Şimdi Ara

Atiker sonrası bitmek bilmeyen stop sorunu [ÇÖZÜLDÜ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
9.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MSC Performans

    Örneğin benzinde çalışırken avans olarak 8derece veriyorsa LPG'de +/- %10 içinde kalmalı, araç alman (buji gap aralığı 0,8mm ve küçük) ise +/- %20'ye kadar değişebilir.

    Çok teşekkürler deneyeceğim...
  • Yardımlarınız için herkese teşekkür ederim aracım 100 km civarı yol yaptım stop etmiyor şimdilik , yarın uzun yola gidicem. Düzelip düzelmediğini o zaman kesin anlarım en son buji kablosu değişimi ve boğaz kelebeği temizliği , adaptasyon yaptırmıştım. Sorunum şimdilik düzeldi gibi her şey yarın belli olacak. Yolda kalsamda korkmuyorum çünkü araç 15 dk sonra marşa vurunca çalışıyor nasıl sorunsa ?
  • Arkadaşlar yolda kaldım yine Atiker servisini çağırdım lpg tesisatı kontrol edildi , sorunun kronik ateşleme bobininden olduğunu söyledi bobin değiştirdim. Yolda kalırken araç bu sefer tekleyerek kaldıydı.Araç çalışırken sıkır şıkır sübap sesi geliyor önceki sesinden çok çok fazla çıkıyor. Pazartesi günü servise gidecek aracı bu şekilde 5 km kullandım , servise bu şekilde götürsem 10 km ağır hasar oluşur mu sizce ? Neden böyle bir ses çıkar ? Maliyeti ne olur ? Bu ses daha önce hiç çıkmıyordu araç dizel motor gibi çalışmaya başladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infernaltr -- 5 Ocak 2013; 20:38:56 >
  • Bende bir ara stop etme sorunu oldu ancak aldığım gazdan diye dusundum.otomatik araç stop edermi ya diyodum:D full petrolden aldıgım depoda yaklasık 15 20 defa stop ettı araç.Hatta 50 60 kilometre hızlarla gidiş halindeyken kendi kendine benzine geçiyordu.Ama aygaz kullanıyorum artık ve hiçbizaman böyle bir sorunum olmadı.full gaz benim araca yaramadı:D
  • Yolda giderken stop problemi çözülmüştür.

    Bobin ölçümü yaptırdığımda sorun yok gözüküyordu ama arada bir elektrik kesme yaptığı için sorun bilenemiyordu neyseki çözüldü.


    1.Bobin
    2.Distribütör
    3.Buji Kabloları
    4.Krank sensörü
    5.İmmobilizer
    6.Beyin
    7.ECU
    8.Boğaz kelebeği

    Benim gibi böyle sorun yaşarsanız kontrol edeceğiniz parçalar bunlar , başka bir parçanın stop yapma ihtimali yok. En çok bobinden dolayı stop oluyor ilk önce onu değiştirin, sorun devam ederse sırasıyla parçaları kontrol ettirin. Servise gitmedim değil usta boğaz kelebeği filan değişecek dedi güvenemedim başka bir yere de sormadım. neyse ki sorun 70 liralık bir parçaymış

    Aracımda sübap sesi problemi vardı, yağ buhar hortumu çürüdüğü için motorun içine plastik kalıntıları girmiş buda yağ filtresini tıkıyor sübaplar yağlama yapamıyor yağ filtresi ve yağ değiştirilerek bu sorunuda hallettim.


    Yardımcı olan herkese teşekkürler




  • çok geçmiş olsun. bende 6n polo sahibiyim. 2haftadır aynı sorunu yaşıyorum. bugün gidip bobin değiştireyim umarım sorun çözülür
  • 1 SENE ÖNCE 2008 HONDA JAZZ MODELLİ ARACIMIZA ATİKER MİKROFAST LPG TAKTIRDIK.TAKILDIĞI GÜNDEN BERİ SÜREKLİ STOP EDİYOR DEFALARCA KONTROLE GÖTÜRDÜK HER DEFASINDA BAŞKA ŞEYLER SÖYLENDİ. BUJİYİ DEĞİŞTİRİN DEDİ SERVİS DEĞİŞTİRDİK DÜZELMEDİ HERGİDİŞİMİZDE GAZ AYARI YAPIYORLAR AMA OLMADI ŞİMDİDE ŞANZUMAN YAĞINI DEĞİŞTİRİN SUBAPLARA BAKTIRIN VS ŞEYLER SÖYLÜYOR SERVİS ARABA BENZİNDEYKEN HİÇBİR SIKINTI YAŞAMIYORUM DAHA GARANTİSİDE DEVAM EDİYOR AMA Bİ TÜRLÜ ÇARE BULUNAMADI . ŞİMDİ GAZ AYARINI AÇTILAR VE BENZİNLE AYNI YAKIYOR YİNE DE AYNI SORUNU YAŞIYORUM.BUKADAR BÜYÜK BİR FİRMA NASIL ÇÖZÜM BULAMIYOR.TAKTIRDIĞIM SERVİS ZEKİ OTO YALOVA BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
  • Benimde 1999 model WW polo clasicc aracımda Atiker LPG var. Aracım bazen yolda giderken aniden stop ediyor. Tekrar çalıştırtırmak istersem, kontağın açık olmasına rağmen LPG göstergesinin ışıkları yanarsa marşa bastımmı hemen çalışıyor. Işık yanmıyorsa marş bastığı halde araç çalışmıyor. Birkaç defa kontağı açıp kapdığım ve LPG göstergesinin lambaları yanınca aracım çalışıyor. Aynı şekilde bazen ilk çalıştırma sırasında da LPG göstergesinin lambaları yanmazsa yine araç çalışmıyor. Gırgır yapıyor. Araç çalmıyor . Bu arızanın sebebi ne olabilir. Sanki kontakla ilgiliymiş gibi geliyor bana. Dediğim gibi bazen belli olmayan zamanlarda seyir halinde stop ediyor. Çalıştırma sırasındada LPG seviyesini gösteren göstergenin ışıkları yanmazsa çalışmıyor. Birkaç defa anahtarı sokup çıkarırsam yada kontağı açıp kapatırsam ve tesadüfen LPG seviyesini gösteren ışıklar yanarsa araç çalışıyor. Yardımlarınızı bekliyor ve şimdiden teşekküe ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axyz82 -- 27 Mart 2016; 21:29:35 >




  • Bu konuya/soruya bir cevap verecek arkadaşım yok mu acaba? Ne yapacağıma karar veremedim.
  • Sevgili Arkadaşlar aynı veya benzer arıza bende de vardı. 7 nci gösterdiğim tamirci arızayı tesadüfen buldu. Arıza şuradaymış. Hani direksiyonun sol al tarafında sigorta kutusu varya. Onların üzerinde bazılarına göre sensör bazılarınaa göre flaşör diye bir alet var. Onların birinin ayağında saç kadar ince bir çatlak varmış. Oda beyine giden elektiği kestiği için (zaman zaman) araba stop ediyor. Ve bazen çalışıp bazen çalışmıyordu. Bir lehim yaptı. maşaallah şeytan kulağına kurşık tık yok. Konuyu anlayamayan olursa bana tekrar yazsınlar. Hiç krenj sensörü, boğaz kelebeği, kontak seramiği, ateşleme bobinine gerek yok. Kurcalattırmayın. benim arızayı Balıkesirde bir oto elektrikçi 7n ci kişi olarak buldu. Selamlar.
  • Sevgili Arkadaşlar aynı veya benzer arıza bende de vardı. 7 nci gösterdiğim tamirci arızayı tesadüfen buldu. Arıza şuradaymış. Hani direksiyonun sol al tarafında sigorta kutusu varya. Onların üzerinde bazılarına göre sensör bazılarınaa göre flaşör diye bir alet var. Onların birinin ayağında saç kadar ince bir çatlak varmış. Oda beyine giden elektiği kestiği için (zaman zaman) araba stop ediyor. Ve bazen çalışıp bazen çalışmıyordu. Bir lehim yaptı. maşaallah şeytan kulağına kurşık tık yok. Konuyu anlayamayan olursa bana tekrar yazsınlar. Hiç krenj sensörü, boğaz kelebeği, kontak seramiği, ateşleme bobinine gerek yok. Kurcalattırmayın. benim arızayı Balıkesirde bir oto elektrikçi 7n ci kişi olarak buldu. Selamlar. (Not. Benim aracım 1999 100 HP polo claiss AFT motor sedan.)
  • Sevgili arkadaşlar, en sonunda bir oto elektrikçisi arızayı buldu. Sigortaların üzerinde bulunan kimine göre flaşör kimisine göre rölelerin birinde saç kılı kadar çatlak varmış.Lehim yaptı ve sorun bitti.Allah razı olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: axyz82

    Benimde 1999 model WW polo clasicc aracımda Atiker LPG var. Aracım bazen yolda giderken aniden stop ediyor. Tekrar çalıştırtırmak istersem, kontağın açık olmasına rağmen LPG göstergesinin ışıkları yanarsa marşa bastımmı hemen çalışıyor. Işık yanmıyorsa marş bastığı halde araç çalışmıyor. Birkaç defa kontağı açıp kapdığım ve LPG göstergesinin lambaları yanınca aracım çalışıyor. Aynı şekilde bazen ilk çalıştırma sırasında da LPG göstergesinin lambaları yanmazsa yine araç çalışmıyor. Gırgır yapıyor. Araç çalmıyor . Bu arızanın sebebi ne olabilir. Sanki kontakla ilgiliymiş gibi geliyor bana. Dediğim gibi bazen belli olmayan zamanlarda seyir halinde stop ediyor. Çalıştırma sırasındada LPG seviyesini gösteren göstergenin ışıkları yanmazsa çalışmıyor. Birkaç defa anahtarı sokup çıkarırsam yada kontağı açıp kapatırsam ve tesadüfen LPG seviyesini gösteren ışıklar yanarsa araç çalışıyor. Yardımlarınızı bekliyor ve şimdiden teşekküe ediyorum.

    Kontak komitatoru

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • axyz 82 balıkesirdeki elektrikçinin ismini verebilirmisin bende de aynı sıkıntı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emin84ata E kullanıcısına yanıt

    Bendeki sorun atikerden değilmiş. Direksiyonun sol alt tarafında sensörler/röleler var. Bunların birindedeki 3 lü ayaklarda kıl kadar kıldan daha ince çatlak varmış. Bu elektiği kestiği için araba ara sıra stop ediyormuş. Harun usta. 05366058400 bu işi çözdü. Selamlar.

  • Teşekkürler saygılar selamlar
  • Balıkesir’de sadık otogaz var sahibi on numara insan Atikerin yapmadığı işlemi benden beş kuruş talep etmeden montaj hatasını düzeltti ve klima açıkken LPG de stop etme işlemini çözdü iyiki varsın Balıkesir’de SADIK OTOGAZ...
  • Lpg de stop etme olayını ben kendim çözdüm arkadaşlar buji bobin buji kablosu sağlamsa ve boğaz kelebeğinin temiz olduğundan eminseniz yapmanız gereken olay şu lpg ciye gidin aracın lpg ayarlarında lpg biraz kıstırıp deneyin sorun çözülecektir benim araçta atiker atikfast lpg var program da şöyle bir yer var harita üzerinde 1.6 1.8 gibi parametreler var o parametreyi klavyeden aşağı ok tuşuyla 1.4 ün biraz altına doğru çekin stop etme düzelecektir yukarılara doğru çekerseniz örneğin 1.6 gibi yada üzeri araç enjektör den çok fazla lpg gönderiyor ve araç bu fazla lpg yi yakamayıp boğuluyor ve stop ediyor dediğim gibi 1.4ün bir tık altına çekin problem kalmıyor çekişte öyle aman aman bir düşüş olmuyor
  • elinize sağlık çok güzel bir bilgi teşekkürler.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.