Şimdi Ara

ASUS VG27AQ3A 180Hz monitörün ekranına ara ara beyaz noktalar çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle çıkan noktalar ölü piksel değiller. Monitörüm ASUS'un VG27AQ3A 180 Hz modeli ve 3 ay kadar önce aldım aldığım gün taktım bilgisayara ve bir daha hiç yerinden bile hareket ettirmedim hiç bir şekilde bir darbe ve düşme gibi durum yaşatmadım monitöre, sorunda 4-5 gün kadar önce başladı, şimdi denediğim şeylerden bahsedeyim.


    • Kasamda 2 ekran kullanıyorum, birisi demin bahsettiğim ekran ve DisplayPort'la bağlı, diğeri 60Hz HDMI ile bağlı ikinci ekranım. Bahsettiğim noktalar 2. ekranımda çıkmıyor, sadece ana ekranım olan 180Hz ASUS'ta oluyor. Buradan problemin ekran kartında olmadığını düşünüyorum.


    • Ana ekranın ekran kaydını aldığımda ve başka ekranda izlediğimde göremiyorum ancak beyaz hareket eden noktalar çok küçük ve hızlı gelip gittiği için ekrana belki ekran görüntüsünü kaydettiğim program 30fps/60fps alıyorsa belki bu sebepten göremiyor olabilir. Ancak 3-4 farklı ekran kaydı denenedim, hepsinde böyle denk gelmezdi diye düşünüyorum. Buradan da sorunun ekran kartında olmadığını düşünüyorum.


    • ASUS 180Hz monitörü laptopuma HDMI ile bağlıyorum ve böyle bağladığımda ekranda bu noktaları görmüyorum, ancak böyle bağlayınca Hz'ini 60'a çekiyor. Mac üzerinden de kontrol edemiyorum monitörün Hz'ini, sadece 60 seçeneğini sunuyor, 180 deneyemiyorum.


    • 180 Hz'ten 170 Hz'ee çektiğimde noktalarda bir miktar azalma oluyor gibi geldi bana. Ancak nokta sayısı çok değil, maksimum 3-5 tane çıkıyor. Zaten ekranda aynı anda ve hemen gelip kayboluyorlar, ekranda durmuyorlar. Ekranda çıkıp gitmeleri 0.1 sn gibi bir sürede gerçekleşiyordur, çok dikkatli bakmazsanız göremeyebilirsiniz.


    • Kabloları sök tak yaptım. Başta bir geçti gibi oldu ama tekrar ortaya çıktılar.


    Ben sorunun DisplayPort kablosunda olduğunu düşünüyorum, fikir verebilecek arkadaşlar var mı acaba?


    Burada ekran kaydı var telefondan çektiğim. Videoda ASUS yazısında u harfinin sol ucunun hemen üstünde gerçekleşiyor, görebilirsiniz.



    Attığım görselde hareket etmiyor ancak hareket eder gibi bir efekt oluşturanlar ara ara ekranın ortasına yakın bir bölgede çıkıyor ancak yine bunun gibi hemen çıkıp gidiyorlar.








  • arkadaşlar fikir sahibi bilgi sahibi var mı acaba?

  • Merhaba zamanında abimin kartında benzer sorunlar olmuştu bu şekilde anlayamazsınız birtane oyun açın ve oyunda test edin bu şekilde oluyorsa eklediğim videodaki gibi vram arızası olma ihtimali yüksek.

    Youtube kanalımda 2 video daha var hep farklı sahnelerden kayıt aldım asus servisi test videosu yapmamı istedi en basit çözümü furmark kurun bilgisayara

    Furmark testini 10 dakika yapın sorunsuz geçerse testi başka bir sorun var demektir zaten sorun varsa videoda gördüğünüz gibi sistem siyah ekran geçiyor ve kitleniyor reset atmak zorundasınız.

    https://www.youtube.com/watch?si=PqbvI0IpP31FB0Vf&v=AIStZQMKTGg&feature=youtu.be


    https://www.youtube.com/watch?si=0fY-m7s8nwjJXMuo&v=fUqjsLxBLDA&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 28 Şubat 2024; 12:14:22 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.