Şimdi Ara

Asus ve Gaming Gen TR Ekran Kartı Coil Whine Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
2.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    1 hafta önce gaming.gen.tr üzerinden Asus Rog Strix RTX 3080 ekran kartı ( 17-18 bin tl) sipariş verdim. Elime gelen ekran kartını başka psularda da test etmeme rağmen müthiş bir coil Whine sesi tespit ettim. Daha önce de pek çok kart aldım kullandım aynı güçte kartlarda deneyimleme şansım oldu fakat bu kadar coil Whine sesine hiç şahit olmamıştım.

    Coil Whine sesini dinlemek isteyenler için link;

    https://www.youtube.com/watch?v=U2A1MBFB0zo

    https://www.youtube.com/watch?v=PNqcSYrb6lI

    Öncelikle herkesin yapacağı gibi satın aldığım gaming.gen.tr firmasının bir yardımı olacak mı diye onları arayayım dedim, belli ya bu adam cihazı 1 gün önce almış mağdur etmeyelim yenisini yollayalım eskisini Asus'a biz yollarız derler belki diye düşündüm ( başka profesyonel firmaların yapması gerektiği gibi ). Maalesef bizlik bir şey yok Asus'la halledebilirsiniz işinizi dediler. Peki dedim Asus'la iletişime geçtim, mail olarak videoları yollamam istendi ve bende videolarımı yolladım. Ardından bana gelen cevap;


    Cihazınız için incelemeler gerçekleştirilmiştir. Tarafımıza iletmiş olduğunuz videoların incelenmesi sonucunda yaşamış olduğunuz problem coil Whine sorunudur.

    Coil Whine, ekran kartı üzerindeki faz ünitelerindeki bobinlerin gevşek veya sıkı sarımıyla alakalıdır veya pcb üzerindeki dolgunun durumuyla alakalıdır. Bu sorun cihazınıza zarar vermemektedir.

    Cihazınızda performans konusunda bir sorun yaşamanız doğrultusunda bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Bu sesin nedeni sisteme hafif yüklenildiğinde cpunun yüksek ve düşük performans arasında mod değiştirmesi ve akımın büyük ölçüde değişmesidir. Akım kondansatörden geçerken katmanlar arasında sürtünmeye neden olur. Akım değiştikçe sürtünme sesi de artar. Dolayısıyla bu ses çalışma sesidir. Bu sesin varlığı performans kaybına ya da arıza oluşacağı anlamına gelmemektedir.


    Sayın Asus çalışanı ya beni salak zannetti ya da işlerinden kaytarma çabaları içerisindeler müşteri uğraşsın dursun diyorlar. Kendim aynı zamanda dünyaca büyük bir firmada bilgisayar mühendisliği yapıyorum ve bu benim ne ilk ne de aldığım son kart. Coil Whine daha önce pek çok kez karşılaştığım bir şey ama bu kadarıyla hiç karşılaşmamıştım. Bir daha da Asus'tan ürün almak mı, asla. Gaming gen firmasına gelince kendilerinden daha büyük profesyonellik beklerdim, çünkü bu olayın benzerinde arkadaşım Vatan Bilgisayar'dan direkt değiştirmişlerdi biz yollarız Asus'a diyerek. Ne yazık ki keşke profesyonel bir firmadan kartı alsaymışım.








  • Asus'un bu vurdumduymazlığıyla anakart,monitör,ekran kartı vs hiçbirşey alınmaz gerçekten.


    Benim de asusla ilgili konum bu

    https://forum.donanimhaber.com/inventus-tan-aldigim-anakart-arzalandi-bana-rma-ya-basvur-dendi--152793737

    Bi kere garantilik iadelik birşey oldu mu zaten yandınız anca benim gibi thh'ye başvurmanız lazım bakalım bende ne sonuç çıkacak.

  • Asus'un bu vurdumduymazlığıyla anakart,monitör,ekran kartı vs hiçbirşey alınmaz gerçekten.


    Benim de asusla ilgili konum bu

    https://forum.donanimhaber.com/inventus-tan-aldigim-anakart-arzalandi-bana-rma-ya-basvur-dendi--152793737

    Bi kere garantilik iadelik birşey oldu mu zaten yandınız anca benim gibi thh'ye başvurmanız lazım bakalım bende ne sonuç çıkacak.

  • Cihaza zarar vermese de işitsel olarak size zarar vermekte bu bile değiştirilmesi için bir sebep .

    Ortada gaming gen tr rezaleti göremedim, Msi, asus evga gibi distribütör firmalar direk satış yapmadıgından aracı firmalar ile yapılır. Arıza/ sorun durumunda teknik servisleri ile iletişime geçilir.

    Firma ile değişim için görüşün , THH başvurunuzuda ayrıca yapın.

  • Yasal cayma hakkınızı kullanım direk iade edin .Asus da son yıllarda çok sık denk geliyor coil whine ayrıca görüldüğü üzere sizin ki baya baya yüksek.

  • Asus aradı coil whine sorunlu olarak asla değişim yapılmıyormuş sesin ne derecede çıktığı servis tarafından ölçülmüyormuş böyle bir test yokmuş o yüzden performansa etki etmediği sürece cihazınız evin içinde müslüm gürses'ten bir parça bile söylese sıkıntı yokmuş :)

  • Alkımm kullanıcısına yanıt

    Yasal cayma hakkım yok malesef ürün açıldığı ve kullanıldığı için.

  • JuernofbaN kullanıcısına yanıt

    O kanun daha çıkmadı çıksa da keyfi olduğu için sadece kargo parasını ödersiniz. Kullanılmaz öyle yazık ucuz ürünler değil hele ki 3080 için şuan 17-18k çok yüksek.

  • JuernofbaN kullanıcısına yanıt

    hangi ürünlerin açıldıktan / kullanıldıktan sonra iade yapılamayacağı yasada açıkça belirtilmiş durumda ekran kartlarında veya çoğu üründe kullanmış dahi olsanız 14 gün içerisinde iade etme hakkınız bulunuyor

  • ilker burak kullanıcısına yanıt

    Yasa aşağıdaki durumda cayma hakkının geçersiz olduğunu söylüyor. :(

    e) Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler.

  • Merhaba.


    Ekran kartı bilgisayar sarf malzemesi değildir.


    Sarf malzemesinden kasıt; kartuş, toner gibi ürünlerdir.

  • std350 S kullanıcısına yanıt

    Anladım ama kutusu açılmış kullanılmış ürünlerde iade hakkımız yok diye biliyorum ya gerekli yasa maddesini bilen varsa paylaşabilir mi

  • reazalet yok. ekran kartlarında son 5 senedır olağan olay bu c.w olayı hatta forumda kunusu var. basen az bazen normal bazen aşırı olabılmekte. teknoloji ve şans işi. Size cw si yüksek bir kart denk gelmiş. direk hemen iade ediniz 14 gunu asmadan. burda asusda sorumlu değil. cıkıyor bazen boyle kartlar melesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 9 Eylül 2022; 3:13:51 >
  • Açılmış kullanılmış ürünün 14 gun icinde iadesi hangi maddede yaziyor hocam ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CW cik var CW var.


    Çığlık atan CW duydunuz mu hiç siz ? 2080 Ti StriX ile ben yaşadım. Web tarayıcısında bile ötüyordu kart.


    Allah'tan amazon'dan almıştım da, iade ettik kurtulduk.

  • JuernofbaN kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Tüketici, sözleşmenin kurulmasından önce, mal veya hizmete dair hususlarda satıcı veya sağlayıcı tarafından bilgilendirilmek zorundadır. Mesafeli sözleşmenin en önemli unsurlarından olan ön bilgilendirmenin amacı; tüketicilerin satıcı veya sağlayıcı ile karşı karşıya gelmediği ve almayı düşündüğü mal veya hizmeti somut olarak görmediği veya deneyemediği alışveriş yönteminde sözleşme konusu mal veya hizmete dair önemli hususların alışverişten önce verilmesinin sağlanarak, tüketicilerin neyi satın almak üzere oldukları ve ne gibi hak ve yükümlülüklere sahip oldukları konusunda haberdar etmektir. Tüketicinin 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkı mevcuttur. Sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkı kullanılabilir. Ön bilgilendirme yükümlülüğü yerine getirilmezse cayma hakkı süresi 1 yıla çıkmaktadır.




  • JuernofbaN kullanıcısına yanıt

    hocam "açılmış kullanılmış" durumda olan ürünler için iade yapılamayan ürün grupları var hepsini örnekle tek tek yazmayalım sarf malzemesi ya da kişisel hijyen açısından uygun olmayan ürünler vs vs bu tarz ürünlerde iade yok diğerlerinde var gayet açık maddeler...


    ayrıca ürünü açıp kullanmadan o üründe sorun olup olmadığını nasıl anlayacaksınız ? ve diyelimki sorunlu ürün belirtilen maddelerdeki ürünlerden değilse açmış kullanmış dahi olsanız cayma hakkınızı kullanarak iade edebilirsiniz

  • ilker burak kullanıcısına yanıt

    Madde açık, üstte de paylaştım. Arkadaşın bu konularda bilgisi yok sanıyorum, sorduğuna göre.

  • Çoğu ekran kartında CW RMA sebebi değil, başka bir şeyden ötürü bozulana kadar değişim şansınız olmayacak.


    Alternatif olarak oyunların yüklenme ekranlarına, oyun için fpslere limit koyun 250-300 gibi, karta biraz undervoltage yapın sesi ortalama %60-70 düşer.

  • Piyasadaki 3000 serisi kartların yüzde 70 civarında coil whine var zaten. Ama bu baya yüksek seviyede rahatsız edecek derecede, kapagı kapatınca rahatsız etmiyorsa bence kullan.

  • bende msi suprim x var hiç cw duymadım bayağı şanslı çıktım.  

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.