Şimdi Ara

Asus’tan AMD yongalı TUF oyuncu dizüstü modelleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Oyuncu ekipmanlarını genelde ROG markası altında toplayan Asus, dayanıklılık odaklı olanlarını ise TUF markası altında geliştiriyor. CES 2019 fuarına gelen yeni Asus TUF oyuncu dizüstü modelleri AMD yongaları ile dikkat çekiyor.


     


    Asus TUF dizüstü serisi özellikleri


     


    Bugüne kadar Intel işlemci ve Nvidia ekran kartları ile gelen Asus TUF oyuncu bilgisayarları, fiyatına göre sunduğu performans nedeniyle eleştiriliyordu. Asus düşük maliyetli AMD yongalarına yönelerek biraz daha fiyat-performans dengesini yakalamaya çalışmış.


     


    Yeni Asus TUF serisinde iki dizüstü modeli yer alıyor. Ekran boyutu ve tazeleme hızları haricinde iki modelin hemen tüm donanımları birbiri ile aynı. Seri askeri standartlarda düşmelere ve zorlu ortam koşullarına dayanıklı.


     


    Ayrıca Bkz.Çentikli ekranıyla LG Q9 resmiyet kazandı

    Yeni modellerde AMD Ryzen 3 3550H APU kullanıldığını görüyoruz. 4 çekirdek ve 8 izlek birimli olan işlemcinin yanında Vega 8 grafik birimi yer alıyor. 12nm üretim süreci sayesinde APU enerji verimliliği de sunuyor.


     


    Asus dahili bir grafik birimi olmasına rağmen Radeon RX 560X harici ekran kartına da yer vermiş. Böylece kullanıcılar oyun yüküne göre iki grafik birimi arasında tercih yapabilecekler. Kaba bir karşılaştırma yaparsak Radeon RX 560X ekran kartı 2.6 TFLOPS performans sunarken Vega 8 grafik birimi ise 1.1 TFLOPS seviyesinde geziniyor. Diğer taraftan iki farklı AMD grafik mimarisinin aynı cihazda olması da ilginç.


     


    Modellerde Full HD çözünürlük, FreeSync desteği, 7.1 sanal surround ses sistemi, arka aydınlatmalı klavye, 512GB PCIe SSD veya 1TB FireCuda SSHD seçeneği, 32GB’a kadar DDR4 RAM, HDMI 2.0 ve 3 adet USB portu ile desteklenmiş. 17 inçlik modelde 60Hz tazeleme hızı, 15 inçlik modelde 120Hz tazeleme hızı yer alıyor. Yeni seri yıl ortasında piyasaya çıkacak.


     







  • Daha fazla marka modelde AMD apusu daha fazla rekabet, YES YES YES!

  • AMD artık şu notebooklarda alsın yürüsün. Fiyatlar da düşer...

  • AMD APU'lar görmek güzel fakat Crossfire olmayacaksa RX 560X'in yanına bu kadar güçlü bir ektan kartına sahip APU koymanın mantığı ne? AMD'nin Crossfire teknolojisini geliştirip Radeon Vega 8'in RX 560X'e yardım etmesini sağlaması, mesela en azından özel bir algoritma ile bu sayede ani FPS düşüşlerini filan azaltması gerekiyordu...

  • Ryzen 3 3550H yi harici ekran kartsiz ince bir kasada uygun fiyatli şekilde sunsunlar benim icin yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rekabete katkısı büyük olabilir, bu tüketicinin faydasını artırır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rx 560 yerine en az rx 580 olmalıydı rx 560 2019 oyunlarını en düşük ayarlarda anca oynatır

  • 4 core 8 thread 4mb L3 bellek, i5 8400H gerisinde gibi. 3750H da i7 8750H ın rakibi değil tabi APU işlemciler birde daha performanslı dahili GPU suz işlemciler gelirse rekabet iyice kızışır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 8 Ocak 2019; 11:34:3 >
  • Ps4 ün içindeki Apu kaç sene önce çıktı şu anda ondan kat kat daha iyi apu'lar olması gerekli laptopların içinde.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Söz konusu AMD ise o kadar kesin konuşmamak gerek, 2.6 teraflop işlem gücü var ortada, bir de nedense AMD daha geç eskiyor, çıkış anında Nvidia'nın rakip ekran kartı ile eşit FPS'ye sahip olan AMD ekran kartları daha sonradan çıkan oyunlarda Nvidia'nın o ekran kartına fark takmaya başlıyor. Sanırım AMD'nin ilk başta ekran kartını güçlü yapıp yazılımı ve desteği tam oturtturamamasından kaynaklı bir şey. Bu cihazdaki RX 560X'den daha güçsüz (2.3 teraflop) olan MSI R9 270 Gaming 2 GB ekran kartımla Battlefield 1'i (2018) full ayarlarda (1080p) akıcı (45 fps civarı) oynayabiliyorum (Origin Access üyesiyim). Gerçi MSI Afterburner ile Overclock yapıyorum ama, sonuçta sorunsuz oynuyorum.
    Tabi ki yine de size katılıyorum, özellikle bunun üst modeli olan 3750H işlemcili olana da RX 560X koymuş Asus, en azından onda RX 580 olmalıydı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 8 Ocak 2019; 14:17:31 >
  • keremec kullanıcısına yanıt
    R5 3550H değil de R7 3700U olur size :) Bu arada editör yanlış yazmış Ryzen 3 3550H çok doğru bir kavram değil, Ryzen R5 3550H olması lazım

  • TUF markasını amd apusunda kullanmak asus adına büyük bir risk diye düşünüyorum

  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Bende de Sapphire Vapor-x R9 270 var, kaç yıl önce topladım fx6300 ile. geçen sene 7300hq+1050 aldım, 1 yıl içinde performans inanılmaz düştü. 5 yıllık amd sistem hala daha iyi performans veriyor, ne fps düşüyor saçma şekilde nede tıkanma var. olan benim parama oldu. Bir daha intel nvidia asla.

  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    mantık şu ki normal kullanımda sadece apu devrede ve az güç tüketiyor. 560x watt/performans olarak ne kadar az kullanılsa da daha fazla tüketim yapar. Daha önceden apu crossfire denendi ama istenilen performans sağlanamıyor ne yazıkki. fps kazancından çok enerji tüketimi olarak dönüyor kullanıcıya.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Greylights

    Bende de Sapphire Vapor-x R9 270 var, kaç yıl önce topladım fx6300 ile. geçen sene 7300hq+1050 aldım, 1 yıl içinde performans inanılmaz düştü. 5 yıllık amd sistem hala daha iyi performans veriyor, ne fps düşüyor saçma şekilde nede tıkanma var. olan benim parama oldu. Bir daha intel nvidia asla.
    Bunu anlatamıyorum insanlara işte, anlamak istemiyorlar, AMD ekran kartları çok daha geç eskiyor çünkü yıllanıp driver oturdukça asıl performans ortaya çıkıyor



    Gerçi 7300hq + 1050 nasıl öyle performans kaybetti bilmem ama acaba dizüstünüzde SSD yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Samsung ssd var hocam. Ama nedense fps düşüşü drop yapıyor bazı oyunlarda, sıcaklıklarda normal. Mesela ets2, world of tanks, yeni forza, nfs.. Amd aldığımda gün geçtikçe dediğiniz gibi iyileşti performans, ama intelin spectre açıkları için dağıttığı yamaların hantallığı, nvidia nın sürücülerinden de şüphelenmiyor değilim. Amd sisteminde ssd yok aksine ama performans ve sorunsuzluk olarak amd sistemimden daha memnunum. İntel ve nvidia nın driverları sorunlu hep anlaşamıyorlar bence. 2012 model amd sistemin 2017 model intel+nvidia ikilisine kafa atması, uzun vadede amd sistemin daha iyi olduğunu kanıtlıyor. Zaten intel ve nvidia sevmezdim fiyat politikalarından dolayı, iyice soğudum artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Greylights kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum, gerçi aynı sorunu bir arkadaşta yaşadık, bendeki R9 270 BF1'de bana mısın demezken arkadaşa aldıgımız sizin laptop ile aynı özellikte MSI açık FPS duşüşleri yaşıyor, hem de 970 EVO SSD almıştık...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.