Şimdi Ara

Atayım mı yapayım mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çocukken 1993 senesinde alınan ve uzunca bir süre kullandığım ancak uzun zamandır çatı arasında duran bir SCOTT AXIS XT bisikletim var. Ben hobi olarak restorasyon düşünüyorum ancak bisikletler uçmuş gitmiş. Disk frenler amortisörler karbon kadrolar vs vs. Bisiklet amortisörsüz ve eski tip tel frenli yani v fren sanırım ancak tel şeklinde v:) jantlar paslanmış kadroda çürüme yok ama pas var. Herşeyi sağlam görünüyor. Ben kadroyu temizleyip boyatmayı, gerekirse yeni jant ve lastik yapabilirsem onları da temizleyerek boyamayı planlıyorum, fren papucları vs. düşünüyorum. Sonrasında belki kendi üzerindeki ekipmanları daha estetik olanlarıyla vs değiştirebilirim. Fikirlerinizi alabilir miyim? Sizce değer mi?
     Atayım mı yapayım mı? Atayım mı yapayım mı? Atayım mı yapayım mı?







  • Eski bisikleti yeniden canlandırmak emek ve sabır istiyor. Öncelikle bu zahmete katlanabilir misiniz?

    Değip değmeyeceği tamamiyle sizin zevkinize kalmıştır.
  • zahmetli masraflı ve zaman alan bir uğraş. zevk amaçlı yapabilirsin.

    ben 10 yıl önce çalınan italyan üretimi "edoardo" bianchi meta mı hurdalıkta bile bulsam alır yaparım mesela
    ilk göz ağrım ne de olsa
  • mknsrcn kullanıcısına yanıt
    Bundan daha berbat haldeki bir bisikleti adam ettim. Fakat bazı sorunlar çıkıyor. Katlanırım dersen çok keyifli bir iş
  • yaparsın hocam ama sabır gerekiyor bide çok fazla çürümüş eşya çıkacağından bazılarının yenisini alman gerekebilir
  • mknsrcn kullanıcısına yanıt
    aynı model bisikleti gecen hurdacıda gördüm herşeyi vardı frenleri tutmuyor du 20 lira dedi aldım sildim güzelce fren telleri ve vites teli değiştirdim ve kullanıyorum. galiba calıntı olabilir ama işimi görüyor sende sil temizle kullan atma sakın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizlerin_umudu -- 13 Eylül 2013; 16:58:03 >
  • Arkadaşlar bir hevesle işlemlere başladım.. Çok fazla masraf etmeyi düşünmüyorum. Planıma göre kadroyu boyatmak, jantları boyatmak, fren mandallarını değştirmek ve daha estetik olması açısından sele, matara, elcik değişimi, (fren ve vites telleri de tabii ki). Şuanda kadroyu komple dağıttım. Jantların tellerini bile komple dağıttım. Çemberler paslı. Akort başları paslı gibi. Çemberleri ve telleri komple zımparalamam gerekiyor. Kadroyu da kumlatıp fırın boya düşünüyorum. Arka dişli, zincir, arka attırıcı şuanda mazotun içinde. Orta göbeği de sökecektim ancak lokma yok lokma bulursam onu da söküp mazota koyacağım. arka dişlinin bilyalarını flan dağıttım. gres mres tekrar toplıcaz bakalım... Vidalar midalar paslı, bağlantı parçaları da değişmek zorunda... Yalnız sticker setini bulamıcam sanırım. Ben aslı gibi yapmak istiyordum ama google da modeli flan yazdım birtane resmi bile yok yaaa... ABD ye SCOTT a mail atmayı bile düşünüyorum acaba sticker setini gönderirler mi:D Umarım sabredebilirim ve umarım bana fazla masraf çıkarmaz:(




  • mknsrcn kullanıcısına yanıt
    Resimlerini bekleriz çalışmalarının kolay gelsin :) @mknsrcn
  • Teşekkür ederim... Resim ekleriz artık:)
  • Kolay gelsin. yalnız sticker için Scott ABD'ye mail atmak derken, Scoot yazıyor kadroda ama? ben mi bişey kaçırıyorum acaba.
  • Haklısın valla... Jeton takılı kalmış bende yeni düştü valla. Bunca sene bi jetonla yaşamışım:))) Demekki neymiş burnumuzun ucundakini göremiyormuşuz;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.