Şimdi Ara

Atatürk'e Dair Herşey Burada: ataturkinkilaplari.com

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ülkemizin kurucusu ve ulu önderi Mustafa Kemal Atatürk'e bilgiler, Kurtuluş Savaşı dönemine ilişkin bilgi ve belgeler, tarihe ışık tutan fotoğraf albümleri bugün sizlere tanıtacağımız "Atatürk İnkılapları" sitesinde sizleri bekliyor.

    1900'lü yılların başından itibaren ülkemiz için herşeyiyle çalışan ve bu doğrultuda yolundan şaşmayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetinden kuruluşuna kadar canla ve başla silah arkadaşları ile birlikte çalışmaya devam etti. İsmet İnönü, Kazım Karabekir, Ali Fuat Cebesoy, Celal Bayar, Falih Rıfkı Atay, Hasan Rıza Soyak gibi isimlerle tüm ülkeyi yeniden ayağa kaldıran Atatürk, Cumhuriyet'in kurulması ile birlikte çalışmalarına hız kesmeden devam etti.
    Türkiye Cumhuriyeti’nin 1923 yılında kurulması ile birlikte ekonomi, insan hakları, alfabe ve bir çok konuda inkılaplara devam eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ilk 10 yıl içerisinde büyük bir gelişme sağladılar. 1936 yılında Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile birlikte İstanbul ve Çanakkale Boğazları konusunda tam yetkiyi alan Türkiye Cumhuriyeti, ilerleyen yıllarda bu avantajını çok etkili bir şekilde kullandı.

    Uzun süredir yayında olan ataturkinkilaplari.com sitesinde geçmişe tanıklık edebiliyorsunuz. Atatürk’e ve Türkiye Cumhuriyeti tarihine dair pek çok bilgi burada paylaşılıyor.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.