Şimdi Ara

Asus Vivo Tab mı, Wacom 13HD mi önerirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
4.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Asus Vivo Tab mı, Wacom 13HD mi önerirsiniz?

    Arkadaşlar sormak istediğim bir şey var. Ben bu tableti ve yanında wacom kalemi görünce çizim yapmak için ideal özellikleri olduğunu düşündüm haliyle kalem wacom tarafından yapıldığı için. Sorum ise şu, bu tabletin performansı hiç bir şekilde benim kullanacağım ne mudbox ne zbrush ne de photoshop gibi programlarda ileri düzey çizim ve modellemelerde işe yaramaz, bu kesin ancak merak ettiğim konu şu bunu bir grafik tableti gibi haricinde bir bilgisayara bağlayarak kullanmak gibi bir imkan olmuşmudur. Yada böyl bir imkan olmasın diye mi wacom tablete kalem yapmış (belkide beleşe) Biliyorsunuzdur wacom dünyanın en iyi tablet üreticileriden birisi. Grafik işlerinde çok etkili bir ürün, bu markanın bir kaç hafta oldu sanırım 13HD adında bir ürünü çıktı ve ölçüleri vivo tab ile hemen hemen aynı, hatta aynı. Ben bugün herhangi birini almaya kalkışsam ikisininde fiyatı denk. Ancak asus aynı zamanda bir bilgisayar. Wacom ise sadece bir tablet, başka bir pc ile çalışarak sistem kaynağı gibi bir sorunu yok. Fakat bir tablet pc de değil.

    Acaba Asus Vivo alarak bir taşla iki kuş vurmuş olur muyum. Yoksa hüsrana mı uğrarım?

    Şasen asus diğer bir pcye bağlanarak onun altında grafik tablet işi görebilirse Asus vivo tab almayı tercih ederim.







  • bir tabletin ekranını hiçbir şekilde başka bir bilgisayar üzerinden kullanamıyorsun malesef. ancak şöyle birşey olabilir. team view ile senin asıl makinene bağlanabilirsin. dolayısı ile tabletin ekranına çizdiğin şeyler ana makinenin ekranına gider ancak wifi üzerinden yapılan bu bağlantıda çizim işlerindeki accuracy nasıl etkileniyor bir fikrim yok. kesinlikle bir taşla iki kuş vurursun ancak aynı anda hüsranada uğrayabilirsin. kuvvetle muhtemel ikisi birden olur
  • gerçekten güzel fikir, fakat basınç hassasiyeti ve diğer tablete özgü özelliklerin team ile aktarılacağını hiç sanmıyorum. iPad cihazlar için geçenlerde bir uygulama gördüm bir çok 3d yazılımı için navigasyon (rotate,pan vs) işlerini görüyordu...

    Aslında doğrudan bağlanamaması çok saçma, bu tablete bir şey kaybettirmez, tam aksine piyasası genişler. Birde alay eder gibi wacom kalem koymalarına kıl oldum... Maalesef en iyi tablet pc dahi ihtiyacımı görmez yüksek poligon sayıları yada çok katlı layer'larda :X Kapitalist düzenin gözü çıksın!
  • basınç hassasiyetini unutmuştum bak doğru. ya androiddede vardır öyle şeyler ama işte bu cihaz tablet sistemi değil bilgisayar sistemi kullanıyor o yüzden tilt yaparak oynayabileceğin oyun dahi neredeyse yok piyasada. ancak wacom digitalizer koymayı biliyorlar belki wacomun o grafik tabletleri gibi bir uygulamasınıda eklerler ilerde tableti profesyonel kullanıcılarada sunabilmek için. bekleyeceksin mecburen adamların keyfinin gelmesini
  • ben biraz inceledim bu konuyu, gerçekten kapsamlı bir çizim işini atom işlemcide yapamazsın. ve wacom gibi bir kaliteyide atom işlemciye gömmek mantıksız. 1300 e bi acer w510 bide 190 liraya wacom bamboo pen alıp onu ister tabletinde ister bilgisayarında kullansan daha mantıklı olmazmı :D ben almayı düşünoyrum şu anda o grafik tabletini. 190 liralık fiyatı bence tabletlere eklediğinde oluşturduğu fiyat farkı ve tek bir cihaza başlı kalmama özellikleri ile sudan ucuza geliyor gibi. yok performans olarak bu atom tabletlerin hepsi aynı zaten çok çok çook az farklar olabiliyor
  • Tablet genel isimleri oluğu için tablet dedim benim kastetiğim cintiq serisi, Türkiye'de en küçüğü 4 bin Tl. intuos serisinde bulunan touchözelliğini cintiq swerisine ekleyince tam bir kapitalist artışla fiyat yine ikiye katlanıyor, Aynı boy touch fiyati 500 dolar iken cintiq ile 2500 dolara fırlıyor. Aynı boy touch olmayan cintik 1000 dolar daha ucuz. Vışşşş yani.

    En katipitalis marka yarışması yapılırsa Wacom'u en üste yazın. Dünyanın en ucuz teknolojilerinden olan tablet ve dokunmatik teknolojisini onlar kadar pahalı kakalayan yok çünkü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fasuto53

    Dünyanın en ucuz teknolojilerinden olan tablet ve dokunmatik teknolojisini onlar kadar pahalı kakalayan yok çünkü.

    Yeni nesil tabletler ile grafik-çizim tabletlerini karşılaştırmak hata olur, sonuçta kullanım alanları ve ona göre de donanım ihtiyaçları birbirinden çok farklıdır.

    Örneklediğiniz ASUS Vivo Tab gibi Samsung'un da Wacom destekli tabletleri var ki en yaygını Note serileri ve Tablet-PC versiyonu olarak da ATIV Smart PC Pro olanlar.
    Yine de bu cihazlardaki kalem ve digitizer özellikleri Wacom'un kendi grafik-tabletlerindekilerin çok daha uzağında kalıyor. Özellikle çözünürlük, baskı hassasiyeti ve kalem eğim algısı noktalarında...

    Grafik tabletler içinde en fazla tercih edilen marka Wacom olunca, haliyle onların ekran ilave edilmiş Cintiq versiyonları da daha pahalı olabiliyor.
    Gerçi siz "Dünyanın en ucuz teknolojileri" demişsiniz ama onca senedir Wacom'un karşısına henüz doğru düzgün bir rakip çıkmadığını düşünürsek, o segmentte sanırım daha başka faktörler de etkili.

    Cintiq benzeri "ekran üzerine çizim yapılabilen" grafik-tabletlere örnek olarak YİYNOVA adında bir Çin markası da var incelemek isterseniz. Gerçi henüz Wacom kalitesinde olmasa da hem basit bağlantı sistemi hem de çok daha ucuz fiyatı ile bu alanda Wacom'un artık yalnız kalmayacağına bir gösterge olabilir, umarım yakında yen, markalar da çıkar ve bu tarz ürünler hem çeşitlenir hem de daha erişilebilir fiyatlara inerler...




  • ben acew w51o umun yanına wacom bamboo pen aldım şu an çok memnunum. acayip ucuza geldi ikisi kalemli notebook ları düşnürsek ayrıca tableti çıkartık evdeki pc ye takabiliyorum. bu arada almadan önce ben hem büyük hemde küçük tablet modellerini denedim büyükte pek rahat edemedim basit çizgiler için ta omuzdan kolu hareket ettirmek yorucu. zaten über kliteli bir hassaslık söz konusu tabletlerde a5 boyutundaki bu tabletten baya memnun kaldım ben. nexus 7 boyutunda felan oluyor büyüklüğü
  • asus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ben buldum senin sorununa çare... çare değilde cevap...
    önce w510 uma wacom pen tabletimi bağladım.
    sonra uzak masaüstü bağlantısı ile masaüstüne bağlandım.
    masaüstünde ps cs6 açtım
    bamboo tablet üzerinden tabletten bakaraktan bilgisayardaki ps ye çizgi çizdim veeeeeee basınç hassasiyetini algılamadı. driverlar her iki pc dede yüklü oysa.
    yani anlayacağın asus alsanda uzak masaüstü ile bilgisayarda kullanamayacaksın tableti.
    aslanlar gibi neredeyse %50 düşük fiyata acer al benim gibi bide grafik tablet çak mis gibi
  • arkadaslar biri bana bu tablette farmville 2 acılıyor mu söyleyebilri mi?
  • ee yani:)?
  • Ölü konuyu diriltmiş gibi olacağım ama dün zaten farmville ile ilgili bir soru gelmiş.

    Şu ana kadar mesajlarda yazılanlar konusunda bilgilendirme amaçlı bazı notlar yazacağım.
    Wacom cintiq 13HD almayı düşünüyordum fakat ahli hazırda 21 imac im olduğu için küçük ekranda çalışmayayım diye intous 5 small aldım. Ve iş için de kullanmak üzere asus vivo tab tc810f.Deneyimlerim ve fikirlerim şu şekilde,

    1. Wacom dünyanın en büyük digitizer tablet üreticisidir. Bir markadır ve marka değerinden kaynaklanan fiyat politikaları vardır.Tıpkı notebooklardaki sony gibi.Tabi bu onların kapitalist olmadığını göstermez.Unutmamak gerekir ki bu ölçekteki tüm markalar kapitalisttir.

    2.Çin malı olan basınç hassasiyetli ekran üzerine çizim yaptıran tabletin üzeri camdır.Wacom cam kullanmaz, tıpkı kağıda çiziyormuş hissi verir ki en önemli olaylardan biri budur.Kalite farkı da bu gibi noktalarda ortaya çıkıyor kanımca.

    3.Bu cam olayı asus vivotab için de geçerlidir.
    Sketchbook pro ile harikalar yaratabilirsiniz. Stok gelen güncelleştirmeleri yapılmamış windows8 ile photoshopta basınç hassasiyeti olayışu an için mümkün değil.wacom bu konuda driver çalışması yürütmüyor, asus da sakin olun diyor.Zaman gösterecek.
    İşlemci den kaynaklı olarak çizim yaparken kesin lag olur yaaee demiştim fakat sketchbook pro da default ayarlarda(windows8 için de geçerli bu durum) hiç karşılaşmadım.Umarım photoshopta ve illustratorde de karşılaşmam.
    Bu arada 1024 basınç hassasiyeti var denilmiş kağıt üzerinde fakat aynı değerlere sahip bir bamboo çok daha kaliteli çiizm yapmanıza olanak sağlıyor, hafif basınçta bir anda incelme ve kalınlaşma söz konusu.

    4.Profesyonel olarak çizim yapmak gibi bir durum söz konusu değil ise vivotab çok eğlenceli, klavyesiz 10 saatlik pil ömrü ise çok doyurucu.saatlerde koltukta uzanıp çizim yapabilirsin.Lakin 300 dpi A3 formatında layer üstüne layer çizim yapmayı düşünüyorsan da kesinlikle intous ya da cintiq almalısın.

    5.Tabi konu açılalı çok olmuş ,bu zamana kadar teknoloji de gelişti, wacom cintiq içinde windows ve android li tabletlerini çıkaracağını duyurdu.Fakat fiyatlar el yakıyor.

    Mevcut Pc ye intous almak min 700 TL, Cintiq 2700 TL, Asus vivo tab 1650 TL.
    Umarım henüz almayanlara az da olsa ışık tutmuş olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecanberg -- 17 Eylül 2013; 11:46:25 >




  • Almadım ancak bu yıl Çin'de üretilen bosto markalı bir modeli denemek için almayı düşünüyorum. Fiyatları uygun oldukça, Led ekran üzerinde çizim yapılıyor fakat cam olması ciddi bir sorun gibi. Basınç konusunda sanırım basınç algılayıcısı kalemin ucunda, bu sebeple cam olması bir şeyi değiştirmez fakat, cam gibi bir yüzeye çizim yapmak pek hoş olmaz herhalde, belki camın üzerine telefon ekranlarına yapıştırılan şu dokulu jelatilerden yapıştırırsam azıcık doğal bir his katar :)

    intuos5 ile bir deneyimim olmuştu, bir dönem projemi bitirmeme yardımcı olmuştu diyebilirim, gerçi teknik resimlerin çıktılarını alamadığım için teslim edememiştim ama ok işimi görmüştü. Çalışmadan bir görüntü eklemek isterim:
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200466246963445&l=df00be4d2f

    İlk deneyimimdi çok hızlı alışmıştım ve touch özelliği çok faydalı idi, Zaten touch fonksiyonu varsa intuos modelin büyüğünü almaya hiç ama hiç gerek yok elinizle pan işlemi yapabiliyorsunuz. Ben large model kullandım ama tüm çizimi 10 cm2 içinde yaptım :)




  • Bencede Asus vivo
  • ASUS her zaman bir adım önde. ASUS vivo benimde tercihim olurdu.
  • adam çizim yapacağım diyor...
    asus ile çizim yapılmaz tek layer ile bile ps cs6 zor çalışıyor arkadaşlar asus asus demekten vazgeçmelisiniz
  • Tabletler şu an wacom teknolojisini yakalayabilmiş değiller. Gecikmeli çalışıyorlar az da olsa.
    Wacom cintiq 24 de kullandım, 12 de.
    İntuos da, graphire 4 de. Karikatüristim. karikatürlerimi bunlarla çiziyorum zaten.

    Bana göre çizmek istedikten sonra galaxy tab da bile çizebilirsiniz. Tabii kalemi biraz rahatsız edebilir. Rahat değil.
    Vivo tab'ın fiyatı da yüksek açıkçası. Kalemi de dikkat ederseniz wacom. Ama wacom kadar hassas değil çizimi.

    Samsung bildiğim kadarıyla zaten kalem teknolojisi konusunda da wacom'dan yardım aldı. Hatta bir kısım hissesini satın aldı.
    Ama wacom birebir kendi ürünleri kadar kaliteli çizim teknolojisini bu tabletlere verirse kim wacom alır, o da ayrı bir durum :)

    Biraz zaman geçmesi gerekiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.