Şimdi Ara

Asya mı Mondial mi Arora mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
10.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Öncelikle Şu şekilde Başlıyayım Çok araştırdım, her Tercih bekleyen arkadaşlara Çinli motordan uzak dur deniliyor. Fikir verecek arkadaşlar farklı model tavsiyesinden ziyade bu üçü marka ve model hakkında yardımcı olursa sevinirim.

    Şimdi gelelim konuya 2.500-3.000 TL arası bütçem var ve Nostalji tarzı Motor istediğim için Mecbur bu üç markaya yöneldim.

    ilk seçenek Asya Nostalji 125
    ikinci seçenek Mondial 125 ZNU
    üçüncü seçenek Arora AR 150T-N2

    asya ve mondialin arasında bir fark olmadığı söyleniyor her şeyi aynı deniyor sanırım tek fark yakıt deposu mondialin çok az farkla büyükmüş doğrumudur bilemiyorum.
    bunların yanında Arora kullanan bir tanıdığım var ve binmişliğimde var bir iki fark gördüm asya ve mondialden farklı, mesela ayaklık, mondi ve asya tek yana yatmalı, arora ayaklık üstüne çıkıyor, arorada ön kısımda anahtarlık gibi ufak bi torpido gözü var, ayaklık açıkken çalışmıyor sanırım o tarz ufak bi kaç şeyi var. ama marka olarakta diğerleri kadar bilinir değil.

    servis konusunda yada sıkıntı çıkttığında hangisi daha avantajlı olur ?
    ve ilk motorum olacak çok sık kullanırmıyım bilmiyorum ama bana 2-3 yıl parça masrafı çıkarır mı bu motorlar ? (bakımını vs itinayla yaparım o konuda sıkıntı yok)

    bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.







  • İlk iki motor birebir aynı. Znen Artemis. Asya da sinyal lambaları gidonda mondialde grenajda fark bu.

    Arora alma derim.

    125znu incelemem şuradadır:

    http://forum.donanimhaber.com/m_98926501/tm.htm

    125znu da da orta sehpa mevcut.

    Parça açısından Asya bir adım önde gibi, çünkü doğrudan müşteri yedek parça sipariş edebiliyor, kargo ücretsiz. Mondialde ise parça sorunu pek olmuyor ama kargo sana ait ve yedek parça yalnızca yetkili servise gönderiliyor, müşteriye değil.




  • Hepsi çinli. İyi kullanırsan hiçbiri sıkıntı çıkarmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arda4

    İlk iki motor birebir aynı. Znen Artemis. Asya da sinyal lambaları gidonda mondialde grenajda fark bu.

    Arora alma derim.

    125znu incelemem şuradadır:

    http://forum.donanimhaber.com/m_98926501/tm.htm

    125znu da da orta sehpa mevcut.

    Parça açısından Asya bir adım önde gibi, çünkü doğrudan müşteri yedek parça sipariş edebiliyor, kargo ücretsiz. Mondialde ise parça sorunu pek olmuyor ama kargo sana ait ve yedek parça yalnızca yetkili servise gönderiliyor, müşteriye değil.

    Eyvallah usta, o incelemeyi iki defa okumuştum valla :)

    bir sorum daha olcak, bu motorların ikinci elleri alınır mı yazıda yazmışsınızda çok motordan anlamadığım için aşırı bi sıkıntısı olsa farkedemem. Şüphemde şudur ki; rodaj konusu var motorlarda tam olarak bilgim olmadığı için, genelde rodaj döneminde zorlamayın deniyor motor, ikinci el alınan motorlarda kişinin nasıl bir rodaj süresi geçirdiğini bilemediğim için, zorlamış olsa sıkıntı yaratır mı yani ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yankef -- 5 Mart 2015; 18:10:57 >




  • rodajın çok sıkıntı yaratacağını sanmıyorum. Elbette apaçiden, paketçiden motor almıyorsan...

    İlla ZNU alacak isen bence ikinci el al. Ama mümkün mertebe yeni model ve düşük kilometrede olsun. Bu arada kilometreden gol yeme, kilometre düşürmesi çok çok kolay. Bakım yağ değişimi vb olaylardan kilometrenin değişip değişmediğini anlarsın. 1500km'de 4 kere yağ değişimi yapmamıştır adam, o motor en az 4000km'de dir.

    Bir de plastik parçalarda çatlak kırık varsa yaptır öyle al veya fiyatı mümkün mertebe düşür. Plastik parçalar çok ucuz değil, bazen parça stokta olmuyor ve uzun süre gelmiyor bazen parçayı bulsan da senin motorunla aynı renk olmayabiliyor. (Misal Asya Nostalji ile 125ZNU'nun renkleri birbirini hiç tutmuyor)

    http://www.asyamotoryp.com/c-72-Boyali-Aksam-Grubu.html

    http://www.mondialyp.com/?part=yedekparcalar




  • çinliler arasında en iyisi mondial
  • Tek kelime mondial. yorum yapanlar yaş yazsın. asya sıfır fiat vermiyor çünki kazıklama peşinde.olaya geniş bakan sadece mondial. kanuni kendini bişey sanıyor.en kötü görsel.kuba hazır deyil.asya çalışması lazım.arora geç.hero taklacı güvercin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim bak sözümü dinle para sokaktan toplanmıyor çalışarak kazanıyorsun hiçbirini alma bak kurban olduğum iyiliğin için diyorum git kaliteli motor al senelerce bin satarkende rahat sat zarar etmeden sat !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.