Şimdi Ara

Asus Transformer Pad TF701T-1B013A 32GB 10.1' IPS Tablet Alınabilir mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
4.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eXteras kullanıcısına yanıt
    İyi akşamlar . Cihazın oyunlardaki pil durumu nedir . Son çıkan oyunlarda ( Real racing 3 - Asphalt 8 ) 10 dk oynandıktan sonra pil ne kadar harcıyor ve cihaz çok mu ısınıyor ? Cihaz ısınınca yavaşlamalar oluyormu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: svsvsv

    İyi akşamlar . Cihazın oyunlardaki pil durumu nedir . Son çıkan oyunlarda ( Real racing 3 - Asphalt 8 ) 10 dk oynandıktan sonra pil ne kadar harcıyor ve cihaz çok mu ısınıyor ? Cihaz ısınınca yavaşlamalar oluyormu ?

    Forumda bir arkadaşın konusu vardı tabletin çok ısındığı ve pilinin az gittiğiyle ilgili.
    Cihazı almayı düşünüyorsanız biraz beklemenizi öneririm çünkü ilk çıkan partilerde klavye sorunları var. Tam oturmama, bağlantı kopması, ekranı oynattığınızda görüntü gitmesi gibi problemler mevcut. Sonraki partilerde sorun düzelecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TacoNikky -- 5 Aralık 2013; 14:44:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: svsvsv

    İyi akşamlar . Cihazın oyunlardaki pil durumu nedir . Son çıkan oyunlarda ( Real racing 3 - Asphalt 8 ) 10 dk oynandıktan sonra pil ne kadar harcıyor ve cihaz çok mu ısınıyor ? Cihaz ısınınca yavaşlamalar oluyormu ?

    ısınma mevcut fakat ısındığında bir performans düşüşü fark etmedim. şarj öyle abartılı bir şekilde gitmiyor fakat detaylı bir test yapıp en kısa sürede haber veririm.

    @TacoNikky : ilk parti ürün kullanıyorum ve tam oturmama sorunu yok. bağlantı kopması, ekranı oynattığınızda görüntü gitmesi ise güncelleme ile giderildi bilginiz olsun.
  • Pek fırsatım olmadığı için çok detaylı olmadı ama yardımcı olacaktır. Dead trigger oynarken dock u çıkardım sadece ve %3 şarj gitti.

    Ekranın o kadar açık olmasının sebebi dosya hazırlamamdır. video izlenmemiştir, oyun oynanmamıştır.

    foto 1

    foto 2 - ekran

    foto 3 - genel

    foto 4 - oyun




  • slm arkadaslar, bu tableti yarın iade edicem, ben şahsen ürünü beğenmedim, alacak arkadaslara ürünün eksilerini yazıyorum..

    1-android olduğu için , flash sitelerin çoğu sorunlu, java calısmıyor
    2-klavye ve touchpad sorunlu
    3-kılıf takınca ses baya az
    4-ürün ağır
    5-docku takdığımızda tablet sallanıyor
    6-ekran kaliteli ama sanki yansıma yapıyor
  • Kutu içeriğinde kılıf var mı acaba ?
  • Bugün vatan bilgisayara gidip tableti inceledim.kafama takılan Bir kaç nokta var;

    1.klavye takılı iken touchpad kullanıldığında ekran titreme yapıyor.

    2.ekranın üstünde ve altında bulunan bilgi satırları çok yer kaplıyor,ekran 9 ' inch oluyor neredeyse.bunları gizlemenin Bir yolu var mi ?

    3.klavye touchpad icin hız ayarı var mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekranda titreme güncelleme ile gidiyor. Hız ayarı görmedim fakat 2. ve 3. şıklar root ile yapılabiliyor diğer tabletlerde. Bunda da yapılabilecektir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar almayin su tableti,o kadar yazdim,flash siteler acilmiyor,klavye touchpad sorunlu,bugun atv yi izledim 10 dakka alet yandi resmen.ipad air 1150 civarinda 100 lirada klavye ayni fiyat arkadaslar ben gibi maceraya girmeyin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • IPad air i bende ciddi Bir alternatif olarak görüyorum.tf 701 i vatan'dan alip kullansam,eğer içime sinmez ise 7 gün içinde cayma hakkımı kullanıp iPad air alsam diyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle asus almayın!!!! hele bu tableti asus memo hd 7 hiç ama hiç almayın...


    yaklaşık 4 yıldır android dunyası içerindeyim. kullandığım cihazların, destek verdiğim cihazların haddi hesabı yok.
    22/01/2014 tarihinde derin bilgisayardan faturalı 2 yıl garantili aldığım tablet bir hafta sonra hafif bir sarsıntıda ekran kesmeye başladı...
    musteri hizmetleri görüşmemde wipe data ları yapmamı önerdiler.gönderip göndermeme arasındayken akabinde hafıza kartı takmak istedim. baktım kartı görmüyor. başka telde deniyorum görüyor.kart yuvasına bıraz dıkkatlı baktıgımda kart full içine göçük şekilde duruyor. cihazı ters çeviriyosun kart eline düşüyor. cihaz cahili değilim. bir gariplik olduğunu hissettim.yine aradım bize gönderin dediler. hafıza kartında özel bilgilerimin olduğunu söyledim.herhnagi bir silinmeye karşı garanti veremiyoruz kartınızı çıkarın öyle gönderin dendi.belgeyi okudum ordada belirtmişler bilgi güvenliğinden sorumlu değiliz diye. bende çıkardım kartı o şekilde gönderdim...
    ayrıca ayıplı malın 30 gün içerisinde değişimi yapılmaktadır diye yazıyor garantide.
    11/02/2014 te kargoya verdim.
    bugun itibari ile bir alo geldi. cihazınızın tamirat bedeli 350 tl dir diye. yahu ben bunu faturalı vergisi ödenmiş 10 gun önce 290 a aldım nasıl olur. efendim açıklamaya bakarmısınız.
    hafıza kartı bölümü yerinden çıkmış. bu kullanıcı hatasıdır. dolaısıyla cıhaz garanti kapsamında olmadıgından sarsıntı anında ki kesilmeyede bakamayız. çıldırdım. ve supanallah dedim alttan aldım aman yaman dedikçe baktım azar işitmeye başlıyorum kapattım hemen.
    ardından müşteri hizmetlerini arayayım bu kabalığın bu umarsamazlığın nedenini sorayım ,,, arkadaş bir sinirli konuştuğum kişi böyle bişeyle hayatımda karşılaşmadım. bu kadarmı ilgisiz olur. ne diyor ne anlatıyorsam servistekiler öle dediyse öledir diyor başkada bişey demiyor.

    aldığım yeri aradım bi takım bilgiler aldılar size döneceğiz dediler.

    şimdi nemi yapacağım.
    şikayet var com la başlyacam. üyesi olduğum bütün android platformlarına yazacağım durumu... ıkı gunde bir bu sayfaya gelip bu yazıyı ban lanana kadar hergun yazacağım...
    ardından tüketici hakları hakem heyetine başvuracam. dava açacam elimden ne gelirse onu yapacam.

    sizlerin yorum ve fikirleri ışığında ne yapmam gerekiyorsa onu.

    insanlar bu paraları kolay kazanmıyorlar...
    Paylaş




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asimor

    arkadaslar almayin su tableti,o kadar yazdim,flash siteler acilmiyor,klavye touchpad sorunlu,bugun atv yi izledim 10 dakka alet yandi resmen.ipad air 1150 civarinda 100 lirada klavye ayni fiyat arkadaslar ben gibi maceraya girmeyin

    İyide androidler zaten artık flash destegi yokki ,yani android olan hiçbir tablette bu destek yok,bunun asuslada hiç bir alakası yok.ücüncü parti yazılımlar yükleyerek bu sorunu cözebilirsiniz.Googleda biraz arastırsaydınız bu sorunu kolayca cözebilirdiniz.sizin tabletin klavyesinde bir sorun olabilir komple genelleme yaparak bir ürünü böyle karalamanız yanlıs,gidin aldıgınız yere degişim isteyin.Ha buarada apple da o flash isini cözmek cok daha zor benden söylemesi




  • Bu cihazı almayı düşünenlere öneride bulunmak istiyorum kullanmış birisi olarak.

    Öncelikle bu cihazı gücü ve en önemlisi de ekranı, ayrıca klavye-bağlanabilirlik için aldım. Bunların hepsi çok iyi güzel sıkıntı yok. Ancak işletim sistemi biraz fazla kurcaladığımdan veya önemsediğimden mi bilmiyorum ama sıkıntılı oldukça. İnternette gezerken bile tarayıcı tepkileri, hataları vs. can sıkıyor. Ayrıca tablete uygulama bulmak çok zor androidde. Tablete göre yapılmayanlar da pek hoş olmuyor açıkçası. Büyütme, oran bozulmaları, yazıların küçük kalması, tertip düzen eksikiği, ekranın verimli kullanılamaması vs. Ama bunu sadece androide bağlıyorum. Bu yüzden android tablet alınmamalı bana göre.

    Onu iade edip ipad air aldım. Cihaz gerçekten çok çok güzel ve zevk veriyor her türlü kullanımda. Hafiflik olarak da etkiledi beni incelik olarak da. Diğer 9,7" lik ipadleri bunu gördükten sonra kullanamaz insan güzellikle. Ama yine de ipad gibi sadece internet, oyun, yani eğlence için kullanılacak bir alette kullanımım sonucu ipad mini almanın daha doğru olacağını düşündüm. Ekran boyu tamam güzel ama bir süre sonra bu ciddi hafiflemiş ipad air bile ağır geliyor. Uzanıp tek elle kullanırken sıkıntı hissettiriyor. Mini olsa daha ergonomik olur diye düşünüyorum bu işler için. Appstoredaki tablete özel yapılmış uygulamaları falan ciddi şekilde çok fazla. Uygulamaların çoğu ipade göre idi. İpade göre yapılmayanlar ise kenarlarda boşluklu büyütülmüş şekilde oluyor. Bunlar pek hoş olmuyor. Ama çok büyük bir oran ile ipade özel yazılımlar. Performans çok tatmin edici. Hoparlörleri şahane. Pil süresi mükemmel. Ben kullanımımda 15 saat altında pek görmedim bittiğinde. Yani söylenenden çok daha fazla dayanıyor ve bu gerçekten beni şaşırttı bayıldım pil ömrüne. Isınma olayı da çok az oyunlarda bile. Tf701 ciddi ciddi ısınıyordu internette bile.

    Ancak ben işe daha mantıklı yaklaşarak bunu da iade ettim.

    Yerine Asus T100 aldım ve gerçekten çok başarılı bir alet çıkmış ortaya. Performansı insanı gerçekten şaşırtıyor. Daha önce bu tableti görmemiş her insan kesinlikle şaşıracaktır. Bilgisayarında ssd kullananlar dahi bunda serilik eksikliği göremeyecektir. Ölçmedim ama 8-10 sn içinde kapalı konumdan açılıyor. İçerisinde birşey açsanız direk açılıyor. Ne takılma ne düşünme olmuyor. Pil ömrü yaklaşık 10-11 saat bunda dedikleri gibi. Fazla kullanmadığımdan üzerine çıkışlabilir mi daha göremedim. Ses konusunda ipadin kalitesinden çok çok az miktarda aşağıda kalsa da ses yüksekliği olarak daha fazla. Basları tizleri ayrı ayrı hissettiriyor. Bildiğiniz windows olduğu için herşeyi kuruyorsunuz. Bendeki klavyede 500 gb hdd olan versiyonu olduğundan yer sıkıntısı da yaşamıyorum. 32 gb tablet içinde emmc var ve performansı ilk nesil ssd ler gibi, gayet seri. HDD'siz olanı alacaksanız, hatta hddli olsa bile imkanınız varsa 64gb olanı almaya çalışın. Klavye yeterli kalitede ve laptop hissini yakalıyorsunuz. USB 3.0 yuvası var. Fare ile tam bir laptop oluyor. Touch pad düzgün ancak çok kısa süre içerisinde uyku moduna girdiğinden pil tüketimi için alışmak gerekiyor. Isınma normal kullanımda yok denebilir çok az bir ılınma oluyor fazla kasılırsa. Oyunlarda ise rahatsız etmeyen bir ısınma var. TF701 resmen yanıyordu ama bunu belirtmek gerekiyor. İçinden ev ve öğrenci sürümü office çıkıyor ki bunun değeri 200 lira bu çok büyük bir artı. Dota 2 oynarken herşey düşük ayarda 640*480 yada 800*600 çözünürlükte 35-40 fps alıyor ki bu çok şaşırtıcı bir performanstır. Bunun anlamı en yeni değil ama çok da uzak tarihli olmayan oyunlara kadar zevkle oyunlarınızı oynayabilirsiniz. Ekran çöz. 1366*768. Pikselleri görebiliyorsunuz. Ben 1080p olsun isterdim. Ancak o da windows kullanımında bu boyut için çok yüksek bir çözünürlük ve okunurluğu çok azaltıp göz yorar. Tek artısı internet tarayıcısı ve döküman görüntülerken rahat edilirdi.

    Yani bu cihaz hem işini, hem eğlenceni hem de geleneksel windows kullanımını hızlı ve üretken şekilde yapabileceğin bir alet halini alıyor. O yüzden tek atım şansı var ise, ne android tablet ne de ipad diyorum. Kesinlikle bu cihazı alın inceleyin bir yerde ve ona göre karar verin. Kesinlikle hayranlık uyandıran bir cihaz. Mükemmel değil tabi ki ama kesinlikle çok çok iyi ve piyasada mantıklı olarak alınabilecek en ön sırada gelen tablet diyebilirim. Bunun dışında bir tablet alınacaksa da ipad alınmalıdır. Ama o da sadece eğlence odaklı oluyor. İş-güç çok sınırlı onda. Tabi kullanımı o tarz olacaklar düşünmeden ipad alsınlar. Ama biraz iş-oyun-eğlence karıştıracak olanlar ise öncelikli olarak Asus T100 olmakla beraber Windows 8 tablet baksınlar. Bu arada win 8 demişken bu aletler yeni çıkmadı. 1-2 yıldır var ve işlemcisi z2760 gibi olan modellere yönelmeyin. Çünkü arada ciddi işlemci güç farkı ve uçurum bir ekran kartı güç farkı var. Ayrıca yanında desteklediği teknolojiler vs de ayrı. Bunda ise Z3740 4 çekirdekli bir intel işlemci bulunuyor. Bu aralar win 8 tablet alacaksanız bu işlemci konusuna dikkat ediniz. Ben şu an çok memnunum ve öneririm ve sorusu olana da yardımcı olmaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkerden -- 19 Şubat 2014; 5:37:59 >




  • cumhur_a C kullanıcısına yanıt
    Bu tabletin bir kere performans konusunda kesinlikle bir sıkıntısı yok.İçinde tegra 4 ve 2 gb ram var. Burada önemli olan şey senin kalvyeye(dock) ihtiyacın olup olmadığı. Eğer sen tableti alıp klavyeyi bir kenara atacaksan bu tablet yerine başka bir tablet düşünebilirsin. Dediğim gibi eğer klavyeye ihtiyacın yoksa biraz daha üstüne ekleyip samsung galaxy note 10.1(2014) alabilirsin
    Note 10.1 de canavar gibi bir cihaz. İçinde 3gb ram var.
    Tercih senin , güle güle kullan :D
  • Dr.Bookman D kullanıcısına yanıt
    Söylediğim gibi Tf701-iPad air-iphone 5- Asus T100 cihazlarını kullanmış birisi olarak, cihazın donanımına edilecek laf yok. Belki androidler arasında da iyi bir performansa sahip olabilir. Ancak kesinlikle diğer cihazlar duruyorken bunu almak hiç mantıklı olmaz. Bunu da demeyelim Android almak mantıklı olmaz. Hadi onu da demeyeyim. Bu kadar para verip android alınmaz. 300-350 liralık memopad hd gibi tabletler kesinlikle alınabilir. Tamam ama çıta yukarı çıktıkça mantığı kalmıyor.

    Sadece eğlence amaçlı kullanacaklar iPad,

    İş-klavye-fare-eğlence karışımı kullanacaklar Asus T100 almalıdırlar bence. T100'ün tek eksikliği market uygulama azlığıdır. O da herşey kurulabildiği için bir Windows 8.1 bilgisayar olarak kapatılabiliyor. Ayrıca performansı şahane.

    Ancak TF701 e gelirsek performansın nasıl olacağı hiç belli değil. Bir iyi bir kötü, bir akıyor bir takılıyor, tarayıcıya giriyorsunuz kilitleniyor bazı sitelerde, ayrıca kasa olarak ciddi ısınıyor biraz yorduğunuzda. Ben bu sorunlar karşısında kısa sürede bezdim ve sıkıldım. Bunlar diğer cihazlarda olmayan yada bazı kalemlerin çok çok nadir olduğu şeyler.

    Biraz dağınık oldu ama sonuç olarak halihazırda alanlar TF701'in harika ekranı, alüminyum şık kasası, güçlü donanımı ile mutlu mesut geçinsinler. Ama 1000TL civarında yeni cihaz alacaklar kesinlikle bu alet yerine dediğim diğer aletlere yönelsinler ve paralarını daha verimli kullanmış olsunlar. Kesinlikle de android olmasın.




  • berkerden kullanıcısına yanıt
    Haklısın. Transformer T100 de güzel bir cihaz. Fazla ağır olmayan oyunları rahatlıkla oynatıyor. Bir de şunu eklemek lazım TF701 in fiyatı pahalı biraz da. Vatan Computer ın sitesinde 1600 küsür lira olarak gördüm . Bana pahalı geldi bu paraya 8 gb ramlı laptoplar ve ayrıca TF701 e göre daha ucuz bir fiyata sahip olan T100 de düşünülebilir , iyi bir alternatif.
  • Dr.Bookman D kullanıcısına yanıt
    Evet tf701 biraz daha pahalı kalıyor. Ben dolar coşmadan önce %30 indirim ile 1168 TL ye almıştım. O zaman daha kabul edilebilirdi, ancak son fiyatlar %30 indirim olsa dahi yüksek kalıyor.

    Dediğiniz gibi iyi bir laptop alınabilir o fiyata ama bu tür hem işlevsel hem de taşınabilir bir cihaz aranıyorsa da T100 daha ağır basıyor hem fiyatı hem de etkinliği ile TF701 e göre. Yoksa taşıma, tablet ve pil ihtiyacı olmayanlar için her gün laptop seçmek daha mantıklı olacaktır.
  • berkerden kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın. Çok uygun bir fiyata almışsınız. Zaten TF701 ancak sizin aldığınız fiyata yakın bir fiyata sahip olsaydı o zaman çok mantıklı bir seçim olacaktı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Bookman

    Güle güle kullanın. Çok uygun bir fiyata almışsınız. Zaten TF701 ancak sizin aldığınız fiyata yakın bir fiyata sahip olsaydı o zaman çok mantıklı bir seçim olacaktı.

    Teşekkür ederim ancak bahsettiğim gibi sorunlar ve sıkıntılar yüzünden iade ettim ürünü. Uygun sayılabilecek bir fiyata almış olsam da ben o yazılımsal sorunlar ile mutlu mesut geçinemezdim.
  • Asus TF701T-1B013A tableti Media Markt dan aldım ve 33. günde klavye sol shift tuşu yerinden fırladı. İade için MediaMarkt a verdiğimde Asus firması tuşun fırlamasını kullanıcı hatası olarak değerlendirmiş ve 1000TL lik cihaza 280TL bedel talep edildiği bilgisi verildi. 20 yıllık Bilişim Sektöründe Yönetici ve firma sahibiyim, tuşun biri değil hepsi kalitesiz ve neden kullandığım cihaza zarar vereyim. MediaMarkt firmasının da bu konuda pasif kalması ve konunun üzerine gidememesi müşterisini koruyamaması gerçekten üzücü...Özetle Asus firmasının kalitesini düşürdüğünü, ürün fiyatını düşürüp servis den para kazanmayı hedefleyen bir yapıya geçtiğini, satan firmanın da pasif gözlem yaptığı sonucuna vardım. Asus ve MediaMarkt firmalarından ürün alırken satış sonrası servis ve hizmet arıyorsanız bir daha düşünün derim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.