Şimdi Ara

Atiker Nanofast Supap Eritme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ford Mondeo 2008 1.6 araçta Atiker Nanofast lpg kiti mevcut. Üstündeki 3.0 ohm lu Atiker AHC enjektörleri 2.0 ohm Albien performans enjektörleri ile değiştirdim. Sadece 4. silindir defalarca buji eritti uzun yolda kısa aralıklarla, bir süre sonra da 4. silindirde egzoz supap eriyip kırıldı. Piston burcu da eğilmişti. Tabi bu durum 4-5 bin üstü yüksek devir kullanımları sonrası oldu.


    Tekrar aynı sorunu yaşamamak için nedeni tam olarak bulmaya çalışıyorum. 2.0 ohm enjektörler bu duruma neden olmaz deniyor genel olarak. Ayarları tam ve araç arıza lambası yakmıyor. Gidişinin benzinli halinden geri kalır yanı yok bu enjektörlerle. Enjektörleri de test için yolladım herhangi bir sorun yok dendi.


    Ancak tekrar aynı durum olur diye eski enjektörleri taktım. Regülatörde basınç ile alakalı anormal bir durum var gibi durmuyor. Sabahları zor çalışma, boğulma sorunu olmuyor.


    Ayarlarda standart kit içi sıcaklık sensörü seçili olduğunda araç hareket halindeyken regulatör sıcaklığı 50 altına, lpg sıcaklığı 20 nin altına düşüyor. Regulatör el tutmayacak kadar olmasa da sıcak bu durumdayken. Diğer sensörleri seçersem sıcaklık olması gereken seviyede gösteriyor ama tabi kit içi olanın seçmem gerekiyor diye biliyorum.


    Bu supap yakma sorunu neden kaynaklanmış olabilir ve mevcut durumda bu kiti en verimli nasıl kullanabilirim önerisi olan var mı?








  • Yine anlatayım, bir daha olduğunda dizel arabaya geçersin.


    Bunun temel sebebi, motorun zenginde çalışması ve LPG kit üreticileri ile usta tayfasının bunu görmezden gelmesi.


    Araç motorları, sıvı yakıt ile kullanılmak için tasarlanırlar, benzin manifolda püskürtüldüğünde veya karbüratörden geçtiğinde sıvı haldedir, motorda yanması için buharlaşması gerekir. Sıvı benzin manifold ve kapaklardaki ısıyı emerek buharlaşır.


    Bir diğer konuda aracın zenginde çalışmasıdır. Sıvı yakıtlı araçlarda ateşleme gücü yettiği ölçüde yakıt zenginleştirilebilir, çünkü eklenen her yakıt manifold ve (göreceli olarak silindir kapağını) soğutacağı için motora daha çok hava girer böylece performans artar.


    Şimdi bu durumda. Elimizdeki ortalama benzin motoru yaklaşık 14.2 gibi bir ayarda çalışır. Ki sizin aracın dönemine göre konuşursak 4 kablolu oksijen sensörü vardır ve oda çok hassas değildir.


    Bu durumun LPG li kullanımındaki zararına gelince. LPG nin ideal yakıt oranı 15.5 tir. Yani sizin benzinli araç ideal 14.7 de çalışsa dahi LPG de zengindedir. Ancak benzinli motorlar yukarıda bahsettiğim sebeplerden dolayısı ile benzine göre zenginde çalışır.


    Eee ?


    Yarım akıllı LPG beyinleri direkt olarak bezin beynini takip ettiği için, benzin haritasını direkt alır lpg yi direkt olarak motora boca eder. Eğer LPG sıvı halde olsaydı, hiç problemimiz olmayabilirdi, ancak araçlardaki LPG tüketimi çoğunlukla GAZ halde.


    Yani ?


    1-) Şimdi motorun orjinal tasarımında yakıtın, manifold ve silindir kapağını soğutması lazım ancak LPG gaz halinde olduğu bu mümkün değil, Isı 2 - motor 0,

    2-) LPG ile benzin ideal karışım oranları aynı değil. Araçlar benzinde bir tık zenginde gidiyor, bu ayar direkt lpg ye uygulanınca motor epeyce zenginde kalıyor, yakıt gaz halinde olduğu için ISI 3 - Motor 0

    3-) LPG benzinden daha zor yanan bir yakıt, oktanı yüksek, dolayısı ile avans ayarı istiyor, yaptırdın mı ? veya kitin içinde avans geciktirici modül var mı ? Yok ise Isı 4 - Motor 0. Çünkü egzoz sübapları açıldığında motor içinde halen daha yanan yüksek sıcaklıkta lpg oluyor, buda egzoz süpaplarını aşırı ısıya maruz bırakıyor.


    Haticenin neticesi, LPG benzinli araçlarda gaz halinde kullanılacaksa, afr ayarı ile 16.0 a getirilmelidir. (Bu değer Honda amerikanın kendi lpg li jeneratörleri için uyguladığı bir rakkam). Biz zamanında 17.0 18.0 ile motor çalıştırdık, araç gitmiyor, kol falan çıkardığı yok ne demiştik LPG nin oktanı yüksek.


    Ayrıca avans geciktirme modülü ile avans geriye alınmalıdır. Ki ateşleme daha erken başlasın lpg de.


    Veya para varsa sıvı kit kullanılmalıdır. Uğraşırım hastasıyım diyenler AEM su enjeksiyon kiti uygulayabilirler.


    Veya .... korum deyip Dizel araç alabilirsiniz.





  • Problemin nedeni yüksek ihtimalle aracın termostatı olduğu ortaya çıktı. Yüksek süratte motor su sıcaklığı aşırı düştüğünden lpg gazdan sıvıya dönüp bujiyi eritmiş, bujiden kopan parça da supap kırmış.


    Lpg minimum gaz sıcaklığı ayarı yapılmadığı için olmuş yani.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaSaTuRa. -- 5 Mart 2023; 13:28:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.