur grafikli oyunları ile uzun bı batarya süresi veriyor başka bı olayı yok. Ally gibi tüm el bilgisayarları da sana PC oyunlarını switch PSP deneyimi ile güçlü bı şekilde sunuyor ama batarya çok yeterli değil o yüzden bı powerbank kesinlikle sart bu cihazlara ve ben yolda oyun oynayan bı kişi bile görmedim herkes ev içinde oynuyor yine oyunlarını çok çok büyük oranda. O yüzden evde iken bataryayı düşünmeden sürekli şarja takılı kullanmak ama elde oynamak en mantıklı hareket. batarya da powerbank ile lazım olunca dışarıda kullanilabilir ( bı kere sadece köye giderken yolda yaptım ondan sonra yine evden devamdi ) Ben FC24 açıp PS5 te oynayan arkadaşıma karşı maç yapamadiktan sonra isterse switch 20 saat FC 24 oynatsin. Bana göre en iyi seçenek Ally ve diğer el PC leri.

    Güçlü oyunları evdeki masaüstünden oynarım ama elde de başka oyunları oynayacak bı cihazım olsun diyen varsa da PSP psvita ya da switch alabilir iş görür bu cihazlarda

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • onrgmc1 kullanıcısına yanıt

    Hocam bu lossless baya iyi o zaman. Rdr2 de o fps ler şaka gibi. Ally 2 ye falan gerek yok o zaman. Zaten aynı işlemciyle gelecek ve kart yuvası güncellenir gibi geliyor. Kaç watt modunda oynuyorsunuz hocam? 15 watt modunda değerler nedir?


    Asus un böyle her sene cihaz çıkarması bence çok doğru değil. Bu şey konsolsa bir kere çıkarırsın uzun yıllar gider. Sinekten yağ çıkarır gibi faydalanmaya çalışıyorlar.

  • onrgmc1 kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi bu cihaz farklı kullanıcı kitlelerine ve farklı beklentilere hitap edebiliyor, çünkü cihazların kendileri fazlasıyla çok yönlü. Yani alıp dock ile masaüstü PC yapan harici GPU ile çalıştıran niş kitle de var, evde oyun oynayacak alanım yok, eşin çocuğun gözüne sokmadan kendi çapımda oynayayım diyen de var.

    Ben biraz daha geçmişteki dışarıda kullanımın göze sokularak pazarlandığı PSP reklamları kafasında "taşınabilir" oyun cihazı prizden uzak olmalı kafasındayım. 1 saat pil ömrü alacaksam, devamlı prize bağlı kullanacaksam evde gaming laptop + gamepad ile yapabilirim.

    Kendi durumumda mobil olmak zorunda olduğum için ne böyle bir gaming laptop ne de masaüstü PC kullanabiliyorum, bir ultrabook kullanıyorum. El konsolunu seyahat ederken, her yerde en azından PC-konsol deneyimiyle FIFA oynamak, sırt çantasına atıp yanıma almak, aynı zamanda Gamepass de kullanabileyim her platforma erişimim olsun kafasıyla istiyorum. Bu yüzden ilk mesajda tam mobiliteyi sağlayan ve bunu Go-Ally gibi yapan cihaz süpürür dedim. Çok ütopik beklentim yok bu sunduklarını SD OLED gibi 2-3 saat kullanım bandına çıkarsın, powerbank ile de ikiye katlasın zaten çok büyük çoğunluğun işini çözer. Birkaç yerde gördüğüm kadarıyla bu ara modelde hatrı sayılır bir iyileştirme geliyormuş, takipteyim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    Evet hocam tek katilmadigim konu laptop ve gamepad olayı hani sürekli takılı bu cihazı da kullanıp daha az yer kaplayarak kullanabilirsin. laptop kucakta ısınıyor rahatsız ediyor şöyle hafif yana eğim alsan laptop dusebiliyor sabit kalmak gerekiyor oyun oynamak için ama el PC si olunca bu sıkıntılar yok elde oynuyorsun ek olarak bı kablo takılı sadece.
    İstediğin yere götürüp oynama konusunda sadece bataryalar oyunun türüne ve ağırlığına göre değişiyor. Yani Celeste i mesela 6 saat oynarsın, hadesi 4 saat oynarsın biraz ağır bir oyunu 3 saat daha ağırini 1.40 2 saat en ağırini da 1 saat oynarsın. İstediğin yerde ağır oyun oynamak istiyorum dersen de bı powerbank alarak bu sorunu cozebilirsin.

    Ama dediğim gibi devamlı takılı da kullanmak bu cihaz için olabilecek bir şey sonuçta sen switch i bı yerde şarjı bittiği için illa ki takılı kullanacaksın sonsuza kadar gitmiyor ama uzun gidiyor tabii ki. Zaten her oyunun min 8 9 saatte bittiği şu zamanlarda sürekli takılı kullanmak en mantıklı durum sürekli doldur boşalt yapmak bataryanin ömrüne zarar veren bir şey

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • anatolianwarrior kullanıcısına yanıt
    20w kullanıyorum hocam ben ısı ve FPS değerlerinin en dengeli olduğu seviye o çünkü. Ama 15w de zaten ben şunu tavsiye ederim 720p ye al rsr kullan borderless ekrana al bı de lossless i aç.
    15w 720p rdr 2 lossless frame generation ile bu FPS i veriyor

    Asus Rog Ally [ANA KONU]

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Ginga Bishounen kullanıcısına yanıt
    Eveet daha önce de dediğim gibi ROG ally 2 değil Steam deck OLED kafası güncelleme cihazı gelecek daha yüksek batarya vs keşke OLED de olaymış deck gibi. Umarım bataryası normal ROG ally a uygun olur olursa bataryasını satın alırım al sana rog ally x olmuş olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onrgmc1 kullanıcısına yanıt
    Oled de seneye gelir hocam emin olabilirsin 2026 da rog ally 2 de elimizde olur ,burda malesef yine kapitalist akıl devrede yani sana hepsini 1 kerede vermiyor eldekinin suyu çıkana kadar satmak istiyor sonra aynı taktik yeni makina içinde uygulanıyor , biz kullanıcılar bu zaman zarfında kaz gibi yolunuyoruz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onrgmc1 kullanıcısına yanıt
    Böyle bir imkan olsa tadından yenmez ama sanmıyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gowlet kullanıcısına yanıt
    Bakalım hocam sonuçta hiç almayanlar için bı seçenek olacak yeni ally önceden alanlarda bataryadan upgrade etmek istese yine Asus için kârdır illa deneyende çıkar zaten yeni bataryaları şuan normal ally bataryası satılıyor o da satilacaktir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onrgmc1 kullanıcısına yanıt
    Hayır kasaya olacak mı yeni batarya onun bir garantisi yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • onrgmc1 kullanıcısına yanıt

    Hocam rsr açında 1080p ye upscale ediyor demi? 90 baya iyi değer. Sana güveniyorum hocam satın alacağım sanırım lossless ı :) çünkü afmf hala çok toy ve gidecek yolu var.


    Rog Ally X iphone 6-6s tarzı olmuş. Bataryayı büyütünce otomatik olarak ağırlaşmada olacakmış. Ama yüzde 40 lık bir fark olacakmış. En fazla ağır oyunlarda 2 saat götürür ancak. Ssd slotu eklenmiş ve joystick değişimi kolaymış. Burda tek ilgimi çeken joystick değişimi oldu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anatolianwarrior kullanıcısına yanıt
    Ağırlık konusu yormadıkça sorun değil bence. Ally çok da ağır bir cihaz değil.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gowlet kullanıcısına yanıt
    İşte onu çıkınca göreceğiz hocam kesin bişey demedim illa deneyen olur. Olursa neyse parası verip takarız 😁

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gowlet kullanıcısına yanıt

    Ally a 90 gramlık silikon kılıf taktım yatarak oynayınca çok fark ediyor. Yerçekimi etkisiyle o ağırlık katlanıyor. Bence hafif olması daha önemli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anatolianwarrior kullanıcısına yanıt
    Şu joystickler için çözümü olan yok mu? RGB olan kısma sürtündükçe hem jostickte çizik oluyor hem RGB olan yerde siyah boya izi kalıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • anatolianwarrior kullanıcısına yanıt
    Evet hocam normalde fsr i olmayan oyunlar için gelen bir ozellikle rsr 1080p ye ediyor upscale.
    Çıkınca görürüz hocam artık ROG ally x i ben tek bataryayı bizimkine takabilir miyiz onun derdindeyim 😂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhabalar, cihazı. Yaklaşık 1 haftadır kurcalıyorum. Enfes cihaz çok güçlü ve çok yönlü ama çok üzülerek söylüyorum ki benim kanaatimce bu cihazlar kendi işletim sistemleriyle çalışana kadar asla rijit bir performans vermeyecekler ve kullanıcı dostu olmaktan çok uzak kalacaklar.

    Yani bataraya falan benim için sıfır sıkıntı takarım kabloya uzanırım keyfime bakarım ama arkadaş işletim windows işletim sistemi tam bir felaket, sanki son kullanıcı ürünü değil de alpha sürüm bir cihaz izlenimi veriyor. Oyunların kesinlikle bu cihazlara göre optimize edilmesi gerek. Yahu bi oyun oynayacağım dakikalarca deneme yanılma yöntemiyle ayar yapıyorum. Yok çözünürlüğü düşür rsr aç yok fluid motion aç vrr kapat yok yetmedi gölgeleri kıs textureyi medium a çek yani benim gibi ps5 kullanıcısı için bunlar vakit israfı ve can sıkıcı detaylar


    Bu yüzden cihaz benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Yahu 1 haftadır cod warzone için ayar kasıyorum ve şuna emin oldum ki asla bir ps5 performansı vermeyecek. Mücadeleci fps oyunları için almayı düşünen varsa 2 kere düşünsün. Kesinlikle stabil bir performans vermiyor bence bu da cihazın çok küçük bir hacme sahip olmasından dolayı yeteri kadar soğuyamamasından kaynaklı. Asus rog ally için tv bağlantısı adaptörü var onunla tv ye aktararak da denemeler yaptım şuana kadar hayal kırıklığı oldu benim için, hayır arayüz de çok kötü. Cihazı tam olarak güncellemek için 3 farklı yerden güncelleme yapmanız gerekiyor.

    Şundan emin oldum handheld cihazların daha çok yolu var. İsterse 20tflops gücünde olsun işletim sistemi ve soğutma her şey bu cihazlarda. Ne zaman sony ya da xbox çıkar kendi işletim sistemiyle böyle bir cihaz yapar işte o zaman bu cihazlar gönül rahatlığıyla alınır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kratostol kullanıcısına yanıt
    Rog Ally’da hayal kırıklığı yaşayan da ne bileyim. Hayır daha iyisi olsa anlardım…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cihazı iki gündür kurcalama şansım oldu. Yeni temin ettim. Aklıma takılan şey my asus uygulamasındaki pil ayarı açınca bataryasını atlıyor mu? Macbook Air de mesela doğrudan kablodan alıyor fiş takılı olduğunda. Bunda da böyle bir şey var mı.

    Cihaz beklentimi karşıladı benim. Steam deck, Switch de kullandım. Asus elinden geldiğince bu işi çözmeye çalışmış AC yazılımı ile ki. Bence kivirmis bu işi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 323324325326327
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.