Şimdi Ara

Asus X550LB Soğutma...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2014 eylül ayında aldım pcyi ozamandan beridir hiç içi açılmadı ve temizliği yapılmadı.35 liraya kıytırıktan bir laptop soğutucu aldım.Fakat son zamanlarda lol oynarken ekran kartı 80 dereceye işlemci 60 anakartta 75 dereceye ulaşıyor bu söylediklerim max sıcaklıklar.Boştayken işlemci 40 anakart 55 ekran kartı 56-58 derece arasında geziyor.Ben bunun arka kapaklarını açıp termal macun sürebilecek bilgideyim yani 15 senedir pclerle haşır neşirim fakat bunun içini açıp ekran kartına ve işlemciye termal macun sürsem garanti dışı kalır mı?Ya da ben buna adam akıllı bir soğutucu fan alıp denesem mi?

    Birde bu asus X550 serisinde alttan fanlar olmadığı için yan ızgaradan acaiyp bir sıcak geliyor.Bunun için en iyi hangi tür fanlar alınır???????



  • quote:

    Orijinalden alıntı: monurknbr95

    Arkadaşlar 2014 eylül ayında aldım pcyi ozamandan beridir hiç içi açılmadı ve temizliği yapılmadı.35 liraya kıytırıktan bir laptop soğutucu aldım.Fakat son zamanlarda lol oynarken ekran kartı 80 dereceye işlemci 60 anakartta 75 dereceye ulaşıyor bu söylediklerim max sıcaklıklar.Boştayken işlemci 40 anakart 55 ekran kartı 56-58 derece arasında geziyor.Ben bunun arka kapaklarını açıp termal macun sürebilecek bilgideyim yani 15 senedir pclerle haşır neşirim fakat bunun içini açıp ekran kartına ve işlemciye termal macun sürsem garanti dışı kalır mı?Ya da ben buna adam akıllı bir soğutucu fan alıp denesem mi?

    Birde bu asus X550 serisinde alttan fanlar olmadığı için yan ızgaradan acaiyp bir sıcak geliyor.Bunun için en iyi hangi tür fanlar alınır???????

    uppp




  • 15 senedir bu işlerin içindeyseniz,teknik servis harici vatandaşın vidaları oynatmasının ürünü garanti dışı bırakacağını az çok bilmeniz gerekir. Fan temizliğinin yapılıp, macunların yenilemenmesi daha yerinde olur. Nitekim soğutucu el yapımı olsa bile maksimum 10 derece oynatıyor sıcaklık değerlerini.İllaki en kötü soğutucuyla kullanmak bile soğutucusuz çalıştırmaktan iyi ancak termal macun erimişse yenilemesini yapmanız kaçınılmaz. Garantisi devam ediyorsa servise ısınma sorunu olduğunu belirtip gönderin.Hatta mümkünse kendiniz gidin servise verin başında bekleyin yarım saatlik iş.
    İstanbuldaysanız Asus servisi :
    Alemdağ Caddesi. Masaldan İş Merkezi. No: 60 C Blok D1 Kısıklı Çamlıca Üsküdar İstanbul
    Çağrı Merkezi: +90 216 524 30 00
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpmirza

    15 senedir bu işlerin içindeyseniz,teknik servis harici vatandaşın vidaları oynatmasının ürünü garanti dışı bırakacağını az çok bilmeniz gerekir. Fan temizliğinin yapılıp, macunların yenilemenmesi daha yerinde olur. Nitekim soğutucu el yapımı olsa bile maksimum 10 derece oynatıyor sıcaklık değerlerini.İllaki en kötü soğutucuyla kullanmak bile soğutucusuz çalıştırmaktan iyi ancak termal macun erimişse yenilemesini yapmanız kaçınılmaz. Garantisi devam ediyorsa servise ısınma sorunu olduğunu belirtip gönderin.Hatta mümkünse kendiniz gidin servise verin başında bekleyin yarım saatlik iş.
    İstanbuldaysanız Asus servisi :
    Alemdağ Caddesi. Masaldan İş Merkezi. No: 60 C Blok D1 Kısıklı Çamlıca Üsküdar İstanbul
    Çağrı Merkezi: +90 216 524 30 00

    Laptobu kendi elimle götürüp orda beklesem acaba hemen halledip verirler mi ?




  • monurknbr95 M kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde yaptıran epey arkadaş var forumda. Günümüzde biraz "yırtık" olmak gerekiyor müşteri olarak sorun çıkartan müşteri her zaman hakkını alıyor,işi çabuk görülüyor öyle yapmak lazım Yurtdışına gidicem,vaktim yok uzaktan geldim vb. gibi şeyler söylerseniz daha önce yaptıranların olduğunu söylerseniz işinizi halledebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.