Şimdi Ara

ATI HD 6870 Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün çook sıra bekleyerek indirimden aldığım XFX HD6870 ekran kartımla ilgili birşey danışmak istiyorum . Bundan önceki olan Palit 9600 GT ekran kartım 6 pin girişli idi . Ancak yeni aldığım kart 12 pin güç girişli ve power supply da bu kadar pin girişli molex mevcut değil . 6 pinli olarak bağladım bilgisayarın tüm fanları çalıştı ancak hiç görüntü gelmedi . Yarın 6 pinli güç kablosu alacağım ancak kafamda yine de bir soru işareti yok değil . Sizce bilgisayarın açılmaması normal mi yardımlarınızı bekliyorum .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnytblt -- 1 Nisan 2012; 0:58:10 >



  • güç kaynagı markası nedir ? 12v kanalından kaç amper verebiliyor ? kaç w?
  • o guc kaynagi yeterli.guc kablolarini hic takmasan bile goruntu verir ama windowsu acmaz ya da windowsu da acar oyun mu acmazdi oyle bisi.hic goruntu gelmiyorsa anakart yuzunden olabilir anakart nedir?
  • az önce pin güç kablosunu takmadan 9600 GT yi çalıştırdım o yüzden kafama takıldı . anakartım GIGABYTE GA-P35-DS3L

    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-p35-ds3l_10
  • Ekran kartının ek güç girişlerini takmazsan görüntü vermez, normaldir.. 4pin/6pin dönüştürücü al bir bilgisayarcıdan ...
  • 4pin/6pin dönüştürüceye ne gerek var anlayamadım benim kart 6+6 pin girişli ama aslında kafama takılan şeylerden biri de power ın yeterli güç üretememe durumu . şöyle ki mevcut molexlere ek molex bağlarsam ekran kartıyla powerın yalan olması durumu düşündürüyo beni.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cüneyt90

    az önce pin güç kablosunu takmadan 9600 GT yi çalıştırdım o yüzden kafama takıldı . anakartım GIGABYTE GA-P35-DS3L

    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-p35-ds3l_10


    9600 de bir ekran karti bu da bir ekran karti diye dusunursen yanilirsin.6800 serisi pcie 2.1 en basta.o anakartta 6850 kullanan varmis pcie sorunu degil ama psu da degil bence cunku dedigim gibi guc kablolarini takmasan bile bios goruntusu gelir.anakartin son biosu yuklu mu varsa updatesi yapsan iyi olur.




  • aynı anakartta 6850 yi çalıştıranların olduğunu duymak olumlu en azından o iyi oldu benim için . şuan çalıştığım için bios update yapmam mümkün değil , eve gidince onu da hallederim .

    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-p35-ds3l_10/download/bios

    resmi siteden bios güncellemelerini buldum baya dosya var nasıl update yapacağımı da anlatırsan sevinirim .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnytblt -- 1 Nisan 2012; 12:15:11 >
  • dikkat ettiysen bios dosyasi exe seklinde.muhtemelen cift tiklamaktan baska bir sey yapmayacaksin.yine de tikladin bir yere zip gibi acti icinden bios dosyasi cikti.oyle bisi olursa anakart cd'si icinde bios update icin bir program olmasi lazim gigalarda oluyordu.o programi kurar dosyayi gosterirsin yapar.suymus hatta program

    http://download.gigabyte.asia/FileList/Utility/motherboard_utility_gbttools_gbt_atbios.exe
  • çok sağolasın hocam eve gidince deneyeceğim sonucu da yazarım :) yalnız molexleri ek yapmamda sorun olur mu çünkü yanlış hatırlamıyosam 2 tane molex var powerda bunlardan birini çoklayıp diğer 6 pin girişine bağlamam gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnytblt -- 1 Nisan 2012; 12:35:30 >
  • 2 tane 6 pin varsa 2 sini de takmalısın... yoksa görüntü vermez... bios görüntüsü de gelmez... karın üzerinde ya kırmızı ışık yanar ya da hata sinyali verir..
  • yav arkadaslar 4870 biosu modlayan var mi?orada guc kablosunu takin gibi bir uyari var o uyariyi ali topu at seklinde bile degistirebiliyorsunuz.eger guc kablosunu takmazsak goruntu gelmiyorsa o uyariyi kapali monitorde nasil gorecez sokturtmeyin simdi bana kartlardaki kablolari.
  • çoklayıcı molex hakkında ne diyosunuz hocam ona göre yoksa 6 pin bağlamak zorunda kalıcam




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cüneyt90

    çoklayıcı molex hakkında ne diyosunuz hocam ona göre yoksa 6 pin bağlamak zorunda kalıcam

    psu bu

    http://www.xilence.net/en/products/power-supplies/red-wing-series/product/241057.html

    6pin kablosu yok ve molex dedigimiz cikistan 2 tane var dogru mudur?6pin molex donusturucusu icin yukarida resmi verilen 2 molex gerekiyor.2 6 pin icin 4 molex gerekiyor ama 2 tane var molex coklayici kullansam nasil olur diyorsun.problem cikmamasi lazim cunku 12v amperleri iyi psunun ama 2 de 6pin kablo koyar insan.coklayici al 2 de 6pin molex donustucusu edin guc kablolarini takarak bir dene.yine calismazsa anakarttan.




  • arkadaşlar olayı hallettim molex çoklayıcı ve ayriyetten 6 pinlü güç soketi alıp halletim. akşama doğru da biosu güncellerim . çok sağolun .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.