Şimdi Ara

ATi Radeon HD 5830 için fiyat indirimi düşünülmüyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
8.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: N-0NE

    Abartmayalım arkadaşlar 58530 o kadar kötü bi kart değil ama f/p özürlü bi kart olduğu kesin.Şuan için HD5770 bile çoğu oyunu high'da oynatıyorken bu yorumlar biraz acımasız olmuş.

    HD5830 fiyatı 350tl civarına düştüğü zaman çok süper bi kart olucak

    Not:Ne aticiyim ne nvidia'cıyım hangi kart daha iyi f/p gösterirse onu alırım


    Kötü bir kart değil kesinlikle sadece F/P oranı kötü bir kart 5830 eğer fiyatı 350-400TL civarlarına düşerse süper bir kart olur.




  • Ati şuanda piyasadaki tek el gibi.Herkez (bende dahil) dx 11 için kart alıyoruz.Dx 11 yanında 40nm kartları var atinin.Ne kadar yüklensemde kartı 60 derece'nin üstüne çıkartamadım.

    Nvidia'dan karşı hamle geldiğinde (fermi serisi) ati'de fiyatları aşağıya çekmek zorunda kalıcaktır.Belki çok fazla düşmeyecek ama 20-30$'da olsa kâr kârdır

    En iyi halle 30$ aşağıya çekse 45 tl civarında indirim olur.Tabi tr fiyatlarına ne kadar yansır bilemem...

    Not:Kullandığım kart HD5770



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N-0NE -- 10 Mart 2010; 14:09:59 >
  • kötü kart diil ama fiyatı kötü, diyenler komik mi? bi kartın iyi mi kötü mü olduğu fiyatına VE performansına bağlıdır. "iyi performans" die bişi yok hepsi tamamen fiyata bağlı. fiyata GÖRE iyi performans veya kötü performans olur. 5850 mesela fiyatına göre çok iyi performanslı bi karttır.

    5830 kötü bi karttır bu fiyatla. 200 dolara insin, normal bi kart olur.
  • HD5830 hiçde kötü bi kart değildir ama f/p kötü.Buda bu kartı alınmaz yapıyor

    350tl civarına çekilirse bu kart (HD5770'inde fiyatı düşürülüp) çok iyi f/p kartı olucaktır.

    Bu arada HD5770'le kıyaslanırsa 256bit veriyoluna sahip bi kart ki HD5770'den çok daha iyi perf. göstericeğine inanıyorum.HD5770 128bit fakat ddr5.Bu yüzden bant genişliğinde problem yaşayabiliyorsun.Mesela 4.8ghz ram hızı ile 5.2 ghz ram hızını kıyaslarsan gpu'ya yapıcağın oc'den daha fazla perf. katkısı oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N-0NE -- 10 Mart 2010; 14:19:33 >
  • e forumlar bosunami var

    bu yorumlar bosunami

    millet keklenmesin diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeFurkan

    e forumlar bosunami var

    bu yorumlar bosunami

    millet keklenmesin diye


    Hepsi DH için
    />
  • 1 milyar transustör boşa gidiyor rop ünütesi yuzunden D kartın pahalı olmasının sebebi bu işte fiyat dusermi bence aynı kalır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: annihilator

    kötü kart diil ama fiyatı kötü, diyenler komik mi? bi kartın iyi mi kötü mü olduğu fiyatına VE performansına bağlıdır. "iyi performans" die bişi yok hepsi tamamen fiyata bağlı. fiyata GÖRE iyi performans veya kötü performans olur. 5850 mesela fiyatına göre çok iyi performanslı bi karttır.

    5830 kötü bi karttır bu fiyatla. 200 dolara insin, normal bi kart olur.


    Haklısın dostum. AMD kartı test etmeleri için yolladığı editörlere testlerin ardından onlara kartın fiyatının ne olması gerektiğini de sormuş. Örneğin Anandtech'in editörü kartın 200 dolar civarında olması durumunda mükemmel bir tercih olacağını söylemiş. Tabii Nvidia sğ olsun rekabet olmadığı için Ati elbette fiyat indirmeyecek. 480 ve 470'in ardından orta sınıf bir fermi gelene kadar da biz zaten yeni kuşak Ati kartları konuşuyor oluruz




  • ben demiştim 15gün kadar önce 500 - 600 tl aralığında fiyatı olur diye, tepki gelmişti işte buyrun şuan 500tl ye yok bile, ayrıca acıklamayıda yapmışlar indirim düşünmüyorlarmış , ati nin fiyatlar kart fiyatı falan değil tutturabildiğine fiyatlar, 2. firma kartları cıkardığında rekabetten fayladanın şuan kart alma dönemi değil rekabet yok
  • özel tasarım ve hepsiburada gibi kazıkcı bir sitede satılıyor.onunla kıyaslamayın. yakında 250 dolara her yerde dolu olur merak etmeyin
  • Ati 58xx ailesinin yüz karası olan bu kartı birde fiyat indirimi düşünmüyoruz derlerse,o zaman 5850 alacak arkadaşların işi daha zor,bu kart resmen önüne engel koydu olayın.
    @mageji
    "SAPPHIRE HD5830, ödüllü HD5800 serisinin tüm özelliklerini ve üstün performansını uygun fiyatla oyun tutkunlarının beğenisine sunuyor…"

    Bu cümle hakkında dediğin şeyde kesinlikle haklısın hocam,kartı pek incelememiş olan birisi "oo hacı 5850 gibiymiş"deyip alacak,sonrası ise hüsran olacak.
    Zaten cümledeki tezatlığa bak 5800 serisinin tüm özelliklerini ve üstün performansını sunuyor,bence 58xx serisinin eyefinity falan özelliği hariç tekrar söylüyorum,yüz karası.
  • AMD HD 5830 RV870 yongasının kırpılmış hali olduğundan fiyat indirimi düşünemez transistör sayısı yine 2.1m HD 5850 varken anlamsız bir model. HD 5770'den daha iyi bir kart olmasın rağmen fiyatı HD 5770 seviyesinde olsaydı alınabilirdi. Zaten HD 5770 o fiyatı haketmiyor daha ucuz olmalı çünkü üretim maliyeti çok düşük AMD 40nm ile gpu'su 170mm2 zar alanı olan 128bit'lik bu kartdan alanlar sayesinde inanılmaz kar ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 10 Mart 2010; 16:03:07 >
  • HB pc parçalarını devamlı en pahalı satan firmalardan biri ama yine de bu kart 4830 gibi olamaz. En azından uzun bir süre.
  • doğru düzgün bir pc toplamak için daha zaman var sanırım
  • Eğer kart yazıda belirtildiği gibi iyi bir satış oranı yakaladıysa Ati neden fiyat indirimine gitsin ki? Hatırlarsak Ati'nin "sekizyüzbin kart sattık, bunlardan beşyüzbini 5700 serisiydi" açıklamasıyla da örtüşüyor. Maalesef müşterilerin çoğu bilinçsiz hele bizim yüksek dediğimiz fiyatlar yurtdışında son derece alınabilir seviyelerdeyken kimse fiyatını hakediyor mu dikkate bile almıyor.
  • Bir başka gerçek bizde fiyatını hak etme sınırı diye birşey var ve bu çok düşük :) Herkes ayda 3000 tl kazansa ortalama şu an çok farklı bir forum okuyor olurduk. Ama bu işin fantastik boyutu. Gerçek olan son derece cahil ve fakir bir ülke olduğmuz maalesef.
  • şuan meydan ATI tarafından kontrol ediliyor. bu iyi bir durum değil.
    bir firmanın her segment de altarnatif çıkarması güzel bir durum ancak bunu makul fiyat düzeyde ve özelliklerde yapması gerekir.
    açık konuşayım.
    ATI evet oldukça güzel işler yaptı, yapmaya da devam ediyor.
    ancak modellendirmelerde benim gözümde bazı konularda sınıfta kaldı ( 5850 ) hariç.
    5970'i saymıyorum onun segmenti farklı.

    5770 diye bir kart çıkardı bana göre fiyatını asla haketmeyen bir kart ancak oldukça yüksek bir fiyattan epey sattı.
    5830 diye bir kart çıkardı tamamen başarısızlık abidesi olan bir kart. ne overclock edebilirsiniz ne de default olarak verimli kullanabilirsiniz.
    gerek güç tüketimi gerek harcadığı güç oranına göre gösterdiği performans tatminkar değil.
    bakın güzel bir şey yaparsınız halk sizi beğenir. ama küçük bir nüans tüm güzelliğinizi alır götürür.
    ATI de şuan bu şekilde benim gözümde.
    severim, kullandığım kart da bir ATI.
    ama seviyor olmam da kör olmamı gerektirmiyor.

    yeni kart alacaklar için önerim 5850 dir ve her şekilde tüm istediklerinizi yerine getirebilir.
    5830 dan uzak durun ve kimseye de aldırmayın.
    çünkü ne kadar çok kişi alırsa bir firma o kadar çok pirim eder ki bu da alışkanlığa neden olur.
    nokta.




  • 5830 tamam da 5770 in ateşli savunucuları var forumda one göre.bu kartların böyle yüksek fiyatlı olmasının tek nedeni nvidianın bu segmentte rakip kartı olmamasıdır.yani adam satıyor işte. belki de tarihinin en iyi satışlarını yapıyor neden indirim yapsın ki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 10 Mart 2010; 18:57:45 >
  • Zaten almak için bir sebep de yok. DX 11 ? kalsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoolMnaiaC

    HD5830 düş kırıklıgı yarattı benden performans olarak HD5850 yaklaşır sanıyordum ,fazla güç tüketiminide yanına eklersek sanki üretim bantdındaki özürlü GPUler ile hazırlanmış gibi

    Performans olarak hd5850 yaklaşacak ve fiyatı da daha ucuz olucak öyle mi?????
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.