Şimdi Ara

ASUS TUF GAMING VG27AQ1A 27″ 170Hz 1Ms IPS G-Sync QHD Monitör 5900tl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
11.246
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Uzun süredir Monitör arıyordum ve aradığım özelliklerde monitörler 9 bin civarındaydı. (2k, ips panel, 144 ve üstü hz, hdr)

    ASUS TUF GAMING VG27AQ1A 27″ 170Hz 1Ms IPS G-Sync QHD Monitör Gaming.gen.tr sitesinde an itibariyle 5900 TL. Bana fiyatı çok uygun geldi ve sipariş verdim ilgilenenler için duyurulur.




  • Link:

    gaming.gen.tr
    ASUS TUF GAMING VG27AQ1A 27" 170Hz 1Ms IPS G-Sync QHD Monitör - Gaming.Gen.TR
    https://www.gaming.gen.tr/urun/117807/asus-tuf-gaming-vg27aq1a-27-170hz-1ms-ips-g-sync-qhd-monitor/
  • Fena değil diye düşündüğümüz fiyatlara bak kafayı yedirtiyor. RX580li sistemler 4900tlydi daha 3 sene önce, çok diyorduk  


    Videolarda karanlık ortamlar nasıl acaba? Gigabyte 27 inç olanı var bende de. Genel manada memnunum ama karanlık ortamlarda tırt. Bunu yaşamamak için nasıl bir özelliğe bakmamız gerekiyor?

  • Ben de daha yeni sipariş verdim. Ama genel olarak incelemelerde beğenilen bir monitor. Fiyat konusuna gelince gerçekten de iyi dediğimiz fiyatlar bile astronomik geliyor. Malum döviz kuru seviyesi göz önüne alınınca, acı da olsa uygun fiyat bence:) bu modelin 2. Elini bile 6500 7000'den aşağı bulamadım ben.

  • VA panellere bakmalısınız...

  • CraZyNoMaD C kullanıcısına yanıt

    Bu sitenin güvenilir olmadığına dair çok yorum görmüştüm.

  • Sipariş verdim umarım piksel, glow sorunu olmaz. Daha parlak özellikli vs ürünlere bakıyordum ama onlarda çok enerji harcadığı için hiç almaya elim gitmedi şimdiye kadar, bununla 3 monitör olacak dediği gibi 35w ise canımı sıkmadan açabilirim.

  • Sintai kullanıcısına yanıt

    hocam benim monitör VA ama yine de kötü ya karanlıkta.



    www.itopya.com
    GIGABYTE 27" G27QC A 165Hz 1ms 2xHDMI DP 2xUSB HDR VA QHD Curved Gaming Monitör | ITOPYA
    https://www.itopya.com/gigabyte-27-g27qc-a-165hz-1ms-2xhdmi-dp-2xusb-hdr-va-qhd-curved-gaming-monitor_u13517



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D4665AEA1 -- 3 Şubat 2023; 22:56:53 >
  • VA yetmiyorsa OLED lere buyrun:)
  • Keşke benim olsa ama yok ki  

  • daha dün geldi vatandan almıştım 1 saat sonra iade ettim. ekranın sol tarafında siyah dalgalar ve ghosting mevcuttu. ürünü önce topkapı mağazaya götürdük ekranda sorunlar var ve ölü piksel var iade istiyoruz dediler. iade almadılar. teknik servise girmesi lazım filan dediler internetten aldınız oradan iade edin dediler. bu sefer eve dönerken kadir has'ın altındaki vatan'a gittik. orda ürünü beğenmedik cayma hakkımızı kullanmak istiyoruz dedik. direkt iade aldılar. yani bana mı denk geldi bilmiyorum ama b.k gibi monitör.

  • Sintai kullanıcısına yanıt

    VA panellerde ışık sızması vs çok daha kötü, yıllarca VA panel kullandım, kaliteli bir IPS çok daha iyi. OLED'de kullanıyorum. Kullanacağınız ips hz si yüksekse, her türlü VA'dan IPS tercih edin bence. VA'nın tek kurtarır yanı, uygun fiyata yüksek Hz verebilmesiydi IPS'e göre, o farkta kalmadı.

    Bütçe kurtarıyorsa OLED, sonra Nano IPS, sonra IPS, sonra VA, en son TN panel olarak sıralayabilirim.

  • G-sync compatible bir cihaz. Dikkat.

  • tadanyz kullanıcısına yanıt

    Kontrast performansı özelinde VA seçilmeli dediydim (AMVA+ monitörüm var, video performansı mük:) yoksa yeni nesil IPS ler eskilerine göre daha iyi seçenekler sunuyor evet. OLED ler zaten bambaşka bir dünya:)

  • Oyun için monitör bakarken IPS varken va önerilmesi garip. O kadar araştırdım hiçbir yerde böyle bir öneri görmedim ben. Hatta 144 Hz VA panel siparis etmistim teslim almadım kargoyu gittim ikinci el IPS aldım biraz araştırma yapinca. Olay bütçe meselesiyse va seçenek olabilir ama ben IPS yerine va tercih ettim çok akla yatan bir mantık degil. Panelin va olmasının teknolojik dezavantajı olarak ghosting yüksek olasılıkla olacak. İngilizce forumlarda bir renkten diğer renge gecis için bir pikselde olması gereken degisim yazılmış ve gerekn süre hesaplanarak vaadedilen ms ler ile karsilastirilmis. Biraz karistirirsaniz bulursunuz benzeri başlıkları ve va paneli oyun için kapıdan sokmazsiniz bence mecbur değilseniz.

  • ENGN55 E kullanıcısına yanıt

    Karanlık ortamlar için VA önerdim nesi garip? Önce ne yazmışız ne anlatmak istemişiz dikkatli okuyun arkadaşlar! IPS almayın oyunda VA daha iyi mi demişiz? Senelerce IPS monitörlerden sonra aldığım VA monitörle seyrettiğim filmleri bile baştan seyretmek istedim. O derece kontrast farkı var, konu bu. Karanlıkta kalmak istemiyorsanız iyi bir VA almalısınız...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sintai

    Karanlık ortamlar için VA önerdim nesi garip? Önce ne yazmışız ne anlatmak istemişiz dikkatli okuyun arkadaşlar! IPS almayın oyunda VA daha iyi mi demişiz? Senelerce IPS monitörlerden sonra aldığım VA monitörle seyrettiğim filmleri bile baştan seyretmek istedim. O derece kontrast farkı var, konu bu. Karanlıkta kalmak istemiyorsanız iyi bir VA almalısınız...

    Elite dangerous gibi uzay oyunlarında ips hiç zevk vermiyor doğrusu, contrast yüzünden siyahlar arasında yıldızlar vs kayboluyor, renkler sönük kalıyor, lazer ve silah efektleri parlak olmuyor, va küçük monitör var yanda yıldızlar inci gibi parlıyor, filmlerde insanların göz bebekleri beyaz beyaz parlıyor, ips de bu detaylar yok zevk vermiyor çoğu zaman, star wars filmleri va da ayrı bir dünya ips de ayrı. Banding ghosting sorunu az, boyutu 24 inc yüksek çözünürlükle flat panel pahalı bir va olsada onu alsam. Büyük panel ve yakın mesafe va için bir dezavantaj, curved bana göre değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccguven -- 4 Şubat 2023; 20:33:18 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.