Şimdi Ara

Asus Zenbook dizüstülerde SD kart performansı düşük kalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus Zenbook dizüstülerde SD kart performansı düşük kalıyor



    Asus markasının Zenbook dizüstü serileri özellikle ikinci OLED ekran gibi premium seviye tasarımlar ile profesyonel dünyada ayrı bir yere sahip. Yüksek fiyat etiketleri sunmasına rağmen seride önemli bir kusur var. 



    Asus Zenbook serisinde üzücü SD kart performansı



    Yapılan bazı testler Asus Zenbook Duo, Zenbook 14, Zenbook 14X OLED, Zenbook Flip 15 gibi pek çok dizüstü bilgisayar modelinin SD kart performansının hayal kırıklığı olduğunu gösteriyor. Öyle ki arada bir iki kat fark var. 



    Ayrıca Bkz.Tek yazmalık SSD geliyor



    HP Spectre x360 ve Dell XPS 15 9510 gibi sınıfındaki rakipleri ile karşılaştırılan Zenbook serisi 87MB/s hızlarını geçemiyor. Bazı modeller 30MB/s altına da düşüyor. Ne var ki rakipleri 208MB/s seviyesine varan veri aktarım hızları sunabiliyor. 



    Elbette Asus’un SD kart tarafını çok önemsemediği ve asıl önemli bileşenleri üst seviyede optimize ettiği söylenebilir. Bununla birlikte verilen paranın karşılığını tam olarak vermesi müşteri memnuniyeti adına da oldukça önemli. 

     




    Kaynak:https://www.notebookcheck.net/All-Asus-Zenbook-laptops-no-matter-how-expensive-have-significantly-slower-SD-card-readers-than-the-Dell-XPS-or-HP-Spectre.617716.0.html







  • İlla bir özelliği kısacaklar. Yapıyorsun tam yap. Hemen hemen bütün markalar yapıyor bunu.

    Apple’da 2021 Macbook Pro’lara 4K 60 fps HDMI koymuş, koyuyorsun 8K 60 fps koy bari Final Cut’ta 8K video işleyebiliyorsun ama izlemek için illa belleğe alıpta ekrana aktarmak gerekecek. Umarım ileride Thunderbolt 4 girişinden 8K 120 fps aktarım güncellemesi falan gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 8 Mayıs 2022; 14:49:46 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fotoğraf makinası ile çekim yapıp verilerini hızlıca aktarmak isteyenlerin alışveriş listesinde kendisine yer bulamaz. Rakipleri iki katından da fazla okuma/yazma hızı sunuyor.

  • maximus01982 M kullanıcısına yanıt
    Onu da bir sonraki sene yenilik diye duyururlar. Tüm malzemeyi bir senede harcamak istemezler.

  • yc#1 kullanıcısına yanıt
    Kesin öyle yaparlar. 😂

    Yenilik yapacaksın madem 16K geliştir onu seneye sakla.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Haber kaynağı site güvenilir olsa da hitap kitlesinin umurunda olmayan bir şeyi eksiklik gibi gösterip haber uydurmuşlar.
    Hafıza kartı kullanan hele ki bu işlerin içinde olan kullanıcılar harici okuyucularla işini görür kimse gidip nb'un üstündeki kart okuyucusuna bel bağlamaz, sitenin bunu haber yapmış olması gerçekten habersizlikten kırıldıklarını şaşırdıklarını düşündürttü. :))

    Asus'un eksikliğini belirtmek için başka bir başlık bulunabilirdi, ben ilk çıktığından beri belki de 50 den fazla zenbook aldırttım, diyebilirim ki müdür ve yönetici tayfasının sevdiği bir modeldir bilenler alternatifi onunla kıyaslar ve bana göre tek rakibi mac modelleridir. neyse uzattım başlık yanlış olmuş.

  • Son çıkan Macbook Pro'larda da düşük hızlı SD okuyucular var. Bu neden haberde yok mesela.

  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    Maalesef öyle olmuyor. Zenbook 14 Um425 kullanıyorum ve bunun sorununu çok kez yaşıyorum. Cihazdaki portlar Type-c olduğundan ve az olduğundan dönüştürücü kullanmak maalesef yapıcı bir çözüm olmuyor. Fotoğraf makinesinden gelen fotoğrafları aktarırken veya 512'lik sd kartları kullanırken bu durum çok yavaşlatıyor.
    Ha üründen memnun muyum memnunum, Asus markasının da genel olarak tüm ürünlerini seviyorum ve 5-6 farklı ürününü kullanıyorum. Ama Zenbook gibi üst seviye bir cihaza da bu durum maalesef yakışmıyor. Samsung'un pro plus seviyesi kartlarda bile 100 mb/sn civarında hız kalıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliytrklkmz -- 22 Ekim 2022; 10:53:50 >
  • aliytrklkmz kullanıcısına yanıt

    Siz biraz kaslı bir nb filan alsanız daha iyi olur. Haberde kastedilen şey bunun bir eksiklik olduğu sanaki sakatmış gibi, oysa kazın ayağı öyle değil. illaki sizin gibi kullananlarda kart performansı arıyorlar fakat bu tip cihazlarda type-c porttan çalışan çok iyi ürünler var. çantada çekmede duruyor iş görüyor insanlar.


    Portların performansı önemli ama asıl port sayısı az o daha önemli, anakartın yerleşimi ve menteşe bağlantıları çok daha önemli, bir model seçmeden anakartın body'nin görünüşüne bakıyorum. hangi sıcaklıklarda çalışıyor ona bakıyorum. bunlarda yaşanacak sıkıntı bir aparatla çözülmez kanser eder müşteriyi. portlara tak takabilirsen çözer işi görürsün.


    Fotoğraf işiyle uğraşanlar madem zen ultrabook alıyor o zaman dikenine katlanıp gidecek kaliteli bir harici kart okuyucu alacak, performansı sınırlarına okuyucu için iyi bir kontrolcü varsa ulaşıyorsunuz, eskiden sandisk'in harici okuyucusu vardı şimdi ne durumda bilmiyorum. ben daha çok bunu alıp kullandırdığım yöneticilerin işini harici eth. ekstra type-c dp vb portları olan aparatlarla işlerini gördürüyorum.


    Son olarak emin olun asus'da hitap kitlesi olarak seçtiği kullanıcıları elbette düşünüyordur ve bir sonraki modellerde muhtemelen yine bu bahsedilen eksikliği çözmez. :))





  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

    Valla keşke biraz daha Türkçe yazsaydınız. Ama zaten üründen genel olarak memnun olmasam almazdım. Dediğim gibi zaten SD kart okuyucusunun yavaş olması çoğu zaman bir alım sebebi veya almama sebebi olmuyor. KArt okuyucum var ama sürekli yanımda taşımak hele de böyle 1.2 kg olan ve ince olan bir bilgisayarın yanında taşımak kolay olmuyor. Şarjı da 10 saate yakın gittiğinden şarj aletini bile almıyorum ufacık bir kılıfa atıp laptopu çıkıyorum evden. Evde iken zaten dönüştürücüyü takıyorum sorun olmuyor. Ayrıca son 15 yıldır tüm laptoplarım Asus oldu. Asus'un menteşe kalitesi de hiç kaliteli olmadı. Asus X serisi ile başladım, sonra N serisine geçtim ikisinde de menteşe problemi oldu. Zenbook alalı 1 yıl oldu daha bunda henüz bir sorun yok hakkını yemeyeyim ama olursa şaşırmam.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.