Şimdi Ara

Atatürk Havalimanı nın 1 Ocak 2019 da kapatılacak olması hakkında görüşleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bildiğimiz üzere Atatürk Havalimanı 1 Ocak 2019 da Yolcu trafiğine kapatılacak ve tozlu raflarda yer alacak, peki bu İstanbul Halkına soruldu mu? Sizin görüşünüz nelerdir?
    Açık söyleyeyim her gün gördüğüm adeta şehrin sembolü ve hayatın başladığı yer olarak hafızasında yer edinmiş, her uçak sesini duyduğumuzda hayat devam ediyor dediğimiz, bizi jet motoru sesleri ile motive edip hayata bağlayan şehrin adeta sesi ve bütün bir parçası olmuş bu yerin İstanbul halkına sorulmadan kapatılması sizce de haksızlık değil mi?(kime soruldu)
    *Almanya' Berlin'de TXL Tegel Havalimanı için aynı şey düşünüldü fakat, Berlin halkına soruldu, Referandum yapıldı sonuç kapatılmasın çıktı ve Havalimanı aktivite ye devam ediyor.
    *Burda da Referandum yapılması gerektiği kanaatindeyim çünkü hepimizin kaderini etkileyen bir yer, basit AVM yi değil, koskoca şehrin Havalimanının kapatılması söz konusu.
    *Taksim e Erişimi 1 saat ters yönde Beylikdüzü ne de öyle.
    *Şehrin Göbeğinde
    *Rüzgar konumu olarak en güzel yerde, en zor şartta bile uçak indirmek mümkün çünkü pistlerin yönleri çok iyi hesaplanmış.
    *Marmara Denizine yakın olması en büyük şans Yazları rüzgar alıyor Kışları da rüzgarı, fırtınası çok büyük değil.
    *Pistlerin 2 si paralel 3000 metre Kuzey - Güney, 3. Pist Doğu-Batı 2500 Metre, Kuzey Güney sıkıntı olsa Doğu-Batı müsait oluyor.
    *Dünyanın en iyi iniş pistleri listesinde en üst seviyede yer alıyor.
    ------
    *Newyork ta kaç adet Havalimanı var bunu söyleyin bizde niye 3 tanesini bir arada işletmek mümkün olmasın.
    *Yerli uçaklarımızı buradan neden uçurmayalım.
    ----
    3.Havalimanına karşı değilim Fakat bu yapıldı diye diğerini kapatmak saçma.
    Moskova'da 7 tane Havalimanı var.
    Yoğun uçak trafiğini şehrin 3 yanına dağıtmak gibi aklı kullanmak varken , gidip yine bütün uçak trafiğini sırf kapasitesi fazla diye tek bir havalimanına sıkıştırmak stratejik hata olacaktır.
    Bunun yanı sıra 3.Havalimanının bulunduğu nokta Karadeniz bölgesi, yani kışın çetin ve sert geçtiği bir yer, göreceksiniz çoğu uçak pisti pas geçmek zorunda kalacak, Karadeniz in rüzgarları acımasız, belki uçaklar burada 10 tur bile atacaklar.
    Bütün bu şartların tekrar düşünülmesi ve sakince bir karar verilmesi lazım. Bu şehir hepimizin ve ben var olan bir değerimizi, şehrimizin "elmas" ının kaybedilmesini istemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.