Şimdi Ara

ASUS ROG G550JK Kullanıcıları Klubü (Sorular & Cevaplar) (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.485
Cevap
24
Favori
75.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benimde sizlere bir sorum olacaktı.Bilgisayara alalı 1.5 sene kadar oldu ilk zaman çok oyun oynamazdım.Çok ısındığını fark ettim oyun sırasında bf 4 de 85 dereceye falan çıkıyordu. Daha bugün fanları yeni temizlememe rağmen tekar açıp termal macunuda yeniledim ve aynı ayarlarda bugün tekrar denedim 90-92 dereceye çıktı neyi yanlış yaptım bilmiyorum güya daha iyi olsun diye uğraştık daha çok ısınıyor şimdi yardımcı olursanız sevinirim
  • Dinodons D kullanıcısına yanıt
    Keşke Asus servisine yaptırsaydınız.
  • ekran kendi kendine kapanma sorunu olan arkadaşlar. cihazın ekranının değişmesi gerekiyor. ben serviste garanti dahilinde yaptırdım. garantisi olmayanlar 600-700 lira arası bir masrafı göze alsınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Bu ürüne ssd takılabiliyor mu? Msata yada m2sata portu mevcut mu? Yoksa dvd yerine mi takmak gerekli?
  • Buğra26 B kullanıcısına yanıt
    bluray (dvd) yerine takabilisiniz. öncelikle bluray kısmına takmanız için harddisk kızak almanız gerkiyor (iki tip, siz ince olanı almalısınız)
    eğer harddiskin yerine SSD diski, dvd yerine eski harddiski takarsanız daha verim alırsınız. çünkü dvd bölümü sata2. harddisk bölümü sata3'ü desteklemektedir. SSD'ler Sata3 bölümüne takılmaktadır.
    takacağız SSD en az 240gb olmalı, marka olarak corsair (reklam amaçlı yazmıyorum) tercih edersiniz memnun oursunuz.
  • gençler ya benim pcde bluray e ne zaman dokunsam direk açılıyor bazen dokunmasam da açılıyor bu aralar günde 20 30 kere açılmaya başladı bişey bilen var mı bu konu hakkında
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buğra26

    Merhaba,

    Bu ürüne ssd takılabiliyor mu? Msata yada m2sata portu mevcut mu? Yoksa dvd yerine mi takmak gerekli?

    mümkün. benim cihazda takılı. hard disk yerinde SSD, bluray yerinde de hdd var. yalnız bu ikisini birden önermiyorum ben. bilgisayar açılışında sistem hangisinde kurulu diye kontrol ediyor. açılş yine gecikiyor haliyle. tavsiyem yalnızca 500 gb bir SSD kullanmak. daha stabil bir kullanım sağlayacağına eminim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • temiz windows kurulumu yaparsanız hiç bir sorun ile karşılaşmazsınız windows SSD kurulu olması lazım
  • Arkadaşlar bilgisayarı %100 ölçek ile mi kullanıyorsunuz %125 ölçek ile mi ?

    Edit: Hmm tamam teşekkürler ben de öyle kullanayım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBlack -- 3 Kasım 2016; 12:59:1 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MBlack

    Arkadaşlar bilgisayarı %100 ölçek ile mi kullanıyorsunuz %125 ölçek ile mi ?

    Edit: Hmm tamam teşekkürler ben de öyle kullanayım

    %100de yazılar çok küçük gözü baya yoruyor. %125 ideal gayet öyle kullanıyorum ben. bu arada gl502ye geçmeyi düşünenler kaç kişiyiz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar merhaba bilgisayari alali 1.5 yil oluyor ortalama 5 ay once isinma problemiyle karsilastim ve servise gonderdim suanda ise tekrar ayni sorun ile karsilasmaktayim bilgisayar 5 dakikalik overwatch seruveni sonrasi 93 dereceyi buluyor herhangi bir oyun acik degilken dahi 15 20 dakika sonra 70 li dereceleri goruyorum bu konu hakkinda ne yapmaliyim ?
  • Selam beyler yaklaşık iki yıl önce aldığım cihaza bu aralar garantisi bitmek üzere olduğu için ssd takmayı düşünüyorum sizden ricam bu cihazda başarılı sonuç alabileceğim bir ssd önermeniz. Amacım zaten cihaz oyun makinası olduğu için oyun oynamak. Tek kriterim bu hem hızlandırmak hemde güzelce oyun oynamak. Bir de üzerinde 8.1 den win 10 a terfi işletim sistemi var bunun lisans driver vs vs işlemlerini düzgünce nasıl yaparım sade bir şekilde ( çünkü ayrıntıya girilmeyecek kadar bilgisayar bilgi birikimim var 😅😂🤣 ) anlatır mısınız? Herkese teşekkür ediyorum şimdiden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=123328830
    windows kurulumu yapmadan önce driver'larınızın yedeğini alınız, (nasıl alınacağına ilişkin bilgiler yukarıda verilmiştir)
    SSD takmanıza ilişkin detaylı açıklamalarda yukarıda mevcuttur eğer kendiniz takacaksanız yukarıdaki bilgileri okumanızda yarar vardır. ayrıca, vyutube'den konuya ilişkin yardım alabilirsiniz. ben 240'lık corsair taktım son derece memnunum. SSD'i hardiskinizin yerine takınız, harddiskinizide bluray yerine takınız. bu konuya ilişkinde detaylı bilgiyi yukarıda bulabilirsiniz. alacağınız iki türlü harddisk kızağı bulunmaktadır, siz yukarıda belirtildiği üzere ince olanı alınız.
    win 10 kurulumu driverlarını UEFI sisteminde flash bellekte kurulum yaparak windows 10'nu sisteminize kurunuz. konuya ilişkin detaylı bilgiyi youtube'den bulabilirsiniz. örnek linki inceleyebilirsiniz. https://www.technopat.net/2015/09/09/uefi-windows-10-kurulum-rehberi/
    windows 10 kurulumu yapmadan önce bios uefi aktif yapmanız gerekiyor.




  • Teşekkür ederim bilgi için maddi durumu düzeltince alacağım bir SSD bineceğim laptopun tepesine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkishield T kullanıcısına yanıt
    Sorun bende de hala devam ediyor ve bence komple değişim yapılacak bir mevzu yoktu. Çünkü ekranın herhangi bir sıkıntısı yok. Lcdye görüntü aktarımını sağlayan lcd cable dedikleri şeyde sıkıntı var ve sadece onun değişimiyle düzeleceğini düşünüyorum. Daha götürmedim servise bu arada.

    Yani bence sadece şu linkteki parçanın değişimiyle çözüleceğini düşünüyorum:
    https://www.aliexpress.com/store/product/NEW-for-Asus-RoG-G550-N550J-N550JA-N550JK-Q550-N550-N550L-touch-lcd-flex-cable-LVDS/513828_32722105994.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepnoisy -- 26 Ocak 2017; 13:32:36 >




  • Arkadaşlar bende bu üründen aldım. Windows 10 kurdum. Fakat ses iğrenç çıkıyor :) Yani çok kötü. Bunu düzeltmenin bir yolu varmı yoksa tüm makinalarda aynımı?
  • Arkadaşlar vatanbilgisayar eskiden fiyat kısmında dolar cinsinden fiyatı da yazardı şimdi sadece TL cinsinden fiyat yazıyor. Dolar düşünce fiyatları da düşürmemek için mi böyle yapıyorlar diye merak etmiyor değilim.

    vatan bile bu işlere girdiyse diyecek sözüm yok.
  • Periyodik bakımlar büyük önem arz ediyor. Zamanla biriken toz tanecikleri hava sirkülasyonuna engel olduğundan ısı artışı görülebiliyor. Bunun en önemli göstergelerinden biri ise hava çıkışlarındaki üflemenin hissedilir derecede azalması. Cihazı aldığımdan bu yana -yaklaşık 20 ay- soğutucu stand ve harici başka bir fan desteğiyle kullandım. İçerideki hava, dışarıya olması gerektiği gibi aktarılmadığı sürece dıştan soğutma yetersiz. Uzun vadede cihaz kesinlikle temizletilmeye ihtiyaç duyuyor. Bunun yanında birkaç ufak tavsiyede daha bulunayım. Kulaklık/Mikrofon girişi hasar almaya çok meyilli. Jack yerine USB girişli ses ekipmanı kullanmanız faydanıza olacaktır. Son olarak SSD konusuna değinelim. SSD böyle bir cihazda yokluğunu fazlasıyla hissettiriyor. Bu yüzden Blu-ray yerine muhakkak SSD olmalı diyebiliriz.
  • Arkadaşlar bende aldım bu cihazdan. Merak ettiğim birkaç durum var. Makinayı ikinci el aldım. Touchpad'in sağ tarafı yani Rog logosunun olduğu boş alana dokununca bazen ince ince "çıt çıt" sesler geliyor bir süre sonra düzeliyor. Aynı sorunu yaşayan varmı? Ayrıca Rog G550JK-CN234H modelini aldım. Buna SSD taktırabilirmiyim? Yani mevcut 1 TB harddiski sökmeden taktıramıyormuyuz? Bazı yerlerde okudum Blu Ray okuyucuyu söküp yapmamız gerektiğini söylüyor ama ben sökmeden yapmanın bir yolu olup olmadığını merak ediyorum. Asus Türkiye ile görüştüm birkaç defa kimse bilmiyor. Makinayı görmemiz lazım, servise gönderin diyorlar. Konu hakkında fikri olan varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enjoyquality

    Arkadaşlar bende aldım bu cihazdan. Merak ettiğim birkaç durum var. Makinayı ikinci el aldım. Touchpad'in sağ tarafı yani Rog logosunun olduğu boş alana dokununca bazen ince ince "çıt çıt" sesler geliyor bir süre sonra düzeliyor. Aynı sorunu yaşayan varmı? Ayrıca Rog G550JK-CN234H modelini aldım. Buna SSD taktırabilirmiyim? Yani mevcut 1 TB harddiski sökmeden taktıramıyormuyuz? Bazı yerlerde okudum Blu Ray okuyucuyu söküp yapmamız gerektiğini söylüyor ama ben sökmeden yapmanın bir yolu olup olmadığını merak ediyorum. Asus Türkiye ile görüştüm birkaç defa kimse bilmiyor. Makinayı görmemiz lazım, servise gönderin diyorlar. Konu hakkında fikri olan varmı?

    cihazınızı güle güle kullanın, SSD takma ile ilgili konu yukarıda detayları ile açıklanmıştır. Okumanız halinde bilgi sahibi olursunuz. iyi günler




  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.