Şimdi Ara

Asus TUF RTX2060 Yüksek Sıcaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Ekran kartını dün Vatan'dan aldım ve benim eski 980 TI'ım 67 derecede sessiz çalışırken, Asusun bu kartı neden 78 derecede ve fan devri bu kadar yüksek çalışıyor? Sorunlu mu yoksa diğer kullanıcılarda da durum aynı mı?
    Asus TUF RTX2060 Yüksek Sıcaklık



  • Elden aldıysan 1 hafta içinde iade edebiliyorsun, iade almama gibi 1 durum da diretilirse bile değişim yapabilirsin, kartı MSI Ventus o.c (XS olamayan modeli dün 2078TL ye satılıyordu ve XS olan modeli zaten kötü soğutmalı alınmaz) veya zotac ile değiştirmeni öneririm, çünkü o kartın soğutması vasat, forumda kartı almadan önce gezinmiş olsan Asus TuF'un bu (soğutma) konudaki acizliğini öğrenebilirdin.

    Yok değiştiremiyecexen de yapabileceğin tek şey kartın voltajını düşürüp kullanmak olabilir.

    Şu konuda nasıl yapılacağından bahsetmiştim :https://forum.donanimhaber.com/asus-tuf-1660-ti-sicaklik-sorunu--139584902-2#140731832




  • Bu Asus insansız üretim sürecine geçtiğinden beri iyice kalitesizleşti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MogoLKhan

    Bu Asus insansız üretim sürecine geçtiğinden beri iyice kalitesizleşti.
    Hocam Strix ve dual evo modelleri iyide, düz dual ve tuf modellerinin soğutmaları rezalet hele tuf 1660'a koydukları heatsinki görseydiniz resmen insanlarla dalga geçmişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SakuraiTomoki -- 23 Kasım 2019; 17:57:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Conar-XP kullanıcısına yanıt
    Elden aldım evet ancak Asus dışında ki firmalar (bildiğim kadarıyla) Türkiye'de 3 yıl garanti vermiyor. Eski 980 ti'ım 67 dereceyi geçmemesine rağmen 3. yılın sonunda bozulmuştu (reball bile düzeltemedi) bu yüzden aynı çaresizliği yaşamak istemiyorum. Araştırmam sonucu genellikle 80-85 derece arası çalışıyormuş ancak benim için sorun ısı değil, fan sesine alışkın değilim. Önce ki kartlarım kasam özel soğutmalı olduğu için hep 0 sesti . Rtx2060 özelinde Msi veya Zotac'in soğutma çözümlerinde fan sesi nasıl? Eğer aynı seviye ses varsa anlamsız çünkü değişim.
  • Conar-XP kullanıcısına yanıt
    Birde MSI'in itopya da 3 yıl garantisi varmış sanırım, Peki Vatan'da neden 2 yıl gözüküyor??


    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-geforce-rtx-2060-ventus-6g-oc-gddr6-192bit-dx12-nvidia-ekran-karti.html#urun-ozellikleri
  • TUF serisi ekran kartı alınmaz hocam iade et hemen edebiliyorsan.1660 gibi ısınmayan karta bile öyle bir ısınıyor ki görseniz konusu var forumda
  • fakemessiah kullanıcısına yanıt
    Vatanda neden 2 yıl bilemem ama msi a kayıt yaptırıp uzatabilirsin.

    Msi olanı kullanıyorum sessiz 1 kart, zotac ı bilemem fakat msi ile zotac arasındaki fark, msi'da 4 ısı borulu soğutma sistemi varken zotac ta 3 ısı borusu var.
  • fakemessiah kullanıcısına yanıt
    Yasa gereği zorunlu garanti süresi 2 yıl. Üretici firmalar ise ürünlerine daha fazla garanti verebiliyor. Fatura tarihi itibariyle 2 yıl içinde bir durum olursa garanti işlemi Vatan üzerinden, 3.yıl ise direk markanın Türkiye servisi üzerinden gerçekleştiriliyor.

    MSI, Asus ve Gigabyte kartlar yetkili distribütör üzerinden geldiği sürece 3 yıl garantili. Gigabyte bazı üst serilerine sitesinden kayıt yaptırarak +1 yıl daha ilave edip 4 sene garanti veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aradım konuştum, elden satın aldığım için iade ve değişim sadece servis onayında oluyormuş. Benim bulunduğum şehirdeki (Tekirdağ) Vatan'da en uygun fiyatlı RTX2060 buydu, MSI'ın veya ZOTAC'in olmadığı için bu da stokta bitmeden hemen alayım dedim. Neyse arkadaşlar uğraşmaya değmeyecek... :)
  • Maalesef TUF serisi sıcaklık açısından sorunlu. Asus neden böyle yapıyor anlamıyorum yılların üreticisi maliyet kısmak için 1060, 2060, 2070 hepsinde aynı heatsink tasarmını kullanıyor. Mesela ASUS gidip gtx 1060 ROG strixteki heatsinki ve termal pedlerin aynısını VEGA 64 te kullanıyor. Sizce bu mantıklı mı sonra VEGA 64dün VRM sıcaklıkları neden 100 derece? Tabi olur internette yüzlerce konusu ve nasıl düzeltileceği yazıyor. O kadar para veriyoruz bizim böyle konular açmamız neden gerekiyor yoruluyoruz boşuna. Kısaca demem o ki asus veya x marka iyidir deyip güvenip almayın LÜTFEN. Özellikle parça parça incelemelerini izleyin. Önerim değiştirin mutlaka ya da heatsinklere müdahale edin. Saygılarımla
  • fakemessiah kullanıcısına yanıt
    Kartın 1 sorunu yok'ki , sen bunu aldın ve memnun kalmadın iade ediceksin veya daha iyi 1 modelle değişecexin, niye servis onayı gerekiyo acep ?
    İlginçmiş.

    Aslında arayıp konuşmak yerine kartı kutulayıp ürünü aldığın mağazaya gitsen durum daha farklı olur ve bütçene uygun farklı 1 model o mağazada olmasa bile diğer mağazalardan getiriyorlarmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conar-XP -- 23 Kasım 2019; 20:42:9 >
  • Yarın bir konuşacağım. Vatan Bilgisayardan iade yapmış, çalışan veya bağlantısı olan biri varsa bu konuda servis onayı dışında yapılabilecek bi' şey varsa bilgi verirseniz sevinirim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.