Şimdi Ara

ASUS TP 200 SA'YI NASIL BİLİRSİNİZ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
22.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yaklaşık bir hafta önce aldım cihazı. genel itibari ile cihazın tasarım, şarj olayı vs gayet güzel. evimde masaüstü pc var, cihazı mobilite amacı ile aldım. evin içinde dilediğim yerden pc keyfi yaşamak hayali kuruyordum ki cihaz beklentilerimin çok altında çıktı. iphone 5s ile bile youtube de dilediğim videoyu dilediğim çözünürlükte seyredebiliyorken bu cihaz ile sürekli takılma yaşıyorum. nette dolaşırken de aynı problemle karşı karşıya kalıyorum. tamam bir masaüstü ya da i5 performansı beklemiyordum ama bu kadar kötü birşey de beklemiyordum. cihaz ile 720p ve 1080p video açtım. normalde oynatmaya gücü yetiyor ama azıcık filmi ileri sarayım dediğim an cihaz iptal. veri kopyalamada sınıfta kaldı. bir taraftan müzik dinleyeyim diğer taraftan da mailime bakayım veya word excell çalışayım diyorsanız, imkanı yok derim. cihazın tek olumlu yanı usb, hdmi, micro sd kart yuvası vs olması, şarjının uzun gitmesi ve tasarımı. zaten şarjının çok uzun süre gitmesi düşündürmeli. araba mantığı motor küçükse az kaçar az yakar, büyükse tutamazsın. fiat alıp ferrari performansı beklemedim ama. fiyat performans değerlendirmesi yapamayacağım, çünkü gerçekten performası çok kötü. seyahatte acil birşey olur yanımda taşıyayım derseniz, eh işte işinizi görür. normalde pek forum sitelerinde yorum yazmam ama sırf buna yorum yazmak için siteye üye oldum. vereceğiniz paraya yazık gerçekten. biraz daha üstüne koyup tablet veya telefon gibi şeyler düşünülebilir, keza onlarla da mailinize de bakarsınız word excellde de küçük düzeltmler de yapabilirsiinz, video da seyredebilirsiniz. almayın derim, pişmanım.




  • iamkk İ kullanıcısına yanıt
    Asus'un kendi sitesinden son wifi sürücülerini indirin yavaşlık sürücüden kaynaklanıyor olabilir. Ben yükledikten sonra düzeldi hd videoları açabiliyor.
  • Normalde bu kart ile beraber geliyor 4gb ramli olması gerekiyor cihazların ben de değiştiririm diyordum iyice araştırınca tümleşik oldupunu gördüm gerçi bunun da çözümü basit işlemciyi de rami de değiştirebiliyorsunuz ; iki seçenek var birisi direk anakart değişimi diğeri de riskli bir yöntem işlemciyi ve rami değiştirmek üflemeli havya sistemiyle Reball ya da daha profesyonelce direk makine ile değiştiriliyor

    Lehim topu yerleştirme işlemciler sökülüp böyle yerleştirilip ısıya maruz bırakıyorsunuz üflemeli havya en ideali ancak normali ile de yapılabiliyordu videolardan birinde
    https://www.youtube.com/watch?v=BMtX-XSmx_g

    Burada normal havya ve makkina ile benzer bir işlem yapılıyor
    https://www.youtube.com/watch?v=Edzx8dvBejw

    Burada da ekran kartı değişiyor
    https://www.youtube.com/watch?v=XA-UbcIeK4s

    Burada da benim ekran katrtımın tam modeli ve 4gb olduğu görülüyor normalinde bunun gibi direk anakart da değişilebilir en kolayı bu aslında ama en maliyetlisi
    https://www.ipc-computer.eu/notebook-spareparts/asus/notebook-t-serie/tp200sa-fv0110ts-transformer-book-flip

    Biraz araştırırsanız İstanbul'da ve Ankara'da bu işi yapabilecek bir kaç kişi bulursunuz. Aslında benim elimde bu lehim topu ve havya olursa ben ile değiştiririm ,telefon tamircileri de yapar ancak onlar genelde daha dandik malzemeler kullanıyor lehim topu kullanmıyorlar o yüzden de çalışması %30 oluyor onlarda lehim topu ve üflemeli havya ile bu oranı %90 yapabilirsiniz biraz da el yatkınlığı ile aslında bu işi yapsam iyi para kırarım da işte para lazım yoksa açarım bir dükkan laptop netbook tümleşik anakartların tamiri yapılır yazsam ekra kartlarına fırınlama değil de böyle bilyeli değişim yapsam bile parayı ağlatırım ama hem ekran kartlarında değişimde gerekmiyor genelde sadece lhimi yenilemk gerek fırınlama da kısmen bu işe yarıyor ancak lehimler uzun süre çalışmaktan ve ısıdan dolayı uçtuğundan fırınlama kısa süre işe yarıyor sadece içerisinde lehim eksik çünkü. Malzemeleri de getirtip takacaksın aslında ben bu işlemi 10 yıl önce Gate elektronikte Gatelab adlı cihazda yapıyordum Hata Arıza Arıma dersinde ODTÜ farkı. Ama ne iş yapıyorsun de işsizim burası Türkiye..

    İşin ilginci millete anakartın üzerine bir kutu koyup mini bilgisayar diye iteliyorlar millet de alıyor bunları 3050 yerine 3150 koymuşlar bir de hard diski 500 lemişler gerisi aynı mesela gene 2 gb :D
    http://www.hepsiburada.com/asus-e410-b0210-intel-celeron-n3150-1-6ghz-2-08ghz-2gb-500gb-mini-masaustu-bilgisayar-p-BD210103247



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 21 Eylül 2016; 13:03:09 >




  • Arkadaşlar bu aralar bu cihaz her yerde indirimde, stokları eritiyorlar sanırım. MediaMarkt tüketti, Teknosa'da da bitti bitecek. Alanlar görüşlerini yazabilirler mi? Günlük kullanım için hafif, taşınabilir hibrid bir cihaz arıyorum. Oyun vs gibi güç gerektirecek şeyler yapmayacağım. SD kart kesinlikle takarım, programlarımı dosyalarımı sd kartta taşırım.
  • Bende takipteyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lenovo 100s terih ettim. Ekrani daha buyuk hem de fiyati uygun. 799a teknosadan aldim. İnternetten daha ucuza almak mümkün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lenovo 100S notebook. Asus TP200SA hibrid bir cihaz. Elma forumuna ben armut seviyorum yazmış gibi oldunuz.
  • Kullanan arkadaşlar var mı? Memnun mu?
  • Bugün; 16:11:25 Paylaş Değiştir Cevap Alıntı PM
    Merhaba

    Cihazı 4 aydır kullanıyorum fakat HDD sıkıntısı var sürekli güncelliyor windows güncellemesini durduramıyorum hdd değiştirip yükseltmek mümkün müdür.Bilen varsa söyleyebilir mi iade etme sansımda yok.Keşke Casper ın 64 gb lı olanı alsaydım.Cihazdan memmunum wifi hızı olsun eski oyunlar olsun.

    Hafıza Kartı da var takılı ona rağmen olmuyor şuan c de 2 gb kalmış durumda uygulamalar taşınabilse hafıza kart'a sorun olmazda nerdeeeeeee.
  • Üniversite öğrencisiyim. Yanımda taşıyıp kütüphanede kullanmalık ips ekranlı 11 inç cihaz arıyordum. Ben almadım ama bir arkadaşım internet ve ms word için aldı. Sonuç? Kendisi idare ediyor diyor ama ben iki üç gün deneyimledim. 720p video oynatamıyor evvela oynatıyor aslında ama yukarıda yazılan gibi sıkıntılı oynatıyor.

    asus Chromebook flip ya da e200ha 4 gb ramli modeller daha uygun olacaktır bence.

    Soruma gelince ben ne yaptım 1000 lira buna vereceğime biraz daha koyup ikinciel macbook air 11 aldım. Süper memnunum ancak ekran ips değil..
  • Birazdan satin aliyorum, cok fazla inceleyemedim çünkü vaktim dar ve mevcut bilgisayarim meftah oldu. 800'e uygun geldi açıkçası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk izlenimim olumlu. Şık ve hafif. Ters cevirip yattiginiz yerden izlemenize de olanak sağlıyor. Ssd takınca performansta da artış olacağını saniyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ssd tavsiyesi rica edeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightfallstar

    Ssd tavsiyesi rica edeceğim.

    O makineye SSD takılmıyor diye biliyorum
  • Yağsız Makarna kullanıcısına yanıt
    şimdilik eski telefonun micro ssd'si ile idare ediyorum. internette ssd takma videosu görmüştüm. aldığım yerdeki çocuk harddisk ile ssd'yi birleştirebileceğinden bahsetmişti. çok iyi anlamadığım konular.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightfallstar

    şimdilik eski telefonun micro ssd'si ile idare ediyorum. internette ssd takma videosu görmüştüm. aldığım yerdeki çocuk harddisk ile ssd'yi birleştirebileceğinden bahsetmişti. çok iyi anlamadığım konular.

    Sd kart olmasın o hocam? Kart okuyucu yuvası var bu makinenin ondan bahsetmiş olabilir. Teknopat da inceleme videosu var makineyi açıyorlar ssd takacak yer görmemiştim ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağsız Makarna kullanıcısına yanıt
    Ha bravo kendimi ifade edemedim. Simdilik telefonun kartini kullanıyorum. Ssd takılabiliyordu cocugun dedigine gore.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightfallstar

    Ha bravo kendimi ifade edemedim. Simdilik telefonun kartini kullanıyorum. Ssd takılabiliyordu cocugun dedigine gore.

    Cihazı aldınız kullanıyorsunuz şuan öyle mi? Sizce günlük kullanım için nasıl cihaz yavaşlık hissediyor musunuz? Ağırlığı nasıl taşınabilirliği verimli mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla verdiğim paraya göre (800) çok memnunum birkaç saniyede aciliyor, cozunurluk guzel, cok hafif, performans canavari değil belki ama günlük işler için çok ideal. Acer ferrari 8 sene sonra meftah olmuştu, onun ilk gunlerini hatırlatıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem almayı düşünen var, benim de boş zamanım var, burada durması için bi kaç cümle yazayım.
    Bu cihazı büyük bir hevesle aldım. Kendi bilgisayarım 2.6KG 17.3" Monster bir cihaz. Bilgisayar mühendisliği okuyorum, derslere götürmelik bir cihaz istiyordum. Yanımda taşımak çok zor geldiğinden ucuz ve hafif, hibrid bi cihaz almak istedim. Casper ve Hometech'i eleyince geriye düşük fiyat bandında bu cihaz kaldı. Okuduğum yorumlar hep karışık sinyaller veriyordu, kimisi hızı iyi diyor kimisi çok yavaş diyor, alayım göreyim dedim. Amazon'da bile 3 yıldızı geçmiş bir ürün bu, herkes hızına gayet yeterli diyordu. Bu cihazın hafızasının 32gb olduğunu bildiğim için cihazı daha açmadan 64GB'lık Sandisk Ultra II microsd kart aldım (bu kart cihazın kendi dahili hafızasından daha hızlıdır), dahili hafızada Windows'tan başka bir şey bulundurma niyetim yoktu.
    Cihaz gelir gelmez Asus'un gereksiz programlarını kaldırdım. Windows'u güncellemeye çalıştım fakat nafile. 32GB'lık diskte 8GB boş yer olmasına rağmen bir türlü güncelleme yapamadım (8GB daha cihazın sıfır hali, bütün saçma programları kaldırınca. İlk açtığımda 5GB kadar yer vardı). En sonunda güncellemeyi flash diske yazıp öyle kurdum. SD Kartı takıp office, chrome, bilimum gerekli programları kurup kullanılacak hale getirdim. (Her programı sd karta kuramazsınız, junction kullanmanız gerekir, onları da ayarladım) Bilgisayar chrome açmıyor arkadaşlar. Chrome'da 4-5 gerekli eklenti vardı ve bir türlü açılmıyordu - o eklentiler de olmayacaksa zaten chrome kullanmam. Neyse dedim bu cihazda da edge kullanayım. Arka planda açık tek uygulama dropbox - her zaman açık kalmasını istediğim bir uygulama, başka hiçbir şey yok. Antivirüs falan silindi, güncellemeler durduruldu. Edge 3 sekmeden fazla açamıyor, sekme yüklenme süresi rezil, mouse hareket ettirince donmalar net görülüyor. Benim bu bilgisayardan beklediğim pdf açsın, nette dolaştırsın, eclipse açtırıp kod yazdırsındı. Daha nette dolaşma kısmında patladı. Zaten aynı anda 2 uygulama açma testini işlemci yüzünden yapamadım, büyük ihtimalle işlemci izin verse ram izin vermezdi. Sd kart yuvası bir garip, arada bir farketmeden sd kartı dışarı atıyor, tam kitlenmiyor kart içerde. Gittim teknosa'ya iade ettim rahatladım. İndirimden Acer SW5-173 aldım, o kadar mutluyum ki anlatamam. Bir daha asla atom - celeron işlemcili cihaza elimi sürmem. Adamı kanser eder.
    Özetle:
    -Hafıza fazlasıyla yetersiz ve yavaş
    -İşlemci fazla yavaş
    -Ram çabuk doluyor
    Pozitif yanları listeleyeyim biraz da:
    -Şarjı 10 saat çok rahat gidiyor. Evden çıkarken adaptör alma derdi yok. Eğer 10 saatin %60'ını bekleyerek geçirdiğinizi düşünürseniz çok da etkileyici değil tabii.
    -Tasarım harikası. Malzeme kalitesi fiyatın kat kat üstünde. Tuş dokunma hissi, ekran kalitesi, kasa harika. Touchpad çok hoş.
    -Portlar yeterli, fakat microsd slotu bir garip.
    -Adaptörü macbook adaptörleri gibi tasarlanmış, bence bu da bir artı. Şu an kullandığım acer adaptörü 2 parça, bence hoş değil.
    Kişisel değerlendirmem: Bu bilgisayarı alıp kullanabilen insanlar nasıl beceriyorlar bilemiyorum fakat derin saygı duyuyorum. Bütün bilgisayar yetenekleri kullanmama rağmen kullanışlı hale getiremedim. Amazon'da bir arkadaş "aynı anda nette dolaşıp kod yazıyorum" falan yazmış, kendisine helal olsun diyorum en derininden.
    Ha bir de, katlanır cihaz alır tablet gibi kullanırım diye düşünmeyin. Elde tutunce fazla ağır oluyor. Çadır modu gayet güzel ama.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.