Şimdi Ara

Athlon 2000+ max sıcaklığı nereye kadar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    Halen kullandığım AMD Athlon 2000+ işlemcinin dayanabileceği en fazla sıcaklık ne kadar?

    Bu aralar yüklenmeyi düşünüyorum işlemciye. Denemelerimde 145 fsb'ye kadar stabil kalabiliyo (Volt vermeden)

    RAM ler dandik 256 ve 512 MB.



  • o işlemci overclock için kötü.
    bir kaç farklı modeli var ayrıca. tam modeli öğren istersen. palamino lar çok ısınır. thoroughbredmiydi neydi onlar daha az ısınır. overclock işe yararsa ve stabil olursa yaz buraya tabi. normali 133 olmalı. 145 yazınca kaç gözüküyo işlemci?
  • genelde athlonlar 80 ve 85 derece dayanma sıcaklığına sahipler, seninki hangi athlon bilemiyorum, ama bi cpu-z ile bak istersen öğren çekirdeğini üretim teknolojisini falan daha iyi yardımcı olalım.ayrıca çarpanı bilemiyorum ama 133 fsbden 145 e çıkarmışın, fena diil, biostan biraz ince ayar ile, bide soğutma sistemin iyi ise, he bide çekirdek müsait tipte ise() o zaman 155, belki 160 fsb ye çıkarsın.kolay gelsin
  • Teorik olarak max. çekirdek ısısı 85C olması lazım ama o sıcaklıkta hiçbir işlemci uzun süre veya stabil olarak çalışamaz.

    Sen sensörlerden okuduğun kadarıyla 60Cnin altında tut yeter.Daha üst sıcaklıklarda stabilite kaybeder hele oc yapacam diyorsan ve işlemciyi zorlayacaksan bence 50C altı bi sıcaklık şart.
  • Şimdiye kadar cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

    İşlemcim Troughb. 110 nm üretimi. Soğutma sistemim hava soğutma (macunu 2 ay önce yeniledim.) Soğutma fanı 10 cm çaplı olduğundan 1250 devirin üstüne çıkmasına gerek kalmadan soğutabiliyo. Boşta sıcaklık 35 derecelerde geziyo. Oyunlara yüklendiğimde de en fazla 40 dereceyi gördüm. İşlemci heatsinkine dokunduğumda parmalrıma çok fazla ısı vermiyo.(Bu arada su soğutma için pompayı aldım. Blokların altlarını yaptım. Üstleri için malzeme alıp abime gönderdim. Yakın zamanda radyatörüde -Çorum kaloriferi radyatörü- alıp bana göndercek)

    İşlemcinin fabrika fsb değeri 133. Ama anakart kurulum CD sinde gelen bir programla bu değeri arttırabiliyorum. Ayrıca biostan da manuel ayarlamak mümkün. Çarpan sabit ve ne bu programla ne de biostan artırım izni vermiyo.Ben fsb yi teker teker arttırarak 145 e kadar çıkarabildim. Kurulumla gelen programın CPU sıcaklık alarm değeri olarak 70 derece ayarlı. Ama ben yaz aylarında oyun oynarken bile 50 dereceyi geçmedi.

    Ayrıca bahsettiğim program 1.75 Volta kadar artırıma izin veriyo. Ki bu da genel anlamda kabul gören en fazla volt arttırımının varsayılanın %15 fazlası zarar verir kuralı dahilinde kalıyor.

    Acaba bu 70 derece sınırı işlemci için belirlenen en fazla sıcaklık mıdır?




  • bundan önceki CPU'um athlon +2500 kıbrıs yazında 72 dereceyi görüyordum O/Csiz
  • 35 derecemi ????????????
    o işlemci için mükemmel bir değer bu!!!!!!!!!. arkadaşta var. ortalama günlük kullanımda 57 derecenin altına "hiç" düşmüyor. macun yenilendiği halde bu.
    sen nasıl bir fan taktıysan çok iyi olmuş.
    rica etsem bir FOTOĞRAF çekebilirmisin işlemci ve üzerinde fanı gösteren
  • Eğer fotoğraf makinam olsaydı emin ol çekip gönderirdim ama yok.

    Bu fanı Kadıköy'de Yazıcıoğlu'nun tam karşısında bi yerde buldum. 10 cm çaplı pervanesi var. Mükemmel üflüyo. Ayrıca 4 tanede mavi ledi var. Altındaki alüminyum sinkte işlemciyle gelen sinkten çok farklı. Ses yok gibi. Ancak kulağınızı yaklaştırırsanız duyarsınız.
  • vvv_com arkadaşa.

    Dediğim gibi elimde fotoğraf makinam olmadığından ve cepten çektiklerimi aktarmak içinde donanım ve yazılım olmadığından resim çekip gönderemiyom. Ama PM den GSM nonu verirsen MMS göndereyim

    avhcetin@yahoo.com

    S&S
  • bende bi ara aynı işlemci vardı asılıyorum abi allah ne verdiyse
  • Sıcaklıkların çok iyi.
    1.75V ise o işlemciyi sarsmaz bile.
    FSB artırarak oc yapmalısın eğer çarpan kilitli ise.

    Burda dikkat etmen gereken 2 husus var.
    1-Cpu sıcaklığı 60Cnin üstüne çıkmayacak.
    2-FSB artırdıkça AGP ve PCI hızları da artabilir,dikkat et eğer onlar da artıyorsa PCI 37MHz'i geçmesin sonrası tehlikeli diye biliyorum.

    Hadi kolay gelsin.
  • ben de athlon xp 2000+ ile 215 fsb ye kadar çıkmıştım. Donanımhaber ile tanıştığım günden beri hep bu işlemciyi 10,5x200 olarak kullandım (ek voltaj vermeden) en yüksek 60 derece sıcaklık gördüm.(d.bakır yaz sıcağında).
  • pci ve agp hızlarını sabitleyebilirsen kolay 166 fsb'de kullanırsın, 200 yapman bile mümkün bende palomino vardı anakart gitti işlemciyide götürdü beraber yandı yani. 60 dereceyi geçsin önemli değil ama 75 ten sonra kritik oluyor. parmaklarınla anakartın kuzey ve güney çiplerini yokla (1 dakika kadar dokunabilirsen problem yok) aynı şekilde işlemciyide yokla sıcaklık değerlerini sağlıklı yazmayabiliyorlar. son olarak bendeki deafult 133 fsb 60 dereceydi. kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.